Fórum témák
» Több friss téma |
Nekem 2002-s a bekötésem és már akkor az órából úgy hozták ki a kötést, hogy nekem már szín szerint a megfelelő helyre kellett csak kötnöm. Odakészítettem egy 80cm, 10-s MCu érhüvelyes zöld/sárga vezetékdarabot amit a sínrendszerhez kötöttem előzőleg, a szolgáltató meg bekötötte az órába. Előtte persze súgtak, hogy így könnyebb lesz a kötést kialakítani.
Nekem 2001 es kötésem van csak akkor az a külömbség kettönk közt hogy neked már a lakáselosztóba már szétválasztva megy,nekem meg a lakáselosztóba van szétválasztva.
Az 1, 7, 9, L1, L2, L3 (bemenet). A 2, 8, 10, az U, V, W (kimenet) Üdv.:VIM
Ha nem mondják meg előre a dolgot (már mint a vezeték odakészítést) akkor nekem is ott kellett volna szétválasztani.
Nulla szakadásnál pl oszlopon mondjuk igyis úgyis a szonda körül feljönnek a giliszták aztán mehetünk horgászni.
http://www.maico.de/index.php?id=8610&L=5
itt nézz körül
Mi jól elbeszélgetünk itt a téma felett, de akinek a segítség kellett emiatt, remélem semmi baja nem esett azóta!
Heló! Bocs,csak nem voltam fent már este. Megnéztem,nem volt jó úgy. A számozások jók voltak,de összekellet hidalni 2-2 kimenetet és már mennt is frankón. Kösz szépen a segítséget !!!!!
Lenne egy nagy(nekem nagy) problémám.Van egy most befejezett 8 hengeres vízhűtéses kompresszorom,de ha üzem köznen leállitja a nyomáskapcsoló mondjuk 9 báron,de 7báronál már indulnia kellene nem tud elindulni,csak ha egy csapon kiengedem a nyomó csőben lévő levegőt.A kérdésem az lenne,h mit lehetne kitalálni rá,h mikor a nyomáskapcsoló leállít akkor elengedje a nyomást a csőből,és indulásnál lezárjon.(mechanikus megoldás is jó volna! Ha valaki okosabb nálam az ne fogja vissza magát!!! Köszi előre is!
Az szép
Szerintem egy elektromos szelep kell a nyomócsőre, és már megis van oldva. Amikor a motor áll, akkor a szelep ki van nyitva, amikor a motor elindul, akkor meg a szelep becsukódik. Tehát a motorral párhuzamosan kellene kapcsolni a szelepet.
Tegyél be egy váltószelepet, ami az indulás idejére tehermentesíti a motort. Ha felpörgött átvált a tartály töltésére.
Kösz szépen aki hozzá szólt és válaszolt!!! (még fogok itt kérdezősködni
Üdv mindenkinek.Kérdésem a következő lenne:Össze kell e kötni a földet és a nullát a fi relé előtt a fi helyes működéséhez?A rendszer TN,a fi relé az áramköri kiselosztóban van,az összekötés a legelső csatlakozási pontnál lenne,természetesen onnantól külön menne a föld és a nulla.Azaz igazság,hogy megoszlanak a vélemények és szeretném tisztázni.Előre is köszi.
Szia!
igen - mert nem záródna az áramkör! DE: ez az öszekötés" mindegy mennyire van előtte" tehát : FI relé--elosztó-fogy. mérő-Áram szolg oszlop/csatlakozás. Viszont lényege: Ha már egyszer zét lett válsztva N és PE re akkor nem közösitjük!!!
Olvass picit vissza! Nem a nullát kell a földdel összekötni, hanem a szolgáltató Nulla+ védővezetőjét kell szétszedni nullára és védővezetőre és ezt a pontot földelni kell.
A FI reléhez ennek semmi köze! Ha nincs FI, akkor is meg kell csinálni! Az más kérdés, hogy minél kisebb ellenállású úton záródik a védővezetőn keresztül a készülék fémháza, annál hamarabb kiold a FI hiba esetén.
Hello!! Ha nincs szétválasztva a PEN akkor a lakáselosztóba ahogy bemegy össze kell kötni az FI elött a PEN-t meg a földszondát. Ebből a csomopontból acc az FI nek egy nullát és ebböl a csomópontbol adod a konektoroknak a földet,ami kijön az FI ból nulla azt egy másik sinre vezeted ezen a sinen csak nullák vannak itt valósul meg a szétválasztás ezekután már sehol nem szabad közösiteni tilos!!!
Mi lenne, ha végigolvasnád a saját hozzászólásodat is, mielőtt rányomsz a Küldés gombra, hogy legalább totál értelmetlen mondatok ne legyenek benne?
Szevasztok!
Jobb helyet nem találtam, ezért ide tenném. Van a kertünkben egy magasfeszültségű vezeték betonoszlopa. Gondolom 20KV-os lehet Szeretném kérdezni, hogy milyen közel építhetek hozzá? Tudom, hogy kell majd építési engedély, de szeretnénk nagyvonalakban eltervezni, hogy mit és hová tegyünk. Ehhez kellene ezt tudnom előzetesen. Köszönöm.
Én nem érteni urdu.
Én kérni te írni magyar.
Itt nem a szintetikával van a baj, tehát a helyesírásoddal, hanem a szemantikával, azaz a tartalmi összefüggésekkel. Próbálj meg rövidebb mondatokat fogalmazni, akkor talán mindenki megérti hogyan is gondolod. Addig meg gyakorold a következőket:
acc -> adsz elött -> előtt FI ból -> FI-ből sinen -> sínen ezekután -> ezek után közösiteni -> közösíteni
Hello
Idézet: „Össze kell e kötni a földet és a nullát a fi relé előtt a fi helyes működéséhez?” Te nem köthetsz össze semmit, mármint a földet a nullával, te csak szétválaszthatsz. No persze fi -t csak akkor lehet betenni, ha a föld és a nulla előtte valahol szét van választva. Idézet: „A rendszer TN” Hát persze, hogy TN, de ha PEN vezeték van csak akkor TNC, de ha van külön PE és N, akkor TN -S. És amit én mostanában hallok, hogy megéri több FI relét kialakítani, mondjuk egy a fürdőszobának, egy a külső áramkörökhöz, egy a többinek. Igy elkerülhető az, hogy ha netán kinnt beázik a betonkeverő, akkor nem kapcsolja le az áramot az egész házban, amit nagyon hasznos dolognak tartok.
Szia4
a vezeték védőtávolága 3m. ezen belül semmi nem lehet . az emeleten csak a ferde tetőablak épithető!! DE: a sugárzás miatt én a lakóépületet minél meszebb vinném,,,,,
Nehogy a téves fogalmazás miatt valaki rosszra gondoljon, Te is nyilvánvalóan a mágneses térre és/vagy az elektromos mezőre gondoltál, nem bármiféle sugárzásra, mert tudtom szerint azt másra használják.
Valóban jobb távol lenni tőle, főleg a mágneses tér miatt, de ugyanakkor minden nagyobb fémtárgyat földelni kell az elektrosztatikus feltöltődés miatt. (lsd. vasút)
Szia!
Ha megnézel egy távvezetékez hálózatot persze nagyfeszültséget ha erdőt keresztez akkor...alóla minden lehetséges dolgot fát bokrot láttam mát hogy nyaralót is eltakarítanak! Azért mert ha véletlek vezeték szakadás akk nehogy pont rád essen! Szerintem erre pontos választ az áramszolgáltató ad.
Van egy idétlen kérdésem (legalábbis szerintem szabálytalan) Ha egy háromfázisú rendszerben a FI relé után egy nagyobb ellenállású földelést készítek- a nulla sínre kötve- ami a FI relét le tudja oldani ,de az üzemi áram nagyobb hányada a 0 vezetőn megy vissza (az általam készített földelésen max 5-10 mA ) jó e a nullvezető szakadás detektálásra ,illetve milyen hátulütői lehetnek?
Üdv.!
Egy gazdasági épületre gondoltam. Azért írtam, hogy oszlop is van a portán, mert gondolom, hogy mellette is el kell hagyni valamekkora távolságot, ha cserélni kellene az oszlopot, vagy valamit javítani rajta. Ez lenne a kérdésem, hogy hány métert kellene hagyni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |