Fórum témák
» Több friss téma |
hello abban kérnék sgítséget,hogy rendeltem a d-auditol Bővebben: Link
2db ilyen végfokot és egy Bővebben: Link ilyen előerősítő.Össze is raktam de nem tudom hogy hogyan kössem őket össze.Ha valaki leírnáná vagy rajzpt is mutatna azt nagyon megköszönném.Illetve a másikkérdésem hogy van egy régi hifi-ből egy trafo 3 kimenete van 3,12,és olyan 42-43v.Ezzel a trafoval én hajthatom ezt az erősítő vagy szerezzek hozzá másikat?Hol lehet olyat venni ami jó ehez. Köszönöm
hello.
A d-audio szerintem értelem szerúen leírja a mellékelt segédletben..., hogy hogyan is kell összekötni. egyébként az audio bemenetet kötöd az előerősítőre, onnan meg a 2végfokra. nem nagy cucc. Egyébként szerintem használj külön trafót az előerősítőhöz és a 2végfokhoz. a 2 végfokhoz kb 300VA-s ami jó. de majd segítenek a többiek is.
hello
köszi.ez az első kit-em,és nem nagyon tudom hogy hova kössem a 12v-ot.A 2 bemenetet tudom illetve a potikat is tudom,csak azt nem tudom hogy hova kell adni neki a tápfeszt,illetve a kimenetek hogy vannak. Ugyanez a bajom az erősítővel is ,nem tudom hogy melyik a hangfal 2 kimenete,vagyis az egyik megvan mert 1-nél ott az out,de nem tudom hogy melyik a másik.Illetve a clip az micsoda mert olvastam olyat hogy ledet lehet rá kötni és akkor túlterhelés vagy valami ilyesmikor világít
igen a clip az mutatja a túlterhetlést.
ha a 2végfok egyforma akkor ugyanottvan a kimenet. de amúgy ezeket az apróságokat leírják , és mutatják a mellékelt segédletben. nekem is van ilyen kit-em, igaz csak egy de mindkettőnél ogyanott van az out. Az előerősítőnél pedig, amit csatoltam képet úgy kell bekötni... Ja és a kimenet negatívját kösd oda ahol látod a - 12v-ot!
huuu nagyon köszi a rajzot erre magamtol nehezen jöttem volna rá.
az erősítőnél egyhez van írva az out és nem tudom hogy melyik a másik,ahoz is tudnál egy ilyen rajzot esetleg küldeni? KÖSZÖNÖM SZÉPEN A SEGÍTSÉGED
ja és még annyi hogy a mute és a standby-nak télleg +-ot kell adni,mert olvastam olyat
és még egy kérdés a két kondi elött a 2 kivezetés az micsoda,mert néztem a rajzot ott hangszóró kimenet.Ez lenne az out párja?bocs a sok hülye kérdésért
igen tedd rá a tápod + kábelját.
a trafó kb 2x30v-os legyen. ezt egyenirányítsd, és legalább 10.000µF kondit használj a pufferhez. aztán igen jól tudod ott az out párja kép mellékelve aztán a hűtéssel vigyázz, mert negatív tápfesz van a hűtőfülén az IC-nek! Ezért a bordától szigeteld el az IC-t és a felfogató csavart is!
köszi a képet most már minden stimmel,
10000ľF kondi hány v-os legyen? 60v? A régi hifi trafok egyenirányítva vannak nem?Lehet hülyeségeket írok,de csak most kezdtem el elektronikával foglalkozni,és sok mindent még nem tudok.Miért kell pufferolni?megvédi az erősítőt,és azt hogy kötöm be? Köszi
a kondikból én 63V-osat használok.
sajnos azt nem tudom, hogy egyenirányítva vannak -e, de mivel kell, hogy legyen ezért lehetséges!? de jobban jársz ha veszel, vagy csináltatsz egyet. én használtan vettem 280w-os 2x30v-os trafót. csatoltam egy képet, hogy hogyan kell egyenirányítást csinálni... A puffer kondenzátor lényege, hogy mikor rákapcsolod a feszt megtelik, egészen a tápfeszig, és ha leesne a tápfesz akkor, ezt a kondi egy bizonyos ideig pótolja. Tehát minél nagyobb a kondi annál tovább tudja segíteni a motort.
vagyis nem motort akartam írni, hanem végfokot
szia trafónak jó lenne szerinted egy rezonáns táp?
jónak jó, csak mivel látom, hogy kezdő vagy, nehéz lenne megcsinálnod.
de inkább nézz körül, vaterán vagy valamelyik ilyesmi oldalon. Keresel egy 2x30v 300w-os trafót és kész, nem kell bajlódni vele. A minap láttam 320w 2x29-os trafót 5000Ft-ért újonnan. Ez is megfelelne neked. De ha mégis rezonáns tápot szeretnél... itt egy leírás, hogy mit hogyan kell... Bővebben: táp
aham köszi akkor maradok a 2x30-asnál
és nem tudnád megmondani hogy hol láttad az a trafót?Mert most néztem végig a vaterát de ott nem találtam ,néztem pár boltban is de ott meg 7-8-9 ezerért van.
Ha megtudnád mondani az nagyon jó lenne .Köszi
hát megtaláltam de már drágábban adják...
6.800-ért. de végülis az sem sok érte mert máshol egy ilyen 8-9e ft. Bővebben: 2x30v 320VA trafó
hello szerinted 2x36v-os kb 450-500w-os trafó már sok lenne a két végfoknak?Mert a leírás alapján még menni kellene nekik vele.
a 2x36 más túl sok...
legfeljebb stab ic-vel megoldod valahogy...de ebben nem vagyok biztos.
egyenáramnál a diódahidat nem lehetne kihagyni?Simán csak a kondikra kötném a vezetéket?vagy ez hülyeség?
Amugy megveszem vateráról amit mutattál trafót.6000-ért oda adja.
egyenáramnál ellehet.
Viszont ha azt veszed amit mutattam, ahhoz kellesz! itt HE-n az apróhírdetésben van GRAETZ+2x10.000Uf került nekem 2000Ft-ba postával együtt. Bővebben: Link írj neki, hogy kellene neked: 63V 10.000Uf kondi / 2db 600V 35A Graetz / 1db
nem tudom mi lenne velem nélküled
köszi
A helyi boltban is adnak ilyen kellékeket, így nem kell a postaköltséget kifizetni!
milyen helyi boltban?Én falun lakom Marcali mellett
Legközelebbi hely is Nagykanizsa de a mai benzin árak mellett már nem éri meg elmennem sem mert olcsóbb a posta,de azért kösz |
Bejelentkezés
Hirdetés |