Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   535 / 3599
(#) Frankye válasza Norberto hozzászólására (») Máj 18, 2009 /

Norberto!
Nem valamilyen FF frissítést töltött le? Vagy valamelyik kiegészítőjét? Olyankor szokta kérni az újraindítást, de ha egyszer (véletlenül) bejelölted, hogy kérdés nélkül újraindíthatja, akkor pikk-pakk megteszi. A letöltést a háttérben végzi, csak a frissülésről informál (ha nem csak újraindít).
(#) Norberto válasza Frankye hozzászólására (») Máj 18, 2009 /

Semmi ilyesmi nem történt, mármint frissítés. Én legalábbis nem informálódtam erről, sem előtte, sem utána, hogy ilyenekre készülne a FF.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Máj 18, 2009 /

Éppen a rádiót elhallgatrva, felnéztem az idokep.hu -ra. Nézem az dőjárási adatokat, és látok egy felbukkanó hirdetést. E-cigi. Nagyot nézem. Egy elektromos cigaretta reklámozott.

idézet, az elvi működéséről:
Idézet:
„Az e-cigaretta akkumulátorral működik. Belsejében a folyékony nikotint egy miniatűr porlasztó pumpa egy porlasztó cellába nyomja. Az itt lévő alacsony sűrűségű nikotint 0, 5 um-1, 5 um ködszerű cseppekké mikroporlasztja a magas frekvenciás, ultrahangos vibrációs mezőben. Ezután a füstköd cseppecskéket szétszórja a belélegzéskor keletkező légáramlat, végezetül pára keletkezik, mely a cigaretta füstjét utánozza. Mielőtt mikroporlasztja a folyadékot, felmelegíti, hogy csökkentse annak felületi feszültségét oly mértékig, hogy azt a legkönnyebb legyen porlasztani.”

Az oldal itt található. Mijen jó hogy én utálok dohányozni!
(#) szamóca válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 18, 2009 /

Pár éves parasztvakítás. Vagy leteszed és nem szívod, vagy megszívod. :yes:
(#) _ampervadasz_ válasza szamóca hozzászólására (») Máj 18, 2009 /

Csak néztem én is amikor ezt megláttam. Úgy néz ki szerencsém van, ebből a pénzből egy olcsókategóriás mp4 -et tudnék is venni.
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 18, 2009 /

3éve tettem le, 20év után.
(#) Müszi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 18, 2009 /

Én meg rászokni SEM fogok!
(#) poros hozzászólása Máj 18, 2009 /

Irigyellek benneteket aki soha nem szívta azért. Aki le tudta tenni azért.
(#) szamóca válasza poros hozzászólására (») Máj 18, 2009 /

Segített az hogy 365-ről, 400 lett az ára, és az éves ráfordított összeg már egy plazma TV árával vetekedett. De fel is ugrott 10kg.
(#) valve válasza Norberto hozzászólására (») Máj 18, 2009 /

Én azt hiszem, az a felvetés, hogy vírusod lenne eleve csak paranoia...

Tapasztalataim:

Tűzfal: Szerverekre kell rakni! De otthoni használatra szinte egy zseb tehén-ürüléket nem ér...
(ha van egy wireless nélküli routered akkor az bőven elég otthonra, beépített tűzfalra gondolok)
(régi mondás, hogy amit az ember megépített azt le is tudja rombolni vagy tolvaj előtt nincs zár)

Hálózati forgalom figyelő valami: nekem is szükségem lett volna párszor, viszont még nem
kaptam olyat amely megfelelt volna minden igényemnek. Figyelje a teljes forgalmat, és hogy milyen programok, processek indítványozták azt a folyamatot, amellett byte szinten és milyen erőforrásokhoz kapcsolódik az adott folyamat. Viszont van pár program ami olykor-olykor nagyon hasznos tud lenni.

GFILANguard Network Security Scanner and Vulnerability Management Tool (+társaik)

(csatolok még két hasznos programot, remélem nem harapják le fejemet)
(#) Norberto válasza valve hozzászólására (») Máj 18, 2009 /

Kösz a választ!

Egyetértek azzal, amiket leírtál.

Időközben én is rátaláltam a neten egy programra, egészen jónak tűnik... LINK
(#) Szárnyas válasza valve hozzászólására (») Máj 18, 2009 /

"ha van egy wireless nélküli routered akkor az bőven elég otthonra, beépített tűzfalra gondolok"

Erre azért nem vennék mérget: Bővebben: Link
(#) rephlex válasza Norberto hozzászólására (») Máj 18, 2009 /

Szerintem a Wireshark is megér egy próbát. Bővebben: Link
(#) huba hozzászólása Máj 18, 2009 /

Sziasztok. Csak beugrottam üdvözölni budapestről. Sokan itt laktok, de nekem újdonság. Csütörtökig leszek itt, aztán irány haza. Ha minden igaz holnap végre lessz HE polóm.
(#) wifiman hozzászólása Máj 18, 2009 /

Imi lányának, Szandrának boldog névnapot! (Márha ma ünnepli ugye:hide: ) :taps:
(#) Szebence hozzászólása Máj 18, 2009 /

Sziasztok!

Mostanába csak 4-5 naponta tudok egy 5-10 percet gépközelbe tartózkodni Nagyon rossz, hogy nem tudom olvasni a HE-t.
Ja igen, ma Egerben sikeres kresz, munkavédelmi és műszaki vizsgát tettem
(#) llaci56 válasza huba hozzászólására (») Máj 18, 2009 /

Ez azt jelenti, hogy itt vagy látogatóban?
(#) valve válasza Szárnyas hozzászólására (») Máj 18, 2009 /

Mindenkinek megvan a pro-kontra változata ugyebár...
De most magyarázza el nekem valaki, minek kellene egy otthoni PC-re net előtt egy szerver majd egy Cisco router, egy Outpost vagy F-Secure tűzfal, esetleg egy ISA kliens, meg egy Kaspersky antivirus? Ha ennyire vagyunk akkor tartsunk két gépet, egyiken az adatainkat másikon meg a netet böngészük.
(#) Szárnyas válasza valve hozzászólására (») Máj 18, 2009 /

De én nem is utaltam ilyesmire, és a cikk sem sugalmazott olyat, hogy mindezek kellenének egy otthoni PC-re.
Az én a gépemet a Nod32 és a Keiro-t védi, emellett van néhány spyware kereső program, de ez utóbbiak sem futnak rezidensen, csak időnként lefuttatom őket. Nálam ezek váltak be, és sokszor kisegítettek már szorult helyzetben. Lehet, hogy paranoiás vagyok, de én úgy vagyok vele, hogy jobb félni mint megijedni. Az is igaz amit Norberto írt, hogy ezek a szoftveres tűzfalak rejtélyes hibák forrásai lehetnek, de én már kiismertem a Keiro ilyen irányú "meglepetéseit".
A cikket meg azért linkeltem, mert többször olvastam már (itt a fórumon is), hogy sokan teljesen megbíznak ezekben a routerekbe beépített tűzfalakban és nyugodt szívvel rábízzák a gépük védelmét, holott lehet hogy mégsem kellene.
(#) Ricsi89 hozzászólása Máj 18, 2009 /

Ma sikeresen megdöglött az olajozás a robogómon. :gun: Nyugisan megyek, majd egy pillanat alatt megállt a motor. Furcsa volt, mert ilyet még nem csinált. Önindítóval indítottam volna, de semmi. Meg se moccant. Majd be akartam rúgni, de a motor egy millimétert se fordult el. Na mondom ez jól megszorult. Pár perc múlva sikerült beindítani és alacsony fordulaton hazajutnom. Szerencsére közel voltam már így nem lett kár a szerkezetben sem. Kikötöttem az olajzást és megtankoltam keverékkel. Ezután visszatért a szép kék füst. Szerencsére nem lett semmi gondja a motornak. Ezért utálom én az ilyen bonyolult megoldásokat. Minél bonyolultabb, annál több a hibalehetőség. Így más kisebb az esélye a hibának. :yes: Amúgy nem nagyon járok vele. Most is csak azért mentem vele, mert el lesz adva és egy kicsit járassam az eladás előtt, mert lassan egy éve állt.
(#) valve válasza Szárnyas hozzászólására (») Máj 18, 2009 /

Jogos amit írtál. Akkor ezt is megvitattuk egy mellett.
(#) vtsoftware hozzászólása Máj 19, 2009 /

Sziasztok

Egy érdekes dologra volnék kíváncsi.
Kb. fél órája megszakadt az internetem - T-Onlány.
Mint később kiderült Firmware frissítés volt, mert a modem - THOMSON THG520 - kezelőfelülete nem kék hanem piros kinézetű. A naplóban is nyoma maradt hogy TFTP-n keresztül adták az új firmware-t.
Nade, mióta ez megtörtént egyfolytában úgy villog mintha forgalom volna rajta, pedig tudtommal nincs. Adatforgalom közben a PC Link folyamatosan villogott. Most pedig egyfolytában, ha van forgalom ha nincs akkor is villog.
A routert megnéztem, nem netezik rólam senki WiFi-n sem kábelen bár arról tudnék szerintem.
Mást nem tudok tenni... szerintem.

Tehát. Hogy tényleg megnyugodjak nem nálam van a hiba, megnézné valaki akinek ilyen modemje van hogy ha új firmware-t kapott hogy folyamatosan villog-e mint "régen" (firmware frissítés előtt) mikor adatforgalom volt!
(192.168.100.1 a modem IP-je, KÉP)

Köszi szépen
(#) titi válasza vtsoftware hozzászólására (») Máj 19, 2009 /

Hali!
Nekem D-link -es modemem van, tehát válaszolni nem tudok, igaz, azt sem értem, miről beszélsz , de legalább már tudom, hogy miért nem volt net.
(#) aygo hozzászólása Máj 19, 2009 /

Sziasztok.
A műszaki torrent tanyára szeretnék egy meghívót valaki, tudna segíteni?
(#) zoly15 hozzászólása Máj 19, 2009 /

Szép napot mindenkinek!
Azt szeretném megtudni, hogy a "BIN" kiterjesztésű fájlokat mivel nyithatnám meg?

Üdv!
(#) Action2K válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 19, 2009 /

Szia! Azzal ami létrehozta. Viccet félretéve, ez egy BINális fájl. Nagyon sok mindenhez tartozhat.
(#) wifiman válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 19, 2009 /

7-zip talán. Ingyenes progi, sok mindenre használható. Próbáld meg hátha...
(#) zoly15 válasza Action2K hozzászólására (») Máj 19, 2009 /

Ez baj
A fájl egy autórádió kódját tartalmaz, amit szeretnék kinyerni belőle..
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 19, 2009 /

Esetleg próbálkozhatsz jegyzettömbbel is.
(#) wifiman válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 19, 2009 /

Találtam egy progit amit érdemes lenne megnéznek, ha szöveget akarsz kinyerni a bin kiterjesztésű fájl-ból. WinHex a neve. Fizetős progi, de a shareware verzió is elég a célra neked.
Következő: »»   535 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem