Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Egy boltban vásárolva megláttam ezt a csövet és vettem belőle 2db.-ot. Azt gondoltam, hogy csak találok róla valami adatot arról, hogy mi kell a használatához. (gyújtó, trafó, stb) , de nem. Egy Orosz oldalon annyit találtam róla hogy 60V AC-ról üzemel. Összesen 4db tűs csatlakozója van, de hogy melyik mi? A típusa FUL15T8BL A Bailey is forgalmazza. Az adatlapját letöltöttem, de az semmitmondó. Minden segítséget köszönök, már előre is.
2-2 kivezetés a két filament.
Úgy működik mint a fénycső, kell hozzá folytó és gyújtó. Ebben a formában. PHILIPS EB-S 118 PLC/PLT SH Electronic Tube Light Starter
Elfektetve, függőlegesen fémes kapcsolat van a lábak között. Ezek szerint az lehet a fűtőszál, vagy minek hívják?
Köszi. Szerintem is így lehet.
Az lehetséges hogy 60V AC-ról megy? A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2023
Találtam a komplett bogárirtó készülékről leírást. Majd holnap folytatom a keresgélést. Itt
Lehet. a fénycsövek sem "230"ról mennek, kell előtét trafó vagy elektronikus
Lehet 60 de lehet 90 is. Az előtéttel kellene egyensúlyba kerülnie a lámpa negatív irányú belsőellenállás változásával.
Amúgy képzeld úgy mint a móricka rajzos képen. A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2023
Tulajdonképen egy meghajlított fénycső. Mivel sorba van kötve a trafóval, így megoszlik a feszültség közöttük. Erről van szó?
Így is lehet fogalmazni, de ettől kicsi összetettebb a dolog. A cső két végén növeled a feszültséget nulláról. Egy ideig nem történik semmi, majd hirtelen áram folyik a rendszerben (begyújt a cső). Ha nincs áramkorlátozás, túl nagy áram alakul ki, ezt akadályozza meg a tekercs. Eléggé sommássan fogalmaztam, részletes leírás itt: Fénycső - Wikipédia.
Ezzel az előtéttel meg tudod hajtani néhányszor 10V-ról is emlékeim szerint. Viszont ez az előtét mivel DC árammal hajtja a csövet hosszútávon nem tesz jót neki, néhány hónap alatt elfeketedik a cső vége. Levilágítóhoz meg fog felelni mivel az nem megy annyit. Az előtétkondival (680nF) tudod beállítani a cső áramát.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |