Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!!! Olyanban kérnék egy kis segítséget, hogy szerintetek meg lehet-e oldani azt, hogy egy fujitsu laptopra rákössek egy 7"-os tft-t... Én is kocsiba tervezem, eddig minden megvan az egész rendszeremhez, azt leszámítva hogy hogyan hozzam össze a gépet a kijelzővel...Légyszi adjatok vmi tippet honnan tudhatnám meg a kijelző vezetékeinek a laírásaát és a gép csatlakozójának a leírását... Vagy használjak univerzális microcontrollert? Csak az meg kegyetlenül drága és annyiból már veszek egy gyári kijelzőt...
Szia. Csak jött egy szikra, és úgy látom, te eléggé érted ezt a témát. Van egy lg 150x1-es lcd panelem. Megnéztem az adatlapját, és a lábkiosztását. Utána eszembe jutott az analóg-digitális jel problémája. De egy dvi kimenettel rendelkező videokártya nem lehet jó a célra? Az lcd panel által szükségelt jelek megtalálhatóak egy dvi kimeneten asszem. Vagy nem? Annyira nem értek hozzá, éppen ezért kérdezek tőled. Köszi.
Kicsit regi a hozzaszolas, de mindegy.
A 7-es milyen bemenetu? Vannak VGA bemenettel rendelkezok, ezek altalaban 800x480-as felbontasuak. Vannak sima, videosok, azok altalaban 400x240 koruliek, TV kimenetrol hajthatok, de akkor a kicsi betuk olvashatosaga nem jo, ertelemszeruen (rendszermenuket meg kell valtoztatni). Ha teljesen elektronika nelkuliben gondolkodsz, akkor az huzos, mert ot barni lehet, de leginkabb ttl rgb es analog RGB kozottiek.
Üdv. Tudom, hogy régi, csak eszembe jutott ez a téma, és ezt dobta nekem. Sajnos nem olyan 7' kijelző, ez egy kis subnotiba volt. Jabán gyártmány, 30pin-es a csatlakozása.
Es miket latsz? Sok r0-r1-r2-r3, esetleg ugyanez A es B valtozatban meg vsync,hsync vagy pedig ilyesmit, hogy Tx0+ Tx0+, stb?
Elso esetben ttl rgb, A-b esetben odd-even ttl rgb, amsodik esetben pedig lvds. A DVI az elvileg ketcsatornas TMDS meghajtas, ami hasonlit az lvds-re, de nem cserelheto fel vele. Sajnos nem talalhatok meg rajta, egyedul a monitor felismeresehez valo ddc es dda van meg. De ha megnezel egy DVI kiosztast a neten, akkor latod. Esetleg az teveszthetett meg, hogy a vegyes DVI-on kivezetik a VGA csatit is, szoval atkabelezve tud egy sima vga bemenetu monitor is futni, de az nem DVI jel, csak a csatlakozo kompaktabb...az igazi DVI-D nem ad analog jelet.
Hello
Mivel a téma címe LCD bekötés gondoltam ide írok. Naszoval, van egy multiméterből (kínai gagyi) kiszedett lcd modulom. Ennek lennék kiváncsi a bekötésére. A típusa: LD10003. A válaszoka t előre is köszi.
Sziasztok. Nem tudom, hogy jó helyre írok-e, de még kezdő vagyok fórumozásban.
A Kérdésem az lenne, hogy szerintetek megoldható-e egy telefon lcd vagy tft kijelzőjén valahogy behozni a tv-t? Van e neki olyan hogy + - ami az áram és más vezeték, amin kereszteül a jel megy? Ha valaki tud erről valamit, kérem ossza meg velem. Előre is Köszi!
Hali
Van meg egy par LCD-s topik ird mar be mindegyikbe legyszi. Azert valami segito is: Nezd at azt a par LCD-s topikot, ami LCD-rol szol. Talan rajossz, hogy mindent meg lehet csinalni, ido, penz, es hozzaertes segitsegeval. Ha valamelyik osszetevo hianyzik, bizony nehez lesz hasznos vegeredmenyt kicsiholni. Udv Vili
Megoldható, mint minden... De mire sikerül már nem leszel kezdő közel sem. Pont olvastam, hogy nokiánál is foglalkoznak vele.
Ha megtudod oldani a tv adás feldolgozását, a kijelzővezérlést és a felbontás beli eltéréseket már nem sok probléma marad.nem épp tv de....
Köszönöm a választ Rajta leszek, de addig is ha valakinek van valami konkrét ötlete, az írjon pls
Sziasztok!
Énis ezzel a kéréssel fordulnék hozzátok..Van egy LG LCD modulom a típusa lp150x08-A2 Készült: 2003.03.24-én Találtam hozzá doksit Bővebben: Link Valakinek valami ötlete, hogy hogy lehetne összehozni a PC-vel? Üdvözlettel: Gaaben |
Bejelentkezés
Hirdetés |