Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő 25-30watt felett 12 V-ról
Lapozás: OK   2 / 2
(#) pacal76 hozzászólása Feb 2, 2009 /
 
Ez egész jó kocsiba és lead 90W-ot, 12 voltról.
(#) Raptor46 hozzászólása Feb 2, 2009 /
 
DLD 30-as subomat igen csak meghajtotta!Ez nagyon nagyot szól!
(#) karpi válasza fireballelektro hozzászólására (») Feb 3, 2009 /
 
Egy PC tapegyseg a +12V -os kimeneten nem hiszwem hogy terhelheto 10-15A-ral .A [-12 V ) meg anyival se .Csak egy par fogyaszto a PC-bol hasznalja a 12 V-ot tehat kicsi a fogyasztas es ezert nincs nagy aram erosseg leadasra tervezve.
En is gondolkoztam hogy ket PC tap de jo lenne ( ha birna a legalabb 200VA-t) megszbadulnek a nehez 300-400 VA-es trafoktol., azt irja a tapegyseg dobozon hogy +12 V /8A de azt hiszem csak pillanatnyi csucsokban viszi.( bar nem probaltam , soha sincs idom ... ).
Tegyuk fel hogy megprobalod , de miert ne hasznalnal 2 x12V-ot ?, ket tapegysegbol ( sajnos a tapergysegben a MINUSZ 12 v CSAK 0,5 A- es . ezt egy melettem levo tapegysegrol olvasgatom , van erosebb cucc is.).Nem olyan dragak ezek a tapegysegek , rengeteg kiszuperalt PC-t dobnak el , lehet szerezni ingyen is tapegyseget.Jo lenne olyan "realpower " tapegyseg amelyikben nem csak a ventilator tartja a lelket.
(#) potyo válasza karpi hozzászólására (») Feb 3, 2009 /
 
Az újabb gépekben a 12V-os ág felé ment el a terhelés, ennek megfelelően a tápok 12V-os ágának terhelhetősége is emelkedett. A ráírt áramot elvileg folyamatosan tudja, nem csak csúcsban, főleg ha a többi ág nincs nagyon leterhelve.

Két tápegységgel az a baj, hogy mindkettőben a gnd össze van kötve a házzal, a ház meg szabály szerint földelve kell, hogy legyen, így nem lehet egyszerűen sorbakapcsolni. Vagy a földelést kell átkötni az alsónál a kimenő 12V-ra, vagy átalakítani egy tápot, hogy a negatív ágon is tudjon nagy áramot. Elelktronikailag nem vészes mutatvány a dolog, néhány menetet kell tekerni a kimeneti folytóra, meg tenni bele erősebb egyenirányító diódákat a negatív ágba, inkább mechanikailag kérdés, hogy hová teszi az ember, mert hely az nemnagyon szokott lenni.
(#) paleszka válasza Raptor46 hozzászólására (») Feb 3, 2009 /
 
Raptor46: Köszi a linket, egy hasonló kapcsolást már összeraktam, és nagyon nagyot, és megfelelő minőségben szólt (igaz az csak 50w-os volt) de kipróbálom ezt is. Köszi még egyszer. Jah, és még jó, hogy elméletileg nem lehet ilyet építeni. )))
(#) Raptor46 válasza paleszka hozzászólására (») Feb 3, 2009 /
 
Szívesen! Sok sikert hozzá!
(#) prst14 válasza pedrock hozzászólására (») Feb 9, 2009 /
 
a tda1562 egy kissé drága ,nem lehet helyettesíteni?
(#) pacal76 válasza Raptor46 hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
Nincs egy kicsit szörnyű hangja más erősítőkhöz képest?
(#) ideasforlife hozzászólása Ápr 28, 2009 /
 
HELLO!

Nekem van 1 régi genius hagszóró erősítőm. Azt szeretném kérdezni h át lehet-e alakítani úgy h nagyobb teljesítményt érjek el .. és milyen alkatrészeket kéneh kicserélni??

11V ról volt eddig üzemeltetve, meddig bírná még a terhelést?

ha kép kell hozá, küldök még....
(#) Action2K válasza ideasforlife hozzászólására (») Ápr 28, 2009 /
 
Szia!
Ez az erősítő kb 2*3W-os maximum. A végfok IC típusát kellene tudni, hogy meglehessen nézni az adatlapján, hogy mit bír. Jelentős hangerő növekedést viszont csak azzal tudsz elérni, hogy az átlag "gagyi" 85-88 dB-es érzékenységű hangfal (hangszóró) helyett 93-95 dB vagy még nagyobbat teszel rá. Nem a wattok számítanak!
(#) martin96 válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 28, 2009 /
 
az ott tea2025b
(#) Action2K válasza martin96 hozzászólására (») Ápr 28, 2009 /
 
Nyertem! maximum 12V ajánlott, 8 ohm-os hangszóróval, ez esetben 2,4W/csatorna.
Ha netán 4 ohm-os hangszórót akarsz rákötni, akkor csak 9V-ig mehet a tápfesz. Mindenképpen Jó hangfal kellene hozzá, csak az nem olcsó. Mi a célod ezzel?
(#) ideasforlife hozzászólása Ápr 29, 2009 /
 
jelenleg ilyen hangszóró van rákötve , 1db ...

esetleg még néhány ilyet szeretnék rákötni... vagy arra is gondoltam h mélnyomót hangválktóval ,de ez lehet h hülyeség... az a mélnyomó meg ilyen

Ezt az erősítőt am próbáltam már 18V on ...1100mA on
(#) Szegedi Sándor válasza pacal76 hozzászólására (») Ápr 29, 2009 /
 
Nem tudnád véletlenül elküldeni a kapcsolási rajzát az inverternek a quad alatt?
(#) ideasforlife hozzászólása Máj 3, 2009 /
 
tehát arra a mélnyomóra át lehet alakítani
?
(#) karcsyt hozzászólása Máj 3, 2009 /
 
ki tud nekem kesziteni kapcsolasi rajzot 12-18 voltrol mukodo erositorol? a hangmagassagot nem muszaj szabajozni kb 15-20 watt legyen! de a rajzon az alkatreszek legyenek jol elmagyarazva mert meg kezdo vagyok! roszz radiokbol tv-knek az alkatreszeibol ossze lehet rakni? aki tud segiteni az irjon emailt karcsyt@citromail.hu , vagy irjon itt! elolre is nagyon szepen koszonom!
(#) ideasforlife válasza Action2K hozzászólására (») Máj 3, 2009 /
 
hello

ezt a mélnyomót http://www.d-audio.hu/category_2_58_19/product_311/product_info.html akkor hogy leheztne meghajtatni azzal az erősítővel , amit beszéltünk ..

am mi a véleményed a mélnyomóról?
(#) cimopata válasza ideasforlife hozzászólására (») Máj 3, 2009 /
 
Heló,
Először is elegendő 1x feltenni 1 nap a kérdést.
A válasz a kérdésedre:

Arra a kis PC hangszórós erősítőre + ba már nem nagyon pakolhatsz semmit. Külön erősítőre lesz szükség.

A "mélynyomóról" meg annyit, hogy az csak egy mély sugárzó. Bár a kettő ugyanazt jelenti csak szerintem te másra gondolsz.
Tehát az a hangszóró nem szub hangszórónak van kitalálva csak egy mély-középnek, de mint említettem ahhoz kelleni fog új végfok.
(#) cimopata válasza karcsyt hozzászólására (») Máj 3, 2009 /
 
Már itt a hobbielektronikán is vannak kapcsolások a gyűjtemény címszó alatt. Ott találsz magadnak megfelelőt.
(#) ideasforlife válasza cimopata hozzászólására (») Máj 4, 2009 /
 
tehát ha én azt a mélysugárzót berakom 1 zárt dobozba reflexcsővel + egy sub hangváltóval , úgy fog dübögni mint 1 bolti subláda? -- ez az erősítő megfelel hozzá? - erősítő meg egy ilyen hangváltó? - hangváltó
(#) Action2K válasza ideasforlife hozzászólására (») Máj 4, 2009 /
 
Nem, nem fog úgy dübörögni, de ezt már cimopata már leírta. Az erősítő meg nagyon nagy hozzá. elszáll tőle a hangszóró. A sub-váltó jó. Viszont ha ahhoz a két kicsihez keresel subot, akkor ezek nagyon hangosak oda, nem lesz jó a hangkép frekvenciaátviteli aránya.
Azt a két kis "prüntyögőt" nem zenehallgatásra, meg mozizásra találták ki. Ha ilyen rendszer kellene neked, akkor kezd az alapoktól: tervezés, beszerzés, megépítés, élvezkedés
(#) ideasforlife hozzászólása Máj 4, 2009 /
 
de ha kisebb feszültségen üzemeltetem az erősítőt , v lefokozom potival... vagy akkor körülbelül mekkora erősítő kéne hozzá?

"Viszont ha ahhoz a két kicsihez keresel subot, akkor ezek nagyon hangosak oda, nem lesz jó a hangkép frekvenciaátviteli aránya.
" milyen 2 kicsire gondoltál?
(#) Action2K válasza ideasforlife hozzászólására (») Máj 4, 2009 /
 
Idézet:
„milyen 2 kicsire gondoltál?”
Arra a Genius-os ra, ha jól emlékszem.
A kissebb feszültségről való üzemelés nem a járható út. A potis, vagy bármilyen előtét már jobb megoldás. Az a hangszóró 35W névleges teljesítményű, tehát olyan 25-30W-os erősítő az ajánlott rá.
Vagy ezt a kis erősítőt teszed hozzá, vagy ezt , két hangszóróval zárt dobozban ellenütemben.
(#) karcsyt hozzászólása Máj 4, 2009 /
 
Sziasztok!
Szeretnek epitene 12vagy 18 voltos erositot! de nem tudom h kell! ki tudna nekem segiteni mondjuk kuldeni 1 kapcsolasi rajzot?de kerem jol legyen elmagyarazva mert meg kezdo vagyok! radio vagy magno alkatreszekbol ossze lehet rakni? aki tud segiteni az irjon : karcsyt@citromail.hu ! elolre is nagyon szepen koszonom!
(#) cimopata válasza karcsyt hozzászólására (») Máj 4, 2009 /
 
Már itt a hobbielektronikán is vannak kapcsolások a gyűjtemény címszó alatt. Ott találsz magadnak megfelelőt.

+ Ha már lusta vagy körülnézni_1
+ Ha már lusta vagy körülnézni_2
(#) ideasforlife válasza Action2K hozzászólására (») Máj 4, 2009 /
 
Köszönöm az eddigi válaszokat is!

Egyébként az számít a mélnyomóknál , hogy a keret mérete mekkora? - jobban döbürüg a nagyobb keretméretű?
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem