Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   48 / 308
(#) deguss válasza scooby_ hozzászólására (») Márc 8, 2009 /

Inkább: "Tanuljunk a tapasztalttól.
(#) scooby_ válasza deguss hozzászólására (») Márc 8, 2009 /

Bocs,nemtudom mivan a laptopommal...szegény már kiszolgált!
(#) karesz01 hozzászólása Márc 14, 2009 /

Csak bővitettem a mühelyt még egy dologgal (mostmár 2 curveres doboz )!!!!!!!
Nomeg a szerszámos ládába nem is látottok bele!!!
Majd azt is felrakom...

Összkép.jpg

(#) nagy hoho válasza karesz01 hozzászólására (») Márc 14, 2009 /

Helló ! Van helyed bőven minden jól elfér. Ez így jó ahogy van ! Percekig néztem a képet és próbáltam kitalálni ,hogy mi van a szék mögött.Rájöttem !!! Egy autó hátsó szélvédője.
(#) Doncso válasza karesz01 hozzászólására (») Márc 15, 2009 /

Nem rossz, alakulgat. A kép jobb oldalán az egy labortáp? Mit tud? És a bal oldalon a piros zöld kapcsoló mire szolgál?
Üdv.
(#) Attila86 válasza karesz01 hozzászólására (») Márc 15, 2009 /

Az a kis szürke doboz amibe a vészgomb építve van, pontosan milyen doboz? Hol lehet kapni? És mennyire masszív? Azért kérdem, mert én az egyik vészgombomat a lábam alá tenném, és ki kellene bírnia a taposást. (Nem mindig szabad a kéz.)
(#) karesz01 válasza nagy hoho hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Köszi!Az egy Fiat Brava szélvédője
(#) karesz01 válasza Doncso hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

A labortáp 0-25VDC és 0-5ADC.+ 5VDC 2 A stabilan rövidzárvédett hőmegfutásvédet stb.....
A piros zöld az nyomógomb, van mellete agy doboz amiben mágneskapcsoló van amit vezérlek vele BE/KI meg kicsit lejjeb vészki gomb.
230VAC van benn 2 banándugó aljzatra kivezetve.
Naggyábol ennyi
üdv.
(#) karesz01 válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Figyelj én a régi féle csengő nyomónak adobozát raktamPlexi lapot vágtam a fegelének a képen nem nagyon látszik de kivehető belőle !
9-es tömszelencét furtam az oldalába por viz stb pára nem megy bele
üdv
(#) Attila86 válasza karesz01 hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Köszönöm az infót!
(#) karesz01 válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Nincs mit! Máskor is!!!
(#) nagy hoho válasza karesz01 hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Helló ! Azért örülők ,hogy kitaláltam !!!
(#) Alkotó válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Attila86

Az ötleted jó, és nagyon hasznos (mégha nem is tudom pontosan mit akarsz vészleállítani).
Nálam a saját tervezésű és kivitelezésű faipari megmunkálásra szolgáló gépeimen úgy vannak a STOP gombok elhelyezve, hogy azok lábbal is könnyen és kényelmesen elérhetőek, mert bizony néha súlyos dolgokkal van az ember keze lefoglalva, és ha akkor valami félre akar menni, akkor ott gyorsan le kell állni.

Hirtelen kerestem pár fotót, amikből kivágtam a kapcsoló részt. A fűrészgépről éppen nem találtam, pedig az is érdekes megoldás, majd lefényképezem.
Ezért jó ha az ember maga tervez gépeket, mert akkor olyanra csinálja ami a leginkább kedvére való. (azért csak úgy senki ne fogjon neki gépeket tervezni, ahhoz azért a szándéktól több kell)

Alkotó
(#) nagy hoho válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Helló !
Látom Nálatok lázas munka folyik a famegmunkáló műhelybe a forgács mennyiségéből ítélve. Most már értem ,hogy az elektronikai sarokban miért van olyan rend ! A mozdonyokon is van ilyen gomb amit lábbal nyom a masiniszta és ha elalszik akkor van valami jelzés ami felkelti .
(#) huba válasza nagy hoho hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Úgy tudtam vészfék is bekapcsol egy idő után. Bár felénk egyszer kiesett a mozdonyvezető a mozdonyból, és a vonat ment magának, taxival igyekezett utolérni, csak felmászáskor beesett alája.
(#) nagy hoho válasza huba hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Helló!
Csak ,hogy hallók felőled ! Fémkereső ? Ha válaszolsz a megfelelő topikba tedd !
(#) Alkotó válasza nagy hoho hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

A forgács az elég gyorsan szaporodik, főleg ha vastagol az ember. Ott nem nehéz összehozzi 1-2 m3-t.
Többel közt e miatt szeretem jobban a gépészetet és az elektronikát (de egy matekpálda is fel tudja kelteni az érdeklődésemet.
Alkotó
(#) nagy hoho válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Valamikor volt fürészporos kályha és az asztalos műhelyeket azzal fűtötték.
(#) Frankye válasza huba hozzászólására (») Márc 17, 2009 /

Pontosabban szólva úgy működik a dolog, hogy folyamatosan nyomja a mozdonyvezető a lábával a pedált, és időközönként, illetve megtett út hosszától és sebességtől függő időközönként megszólal egy sziréna-hang. A mozdonyvezetőnek van néhány másodperce, amíg felengedheti a pedált, majd újra lenyomhatja. Ha ez alatt nem engedi fel és nyomja meg újra, akkor működésbe lép a "vészfék". Ugyan ez igaz - általában - a vörös jelzőkre is.
A baj ott kezdődik, hogy a mozdonyvezetőkbe néhány év után annyira beidegződik ez a mozdulat, hogy álmukban, önkéntelenül is tapossák az éberségi pedálját.
Ezek fényében az említett esetben nem valószínű, hogy a mozdonyvezető így esett volna a saját gépje alá, bár nem kizárt.

De ezt a témát ne itt folytassuk!
(#) Attila86 válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 17, 2009 /

A műhelyemben az áramot akarom 'vészleállítani'. Áramkörök első bekapcsolásakor, élesztéskor stb ez nagyon fontos.
(#) Alkotó válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 17, 2009 /

Ez pl ismeretlen motorok próbabekötésénél, vagy egyéb hálózati eszközöknél szerintem is elég hatékony lehet (nálam is van egy 3 fázisu dugó, amit eképp lehet szakítani).
Viszont "finomabb" elektronikáknál, nagyon-nagyon gyorsnak kellene lenned, mert ott ripsz-ropsz vége a dolognak. Talán jobb ilyenkor az áramkorlátos tápegységeid valamelyike.

A lényeg: gombával szerelt vészleállítót, szerelődobozával együtt lehet kapni, méghozzá többféle típust és kialakítást.

Alkotó

A labortáp DC és max 50V. (A most készülő tápom is 'csak' legfeljebb 100V-ot tud.) Ezért hálózatról működő áramkörök nem tudnak róla menni. Leginkább itt kapcsolóüzemű tápokra gondolok.

Igen, valóban gyorsnak kell lenni, ezért rakok egy vészgombot a lábamhoz is.

Szerelődobozzal együtt nem veszek vészgombbot, mert a vészgomb önmagában is 7000-8000Ft. No meg nekem már van kettő. Ezért inkább építek neki valami kis masszív dobozt.

Üdv.!
(#) Alkotó válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 17, 2009 /

Eredetileg nem néztem utána az áraknak, de most megtettem, mert nem hagyott nyugodni.
Semmi nagyker, csak a helyi ismerős boltja.
Minden IP55 védettségű, "klokner" gyártmány (nem tudom hogy írják) ipari, nagy igénybevételre tervezett kialakítás.
Tok 1150Ft; Reteszelhető vészgomb, kézi gombával 2390Ft. Ez bruttó 3540 összesen.

Persze ami már otthon van, azaz igazi, én is abból gondolkodnék.

Alkotó

Hmm... Én a Lomexben néztem csak. Ott 8000Ft körül van.
(#) nagy hoho válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 17, 2009 /

Amikor a 230 váltótól görcsbe rándul az ember teste akkor nem igen tud vész le állítani ! Nem mondom ,hogy próbáld ki. Vagy nem ilyen célt szolgál a vész leállító ? Ha igen, akkor inkább ÉVÉ relé.
(#) KTobi válasza nagy hoho hozzászólására (») Márc 17, 2009 /

1. Hát ara kicsi az esély, hogy görcsbe rántson. Ha az ember valamit tesztel, amitől tart is, nem izzadt testtel a vasradiátornak dőlve teszi.
2. Ki mondta, hogy FI relé nincs?
Ha a kezedet elkapja az áram, vagy nem férsz hozzá, még mindig jó, hogy ha bele bírsz rúgni a vészleállítóba. Én díjazom, aki szerel be, saját érdekében teszi.
(#) karesz01 válasza KTobi hozzászólására (») Márc 17, 2009 /

Amugy ÁVK (Fi relé) a legjobb!
Vagy két egyforma teljesitményű trafó szembe kötve egymással ilyet is láttam már és biztonsági trafo lett belőle!
Nekem is folyamatban van a lábhoz!
ez meg nem vagyok h oda nyuljak ahol ráz...
Pedig fogtam vele kezet egy párszor már......
(#) KTobi válasza karesz01 hozzászólására (») Márc 17, 2009 /

Idézet:
„Pedig fogtam vele kezet egy párszor már......”
És megcsípett, vagy megfogott? Mármint összerántotta-e az izmaidat. Mert még csak megérzed és elrántod a kezed addig nincs gond. Általában nehéz úgy hozzáérni, hogy el is kapjon. Akkor fordul elő általában, ha nem ujjal érsz hozzá, hanem tenyérrel megmarkolod a drótot.
FI relém van, elég érzékeny, de azért akartam. Két trafó szembe, már használtam, néha jól jön. De nem ijedek meg direktbe se, csak mindig figyelem hova nyúlok. És szigetelt szerszámmal.
(#) karesz01 válasza KTobi hozzászólására (») Márc 18, 2009 /

Nekem minden 1000 V-os szigetelésű kivéve ÉN!!!
Az izmaimat nem rángatta hála, soka szereltem már fesz alatt is.
Ami kell is mert a rutin igy lesz!!!
(#) Alkotó válasza nagy hoho hozzászólására (») Márc 18, 2009 /

Összekevered a dolgokat, vagy még jobb kifejezés, ha azt mondom, szándékosan összemosol két külön témát.

Az életvédelmi biztonsági relé (a működést most nem részletezem), a védett hálózati részhez kapcsolódó berendezések kezelőinek testi épségét védi oly módon, hogyha áramot érzékel mondjuk a védővezetőn, akkor elég gyorsan megszakítja a hálózatot.

De itt abszolút nem erről van szó. Sokkal inkább arról, hogy az amatőr élet sokszor hoz olyan helyzetet, ahol bizonytalan, ismeretlen, vagy esetleg már szemre is elég vitatható eszközöket kell a hálózatra kapcsolni. Ha most ezek hirtelen elkezdenek füstölni, izzani, kerepelni, vagy ki tudja milyen nem várt dolgot művelni, akkor kell a vészleállító gomb. (mert ez sokkal gyorsabb és praktikusabb, mint mindent eldobni ami az ember kezében van, és kihúzni a dugót). Ha az előző gondolatmenetet folytatom, akkor ez a készüléket és a hálózatunkat védi, nem pedig az embert.
A lábkapcsolás csak egy célszerűségi gondolat, ami akkor is működik, ha foglalt a kéz.

Alkotó
Következő: »»   48 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem