Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   534 / 3599
(#) Norberto válasza KTobi hozzászólására (») Máj 17, 2009 /

Földieper = szamóca = alacsony pici bokrokon terem

"Sima" eper = fán terem
(#) Ricsi89 válasza Norberto hozzászólására (») Máj 17, 2009 /

Ezt akartam írni pont, de megelőztél.
(#) KTobi válasza Norberto hozzászólására (») Máj 17, 2009 /

Tied a pont
Nem tudtam, hogy azonos. Mi csak epernek mondjuk. Tényleg pici bokrokon Az utca végén van eperfa is. Ezt elnéztem
(#) _ampervadasz_ válasza KTobi hozzászólására (») Máj 17, 2009 /

Jajj, de zokni, vagyok én azt hittem, hogy azt kérdezeded:
Idézet:
„az ami a képen van nem amper véletlenül?”

Ezért is kérdeztem, hogy hol merre stb.
(#) wifiman válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 17, 2009 /

Szakmai ártalom
(#) _ampervadasz_ válasza wifiman hozzászólására (») Máj 17, 2009 /

Szakmai ártalom, megkeverve egy adagnyi fáradtsággal, beledarabolva, egy kis figyelmetlenséget, és végül egy kis állandóanakajáragondok,mertéhesvagyokéshelyetteahobbitbámulomállandóan -al, ízesítve.

Mára már búcsúzok, megyek egy jót enni, aztán aludni. Jóéjszakát mindenkinek.
(#) wifiman válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 17, 2009 /

Én kajáltam már fórumozás közben. Ez viszont gépfüggőség

Na én is megyek aludni, mert holnap hosszú napom lesz. Jóéjt mindenkinek. :wave:
(#) _ampervadasz_ válasza wifiman hozzászólására (») Máj 17, 2009 /

Igen ezt én is megtudtam volna tenni, ha egyszerre nem MSN -eztem volna 2 hobbitársammal, meg itt is lenni egyszerre. Szóval eléggé multipexelt időosztásos üzemmódban futtattam magam.

Jóészakát neked is! :wave:
(#) pedrock hozzászólása Máj 17, 2009 /

Véletlen kép a port.hu-ról
(#) Ricsi89 válasza pedrock hozzászólására (») Máj 17, 2009 /

Volt már abban a műsorban ennél durvább jelenet is. Pont kapcsolgattam a TV-t, amikor pont az ment. Hát kár, hogy megláttam. Ez még semmi ahhoz képest. :yes:
(#) zoly15 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 18, 2009 /

Idézet:
„Hát kár, hogy megláttam.”
Vagy kár hogy nem láttad?
(#) Frankye válasza Norberto hozzászólására (») Máj 18, 2009 /

Idézet:
„Én jövő héten fogok haverokkal menni szedni lekvárnak valót, ha minden igaz (min. 10-15 kg)”
(mármint szamócát)

Tiszta horror! :shocking:
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 18, 2009 /

Nem tudom kinek tetszett volna, ha a képen látható idős ember korú ugyanígy felöltözött nőket látott volna. Meg még kövérebb is volt.
(#) m.joco hozzászólása Máj 18, 2009 /

Hú gyerekek!
Ma érettségizek, már a magyaron és az infón túl vagyok, délután lesz a német. Zakó zsebében ott lapul a HE-s toll mint kabala
Üdv.
(#) valve válasza m.joco hozzászólására (») Máj 18, 2009 /

Gratula! Mond be a Német vizsgáztatóknak, hogy ez egy Hobbielektronika.hu :: toll! Ez nem akármi! Ennek a tollnak az oldalán található linket böngészve majd a logon levő kondenzátor felső fegyverzetében a Coulomb töltések jóvoltából minden elvan raktározva benne...
Engedhetnek is át...
(#) Action2K válasza valve hozzászólására (») Máj 18, 2009 /

Idézet:
„Mond be a Német vizsgáztatóknak, hogy...”
Persze mind ehte németül.
(#) Georgee válasza Action2K hozzászólására (») Máj 18, 2009 /

Valahogy igy, hogy das coulomb in der (a toll nem tudom hogy van) capacitor...
(#) Norberto válasza Georgee hozzászólására (») Máj 18, 2009 /

Toll németül = das Kuli

(ez amúgy rövidítés, valójában das Kugelschreiber)
(#) Norberto hozzászólása Máj 18, 2009 /

Járt már úgy valaki, mint ahogy az előbb én jártam (sajnos nem először)? Bár valójában nem történik meg ez mindennap, kb. egy év alatt egy kezemen meg tudom számolni ezen eseteket...

A történet röviden (de hosszan is ennyi lenne): a FireFox úgy gondol, hogy bezárja magát, miközben böngészek, de olyan villám sebességgel, hogy ezt az egérrel történő bezárás gombra való kattintással sose tudom és tudtam elérni, olyankor mindig van egy pár tized mp-es gondolkodása, amíg akár a tálcáról is eltűnik teljesen. Ezt a villám-bezárást pedig minden előjel nélkül csinálta, nem most először. Ezt követően ismét elindítva, rendesen emlékszik mindenre, hogy mik voltak megnyitva és nem is ad hibaüzenetet, miszerint a legutóbbi bezáráskor hibát észlelt volna. Van esetleg erre valami megoldás, persze annyira nem zavaró jelenség, 1-2 havonta egyszer jelentkezik...
(#) valve válasza Norberto hozzászólására (») Máj 18, 2009 /

Nekem is előfordult már... Az vigasztalt csak, hogy előjött az ablakok visszaállítása üzenet.
(#) _ampervadasz_ válasza Norberto hozzászólására (») Máj 18, 2009 /

Esetleg, nem valami hackelés eredménye lehetett ez? Másnál tapasztaltam ezt a jelenséget, de ott ez egy kicsit nyilvánvalóbb volt. A háttérben adatok eltulajdonítása, és az adatok megnyirbálása, is szóba jött. Aztán hamar kiderítettem, hogy egy A0007553.exe program, állandóan kijárt az internetre. Ez valami követő program volt. Illetve nem ez volt ez volt az egyetlen, de ez a másik, teljesen beazonosíthatatlan volt. Abból tünt fel hogy valami nincsen rendben, hogy a sávszélesség csökkent, az IDE led sokat "morzézik" indokaolatlanul. A zöld színű LINK/ACT LED meg már "sárgán izzott szinte", annyira dolgozott valami a háttérben. Utána derült ki, hogy állományok hiányoznak, illetve le lett tiltva a hozzáférés egy bizonyos mappához, ami rejtettként kezelte magát, és egy renkívúl hosszú, betűk és a karakterek sorozatáből álló fájlnevet viselt.
A vírus olyannyira beleírta magát az MFT$ rekodjába, hogy másik gépről sem lehetett formázni a meghajtót. Aztán bevillant a ParticionMagic8 nevű program, amivel át tudom konvertálni a prcíót FAT -rendszerűvé. Ezt dos alól csináltam. Ezután, már letudtam törölni a kérdéses mappát, majd végig radíroztam rajta egy vírusírtót, maximális heurisztikával, és amit talált, azt kinyomtam rólla. Így sikerült megszabadulni az ismeretlen / ismert fenyegetésektől is. Ezután a fontos adatok mentve lettek, és újból formaáztam, NTFS -re, és rakodtam visza az állományokat. Ezután, már minden rendesen működött. Megjegyzem a legdúrvább találkozásom volt ez a vírussal, de aztán végül is sikerült megszívatnom.

megj: lehet hogy egy teljesen ártalmatlan scriptvírus -od van. Próbáld üríteni az előzményeket, ürlapokkal, tanusítványokkal, jelszókkal, felhasználónevekkel, egyszóval ,mindennel együtt. Utána próbáld meg elindítani újból, talán abbahagya.
(#) bankimajki hozzászólása Máj 18, 2009 /

sziasztok, szertnék egy olyat kérdezni, hogy Budapesten a nyolcadik ker. környékén merre lehet olyan matricát kapni, amire lehet nyomtatni és utána lehet rá nylon-t ragasztani? Előlapra kellene.
(#) Georgee válasza Norberto hozzászólására (») Máj 18, 2009 /

Rémlett valami régen németet tanultam, akkor a puliról jegyeztem megy
(#) Norberto válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 18, 2009 /

Idézet:
„Aztán hamar kiderítettem, hogy egy A0007553.exe program, állandóan kijárt az internetre. Ez valami követő program volt. Illetve nem ez volt ez volt az egyetlen, de ez a másik, teljesen beazonosíthatatlan volt.”

Szerencsére ilyesmi nem áll fenn a gépem esetében.
(#) Norberto válasza valve hozzászólására (») Máj 18, 2009 /

valve!

Ha már a hálózatos téma felmerült, nincs esetleg ötleted olyan programra, ami logolja a hálózati forgalmat? Egy olyan nagyon jó lenne, most, hogy eszembe juttattátok a témát, már régóta keresgélek ilyen szoftvert... ami egyáltalán nem nyúl bele sem a bejövő adatokba, sem a kimenő adatokba, egyszerűen, szinte bit vagy bájt szinten naplózza, hogy mi ment ki, illetve mi jött be és hogy az áramló adatok melyik szoftvertől származnak, illetve mely szoftver igényli azokat.

Tudom, hogy vannak tűzfal-programok, amik mindezt tudják, de igazából nekem nincs szükségem a szűrési funkciókra, és hogy ennyire beleépítse magát bármilyen szoftver is az XP lelki világába (mint ahogy a tűzfalak szokták), mert onnantól kezdve elkezdődnének az igazán rejtélyes gondok és az XP elveszti az idő előrehaladtával az addigi "stabilitását"... a tűzfalakkal legalábbis ezek a hosszútávú tapasztalataim sajnos.

De van.. itt

És ez pont azt tudja, ami nekem kell?

Mármint, képes logolni azt is, hogy melyik Windows-os program küldi vagy fogadja a hálózati forgalmat?

Ez egy jó kérdés. Ki kell próbálni.

szerk.: ahogy elnéztem ez a programot egyszere, csak egy portot tud figyelni. Ami bőven kevés.

Kösz. Nemsokára kipróbálom.

Szivesen. Csak egy protot tud egyszerre figyelni, úgyhogy nem érdemes használni, mert ez így bőven kevés sajnos.
Következő: »»   534 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem