Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock
 
Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   104 / 489
(#) Hp41C válasza patexati hozzászólására (») Jún 17, 2009 /
 
Szia!

Hex - nincs, csak a forrás.

Olvass visszafelé a topikban, 2.23.
A fordulatszámot minden percváltásnál frissíti csak, jó eredmény a felpörgetés utáni második percváltás után jelenik meg.
(#) patexati válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 17, 2009 /
 
Köszönöm! Most inkább rákoncentrálok a videofej elindítására de sehogy nem tudom,hohy a hall szenzoroknak melyik melyik kivezetése
(#) Petroimro hozzászólása Jún 18, 2009 /
 
Sziasztok!

Van nekem egy videóból kitermelt motorom. A vezérlő IC típusa BA6415FS. Adatlapot nem találtam hozzá, csak egy kapcsolási rajzot(csatolva). Tehát ami a rajzon a piros vonalon belül van az van a motor NYÁK-ján.
A 'DM POWER' és az 'M GND' csatikra 12V feszültséget adva nem indul. Gondolom még a szervóra is kell feszt adni, csak nem tudom, melyik lábak azok, és mennyi feszre van szükség.
Tehát az a kérdésem, hogy hogy lehet ezt a kis motort forgásra bírni?

Köszi előre is a segítséget!
(#) pako válasza Petroimro hozzászólására (») Jún 18, 2009 /
 
Üdv!

A "DM CONT" vonalon vagy négyszögjelnek kell lennie, vagy PWM-nek. (A te kapcsolási rajzod szerint, az adatlap példakapcsolása szerint üresen hagyható) Itt van hozzá adatlap: Bővebben: Link
(#) Hp41C válasza Petroimro hozzászólására (») Jún 18, 2009 /
 
Szia!
:google: megint adakozó volt.

BA6415AFS.pdf
    
(#) Petroimro válasza pako hozzászólására (») Jún 18, 2009 /
 
Köszi mindkettőtöknek!
Én nem találtam adatlapot, pedig kerestem, de akkor úgy látszik én voltam balfék.
De akkor nem értem mit csináljak. Dobjak össze egy négyszög generátort egy 555-össel?
(#) janocsi válasza Petroimro hozzászólására (») Jún 18, 2009 /
 
Szia Petroimro!
Ilyen meghajtó IC-vel szerelt motort mág nem idítottam el, de ha megvan a táp bemenete, akkor meg lehet próbálni. Egy 100 K Ohm -os ellenállást a plusz tápról végig próbálhatod a lábakhoz. A szervo bemenetére általában 2.5V körüki feszültséget szoktak kapcsolni. Ha igy sem indulna el, akkor bizony át kellene tanulmányozni a teljes dokumentációt, amit már fel is tettek a kollégák. Szia.
(#) Petroimro válasza janocsi hozzászólására (») Jún 18, 2009 /
 
Nah kipróbáltam. Egy 100k Ohm -os ellenálláson keresztül adtam feszt a "DM CONT" -ra és így elindul.

Köszi a segítséget!
(#) Hp41C válasza Petroimro hozzászólására (») Jún 19, 2009 /
 
Szia!

Ha adatlapot keresel a Gooogle-ba a típusszámot és a " datasheet" szót írd be.....
Ha bekötést keresel a Gooogle-ba a "pinout" szót írd be.....
(#) patexati hozzászólása Jún 19, 2009 /
 
Új tapasztalat az órával kapcsolatban! Rájöttem élesztéskor mi volt a baj,hogy ment de nem indult be a vetítés! Szóval kint a teraszon üdögeltem mikor életre akartam bírni de az istenért nem ment vagy csak néha villant be valami kevéske Már írtam ide is nem tudtam mi lehet a gond aztán jött egy hatalmas szupercella pinpoglabda méretű jégesővel és jól elsötétedett az idő (még jó,hogy tornádó nem alakult ki) és még midíg az órát próbáltam a teraszon és egyszercsak elindult és ment is rendesen a mai napig! Na mondom centírozom még egy kicsit de nem megy, pedíg nem csináltam vele semmit! Újraírom a PIC-et semmi! Az infraled is világít ,minden fesz megvan nincs zárat! Ekkor jutott eszembe egy ötlet ami a videoszervízeléseimből pattant be! Szóval az a rohadt fototranyó ha túl nagy fényt kap nem indul be a cucc és valóban ez is volt a galiba oka mert behoztam a lakásba és tökéletesen megy! Szóval figyeljen erre ki nem jut semmire lámpa nap alatt nem fog indulni hacsak a tranyót nem tesszük foglalatba és árnyékoljuk (bár ezt még nem próbáltam de elvileg menni kell így neki erősebb fényben is) Ja ha tápot kap akkor távirányítóval ki/be kell kapcsolni,hogy menjen de ezt írták korábban is de ez meg a beírt hex-től függ mert olyan is van mi megy simán újraindítás nélkül! Nem olvastam még ezt a hibát azért írtam le segítség képp
(#) Hp41C válasza patexati hozzászólására (») Jún 20, 2009 /
 
Szia!

Engem a múltkor az energiatakarékos világítás tréfált meg. Az infra vevő (tsop1736) a távirányító adása nélkül is vett csomagokat. Az vétel oka az említett világító eszköz volt, közvetlen rálátása volt a vevőre.

Szia.
(#) janocsi válasza patexati hozzászólására (») Jún 20, 2009 /
 
Szia patexati!
Próbáld ki a kövezkező kis Hall IC-s kapcsolást a propeller clock index fotódióda helyénre kötve. A 3 lábú Hall IC egy rossz Rack ventillátorból kiépíthető, (SMD), ahol a bekötését is jól le tudod követni. Ezután egy kis mágnest, (rossz CD olvasófejből kiszerelve), az állórészre kell felerősíteni, ahol elég közel lesz majd a forgórész alján elhelyezett Hall szenzorhoz. (2-3mm!). Igy már szinte biztos, hogy nem zavarja semmiféle külső jel az óra vezérlését. (A kis mágnesnek csak az egyik pólusát kell a szenzor felé állítani). Sikeres próbát, szia.
(#) patexati válasza janocsi hozzászólására (») Jún 20, 2009 /
 
Hello janocsi! Engemet inkább a videófejben lévő hall szenzorok bekötése érdekelne minek négy lába van és fekvő de belekeveredtem egypárszor nem tudom ,hogy kellene összekötözni őket Volt egy méter magas videóhegyem csak tavasszal elküldtem a lomiba még üzemképes is volt közte most meg egy fejem van de ez sem indul! A pc ventivel igen villózik sajna A fototranyó hall-ra cserélése megfordult az én fejemben is de elöbb stabil meghajtás kéne!
(#) janocsi válasza patexati hozzászólására (») Jún 20, 2009 /
 
Szia Patexati!
Az ilyen 2 vagy 3 fázisú motorokról a gyártó honlapján kellene keresni infót, de én sem találtam ott SMD Hall IC-ről egy szót sem. Találtam viszont SMD Hall IC-ről adatlapot, (ez alapján tovább kereshetsz ilyen szenzorokat), ha megfelelne a bekötése, el tudsz indulni. Van itt egy cim is: Bővebben:
Szia.
(#) patexati válasza janocsi hozzászólására (») Jún 20, 2009 /
 
Köszi Ez valószínűleg segít csak most dolgozom holnap tudom azt megnézni mert otthon van! Még egy kérdés van olyan hex a PIC16F628A-ra mi a másodpercet a külső dupla ledekkel jelzi ki?
(#) Hp41C válasza patexati hozzászólására (») Jún 20, 2009 /
 
Szia!

Nem hiszem, hogy találsz...
A16F628-ban csak annyi ram van, amivel a 7 digitális és az analóg belső 9 led (egyszerre történő) vezérlése oldható meg. 16F87-88 típussal meg lehetne megoldani.

Szia..

(#) patexati válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 20, 2009 /
 
Kösz!
(#) janocsi válasza dara hozzászólására (») Jún 21, 2009 /
 
Szia Dara!
Két prop628_2.23.hex állományt töltök fel kérésedre. Az egyik a hagyományos RC5/16 gombos távihoz forditva, a másik egy programozható URC22B távi kódjaival forditva, de nem ígérem hogy ezzel jól tudsz majd boldogulni. A forditások csak a hagyományos propeller clock áramköréhez jók. (Nem próbáltam ki, ha gond merülne fel, jelezd)! Szia.
(#) dara válasza janocsi hozzászólására (») Jún 21, 2009 /
 
Köszönöm,jöhet a próba.
(#) janocsi válasza patexati hozzászólására (») Jún 21, 2009 / 1
 
Szia Patexati!
Van a topikban egy prop_sec_led néven ismert ilyen program, amely a régi Metró órához hasonlóan, itt a két külső LED-et használja másodperc mutatónak. Ez alapján, én is alkalmaztam a programot.
Itt:
Szia, janocsi.
(#) janocsi válasza patexati hozzászólására (») Jún 21, 2009 / 1
 
Szia Patexati!
A Linken már nincs meg ez a program, eltünt megint.
Megkerestem az archivumomban, feltöltöm, hogy meglegyen itt is. Szia.
(#) patexati válasza janocsi hozzászólására (») Jún 21, 2009 /
 
Köszi! Egész nap a műhelyben voltam nem mentem net közelbe most dolgozom azt ráérek! Szóval a videómotor továbbra sem megy de szereztem egy régi pc táp ventit ami marhára erős (kb kétszerese amivel eddíg ment) Meg is tekercseltem 0.3 huzallal frankón és át is tettem rá a rotort! Max fordulaton majdnem felszáll a poti a bázison a fele után van most egy kicsivel nagyon jól szuperáll a régihez nem is hasonlítható! Most beletettem a hexet mit linkeltél csak a távirányítószinte alig visz valamit Nem tudok pozícionálni,órát állítani,dátum az nemtudom van e bent az sem megy melyik távirányító hexet használod hozzá? Mert nekem ez tetszik a legjobban
(#) janocsi válasza patexati hozzászólására (») Jún 22, 2009 / 1
 
Szia Patexati!
Milyen a távírányítód? Ha a hagyományos RC5/16, akkor kellene vele kezelni sok funkciót.
- Ez az eredeti komplett programcsomag, még "KANINJO" fórumáról, ahonnan minden letörlődött! Írok majd egy hex állományt, ha megtudom milyen a távid. Szia.
(#) patexati válasza janocsi hozzászólására (») Jún 22, 2009 /
 
Szia!kapcsolás

beültetés

Ez van megépítve de ez ugyanaz mint ami itt is van az oldalon csak a gombok miatt lett ez (ilyenek voltak kéznél) PIC16F84 van bent mint az eredetiben
(#) janocsi válasza patexati hozzászólására (») Jún 22, 2009 / 1
 
Szia Patexati!
Egy Keys.asm-et átírtam, azzal forditottam Neked egy hex állományt. Feltöltöm mindkét programot. A Keys progiban beírtam, mind a 16 gomb funkcióját, (0-15), azon tudsz majd változtatni ha kellene. A kódok alapján meg is tudod nézni, melyik gomb milyen kódot küld ki most. (Kevés ez a 16 gomb, igy az év, a hónap, a nap, csak előre állítható). Szia.
(#) patexati válasza janocsi hozzászólására (») Jún 22, 2009 /
 
Hát beleírtam de most sem tudok időt állítani a pozícionálás és a dátum az most megy! Az a baj,hogy a szoftveres részéhez nem igen értek mert kezdő pic-es vagyok Van univerzális távirányítóm is azzal nem tudom lehetne e valamit kezdeni!
(#) janocsi válasza patexati hozzászólására (») Jún 22, 2009 /
 
Szia Patexati!
Még egy hex állományt felteszek, ez most egy URC22B távihoz lesz a jó. (552 kóddal!).
- Van fent olyan program, amelyben van íves másodperc mutató, és külső kör is, Hp41C fejlesztésével. Szerintem azt is kipróbálhatod, az a jobb, és megy univerzális távival. (Talán Dara is azt használja). Szia.

prop_sec.HEX
    
(#) dara válasza janocsi hozzászólására (») Jún 22, 2009 /
 
Szia janocsi.Már az elöbbi sec .hex is viszi az urc22b.Amit te raktál fel nekem hexet,annak kellene a fordulat számot mutatnia?Mert van olyan állás hogy dátumkijelzés és egy egyes felváltva jelez.De ha egyesen hagyom nem jelez semmit,akármeddig várok.Szia.
(#) janocsi válasza dara hozzászólására (») Jún 22, 2009 /
 
Szia Dara!
Igen. A fordulatszám kijelzése benne van ott, ahol az "1"-et látod, (napok sorszáma), kiírva. Az URC22B-n a "kontraszt" billentyüt egyszer megnyomod, majd várni kell a második perc váltásáig, aztán kiírja a fordulatszámot. Türelem, szia.
(#) Hp41C válasza dara hozzászólására (») Jún 22, 2009 /
 
Szia!

Az átírt programjaim nem tudják a külső leddel kijelezni a másodpercet....

Amit én átírtam, abban az úgynevezett IDLOCS helyen egy számnak kell állnia (az égető programok általában kiírják): pl. A223
Jelentése: A - propeller program, 2.23 verzió.

A program 2.22 verziótól tudja a fordulatszámot.
A bővítéseimet a fordításkor ki lehet kapcsolni.
Következő: »»   104 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem