Fórum témák
» Több friss téma |
köszi a segítséget van belőle egy rakás mit kezdjek vele szerinted
Például használhatod mint DIAK-ot vagy tirisztor vezérlésre villogónak. Jobb ötletem nincs. A kissebb feszültségűeket hamarabb fel lehetne használni. Na de ezt az 51V-osat.......
Sziasztok!
Mellékeltem néhány képet egy sejtelmesen ismert elektronikai objektumról Annyit tudok róla, hogy egy régi tápból bontottam ki őket, vannak egyészen jármű akkumulátornyi méretűek is. Valami szalagvasra tekert kb. 1,5mm2-es huzalból álló folytótekercs? esetleg autotranszformátor?! Van amelyiknek több kivezetése is van... Az ábrán a vezeték is fégyelemreméltó, kb. 4-5mm2-es keresztmetszetével. Több darabom is van belőle. Kérdésem, hogy voltaképpen mi ez és mire lehetne használni?! Mondjuk csöves erősítőbe folytótekercsnek? Mondjuk ahhoz lehet kicsit izmos... Vagy egyéb ötlet?! Ui.: A 10. képen csak közös bakelitlapra vannak szerelve, semmilyen indukciós/villamos kapcsolat nincs köztük!
szia én is találkoztam ilyen cuccokkal anno ezek a trafók a régi szovjetunioban voltak használatosak.nekem is volt jó pár .van amit a rádió adóvevőknél használnak.találtam hálózatit is kimenőt is meg sok fójtót meg szűrőtrafókat sokat a harckocsiban meg az aggregátorokban meg a rádiósoknál volt sok féle. én találkoztam a köröm nagyságútol a monitor nagyságúig mindenfélével.ezek nagyon csendes trafók nagyon kicsi a szórásuk némelyik még rézlemezzel is körbe volt tekerve, azt úgy öntötték be valami műanyaggal de ha ügyesen melegítette az ember egy bizonyos hőnél le lehetett törni róla azt a műanyagot úgy hogy a trafó nem sérült meg.sokat fellehetett használni.csak legyen aki ki bírja azt a bűzt amit ereszt az a műanyag
És mégis mire lehetne felhasználni?!
Aki ismeri az adatlapját legyen szives megosztani velem.
Az alkatrész felirata:4560-2, CA8 627, RCA gyártmány, To3 tokozású. Előre is köszönöm.
Illetve a lm386 helyett is keresnék egy kisebb zajú ic.
Ezt is előre is köszönöm
Sziasztok!
Szükségem lenne egy 1N004-es diódára de sehol nem lehet venni.Ezt a számú diódát egy szirénába szeretném beépíteni,ezt adták meg nekem alkatrész listában. Elképzelhető,hogy el van írva a száma?-ha igen akkor mivel tudnám helyettesíteni? A segítségeteket előre is köszönöm.
Tutira elirták. Helyesen:1N4004
Ez viszont minden elektronikai boltban kapható.
Köszi a gyors segítséget!
Így már érthető,hogy mért néztek érthetetlenül rám
ez valoban kondi 2.2 nF de nem keramia hanem stiroflex (egy atlaszo muanyag szeru szigeteloanyag) :eek2: es kb.o-50 voltig alkalmazhato ha ennel nagyobb feszultsegre van azt kulon rairjak. 100V, 250V stb.
Fárasztó lenne előszedni néhány ékezetet? Vagy ezzel spórolni kell?
(Ha angol billentyűzeted van, elárulom, nekem is, és még sokaknak!)
Légyszi segítsetek! egy alkatrész számot adok meg: wsx 316 ÉS d880 ezek milyen alkatrészek bármi jó lenne ezekről. Gugliba kerestem nem talált semmit várom a válaszokat köszönöm
bocsi ez két alkatrész
Sziasztok ezek milyen alkatrészek?
Az van ráírva, hogy: IN5397GP
Köszi a gyors segítségedet!
Amúgy ez egy zener dióda lenne? (vagy mi a neve?
Általános célú/felhasználású egyenirányító.
Hello!
Bocsi hogy ilyen banalisatkerdezek:-s Van egy kondenzator amin ez all: 4.7MF ez mit akar jelenteni? ( alatta pedig P50W ) Koszi elore is
Biztosan nagyon kellene ismernem a fent nevezett hangváltót. Majd pótolom hiányos ismereteimet.
Helló. Elfüstölt egy aksitöltőmben valami alkatrész. Annyit tudtam leolvasni a kérdéses alkatrészről hogy "GP16 700". Rákerestem a Google--ban és leltem néhány adatlapot. Ott azt írták hogy termisztor. Az lenne a kérdésem hogy milyen alkatrésszel lehetne helyettesíteni a kérdéses alkatrészt, és ha nem lenne benne az milyen következménnyel járna (töltene-e vagy elfüstölne az egész?) Válaszokat előre is köszönöm: Péter
Szerintem ez valamilyen hő biztosíték, és megakadályozta, hogy az egész ház / lakás "lefüstöljön". Nem drága alkatrész, (szinte filléres) érdemes pótolni. Ha csak ez volt a baj, akkor minden rendben, de ha egy másik hiba miatt (pl. zárlat v. egyéb) "kapcsolt be" ez a védelem, akkor azt a hibát is meg kell szüntetni!
Üdv!
Erről az alkatrészről tudnátok nekem valami infót adni? Kis dobozka amiben érme szerű valami van, a dobozka alján 2 kivezetéssel.
Hőellenállás. Ha igaz, a lemágnesező tekercs hőellenállását tartod a kezedben. Bekapcsolás után felmelegszik, és megszakitja az áramkört, mert megnő az ellenállása. (PTC)
Rá van írva hogy audió transzformátor. Tehát illesztő trafó.
Vagy alacsony szintű jel, pl mikrofon, MM hangszedőnek növeli a feszültségét, vagy szimmetrizáló szerepet is betölthet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |