Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Ha kétoldalasat kell csinálni, akkor én azt szoktam, hogy a két sarkához legközelebb eső lyukat kifúrom, és úgy igazítom hozzá a papírt...
Valamint műnyomót használsz???
Karcagon készítettem, Rinoceros grafikai reklám stúdió. (www.rinoceros.hu) Azt hiszem bevezettek egy limit, minimál árat, mert 60-100Ft-ért nem érte meg beindítani a gépeket. Ha jól tudom, 1000Ft a minimális rendelés. Tehát össze kell gyűjteni néhány nyákfilmet, aztán azt egyszerre levilágíttatni. Szerintem ez így gazdaságos, figyelembe véve, hogy ez a nyákfilm a lehető legprofibb. Ez a filmek filme, nincs feljebb lévő lépcsőfok ebben a technológiában.
Szerk.: Nálam az igazítás a következő. A két oldal filmjét pontosan összeillesztem, majd egy "tasak" formájában összeragasztom. A panelt ezután egyszerűen közédugom. Az igazítás tulajdonképpen már akkor megtörténik, mikor összeragasztom és tasakot készítek belőle. Így a nyák behelyezésénél, már biztos, hogy pozicionálva van. Üdv!
Kétoldalasat még nem csináltam. A fotózásos technikához vannak ötleteim a pozícionálásra, a vasalásos módszernél erre még nem is gondoltam. ez egy jó tipp, köszi.
Elvileg műnyomó papírt használok, legalábbis így kértem annak idején a boltban, de nem biztos, hogy ugynaz, amire gondolsz... A Deák tér közelében volt valami bolt, ahol vettem. Mire érdemes nyomtatni, és azt hol lehet beszerezni? A bajom még a vasalással, hogy nincs lézernyomtatóm, és ismerősnek sincs, szóval nem könnyű megoldani a nyomtatást. Ha elmegyek fénymásoldába, akkor meg pdf-be kell először nyomtatnom, és azt ki a helyszínen papírra. Elvileg ez jelenthet minőségromlást, bár odafigyeléssel biztos megfelelő pdf-et lehet csinálni. Viszont pl. a nyomtatás felbontását se nagyon állítgathatom egy ilyen helyen. Már annak is örülhetek, hogy általam vitt lapra hajlandóak nyomtatni.
Válaszok:
- Műnyomóra érd. nyomtatni, - Deák tér közelében szerezheted be a Panton Kft.-nél, - Vasalásnál, öngyújtóval (nem közvetlenül...) szoktam előmelegíteni... - PDF-hez ajánlom a PDF Creator-t, ott be lehet állítani a Dpi-t. - Nyomtatni, meg a suliban szoktam... Ki kéne próbálni azt a módszert, hogy elégeted a papírt a nyákon, miután már rávasaltad
Nos most már jóval többet tudok mint eddig. Van egy jó hírem meg egy rossz. A rosszal kezdem:
A nyákok ára a boltihoz képest nem annyira olcsóbb mint amit eddig írtam. Ugyebár azt írtam korábban hogy az Elektrokonthában 622Ft egy nyáklap, amit én 500Ft-ért adnék. Most már minden költség ismeretében: az a nyák ami boltban 800Ft-ba kerülne, azt én 700Ft-ért tudom adni. A jó hír, hogy meg fogom tudni a beszerzési forrást és ha akarunk akkor rendelhetünk később még nyákokat. Na tehát: A nyákok 35,6cm*22cm-esek, és 700Ft-ba kerül darabjuk nálam. Elektronikai üzletek áraival számolva ha lenne pont ugyan ekkora méretű nyákjuk, akkor: A HEStore.hu-ban 2431Ft-ba, a HQVideo-ban 1224Ft-ba, az Elektrokonthában pedig 801Ft-ba kerülne ugyan ez a lap. Nálam pedig tehát 700Ft-ba. A mi nyereségünk azért lett kevesebb ahhoz képest amit korábban írtam, mert megtudtam hogy milyen sokba kerül a szállítás. Ugyanis a nyákokat csak lapjával szállítják mert állítólag összekarcolnák egymást. Ezért egy teljes raklapot elfoglalnak és így egy raklap szállítási árát kell kifizetni. Gyakorlatilag 1db nagy lapra kiszámítva a szállítás magának a nyáklapnak az 55%-a! Bari "mérési eredményével" számítva egy darab lap (35,6*22cm) súlya elvileg 238gramm. Így maximum 8db lapot tudok feladni postán hogy még a 2kg-os határon belül essek. Felette ugyanis nem számítható a postaköltség egyszerűen, mert attól is függ hogy hova küldöm. 2kg-ig pedig 975Ft a postaköltség. De majd holnap méricskélek én is, meg személyesen is megtudakolom a dolgokat a postán, mert rémlik hogy mintha lenne más megoldás is... Szóval, ezek tudatában kell-e még valakinek nyák? Tehát: Méret: 35,6*22cm Ár: 700Ft Maximum rendelhető mennyiség (nem személyes átvétel esetén): 8db lap Postaköltség: 975Ft Összesen 50db lap van eladó.
Szia
A 4db-os megrendelésemet módosítanám 3 db-ra Bari
Hali!
Hát sajnos így már nem éri meg nekem, szóval lemondom a rendelésem, és köszi szépen, hogy felajánlottad!
Szia!
Én is vásárolnék 4db nyákot. Üdv.
Köszi a lehetőséget, ez alapján lemondok róla!
700ft-ért tudok szerezni magam is (30cm x 21cm-22cm). Sőt akad fele ennyiért is, bár az 1mm vastag.. Ne kérdezzétek, hogy hol, nem akarom Attila "üzletét" rontani.. Sok sikert.. Szabi
Hali!
Csak most látom ezt a "nyákvásárlásos" dolgot. Csak futólag olvastam vissza, de úgy látom már elkeltek. Lehet majd még számítani rá később is?
Hali!
Értem, hogy nem akarod Attila üzletét rontani, de ez az 1mm-es lap hol szerezhető be? [OFF]Volt amikor SMD-vel készült kapcsoláshoz jó lett volna vékonyabb nyák, mint ami van itthon, szóval egy darab nem volna rossz, ha lenne itthon más ilyen esetre...
Akkor módosítanék én is egy kicsit. 4db helyett csak 3 kellene. Így maradok a kb 3ezer forintos összegnél. Most csak ennyit tudok rászánni.
Ez nálunk ~900FT kétoldalasban , ami 285mmx210mm.....
Tehát 1,503Ft/cm2. Én 35,6*22cm-es nyákot adok 700Ft-ért, tehát csak 0,893Ft/cm2. Ha én is 28,5*21cm-esre darabolnám a nagy nyákot akkor 533Ft-ba kerülne az ami nálatok 900Ft-ba, csak ez egyoldalas.
Ez milyen jó duma, hogy összekarcolnák egymást ezért csak egyesével szállítható
Ezt ki mesélte be neked? Közé raknak egy kartonlapot és karc nuku. Téged felültettek. Gondolod, hogy jön a kamion, beraknak a nyákgyárba egy lapot, és elindul a kamion egy lappal a világ végére? 700-ért nem kérek én sem. Azért preferáltam a személyes átvételt, hogy a postát se kelljen kifizetni, mert Én a konthában szoktam venni ott nem olyan drága. Azért köszönjük a lehetőséget méltányoljuk a belefeccölt munkát.
Ha a nagy nyáklapot (110*107cm) nem 15 hanem 20db-ra daraboltatom fel, akkor jobban közelít az A4-e mérethez: 27,5*21,4cm-es lesz. Ez a méret csak 500Ft-ba kerülne. Szóval ilyen méretben tartható az amit korábban írtam, hogy 500Ft-ért adok egy kb A4-es méretű nyáklapot.
Ugyan ekkora nyák arányaiban 626Ft lenne az Elektrokonthában. Ez azért is jó, mert csak 179 gramm egy lap, így 10db lapot is fel tudok adni levélként. Illetve így több lap is van, szám szerint 70db. (Mivel nem 15db lap jön ki egy nagy lapból hanem 20db.) Tehát, 27,5cm*21,4cm-es nyáklap kell-e 500Ft-ért? Elektrokonthában (a legolcsóbb helyen) 648Ft egy 29*21cm-es lap.
Ez így igaz. Ne úgy vedd ám hogy 1db lappal szaladgál a szállító ami elfoglal egy egész raklapot. Nem 1db-ot szokás onnan rendelni...
Bár nem 500 ról volt szó korábban hanem 450 ről, de ez most már mellékes. Én átvenném a 4 darabomat, de személyesen ha lehet, mert postaköltséget nem fizetnék ha nem muszáj. Nekem jó bármelyik méret, legyen az 700 Ft -os, vagy 500 -as. Viszont találkozni csak vagy hétvégén vagy 17h után tudnánk a meló miatt. Csak a kérdés hogy hol és mikor ? Célszerű lenne úgy szervezni hogy többen menjunk ugyanoda és ugyanakkor, ne kelljen mindenkivel külön időpontot meg helyet egyeztetni.
450Ft-ról csak a legeslegelején volt szó, amikor még csak nagyon körülbelüli árakat és méreteket tudtam.
Az átvétel akkor történhet meg amikor össze gyűlt annyi pénz hogy kifizessem a nyákokat. Most már maradjunk az 500Ft-os méretnél (27,5*21,4cm), mert az van a legközelebb árban és méretben is ahhoz, amit korábban írtam és amire kb nyolcvan foglalás érkezett. Ha van legalább 10db lapra jelentkező akkor már nekik meg is adom a számlaszámot mert 10db a minimum. Nekem ugyanis szintén 10db lap kell és egy nagy lapból ugye 20db lap jön ki. A személyes átvétel legyen mondjuk az Örs-Vezér terén amikor akarjátok. Én úgy intézzem hogy akkor ráérjek.
Hát mondjuk jobban örültem volna Árpádhídhoz közelebb, de megoldható az örs is, csak azt az állomást nem ismerem. Szóval ha marad az Örs, akkor a mellékelt képen pontosan jelöld be hogy hol.
Akkor legyen az Árpád-híd! Nekem ez a két helyszín a jó.
Árpád híd az nagyon jó! Pl a képen lila nyíllal jelzett aluljáró kijárat, ott el se tudjuk kerülni egymást. Akkor már csak az a kérdés hogy mikor ?
Tökéletes helyszín!
De előbb el kell hoznom a nyákokat, amit csak akkor tudok megtenni ha kifizetem. Kifizetni pedig akkor tudom hogyha jelentkeznek legalább 10db lapra és azok árát át is utalják.
Akkor, az árváltozás ellenére én kérném az eredetileg rendelt mennyiséget (8-10db), ha lehet, postázva. Számlaszámot megadod akkor utalom a pénzt.
10db 27,5*21,4cm-es nyáklapot 5000Ft-ért? Plusz 975Ft a postaköltség. Tehát összesen 5975Ft-ot kellene átutalnod.
A nyákokat valószínűleg csak a jövő héten fogod megkapni, mert egyrészt várok hogy kell-e még másnak is, másrészt pedig a nyákokat csak 2-3 nap múlva tudják nekem feldarabolni. Ha ez így neked megfelel akkor elküldöm a számlaszámot privátban!
Helló!
Akkor ez az 500Ft már végleges ár tutira, akkor nekem 4db kell, postázva. Így benne maradok a 3ezres költségvetésben.
Igen ez az 500Ft-os ár végleges és 21,5*21,4cm-es egyoldalas FR4-es nyákra értendő. A számlaszámot megírom neked is privátban. Összesen neked 2975Ft-ot kellene átutalnod.
(Nem titkolom én a számlaszámot, csak ha beírnám ide akkor akárki utalgathatna nekem amit nem tudnék koordinálni. Így előfordulhatna hogy valaki gyorsan átutal nekem 100db nyáklap árát mert nem olvasta el minden hozzászólást és nem tudja hogy csak maximum 50db lap van eladó.)
Nem mindegy az neked? A pénz neked kamatozik
Na ja.
Közben privátban kapom a leveleket, eddig három fórumtársunk utalja a nyákok árát, ők eddig összesen 18db lapot vesznek. |
Bejelentkezés
Hirdetés |