Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Üdv!
Ebből az erősítőből hogy lesz 1000WattBővebben: Link? Itt a KAPCSOLÁSI RAJZA 3 darab LM3886-os van hidbakötve..
2 fajtát árul a képen a (350w - 10000ft!) lehet.
Nekem az az érzésem,hogy ezekből az IC-s hidba kötözgetett erősítőkből hiányzik a kajak erőőőő és még a torzítás is nagyobb mint egy tranyósnál..
Szerintem szép meg igényes meg minden de nagy kaki lehet,3db 40W-os ic-től nem sok mindenre kell számítani,pláne nem arra hogy egy bulit végigvigyen
De azért meghallgatnám mit is tud.
Nekem van egy stk 4050es sharpom ami állítólag 200Wattot tud 320wattig van kalibrálva a műszer rajta hát nem tudom quad 405ös szerintem szebben szól
Na igen... a jó öreg Quad, sok mindennél szebben szól :yes:
Tesómnak olyan volt 2x100Wattos verzió csak volt benne egy ciripelő hang amit csak üresjáratban lehetett hallani meg csak az ő hangfalai adták ki, aki gyártotta annak a videoton hangfalai voltak és azon nem lehetett hallani, aztán eladta az erősítőt valami diszkósoknak ott meg üresjáratba nem igen megy meg voltak vele elégedve, kb olyan 100-150nm-es helységben reflex hangfalakat hajtott..
Sziasztok távábbra is fenn áll a hibám az erősítő búgásával. Kicseréltem a kábelt árnyékoltrade ugyanúgy csunálja és ha megérintek a az erősítőben bármilyen kábelt ahol nincs elszigetelve akkor máshogy búg. És az alaplapomon 7.1-es hangkártya van és valamelyik csatornákban halkabban búg valahol pedig nagyon. mármint értem úgy, hogy pl sub kimenetben és frontban máshogy búg. és a dvd lejátszóban is elég hangossan búg.
Heló
Nem tudom hallottál-e már földhurokról. Egy csillag pontot kellene kialakítani az erősítőben. A vezetéket ne sajnáld! A pufferről, erősítőről, trafóról, és a bemeneti földet egy pontba kell kötni, külön külön vezetékkel! A csatlakozóból jövő jelet árnyékolt kábellel kösd be, mégpedig úgy, hogy az árnyékolást csak az egyik végén kösd be, a másikon vágd le. A bekötést úgy csináld meg, hogy sima vezetékkel (nem kell árnyékolt) az árnyékolást is kösd a csillagpontba. Ha mindent megcsináltál, akkor próbáld ki az erősítőt egy pendrive-ról, vagy Discman-ről, a lényeg hogy a zene forrása ne legyen bedugva 230V-ba. Így rendesen működnie kell. Ha nem teljesen világos amit írtam, akkor kérdezz. Jó szerelgetést
Szia nem nagyon értem. Nekem 1 eres árnyékolt vezetékem van ha az egyik felén nem kötöm be akkor nincs jel.
Heló
A lényeg, hogy minden ahova föld kell a csillagpontba legyen bekötve. Láttam potit is a képen, akkor az erősítő bemenete helyett kösd a potira a jelet, és utána az erősítőre. bocs a móricka rajzért
Sziasztok!
Ismeri valaki ezt a (ha jól tudom) fetet: FP1016,előre is köszi a segítséget!
Szia , ez ha minden igaz akor nem fet !Ez egy darlington tranzisztor ?EZ a helyettesítője . 2SB1587
Hali!
Köszi a gyors választ Nemtudod véletlen hogy ki lehet -e hozni ebből valami egyszerű végerősítőt? Van belőle nekem négy darab. Üdv Máté!
Ezekből lehet erősítőt csinálni bár csak 70 wattosak a tranzisztorok ? De szerintem ha szétnézel tüzetesebben a fórumon akkor találsz hozzá megfelelő kapcsolási rajzot !PL itt is van amit már lehet kiinduló pontnak venni ? valami hasonszőrűt keresgess !
Köszi de inkább hagyom nekem ez bonyolult meghaladja a képességeim Majd elpasszolom valakinek ha kell van még 2n3055- öm majd ahoz nézek valamit ezeket meg rábízom majd valami okossabra
Sziasztok!!! Az lenne a kérdésem hogy gondot jelenthet-e a tranzisztorokhoz vezető vezetékek hossza?
Szia szerintem nem, elég vastag vezetékeket használtál fel. Mekkora teljesítményű erősítő ez?,látom 2n3055-ős végtranzisztorok vannak a végfokban.
Nagy valószínűségel ennél a végfoknál fog problémát okozni a vezetékek hossza ? Ha lehet old meg másképp !Ez így elég furcsa biztosan meg lehet ezt másképp is oldani ? Csak nem egy JLH ? Milyen végfok -EZ?
de az kellene legyen de az első és minden apróság gondot okoz
Kár valamit úgy leszólni hogy ha nem próbáltad.
Én elegánsnak tartom az igy növelt kimemei áramot: hogy a végtranzisztorok válogatása helyett az áram terhelésegyüttfutását 6db 0.1% -os ellenállással lehet megoldani. Semmit sem kell méregetni, állítgatni, igy könnyü jó minőségben utánépíteni. Végül megjegyezném hogy épitettek pont ezzel az IC-vel külön hibajavítós végfokot, ahol addig amíg a fő végfok bírja árammal, addig a másik csak a korrekciót végzi és így csak 1%-os terhelésen üzemel. A végeredmény ( 50W-ig) jobb mint a Q405 javított változata. ÜDV. VL
Nem tudna valaki nekem egy 75-80w-os és 6 ohmos erősítő kapcsolási rajz kéne? De ha van nyákrajz is hozzá az is jó lenne. Egy 100w-os mély nyomóhoz kellene.
Milyen tápról akarod járatni?
Sziasztok!
Ha van egy erősítőm hogyan tudom megnézni hogy hány volt a kimenő jele?
Többnyire egy jól megtervezett erősítő kapcsolás majdnem tápfeszig kivezérelhető. (ha megkapja az ehhez szükséges bemeneti jelszintet)
az még eldőlhet de előtte egy kapcsolási rajz kéne hozzá és még meg kérdeznem hogy jól tudom-e hogy 20-25% kisebbnek kell lennie az erősítőnek mint a hangszórónak.
Ha hajtod akkor nemjó mivel jobban kikell vezérelni az erősítőt és akkor már torzításba fog menni,viszont így lelehet égetni a hangszórót(torz jellel mégjobban).Én inkább annak a híve vagyok hogy nagyobb erősítő de csak félhangerőn,ugyanaz mint kisebb erősítő maxon.
Oké akkor ha tudnál küldj egy kapcsolási rajzot. Mert én nem találok. És még egy kérdésem lenne aktív vagy passzív hang váltót tegyekrá?
Mennyi tápod van?Lehet jólenne neked mélyre egy tda7294-es ic-s végfok.Ha van kedved akkor csinálhatsz aktív váltót is,döntsd el
|
Bejelentkezés
Hirdetés |