Fórum témák
» Több friss téma |
Az igaz! A Szimulátorban így is működnie kell! De a nekem megyűlt a bajom a STRING-el VB6 alatt... és így inkább maradtam a byte-nál.... Nekem úgy sem kellet nagy adatmennyiséget mozgatnom.... Meg így egyszerübb is és nem terheli a PIC-et a STRING elküldése...
Köszönöm mindenkinek a válaszát!
Mindjárt kipróbálom a byte küldését!
Én a Mikrobasic vagy Mikropascal beépített sorosport figyelőjét használom. Ajánlom figyelmedbe.
Nekm működött élőben is , az oshon PIC simulátor termináljában! egyszer elkezdtem én is VB6 alatt írni egy progit ilyen PIC -e s célokra, de soha nem jutott el még a teszt üzemig sem (lehet nekem is megyűlt volna vele a bajom, sőt...biztos), de mindent összevetve igazad van :yes:
Üdv
Én elég hamar rájöttem a nyitjára, de lehet most már nem menne nekem sem... azóta nem foglalkoztam vele... Pedig még készen sincs a progi teljesen.... Bár még a kütyü sincs kész teljesen amihez írtam a progit....
Nekem a küldéssel volt bajom nagyon, mert ez a szemét VB6 alapba string-et küld a PIC felé... Mire erre rájöttem, már a hajamat téptem... Mivel nekem byte-ba kellet volna... de rájöttem a végén a megoldásra!
na müxik? 10µF kondik kellenek bele bizti? mert amit eddig láttam az 1-es vagy 0,1F-os volt.
ezt nézd meg, nagyon hasznos progi sorosportra: [link=http://www.etc.ugal.ro/cchiculita/software/comtester.htm]http://www.etc.ugal.ro/cchiculita/software/comtester.htm[/link]
Szia!
Igen én is több helyen láttam olyat. Itt viszont 10 -esek vannak. A progi linkedet hálásan köszönöm, remélem jó lesz.
Szerintem 10µF-al is ugyan úgy kellene működnie...
De az enyémbe is 1µF-os van. cseréld ki az a biztos.
a max232 ből van egy csomó fajta, pontosan utána kell nézni, hogy a tiedhez milyen kondi kell! szerintem..
mi van az ic-re írva pontosan??
Szevasztok!
Bocsi, de valahogy elnéztem a topik felett nem vettem észre, hogy válaszoltatok. Az IC típusa MAX232Nés a Texas Inst. gyártotta. Most sem működik, úgyhogy a kondikat mindjárt kicserélem. Megnéztem az adatlapot, és bizony bizony ez csak 1 µF os kondikat ír.
Hurráááá!
Sikerült!!!!!!!!!!!!!!!! Működik!!!! Küldi szépen a számoka 255-0ig a gépemnek. Igazatok volt a kondikkkal lehetett a baj. Jujj de örülökkk... Köszönöm mindenkienek, hogy foglalkoztatok a problémammal! //bocs modik, de ez már nagyon hiányzott
hát igen igen, nekem volt igazam
(ha 1*progit akarsz irni pcre (sorosportosat) akkor ajánlom a freebasicet... )
Hellosztok!
Van egy "hardverem" egy rs232 dugó 3-as lábra 470Ohmos ellenállat, arra egy led anódja, katódja az 5-ös lábra van csatlakoztatva. Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet VB6-ban egyszerűen Ki-be kapcsolgatni a ledet? SOS Segítségeteket előre is köszi! Üdv.: Hurka
Üdv!
Látom nagyon izgulsz... A 3. láb a TX láb. Egyszerűbb lenne ha a DTR-re, vagy az RTS-re tennéd. Ha mindenképpen a TX-re akarod, akkor szerintem kell egy kondi is. Küldöd ki rajta állandóan a lehető legnagyobb bauddal a 255-öt ha fel van kapcsolva, és 0 -t ha ki van.Ja, és hogy VB6-ban hogyan kell.... Passz. Biztosan van rá komponens/ ha nagyon kell van egy DLL-em sorosportkezeléshez.
Hello!
Akartam csinálni egy SMS küldő programot VB6 alatt. Soros porton kommunikálna a talafonnal, úgy küldené el a kódot. A fordító része meg is van, szépen konvertálgat. Ha elküldöm a kódot, és egy másik számítógéppel Hyper Terminallal veszem, hibátlanul megérkezik, a telefon viszont nem küldi el az SMS-t. Ha viszont Hyper Terminalból elküldöm ugyanazt a kódot, már küldi is az SMS-t. Mit cseszhettem el?
hhd free serial port monitor -ral nézd meg miben különbözik a két kiküldött adat. lehet hoyg vb küld LF meg CR bájtot minden bájt után....vmi ilyesmit olvastam vhol.... azt ki kell kapcsolni, meg paritásbit ilysemit leellenőrnizni, hogy kell e, milyen...
Jó egyéve foglakoztam a témával. Én 3210-es mobilt kötöttem össze PIC mikrovezérlővel. kb.1 hónapig kínlódtam vele mire sikerült az SMS küldés.itt Nézz körül benne hátha segít. Már nem emlékszek rá.
Nem sikerült a LINK. A fórum címe Nokia 3210 FBUS-MBUS kommunikáció.
VBA-ban soros portos kommunikációhoz a MSComm32.ocx file-t a system32 könyvtárba tettem, de mindig hibajelzést kapok mert nincs megfelelően installálva, pedig elvileg installáltam is a regsvc.dll file segítségével... Létezik erre valami megoldás?
A problémát úgy tűnik sikerült megoldani...
Nekem is lenne egy problémám. A soros portom a start bit után csak 7 bitet küld ki magából. A windows kezelőben is be van állítva és a Delphi programban is be vannak állítva a megfelelő paraméterek.
Hangkártyára rákötöttem és felvettem a jelet, így néztem meg. És csak 7 bit jön a start után. Topi ajánlotta a hyper terminalt, de az nem tudom mire való és hogy hogy működik. Van valami ötletetek a problémára?
Sziasztok!
Nem tudna valaki kisegíteni egy C nyelvű PIC18-as progival, amely a soros portot használja (fogad és küld adatokat) Előre is köszönöm.
Ha a beépített függvényekkel akarod, akkor az MCC18\example\users_guide\example2\ mappában találsz. Ha nem akarod a beépített függvényeket használni, akkor a PIC adatlapjában megtalálod, hogyan kell beállítani a soros küldést/fogadást.
Köszönöm a választ. Megpróbálom az adatlap segítségével megírni.
Sziasztok!
Nem rég kezdtem PIC-el foglalkozni, teljesen kezdő vagyok. Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy az alábbi (netről összevadászott,összevagdosott) kapcsolási rajz működőképes-e? Egy PIC16f628-as mikrokontrollerrel szeretnék egy impulzus hatására (pl nyomógomb) adatokat küldeni a PC soros portjára. Az átvitel végét a LED világítása jelezné. Igazából az RX-TX párokkal nem vagyok teljesen tisztában. Jól van vezetékelve?
Jónak néz ki, de tényleg kicsit borzasztó
Nem fedi le teljesen az igényedet, de a PC-oldalról tudod a PIC-re küldeni a Byte-okat illetve fogadni is...
Tutira müködik jó ideje használom... A pic-ben használt byte-ok száma (amik a kommunikációban használsz) egyezzen meg a küldeni , illetve fogadni óhajtott byte-ok számával... KIPKAP-nak: erre a feladatra a 16f628-ra küldök egy két példaprogit, ha kell,... rajzold le mit akarsz...
Köszi, köszi! Akkor ebben az irányban mehetek tovább! Ha nincs bekötve az órajel vezeték, csak az RX-TX akkor mi alapján tudja a küldött biteket megkülönböztetni? Minden bit után STOP bitet kell küldeni?
Miben nem fedi le teljesen az igényemet?
Amit küldtél program, ugye egy ún. portmonitorozó? Ha valóban van 16f628-ra példaprogid a soros átvitelre és elküldenéd, nagyon megköszönném!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |