Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   267 / 2519
(#) LGS94 hozzászólása Márc 20, 2009 /

Oké kössz a segítséget
(#) norbbie hozzászólása Márc 20, 2009 /

Üdv!

Ebből az erősítőből hogy lesz 1000WattBővebben: Link? Itt a KAPCSOLÁSI RAJZA 3 darab LM3886-os van hidbakötve..
(#) dbase válasza norbbie hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

2 fajtát árul a képen a (350w - 10000ft!) lehet.
(#) norbbie válasza dbase hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

Nekem az az érzésem,hogy ezekből az IC-s hidba kötözgetett erősítőkből hiányzik a kajak erőőőő és még a torzítás is nagyobb mint egy tranyósnál..
(#) M.Béla válasza norbbie hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

Szerintem szép meg igényes meg minden de nagy kaki lehet,3db 40W-os ic-től nem sok mindenre kell számítani,pláne nem arra hogy egy bulit végigvigyen

De azért meghallgatnám mit is tud.
(#) norbbie válasza M.Béla hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

Nekem van egy stk 4050es sharpom ami állítólag 200Wattot tud 320wattig van kalibrálva a műszer rajta hát nem tudom quad 405ös szerintem szebben szól
(#) Bassmester válasza norbbie hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

Na igen... a jó öreg Quad, sok mindennél szebben szól :yes:
(#) norbbie válasza Bassmester hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

Tesómnak olyan volt 2x100Wattos verzió csak volt benne egy ciripelő hang amit csak üresjáratban lehetett hallani meg csak az ő hangfalai adták ki, aki gyártotta annak a videoton hangfalai voltak és azon nem lehetett hallani, aztán eladta az erősítőt valami diszkósoknak ott meg üresjáratba nem igen megy meg voltak vele elégedve, kb olyan 100-150nm-es helységben reflex hangfalakat hajtott..
(#) LGS94 hozzászólása Márc 20, 2009 /

Sziasztok távábbra is fenn áll a hibám az erősítő búgásával. Kicseréltem a kábelt árnyékoltrade ugyanúgy csunálja és ha megérintek a az erősítőben bármilyen kábelt ahol nincs elszigetelve akkor máshogy búg. És az alaplapomon 7.1-es hangkártya van és valamelyik csatornákban halkabban búg valahol pedig nagyon. mármint értem úgy, hogy pl sub kimenetben és frontban máshogy búg. és a dvd lejátszóban is elég hangossan búg.
(#) Tomi20 válasza LGS94 hozzászólására (») Márc 21, 2009 /

Heló
Nem tudom hallottál-e már földhurokról. Egy csillag pontot kellene kialakítani az erősítőben. A vezetéket ne sajnáld! A pufferről, erősítőről, trafóról, és a bemeneti földet egy pontba kell kötni, külön külön vezetékkel! A csatlakozóból jövő jelet árnyékolt kábellel kösd be, mégpedig úgy, hogy az árnyékolást csak az egyik végén kösd be, a másikon vágd le. A bekötést úgy csináld meg, hogy sima vezetékkel (nem kell árnyékolt) az árnyékolást is kösd a csillagpontba. Ha mindent megcsináltál, akkor próbáld ki az erősítőt egy pendrive-ról, vagy Discman-ről, a lényeg hogy a zene forrása ne legyen bedugva 230V-ba. Így rendesen működnie kell.
Ha nem teljesen világos amit írtam, akkor kérdezz.
Jó szerelgetést
(#) LGS94 válasza Tomi20 hozzászólására (») Márc 21, 2009 /

Szia nem nagyon értem. Nekem 1 eres árnyékolt vezetékem van ha az egyik felén nem kötöm be akkor nincs jel.
(#) Tomi20 válasza LGS94 hozzászólására (») Márc 21, 2009 /

Heló

A lényeg, hogy minden ahova föld kell a csillagpontba legyen bekötve. Láttam potit is a képen, akkor az erősítő bemenete helyett kösd a potira a jelet, és utána az erősítőre.

bocs a móricka rajzért

móricka.JPG

(#) Máté24 hozzászólása Márc 21, 2009 /

Sziasztok!
Ismeri valaki ezt a (ha jól tudom) fetet: FP1016,előre is köszi a segítséget!
(#) CIROKL válasza Máté24 hozzászólására (») Márc 22, 2009 /

Szia , ez ha minden igaz akor nem fet !Ez egy darlington tranzisztor ?EZ a helyettesítője . 2SB1587
(#) Máté24 válasza CIROKL hozzászólására (») Márc 22, 2009 /

Hali!
Köszi a gyors választ Nemtudod véletlen hogy ki lehet -e hozni ebből valami egyszerű végerősítőt? Van belőle nekem négy darab.
Üdv Máté!
(#) CIROKL válasza Máté24 hozzászólására (») Márc 22, 2009 /

Ezekből lehet erősítőt csinálni bár csak 70 wattosak a tranzisztorok ? De szerintem ha szétnézel tüzetesebben a fórumon akkor találsz hozzá megfelelő kapcsolási rajzot !PL itt is van amit már lehet kiinduló pontnak venni ? valami hasonszőrűt keresgess !
(#) Máté24 válasza CIROKL hozzászólására (») Márc 22, 2009 /

Köszi de inkább hagyom nekem ez bonyolult meghaladja a képességeim Majd elpasszolom valakinek ha kell van még 2n3055- öm majd ahoz nézek valamit ezeket meg rábízom majd valami okossabra
(#) retoocs hozzászólása Márc 22, 2009 /

Sziasztok!!! Az lenne a kérdésem hogy gondot jelenthet-e a tranzisztorokhoz vezető vezetékek hossza?
(#) sebestyen_ferenc válasza retoocs hozzászólására (») Márc 22, 2009 /

Szia szerintem nem, elég vastag vezetékeket használtál fel. Mekkora teljesítményű erősítő ez?,látom 2n3055-ős végtranzisztorok vannak a végfokban.
(#) CIROKL válasza retoocs hozzászólására (») Márc 22, 2009 /

Nagy valószínűségel ennél a végfoknál fog problémát okozni a vezetékek hossza ? Ha lehet old meg másképp !Ez így elég furcsa biztosan meg lehet ezt másképp is oldani ? Csak nem egy JLH ? Milyen végfok -EZ?
(#) retoocs válasza CIROKL hozzászólására (») Márc 22, 2009 /

de az kellene legyen de az első és minden apróság gondot okoz
(#) V L válasza norbbie hozzászólására (») Márc 22, 2009 /

Kár valamit úgy leszólni hogy ha nem próbáltad.
Én elegánsnak tartom az igy növelt kimemei áramot: hogy a végtranzisztorok válogatása helyett az áram terhelésegyüttfutását 6db 0.1% -os ellenállással lehet megoldani.
Semmit sem kell méregetni, állítgatni, igy könnyü jó minőségben utánépíteni.
Végül megjegyezném hogy épitettek pont ezzel az IC-vel külön hibajavítós végfokot, ahol addig amíg a fő végfok bírja árammal, addig a másik csak a korrekciót végzi és így csak 1%-os terhelésen üzemel.
A végeredmény ( 50W-ig) jobb mint a Q405 javított változata.
ÜDV. VL
(#) koko33 hozzászólása Márc 22, 2009 /

Nem tudna valaki nekem egy 75-80w-os és 6 ohmos erősítő kapcsolási rajz kéne? De ha van nyákrajz is hozzá az is jó lenne. Egy 100w-os mély nyomóhoz kellene.
(#) Bassmester válasza koko33 hozzászólására (») Márc 22, 2009 /

Milyen tápról akarod járatni?
(#) Flatlander hozzászólása Márc 22, 2009 /

Sziasztok!
Ha van egy erősítőm hogyan tudom megnézni hogy hány volt a kimenő jele?
(#) Tomi20 válasza Flatlander hozzászólására (») Márc 22, 2009 /

Többnyire egy jól megtervezett erősítő kapcsolás majdnem tápfeszig kivezérelhető. (ha megkapja az ehhez szükséges bemeneti jelszintet)
(#) koko33 válasza Bassmester hozzászólására (») Márc 22, 2009 /

az még eldőlhet de előtte egy kapcsolási rajz kéne hozzá és még meg kérdeznem hogy jól tudom-e hogy 20-25% kisebbnek kell lennie az erősítőnek mint a hangszórónak.
(#) Flatlander válasza koko33 hozzászólására (») Márc 22, 2009 /

Ha hajtod akkor nemjó mivel jobban kikell vezérelni az erősítőt és akkor már torzításba fog menni,viszont így lelehet égetni a hangszórót(torz jellel mégjobban).Én inkább annak a híve vagyok hogy nagyobb erősítő de csak félhangerőn,ugyanaz mint kisebb erősítő maxon.
(#) koko33 válasza Flatlander hozzászólására (») Márc 22, 2009 /

Oké akkor ha tudnál küldj egy kapcsolási rajzot. Mert én nem találok. És még egy kérdésem lenne aktív vagy passzív hang váltót tegyekrá?
(#) Flatlander válasza koko33 hozzászólására (») Márc 22, 2009 /

Mennyi tápod van?Lehet jólenne neked mélyre egy tda7294-es ic-s végfok.Ha van kedved akkor csinálhatsz aktív váltót is,döntsd el
Következő: »»   267 / 2519
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem