Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   143 / 1171
(#) lacibacsi válasza peppejoe hozzászólására (») Márc 21, 2009 /

A kérdezett alkatrész egy 16V/7A es öngyógyuló biztosíték.Ha elfüstölt teljesen annak oka va.Szerintem vegyél egy csomag sima 7A es olvadó biztit és azzal próbálgasd feléleszteni a töltőt.Persze előbb a kiolvadás okát azért nézd át.Lehetett egy komoly rövidzár ,de lehet ,hogy vmelyik diódád szállt el.Mérni kell!!!!
(#) Skip hozzászólása Márc 22, 2009 /

Sziasztok!
hozzám került egy kávégép masina de nem működik. legalább is rendesen...
a lényeg az, hogy bekapcsol melegít egy darabig és lekapcsol mielőtt a víz(vízgőz) kijönne a tartálytetején...
először kivízköveztem de nem ez volt a baja...
van két alkatrész ami lehet. egyik egy kapcsoló (ha jól találtam gugliba akkor egy ROCKER SWITCH<-lövésem nincs miaz?!) meg egy ilyen hőfok érzékelő talán, ami fütő részhez van odarögzítve. ha valaki megmondani mi az és hogy hogy működik ennek a két alkatrésznek az összjátéka azt megköszönném
Skip>
(#) _JANI_ válasza Skip hozzászólására (») Márc 22, 2009 /

Ezen a képen egy bimetálos hőfokkapcsoló van. Ennek az alkatrésznek az feladata, hogy a kazán túlhevülésekor a fűtést KI-kapcsolja! Így védve a készüléket és a környezetet... Ha "elfárad" az alkatrész, akkor a névleges hőmérséklet alatt is kikapcsolhat. Feltétlen az eredetivel AZONOS hő értékűvel kell pótolni!!! Az valahol fel van tüntetve a kapcsolón hogy hány foknál kapcsol.
( Kiiktatása nem javasolt! :felkialtas: )

Ezen a képen egy világítós kapcsoló látható. Az egyik oldalon bemegy a fázis. A másik oldalára a nulla lesz kötve. Ez a nulla a kis lámpának kell ami a kapcsolóba van beépítve. S a kapcsolt fázis a középső kivezetésen jelenik meg. Ha jól van bekötve CSAK akkor szabad világítania a kis lámpának amikor a kapcsoló zárt - BE - kapcsolt állásban van. A kivezetések jelölése a kapcsoló oldalán található. Ha mégsem lenne, akkor egy OHM-mérővel könnyedén beazonosíthatók a lábak.
(#) Skip válasza _JANI_ hozzászólására (») Márc 22, 2009 /

ohh köszönöm szépen! akkor a hőfokkapcsolóval lesz a gond. 130 Celsius van rajta szóval mindenképpen ilyent kell beszereznem!
nagyon köszi mégegyszer
Skip
(#) _JANI_ válasza Skip hozzászólására (») Márc 22, 2009 /

Várom a fejleményt!

( A hőbiztosítékra is érdemes lenne rámérni!
( Egy csavaros kengyel szorítja le szigetelten az üst oldalára...
(#) alfred hozzászólása Márc 23, 2009 /

Hello, Sziasztok! Van egy kérdésem, milyen IC ez? Egy PHILIPS TV-ben van: 80011A 3478 a típusszáma.

szi előre is

- javítva,
Norberto

(#) alfred hozzászólása Márc 23, 2009 /

g valamit elfelejtettem, mivel helyettesíthető? szi előre!

- javítva,
Norberto
(#) Moderátor hozzászólása alfred hozzászólására (») Márc 23, 2009

Nem lehetne lenyomni néha a megfelelő, magyar íráshoz tartozó billentyűket?

A lustaság, sietség nem mentség az elkapkodott, hiányos, kisbetűs, trehány írásra...
(#) alfred hozzászólása Márc 23, 2009 1 /

Norbi inkabb a kerdesemre felelj mit hogy kioktass
(#) alfred válasza (») Márc 23, 2009 1 /

a gepemen nincs ra lehetoseg koszi a joindulatot
(#) Sendi hozzászólása Márc 25, 2009 /

Üdv Mindenkinek.

Tudna valaki adatlapot egy 4x20 soros LCD kijelzőről?
Tip: PQUP 10128ZB

Köszönettel
(#) Sendi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Szia Köbzoli.

Köszönöm, ezt én is megtaláltam, de nem tudtam eldönteni, (és megérteni), hogy ez egy általános leírás a szabvány 2 soros LCD-nek vagy pont ennek a 4 sorosnak. Hiszen az 2x16 soros, ez meg 4x20 soros.

Véleményed?

Köszönettel.
(#) kiborg hozzászólása Márc 25, 2009 /

Hali mindenkinek!

Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy hogyan lehet beazonosítani az smd kondikat és tekercseket anélkül, hogy leszednénk és megmérnénk.
Van rá egyáltalán mód ? Vagy valami azonosító szerepel rajtuk vagy színük jelent valamit ?
Gondolok itt a nem ELKÓkra, hanem az ellenállás méretű kondikra.

Üdv Kiborg
(#) Norberto válasza kiborg hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Idézet:
„Vagy valami azonosító szerepel rajtuk vagy színük jelent valamit?”

A kondikon nemigen szokott semmiféle jelölés lenni, habár a 1206-os és a 0805-ös méretűre lazán tehettek volna valami számozást, kódrendszert...

A színük egyáltalán semmit nem jelent, mondhatnám, a gyártó fantáziájának, illetve az igénylők óhajainak a kérdése.
(#) proli007 válasza Sendi hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Hello!
Ezekben a karakteres kijelzők 99%-ban a HD44780 (vagy annak valamilyen koppintása) controller perceg.
Ennek fogalma sincs, milyen kijelzőt hajt meg, csak írja a RAM-ot szorgalmasan, ahol fix címen vannak a karakter sorok.
Szóval inkább a vezérlő adatlapját érdemes nézegetni, vagy más kijelző adatlapját ami értelmesebben van számodra leírva.
üdv! proli007
(#) Sendi válasza proli007 hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Helló Proli007.

Köszönöm, megértettem. Utánanézek.

Köszönettel.
(#) kiborg válasza Norberto hozzászólására (») Márc 26, 2009 /

Köszi a megerősítést.
Akkor marad a kiveszem és megmérem módszer

Üdv Kiborg
(#) Tibi98 hozzászólása Márc 26, 2009 /

sziasztok!
van pár alkatrészem, amelyekről nem tudom eldönteni, hogyan kell leolvasni az értékét. válaszotokat előre is köszönöm!
(#) llaci56 válasza Tibi98 hozzászólására (») Márc 26, 2009 /

2,2 µF - tantál
6,8 nF
és az utolsó kettő is kondi, de nem találok értelmezhető értéket. (16700 pF ???)

(#) llaci56 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 26, 2009 /

A harmadikon hol van a 100 manó?
(#) llaci56 válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 26, 2009 /

Áááááá.... Megtaláltam.
(#) Dudus válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 26, 2009 /

(#) Tibi98 hozzászólása Márc 26, 2009 /

köszi szépen srácok!
ezek szerint a 16700 az pF-ban értendő...
a 40/100/21 tipusú feliratoknál mindíg a középső szám utal a kapacitásra nF-ban?

lenne még pár alkatrész:
(#) Tibi98 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 26, 2009 /

tetejére u22M275V~ van írva...
gondolom akkor 0,22 uF...
(#) llaci56 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 26, 2009 /

Én hülye! Hittem neked!
(#) Tibi98 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 26, 2009 /

köszi szépen mégegyszer...
a középső az egy Ero MKP
nem lehet, hogy esetleg 0,047µF vagy talán nF?
(#) llaci56 válasza Tibi98 hozzászólására (») Márc 26, 2009 /

0,047µF = 47nF
(#) Tibi98 válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 26, 2009 /

persze, tisztában vagyon a váltószámmal, de 0,047 van ráírva, csak azt nem tudom, hogy milyen mértékegységben... uF, vagy nF?
(#) llaci56 válasza Tibi98 hozzászólására (») Márc 27, 2009 /

Ha látod a tizedesvesszőt, akkor µF -ban. Pl.: ,047 uF.

Az előbb nem azért írtam ki manóban is, mert Te nem tudod átváltani, hanem a progi (ami feldolgozza itt az írásainkat!) javítani szokta a mértékegységeket, de mostanában tapaszatalok ebben hiányosságokat, és nem tudom, hogy a µF (ennek mikroF -nak kellene majd kiíródni!) hogy jelenik meg.

Szerk.: Mint láthatod az első sorban is, van, ahol "u" maradt, és van, ahol átjavította mikro-ra.
(#) didyman válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 27, 2009 /

A hiányosság oka a "F" utáni szóközben rejlik:
0,047µF vagy 0,047uFvagy (itt ugye nincs szóköz) 0,047µF-itt meg írásjel van, és mégis jó, ha pont van: 0,047uF..
Következő: »»   143 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem