Fórum témák
» Több friss téma |
Aha, mert nekem BL csöves van, és szeretnék majd tenni bele falamilyen fény visszaverő réteget, és az érdekelt nem-e az a vastagabb alufólia, mert erre felénk elég drága az a tükrös fólia. Alufóliát meg fogalmam sincs hogy hogyan lehetne szépen felrakni
Szia!
Van egy néhány PIC-es kapcsolás a neten, de a tudásuk ide felesleges-óra, oda-vissza számláló, kapcsoló óra, stb. Engem, és szerintem még néhányunkat érdekelne a Te kapcsolásod, biztosan után építeném. Ha feltennéd ide, vagy elküldenéd privátban nagyon örülnék neki! Üdv! Kila.
Hali!
Én se döntöttem el véglegesen hogy melyik kapcsolást építem meg, ezért ha publikus akkor én is örülnék ha megosztanád velünk.
oké felteszem de majd csak a hétvégén , mert egy másik gépen vannak a filék , egyébbként csak egyszerű kis kapcsi
0-60 percig állítható egy külön gombbal indítható a negyedik (nálam nem lett beépítve) gombbal nullázható és van még ajtó kapcsoló is , ha az kapcsol leáll a világítás és ha újra kapcsol onnan indul ahol abbamaradt .Az lcd-n az idő visszafelé pörög és amikor letelik egy piezó csipogó 15s ideig sípol miután lekapcsolt a világítás
most megpróbálom feltenni
és a hex A panelon a diódahíd azért ilyen fura , mert
a tápláláshoz egy 12v os halogén invertert választottam és mivel ez elég magas frekvencián dolgozik a normál egyenirányítóhíd NAGYON melegedett a próbák során . pc tápból mentett gyors diódákkal oldottam meg az egyenirányítást (a 24v os soffita égő előterhelés )enélkül nem indul be az inverter
Köszi hogy megosztottad velünk, még az alkatrész-értékeket írd már le légyszives.
Üdv! Kila :wave:
Az ellenállások értéke 1k a kvarc 4Mhz a mellette lévő kiskondik 22pf- os értékűek az r8-r9 a soffita égőt
szimbolizálja a rajzon . A stab ic 7805 a kondik 470mikró és 100n R1 a kvarc ! a sematikus rajzon.
Én ezt az visszaszámlálós időzítőt fogom megépíteni!
10 eltárolt időértékből lehet gyorsan választani. De az új időértékek bevitele sem bonyolult. A próbakapcsolás alapján jó lesz! ( Nekem biztosan ... )
Köszi szépen!
Neki is fogok át bogarászni.
Ma összeraktam beindítottam a levilágítómat
sajna a kapcsolási rajban és a panelban is hibáztam de rövidesen felteszem a javított (most már működő ) sematic -és panel rajzot a relémeghajtó tranzisztor bekötését néztem el !
Köszi hogy figyelmeztettél!
Én nem jöttem volna rá!
máris tolom a pdf -et A beültetés és az átkötések helye nem változott csak a nyomtatás .
És itt egy pár kép a kész, működő kütyüről
Elég komoly!
Nagyon jól néz ki a cucc, minden elismerésem! Jah és köszi a kijavított verziót is!
A Light Box kifejezés olyan ismerős... Szép igényas kivitelezés.
Ebben milyen fajta LED-ek vannak? Így "távolról" nem igazán tudom kivenni. Vajon az a ChipCAD-es verzió? Vagy másféle?
Az S.K led vepshoptól vettem és szuperflux led nek hívják
2 féle van belőle: a 20mA os és a 100mA os 5 csipes én azt használom 8 perces idővel
Igen kénytelen voltam angol feliratot tenni rá mert sajna a magyar ékezetes betűket nem ismeri az lcd
Lehet ám saját karaktert tervezni LCD -n ha csak ez tart vissza
Szívesen megtanulnám azt is , de nem tudom hogy hogyan férne össze a parsicban megírt progijaimmal?
Én sajnos semmiféle programnyelvet nem ismerek csak parsicban tudok picet programozni
Hát a parsic-ot nem ismerem, de semmi extra nincs benne, csak pár byte-ot kell kiküldözgetni az LCD-nek.
8 saját karaktert lehet tervezni, 0-7 es kódon irja ki őket. Karaktert és parancsot tudsz küldeni az LCD-nek ? Vagy a parsic elrejti ezeket, és csak magasabb szintű rutinok vannak ?
Ha gondolod emailban küldök egy A parsic álltal generált asm-et -hex et ha átnéznéd és tudnál segíteni nagyon örülnék neki
[/quote]Ugye nem jelentesz fel ,plágiumért?[/quote]
Ez nekem szólt? Ha igen, ugyan dehogy. Jó vicc volt Az én levilágítómat is Light Box-nak kereszteltem el.
Köszönöm . Egész megijedtem amikor rákérdeztél
Tiszteletem a Kollégáknak!
Először is szeretnék Kaqkk kollégának gratulálni a levilágítójához, nagyon szép munka! Már régóta tervezek én is építeni levilágítót és úgy néz ki lassan el is készül. Scannerbe fogom bépíteni. Azt szeretném megkérdezni, h az UV fény mennyire roncsolja a panelt és az egyébb alkatrészeket. Úgy értem, hogy ha a csövek mellé berakom az elektronikát, nem lesz e valami baja, vagy burkoljam be valamivel, hogy az UV fény ne közvetlen az alkatrészeket érje. Az enyémen nem lesz kijelző, mivel úgyis PC-n tervezem meg az áramkört és ott fogom kinyomtatni, ezért a levilágítót MAX232-n keresztül összekötöttem a PC-vel, és a PC-re írtam egy programot, amivel be lehet állítani az időzítés hosszát, és lehet látni, hogy mennyi van még hátra a levilágításból. A PC csak kijelzi az időt, és beállítani lehet vele, a PIC számolja az időt TRM0 interruptal. Majd rakok fel képeket, ha elkészül a cucc.. Üdv, Matt UI.: Köszönet Kaqkk kollégának a csövekért |
Bejelentkezés
Hirdetés |