Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Egy boltban vásárolva megláttam ezt a csövet és vettem belőle 2db.-ot. Azt gondoltam, hogy csak találok róla valami adatot arról, hogy mi kell a használatához. (gyújtó, trafó, stb) , de nem. Egy Orosz oldalon annyit találtam róla hogy 60V AC-ról üzemel. Összesen 4db tűs csatlakozója van, de hogy melyik mi? A típusa FUL15T8BL A Bailey is forgalmazza. Az adatlapját letöltöttem, de az semmitmondó. Minden segítséget köszönök, már előre is.
2-2 kivezetés a két filament.
Úgy működik mint a fénycső, kell hozzá folytó és gyújtó. Ebben a formában. PHILIPS EB-S 118 PLC/PLT SH Electronic Tube Light Starter
Elfektetve, függőlegesen fémes kapcsolat van a lábak között. Ezek szerint az lehet a fűtőszál, vagy minek hívják?
Köszi. Szerintem is így lehet.
Az lehetséges hogy 60V AC-ról megy? A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2023
Találtam a komplett bogárirtó készülékről leírást. Majd holnap folytatom a keresgélést. Itt
Lehet. a fénycsövek sem "230"ról mennek, kell előtét trafó vagy elektronikus
Lehet 60 de lehet 90 is.
![]() Amúgy képzeld úgy mint a móricka rajzos képen. A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2023
Tulajdonképen egy meghajlított fénycső. Mivel sorba van kötve a trafóval, így megoszlik a feszültség közöttük. Erről van szó?
Így is lehet fogalmazni, de ettől kicsi összetettebb a dolog. A cső két végén növeled a feszültséget nulláról. Egy ideig nem történik semmi, majd hirtelen áram folyik a rendszerben (begyújt a cső). Ha nincs áramkorlátozás, túl nagy áram alakul ki, ezt akadályozza meg a tekercs. Eléggé sommássan fogalmaztam, részletes leírás itt: Fénycső - Wikipédia.
Ezzel az előtéttel meg tudod hajtani néhányszor 10V-ról is emlékeim szerint. Viszont ez az előtét mivel DC árammal hajtja a csövet hosszútávon nem tesz jót neki, néhány hónap alatt elfeketedik a cső vége. Levilágítóhoz meg fog felelni mivel az nem megy annyit. Az előtétkondival (680nF) tudod beállítani a cső áramát.
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Nem gondoltam volna, hogy valaha is közöm lesz a csövekhez.
![]() LevilágításhozSziasztok!Valamikor régebben leírta valamelyik fórumtárs Á-Z ig szájbarágósan hogy a levilágításhoz mi kell. Milyen fólia ,világítási idő ,aztán előhívó stb. Olyan szépen el mentettem ezt az egészet hogy nem találom. Ha ebben valaki tud segíteni,meg köszönöm. Már Dry fóliám az van,rendeltem kintről. Viszont valami írásvetítő fólia vagy mi a neve (nem tudom) hol lehetne venni pl.1 darabot kipróbálni hogy egyáltalán jó lett e a megépített levilágító. Köszönöm a segítséget.
Először tudni kéne milyen nyomtatód van , ahhoz való fóliát kell venned (lézer vagy tintasugaras) azután kezdődhetnek a próbák . Én kb 8 évig két szembefordított arcszolival készítettem a nyákjaimat 40-45s levilágítási idővel . Így
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2025
Lézernyomtató ,ehhez milyen fólia kell ?, és lehet e valahol kis mennyiségben venni)?
Scannerből van készítve és 2db műkörmös UV lámpa van benne.
Bármelyik multiban vagy írószerboltban tudsz venni , azt hogy darabonként hol neked kell felderítened . Én Szegeden több helyen találkoztam olyan írószer bolttal dekoros üzlettel ahol vállaltak fólia nyomtatást . Próbára vagy akár később is jó lehet egy ilyen lehetőség . Dekor stúdióban készíttetett fólia levilágítást sokáig használtam tökéletes eredménnyel .
Rendben!
De akkor mit kérek? Lézernyomtatóhoz nyomó fólia?
írásvetítő fólia lézernyomtatóhoz . Ez a "hivatalos megnevezés" Bővebben: Link
Bővebben: Link Az első két találat ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2025
Köszönöm!
Jó húzós ár ha az egészet meg kell venni. Na majd körbe nézek ![]()
A legegyszerűbb FF lézerhez való fóliát vedd, teszko, metro...stb
Én lamináló fóliát használtam,(ehhez fértem hozzá ingyen.) mert itthon nyomtattam és két réteget használtam.
Papírboltban db-ra is vehetsz. A Xerox kevésbé nyúlik mint mondjuk az APLI.
Most esett le.
![]() ![]()
Az én olvasatomban:
- Írásvetítő fólia, tintasugarashoz való, egyik oldala matt. Jól megmarad rajta a tintasugaras nyomat. De nem bírja a meleget, lézernyomtató és fénymásoló esetén beleragad, titkárnőket ezért megölik, mert drága a javítás. - Írásvetítő fólia, lézernyomtatóhoz való. Mindkét oldala fényes, bírja a meleget és fénymásolót is. De a tintasugaras nyomtatás szétkenődik rajta. - Lamináló fólia, két rétegű. Belső fele ragasztós, oda kell tenni a laminálandó papírt. Meleg hatására a ragasztó megköt mint a fene. Szuverén döntés. ![]()
A lamináló fóliát ne próbáld ki . Tönkre vágja a lézernyomtatót. Gondolkodj! Zsugoródik és ragad. Még a lézer nyomtatóba való egyik fóliával is akadt gondom régebben. Papírboltból vettem így nem tudom hogy miféle volt. Szét kellett miatta szerelnem a nyomtatót. A fólia rá volt sülve a hengerre. Sok idő volt leszedni róla. kb. 3 óra kidobott idő.
Xerox Transparency for mono printers 003R98202. Ezt a típust ajánlom. A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2025
A "Laser" lézer nyomtatóba való.
A "Copy" nevű is használható lézer nyomtatóba legtöbbször, de nem mindegyik. Adódhatnak problémák. Az előzőekben említett fólia rásülés, de ez ritka. Ez a fajta ugyanis fénymásolóba való. Gyanítom hogy akadnak közöttük olyanok, amik kisebb hőfok bírásúak. A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2025
Rendben!
Hát nem is szeretném tönkre vágni mert jó drága és megölnek ![]() Most már csak utána kell járnom hogy hol találok darabszámra mert nem, akarok több ezret be áldozni úgy ,hogy nem tudom még ,hogy hogy sikerült a levilágító.
Szia!
A XX. kerületben, ha előásom a tárolóban, akkor tudok adni mindkét fajta írásvetítő fóliát. Csak a hétvégét merem ígérni a megkeresésre, mert a közelmúltban csatornajavítás miatt átpakoltatták az egész tárolót az egyik oldalra, így nagy a rumli most lent. Az meg külön élmény volt, amikor kiderült, hogy feleslegesen pakoltunk át mindent... ![]() Pü-ben jelezd, hogy hova kellene majd eljuttatni. Üdv.
[quote] A lamináló fóliát ne próbáld ki /quote]
Évekig használtam, szóval azon kellene gondolkodni ha valamiről nem tudsz, akkor arról érdemes e veleményt mondanod. De mint sok.más ez sem kötelező. |
Bejelentkezés
Hirdetés |