Fórum témák
» Több friss téma |
A kérdezett alkatrész egy 16V/7A es öngyógyuló biztosíték.Ha elfüstölt teljesen annak oka va.Szerintem vegyél egy csomag sima 7A es olvadó biztit és azzal próbálgasd feléleszteni a töltőt.Persze előbb a kiolvadás okát azért nézd át.Lehetett egy komoly rövidzár ,de lehet ,hogy vmelyik diódád szállt el.Mérni kell!!!!
Sziasztok!
hozzám került egy kávégép masina de nem működik. legalább is rendesen... a lényeg az, hogy bekapcsol melegít egy darabig és lekapcsol mielőtt a víz(vízgőz) kijönne a tartálytetején... először kivízköveztem de nem ez volt a baja... van két alkatrész ami lehet. egyik egy kapcsoló (ha jól találtam gugliba akkor egy ROCKER SWITCH<-lövésem nincs miaz?!) meg egy ilyen hőfok érzékelő talán, ami fütő részhez van odarögzítve. ha valaki megmondani mi az és hogy hogy működik ennek a két alkatrésznek az összjátéka azt megköszönném Skip>
Ezen a képen egy bimetálos hőfokkapcsoló van. Ennek az alkatrésznek az feladata, hogy a kazán túlhevülésekor a fűtést KI-kapcsolja! Így védve a készüléket és a környezetet... Ha "elfárad" az alkatrész, akkor a névleges hőmérséklet alatt is kikapcsolhat. Feltétlen az eredetivel AZONOS hő értékűvel kell pótolni!!! Az valahol fel van tüntetve a kapcsolón hogy hány foknál kapcsol.
( Kiiktatása nem javasolt! :felkialtas: ) Ezen a képen egy világítós kapcsoló látható. Az egyik oldalon bemegy a fázis. A másik oldalára a nulla lesz kötve. Ez a nulla a kis lámpának kell ami a kapcsolóba van beépítve. S a kapcsolt fázis a középső kivezetésen jelenik meg. Ha jól van bekötve CSAK akkor szabad világítania a kis lámpának amikor a kapcsoló zárt - BE - kapcsolt állásban van. A kivezetések jelölése a kapcsoló oldalán található. Ha mégsem lenne, akkor egy OHM-mérővel könnyedén beazonosíthatók a lábak.
ohh köszönöm szépen! akkor a hőfokkapcsolóval lesz a gond. 130 Celsius van rajta szóval mindenképpen ilyent kell beszereznem!
nagyon köszi mégegyszer Skip
Várom a fejleményt!
( A hőbiztosítékra is érdemes lenne rámérni! ( Egy csavaros kengyel szorítja le szigetelten az üst oldalára...
Hello, Sziasztok! Van egy kérdésem, milyen IC ez? Egy PHILIPS TV-ben van: 80011A 3478 a típusszáma.
Köszi előre is - javítva, Norberto
Még valamit elfelejtettem, mivel helyettesíthető? Köszi előre!
- javítva, Norberto
Nem lehetne lenyomni néha a megfelelő, magyar íráshoz tartozó billentyűket?
A lustaság, sietség nem mentség az elkapkodott, hiányos, kisbetűs, trehány írásra...
Üdv Mindenkinek.
Tudna valaki adatlapot egy 4x20 soros LCD kijelzőről? Tip: PQUP 10128ZB Köszönettel
Szia Köbzoli.
Köszönöm, ezt én is megtaláltam, de nem tudtam eldönteni, (és megérteni), hogy ez egy általános leírás a szabvány 2 soros LCD-nek vagy pont ennek a 4 sorosnak. Hiszen az 2x16 soros, ez meg 4x20 soros. Véleményed? Köszönettel.
Hali mindenkinek!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy hogyan lehet beazonosítani az smd kondikat és tekercseket anélkül, hogy leszednénk és megmérnénk. Van rá egyáltalán mód ? Vagy valami azonosító szerepel rajtuk vagy színük jelent valamit ? Gondolok itt a nem ELKÓkra, hanem az ellenállás méretű kondikra. Üdv Kiborg Idézet: „Vagy valami azonosító szerepel rajtuk vagy színük jelent valamit?” A kondikon nemigen szokott semmiféle jelölés lenni, habár a 1206-os és a 0805-ös méretűre lazán tehettek volna valami számozást, kódrendszert... A színük egyáltalán semmit nem jelent, mondhatnám, a gyártó fantáziájának, illetve az igénylők óhajainak a kérdése.
Hello!
Ezekben a karakteres kijelzők 99%-ban a HD44780 (vagy annak valamilyen koppintása) controller perceg. Ennek fogalma sincs, milyen kijelzőt hajt meg, csak írja a RAM-ot szorgalmasan, ahol fix címen vannak a karakter sorok. Szóval inkább a vezérlő adatlapját érdemes nézegetni, vagy más kijelző adatlapját ami értelmesebben van számodra leírva. üdv! proli007
Helló Proli007.
Köszönöm, megértettem. Utánanézek. Köszönettel.
Köszi a megerősítést.
Akkor marad a kiveszem és megmérem módszer Üdv Kiborg
sziasztok!
van pár alkatrészem, amelyekről nem tudom eldönteni, hogyan kell leolvasni az értékét. válaszotokat előre is köszönöm!
2,2 µF - tantál
6,8 nF és az utolsó kettő is kondi, de nem találok értelmezhető értéket. (16700 pF ???)
A harmadikon hol van a 100 manó?
köszi szépen srácok!
ezek szerint a 16700 az pF-ban értendő... a 40/100/21 tipusú feliratoknál mindíg a középső szám utal a kapacitásra nF-ban? lenne még pár alkatrész:
tetejére u22M275V~ van írva...
gondolom akkor 0,22 uF...
köszi szépen mégegyszer...
a középső az egy Ero MKP nem lehet, hogy esetleg 0,047µF vagy talán nF?
persze, tisztában vagyon a váltószámmal, de 0,047 van ráírva, csak azt nem tudom, hogy milyen mértékegységben... uF, vagy nF?
Ha látod a tizedesvesszőt, akkor µF -ban. Pl.: ,047 uF.
Az előbb nem azért írtam ki manóban is, mert Te nem tudod átváltani, hanem a progi (ami feldolgozza itt az írásainkat!) javítani szokta a mértékegységeket, de mostanában tapaszatalok ebben hiányosságokat, és nem tudom, hogy a µF (ennek mikroF -nak kellene majd kiíródni!) hogy jelenik meg. Szerk.: Mint láthatod az első sorban is, van, ahol "u" maradt, és van, ahol átjavította mikro-ra. |
Bejelentkezés
Hirdetés |