Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   142 / 1176
(#) toth.ferenc371 válasza Lacika hozzászólására (») Márc 10, 2009 /

köszi a segítséget van belőle egy rakás mit kezdjek vele szerinted
(#) Lacika válasza toth.ferenc371 hozzászólására (») Márc 11, 2009 /

Például használhatod mint DIAK-ot vagy tirisztor vezérlésre villogónak. Jobb ötletem nincs. A kissebb feszültségűeket hamarabb fel lehetne használni. Na de ezt az 51V-osat.......
(#) kocici17 válasza tomi-lee hozzászólására (») Márc 11, 2009 /

4-MHz-es qartz.
(#) pid1951 hozzászólása Márc 11, 2009 /

Sziasztok!

Mellékeltem néhány képet egy sejtelmesen ismert elektronikai objektumról
Annyit tudok róla, hogy egy régi tápból bontottam ki őket, vannak egyészen jármű akkumulátornyi méretűek is.
Valami szalagvasra tekert kb. 1,5mm2-es huzalból álló folytótekercs? esetleg autotranszformátor?!
Van amelyiknek több kivezetése is van... Az ábrán a vezeték is fégyelemreméltó, kb. 4-5mm2-es keresztmetszetével. Több darabom is van belőle.
Kérdésem, hogy voltaképpen mi ez és mire lehetne használni?! Mondjuk csöves erősítőbe folytótekercsnek? Mondjuk ahhoz lehet kicsit izmos... Vagy egyéb ötlet?!

Ui.: A 10. képen csak közös bakelitlapra vannak szerelve, semmilyen indukciós/villamos kapcsolat nincs köztük!
(#) toth.ferenc371 válasza pid1951 hozzászólására (») Márc 11, 2009 /

szia én is találkoztam ilyen cuccokkal anno ezek a trafók a régi szovjetunioban voltak használatosak.nekem is volt jó pár .van amit a rádió adóvevőknél használnak.találtam hálózatit is kimenőt is meg sok fójtót meg szűrőtrafókat sokat a harckocsiban meg az aggregátorokban meg a rádiósoknál volt sok féle. én találkoztam a köröm nagyságútol a monitor nagyságúig mindenfélével.ezek nagyon csendes trafók nagyon kicsi a szórásuk némelyik még rézlemezzel is körbe volt tekerve, azt úgy öntötték be valami műanyaggal de ha ügyesen melegítette az ember egy bizonyos hőnél le lehetett törni róla azt a műanyagot úgy hogy a trafó nem sérült meg.sokat fellehetett használni.csak legyen aki ki bírja azt a bűzt amit ereszt az a műanyag
(#) pid1951 válasza toth.ferenc371 hozzászólására (») Márc 12, 2009 /

És mégis mire lehetne felhasználni?!
(#) teodor hozzászólása Márc 12, 2009 /

Aki ismeri az adatlapját legyen szives megosztani velem.

Az alkatrész felirata:4560-2, CA8 627, RCA gyártmány, To3 tokozású.
Előre is köszönöm.
(#) dunai hozzászólása Márc 12, 2009 /

Sziasztok!
A tl071-es helyett tud valaki kisebb zajú erősítőt ajánlani?
(a tl072-es helyett az ne5532 jó azt tudom)
Előre is köszönöm a válaszokat!
Peti
(#) dunai hozzászólása Márc 12, 2009 /

Illetve a lm386 helyett is keresnék egy kisebb zajú ic.
Ezt is előre is köszönöm
(#) csodorka hozzászólása Márc 12, 2009 /

Sziasztok!
Szükségem lenne egy 1N004-es diódára de sehol nem lehet venni.Ezt a számú diódát egy szirénába szeretném beépíteni,ezt adták meg nekem alkatrész listában.
Elképzelhető,hogy el van írva a száma?-ha igen akkor mivel tudnám helyettesíteni? A segítségeteket előre is köszönöm.
(#) mex válasza csodorka hozzászólására (») Márc 12, 2009 /

Tutira elirták. Helyesen:1N4004
Ez viszont minden elektronikai boltban kapható.
(#) csodorka válasza mex hozzászólására (») Márc 12, 2009 /

Köszi a gyors segítséget!
Így már érthető,hogy mért néztek érthetetlenül rám
(#) stefikeke válasza Norberto hozzászólására (») Márc 14, 2009 /

ez valoban kondi 2.2 nF de nem keramia hanem stiroflex (egy atlaszo muanyag szeru szigeteloanyag) :eek2: es kb.o-50 voltig alkalmazhato ha ennel nagyobb feszultsegre van azt kulon rairjak. 100V, 250V stb.
(#) llaci56 válasza stefikeke hozzászólására (») Márc 14, 2009 /

Fárasztó lenne előszedni néhány ékezetet? Vagy ezzel spórolni kell?
(Ha angol billentyűzeted van, elárulom, nekem is, és még sokaknak!)
(#) thundermormota hozzászólása Márc 18, 2009 /

Légyszi segítsetek! egy alkatrész számot adok meg: wsx 316 ÉS d880 ezek milyen alkatrészek bármi jó lenne ezekről. Gugliba kerestem nem talált semmit várom a válaszokat köszönöm
(#) thundermormota válasza thundermormota hozzászólására (») Márc 18, 2009 /

bocsi ez két alkatrész
(#) sempi601 hozzászólása Márc 20, 2009 /

Sziasztok ezek milyen alkatrészek?
Az van ráírva, hogy: IN5397GP

DSC00745.JPG

(#) Norberto válasza sempi601 hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

Itt találsz rá megoldást: LINK
(#) sempi601 válasza Norberto hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

Köszi a gyors segítségedet!
Amúgy ez egy zener dióda lenne? (vagy mi a neve?
(#) Norberto válasza sempi601 hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

Általános célú/felhasználású egyenirányító.
(#) neocska hozzászólása Márc 20, 2009 /

Hello!
Bocsi hogy ilyen banalisatkerdezek:-s
Van egy kondenzator amin ez all: 4.7MF ez mit akar jelenteni? ( alatta pedig P50W )
Koszi elore is
(#) llaci56 válasza neocska hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

Ha orosz, akkor uF.
(#) neocska válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

SAL HV621 hangvaltoba talalhato
(#) llaci56 válasza neocska hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

Biztosan nagyon kellene ismernem a fent nevezett hangváltót. Majd pótolom hiányos ismereteimet.
(#) peppejoe hozzászólása Márc 20, 2009 /

Helló. Elfüstölt egy aksitöltőmben valami alkatrész. Annyit tudtam leolvasni a kérdéses alkatrészről hogy "GP16 700". Rákerestem a Google--ban és leltem néhány adatlapot. Ott azt írták hogy termisztor. Az lenne a kérdésem hogy milyen alkatrésszel lehetne helyettesíteni a kérdéses alkatrészt, és ha nem lenne benne az milyen következménnyel járna (töltene-e vagy elfüstölne az egész?) Válaszokat előre is köszönöm: Péter
(#) llaci56 válasza peppejoe hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

Szerintem ez valamilyen hő biztosíték, és megakadályozta, hogy az egész ház / lakás "lefüstöljön". Nem drága alkatrész, (szinte filléres) érdemes pótolni. Ha csak ez volt a baj, akkor minden rendben, de ha egy másik hiba miatt (pl. zárlat v. egyéb) "kapcsolt be" ez a védelem, akkor azt a hibát is meg kell szüntetni!
(#) maTaKee hozzászólása Márc 20, 2009 /

Üdv!
Erről az alkatrészről tudnátok nekem valami infót adni? Kis dobozka amiben érme szerű valami van, a dobozka alján 2 kivezetéssel.

DSC07409.jpg

(#) llaci56 válasza maTaKee hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

Hőellenállás. Ha igaz, a lemágnesező tekercs hőellenállását tartod a kezedben. Bekapcsolás után felmelegszik, és megszakitja az áramkört, mert megnő az ellenállása. (PTC)
(#) norbbie hozzászólása Márc 20, 2009 /

Ez milyen alkatrész a csatolt képen?
(#) szamóca válasza norbbie hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

Rá van írva hogy audió transzformátor. Tehát illesztő trafó.
Vagy alacsony szintű jel, pl mikrofon, MM hangszedőnek növeli a feszültségét, vagy szimmetrizáló szerepet is betölthet.
Következő: »»   142 / 1176
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem