Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Hát uram, én is szeretnék okosat mondani, de most nem tudok, a "majd lesz jobb is"-t már hallottad szerintem, és én is csak csatlakozni tudok a többiekhez, hogy ha számít valamit , én is együttérzek veled és fel a fejjel, szerintem mindenki volt már ilyen cipőbe, senkinek sem jó.
Tudod semmi se tart örökké, még a rossz sem, így egyszer ez csak egy rossz emlék lesz. Addig meg kitartás. Idézet: „így egyszer ez csak egy rossz emlék lesz” Ellenkezőleg. Reméljük, hogy jó emlék lesz.
Igen, mert azt mondta, hogy tedd le az X -et....
..hogy tudhass rajzolni egy O -t. Így is történt, tehát nyertél.
Bárcsak tudnék fényképezni. Nagyon durva lett a Gitárkonzol pengetője.
Ha látnátok, be...nátok a nevetéstől.
Párom: - Hoznál egy pohár vizet?
- Máris. - De ez szódavíz! ( Tudni kell: sima vizet nem iszik, csak szódavizet. ) - Persze, hiszen vizet kértél. - De a limonádéra gondoltam! És ezt napjában többször.
Tudom semmi elektro az off-ban, de nem is az lenne kérdésem. A nyákról, hogyan lehet letakarítani "taknyot"? Késhegyével, ha lekaparom, nem lesz szép, mert a rá vetülő fény melett látszik.
A Gitár konznolomhoz, virtuális hurjaihoz gyártottam le ezt a keypadot, és ez nem lessz elburkolva, csak kapnak pillanatragasztóval egy nagyobb lapkát az SMD nyomógombok, hogy a felületüket megtudjam növelni. Tudom nem lett a legszebb.
Nekem a fogkefe+denaturált szesz bevált.
Ha a forrasztás után "kifolyt" gyantamaradványra gondolsz, azt denaturált szeszel le tudod oldani. De ez mégiscsak elég off volt... :yes:
És "boldog 3000. hozzászólást"! :yes: :law:
Nem is vettem észre, annyit feleselek.
Áááá, és tényleg.
Lassacskán el kellene mennem aludni...
Lekezölebb ilyen nem lessz. Büntetésből meg is éríntetten a forró pillanatpákát. :yes: 10mm^2 derótot hajtottam a pillanatpákának, és már egy jóideje nem is cseréltem.
Viszont ha megmutatnám a pengetőt, ami egy kétállású kapcsoló házilagosan legyártva, akkor száműznétek a hobbiról. Amit felhasználtam hozzá: Vido orsófej, 1,5mm^2 Cu derót, egy jó hosszú rejzercsavar.
Most vagyok elememben, mert én a duracell nyuszit leütöttem, és elvettem tőlle az elemeit.
A képen látható, a pontosan "felhangolt" kétállású kapcsoló. Nem röhög, nem kövez!
Ha még velem is ez lenne...
Sajnos teljesen átfordult a biológiai órám! hajnali 2 előtt nem is próbálok már lefeküdni, mert hiába, az agyam fogaskerekei még vígan kattognak... És így a sulival gondok vannak, legalábbis hétfőn, meg pénteken, mert akkor 8-ra kell mennem, a hét többi napján délutánra. Szerintem most megiszom egy kávét, beverek egy koporsószeget, és majd este 8-kor lefekszem, hátha visszabillenek!
Ez a "flip - flop" effektus nállam is megvan. Amióta vezetőbeosztású, ügyeletes munkanélküli vagyok, azóta nekem is ez a problémám. Annyira összeolvad a nappal az éjszakával, hogy szinte már azt se tudom milyen nap van, és hányadika.
Tegnap éjjel a "pengetőt" most meg a "húrokat" készítettem el. Szerncsére most minden baleset nélkül. Lekopogom kávét sem túrbóztam magamba, mert nincsen. Ha mész a suliba, győzd magad szigetelni, mert az eső rendesen szakad kinn.
Igen, erre én is gondoltam, valószínűleg azért van, mert nincs mivel lefárasztanom magam... :no: Van egy kis elmaradásom, azt hiszem folytatom a paneltervezést!
Erre a barkácsolásra is azért adtam fejem, mert találtam egy nyákdarabot, a lomis cucaim között, illetve nagytakarításkor egy csomó minden előkerült, töbek között, egy nagyon jó állapotú billentyűzetvezérlő, egy robbantott videókamera, és pár alkatrész, ami kelett hozzá. Annyi biztos, hogy a vezetékezéssel, nem kell spórolnom, mert bontásból, vagy úgy 20km -van több ízben és színben. (telefon törzskábel 7x4 ér) Egy csomó alkatrészem van, amit feltudnék használni, de az kevés. Pl relékből, perifériás csatlakozókból, egy nagydobozszámra van(SDRAM, EDORAM slot, USB LPT RS232 USB A,- B, PCI, ISA, PCI1X, AGP, ami általában kipotyog az alaplapból), továbbá ellenállás tranzisztor, led minden típusból legalább 5 és maximum 20 db. Annyi biztos hogy a két szortimerterem össztartalma, minimum 20ezer forint értékben rejt alkatrészt, amik újjak, de az említett probléma miatt szinte semmit nemtudok velük kezdeni, pedig lenne vele velük célom.
Ami nincsen: teljesítmény tranzisztor, Elko, PIC, vagy AVR "kavics" hozzá, ésatöbbi, éstaböbbi.
Nekem is annyi elhatározásom volt már eddig, amihez megvettem az alkatrészeket, de még semmi nem lett belőlük... Van ~1300 kék LED-em, az már több, mint 20E, nagyobb kupac BD249, BD250, jónéhány LCD kijelző, illetve az apró alkatrészek ehhez- ahhoz. Néhány doboz, amibe lehetne pakolni ezt- azt, de a szekrényben porosodik, eladni meg nincs szívem, tudván, hogy ezt még fel fogom használni. De mikor?! Pedig még csak a 20. életévemet töltöm majd, de már most úgy érzem, nincs elég időm az életben! Tegnap találtam egy kapcsolást, mondom: Ezt nekem meg kell csinálnom, durr ki a garázsba megnéztem mi van itthon hozzá, ami hiányzott, azt meg itt kerestem, illetve az aukciós portálon... De legalább egy valamit be tudnék fejezni! Na jó, ha minden igaz, akkor jövő héten majd mutatok egy kis panelt, ami ha működik is, büszke leszek rá!
Az anyakönyvi kivonatom szerint novembeerben töltöm be a 21 -et, és addig valamit kéne nekem is kreálnom.
Csak egy minimum rálátást szerttem volna írni, hogy érthető legyen a problémám. Nekem meg az a bajom, hogy bizonyos cuccokból irracionálisan sok van, másból meg egy se, ami alap lenne. Azért az az 1300 kékled egy kicsit durva. Nekem kb maximum, ha az összes ledet összeszámolom van 200db. Miért nem csinálsz belőlle egy 650x650 -es kijelzőt? Ahogy nézem, egy digitális bemenetválasztót azért még fogok tudni csinálni.
Majd 30x40-es lesz belőle, a gyártási szórás miatt kell ennyi, sajnos egy 650x650-es nem jön ki belőle! Már nem tudom, hanyadjára kezdek neki a garázs pakolásának, hogy rendet rakhassak, és a felesleges cuccokat eltüntessem onnan. Nyáron, egy több mint tíz éve még disznóólnak készült kis helységet pofoztam ki pöpecül műhelynek, hogy oda átköltözök, mert télen egyszerűbb felfűteni egy kis "lukat", mint egy majdnem nyílt helyiséget! Szerencsémre ott is kupi van, bár az is fogyatkozó. Ha egyszer rászánom magam úgy, ahogy már régóta kellene, akkor átválogatom az összes cuccomat, és ami nem kell, azoknak azt mondom "ágyőő, kuka fele el..." Illetve azért először felteszem ide, hátha talál benne valaki valami aranyat! Hej' ha megérem én azt a pillanatot!
Idézet: „sajnos egy 650x650-es nem jön ki belőle” Tudom én, de ha igazán eelszánt vagy, és az egyik falat kiakarod dekorálni a ledekkel, a másik falat meg villanyszámlával, akkor semmi akadálya. Uccu neki, és veszél még párezret.
Idézet: „ami nem kell, azoknak azt mondom "ágyőő, kuka fele el..."” 10 éve ezt mondom én is. Csak gyülik a sok "szemét". Megjegyzem a pincébe bemenni már nem lehet. Raktárnak használom, mert a közösképviselő azt hiszi, hogy egy 3x1,5mm^2 -es kábelen akarom lopni az áramot, és hogy nem a pincéhez akarom vezetni. Amikor a lépcsőházi világítás nyomógombjától elvittem, egy 2x0,8 -as káblen a kontaktot, hogy ne vak sötétben kelljen botorkálni, 15m -ert, mire elérem az első kapcsolót, ekkor kihívta a közösképviselő egyik szerelő pajtását, és bement, és kimérte hogy, lopjuk e az áramot. Kérdés: 0,8 -as kábelen ez mind lehetséges(?), neeee már. :guluszem1:
Idézet: „Tudom én, de ha igazán eelszánt vagy, és az egyik falat kiakarod dekorálni aledekkel, a másik falat feg villanyszámlával akkor semmi akadálya.” Ez most megütött! Ami az elszántságot illeti... Valami megvan bennem, de szerintem azt nem így hívják. Mert van elhatározásom, ami kezdetben nagyon erős, de ha valami közbejön, vagy találok más témát, akkor gyorsan alábbhagy.
Pedig az egyik alapkövetelmény a kitartás, másképp nem lessz aratott siker, és sok félkész munka hever itt - ott. Ha teheném, és pénzem is lenne, kreálnék, főleg olyan "berndezéseket" amit egyszer építenék meg.
Nos igen, a pénz elég visszatartó erő, az időre bármennyire is szeretném nem húzhatom rá, hogy azért nem csinálom, mert nincs rá időm. Ideje arra van az embernek, amire időt szán... Ha már szán, nem is baj, úgy is nemsokára itt a tél! És jönnek Rudolfék! :lama::lama::lama:
Csapadék az van, de nem kristályos szerkezetű, mert jelenleg is éppen szakad.
Akkor én most megyek, és takarékra teszem magam, majd később bevezetékezem a tákolmányom, aztán kipróbálom, mit lehet vele alkotni a Guitar Heroban. Jóéjt, akarom mondani jóreggelt mindenkinek. :integet2:
Íííííí... Észre sem vettem, hogy kivilágosodott!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |