Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LM1036 sztereo hangszínszabályzó áramkör
Lapozás: OK   25 / 91
(#) Akashi válasza Gyimate hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

Hát nem tudom. Biztos hogy nem a kapcsolással van baj. Nekem pöccre működött. Már napok óta nyúzom az erősítőt, ezzel együtt a hangszínszabályozót is. Az ic enyhén melegszik, langyos.
Ne add fel. Az előzőekben mellékletként feltettem az én nyáktervemet, ezt épitettem meg.
Próbáld meg azzal. Lehet ám hogy a hosszú sok vezeték a gond.
(#) Einstein hozzászólása Júl 23, 2009 /

Üdv. mindenkinek!
LM1036-os IC-s(sokat szerepelt már ebben a témában)Bővebben: Link
A kimeneten vannak csatoló kondik, hogy azok kellenek-e ha én egy tranyós fejhalgató erősítőhöz kötöm mert annak is van csatolókondija(bemeneten). Megterveztem hozzá a NYÁK-ot majd belinkelem hogy milyen szerintetek(a lényeg nálam hogy kicsi, hordozható legyen)
(#) Akashi válasza Einstein hozzászólására (») Júl 23, 2009 /

Szerintem ha összeépited az erősitővel akkor nem kell duplán a csatolókondi.
(#) Einstein válasza Akashi hozzászólására (») Júl 23, 2009 /

köszi!
(#) ABU hozzászólása Júl 23, 2009 /

Itt a nyákrajzom, valaki már kérte a lay fájlt. Oda adom nektek, remélem a nevem azért benne marad

LM1036.LAY

(#) kris87 válasza kris87 hozzászólására (») Júl 30, 2009 /

Nah IC kicserélve, végre működik, bár nem szól valami szépen. Van egy alap búgása a dolognak, azt megpróbálom megoldani egy kicsi kondival a táp oldalon, meg átrendezem a földeket.

Ami viszont zavar, hogy a balansz nem működik rajta, középállásban erősebben szól, de eltekerve onnan csak halkabb lesz, de egyszerre szabályozza mind2 hangszórót.

A magas hajlamos torzítani mint állat max álláson, a volume max állásán, meg azelőtt kb a feléig sistereg (zajos).

Nálam kb. ennyi, balanszra valakinek ötlete?
(#) vicsys válasza kris87 hozzászólására (») Júl 30, 2009 /

Nekem lenne ötletem, de félek, hogy nem fog tettszeni... Dobd ki az LM-et és építs egy korrek OPA-s lepke vagy baxandall karakterisztikás hangszínt. Ha nagyon kell a loudnes, használj középleágazásos potit, RC-taggal megfejelve. A balance, meg lehet sztereo poti áttétesen bekötve, vagy egy sima mono. Könnyebb beállítani és zajmentes jó minőségű...
(#) Directors hozzászólása Júl 30, 2009 /

Sziasztok!

Én is megépítettem ezt a hangszínszabályzót de nekem se lopta be magát a szívembe.

Nem tudtok valami jó kis rajzot adni amin lehet állítani a hangerőt,mélyet,magasat és az se baj ha lehet a balancot de ez nem annyira fontos.Ugyan ezeket a potikat szeretném használni mert ezekért elég sok pénzt adtam ki így nem szeretnék újabb potikat vásárolni.
(#) vicsys válasza Directors hozzászólására (») Júl 30, 2009 /

Sajnos a "hagyományos" OPA-s áramkörhöz sztereo potik kellenek. Neked most valószínüleg monók vannak a feszültségszabályzás miatt.
(#) Directors válasza Directors hozzászólására (») Júl 30, 2009 /

Akkor lehet veszek potikat is ha más lehetőség nincsen.

Átmegyek a hangszínszabályzó topikba aztán felrakom a kérdést.
(#) Kovidivi válasza Directors hozzászólására (») Júl 30, 2009 /

Van egy topic, aminek a címe: hangszínszabályzó. Oda felraktam komplett nyáktervet, kapcsolási rajzot sztereó hangszínszabályzóról, tesztelve, minden korrekt. A nevem alapján keresd, a topic vége felé van. Vagy a mellékletekben keress. Üdv!
(#) djdavis hozzászólása Szept 10, 2009 /

Helló!

Az LM1036-os hangszínszabályzó áramkörön van balansz állítási lehetőség is. A kérdésem csupán csak annyi, hogy milyen poti kell ehhez és milyen bekötéssel?

(#) lapose válasza djdavis hozzászólására (») Szept 10, 2009 /

Szia!

Mi a gond? Minden egyes kapcsolási rajzon rajta van.
Bővebben: Link
(#) Mityu60 hozzászólása Okt 4, 2009 /

Üdv mindenkinek!

Most készülök megrendelni az előerősítőhöz szükséges alkatrészeket. Az lenne a kérdésem, hogy ez a poti Bővebben: Link
megteszi-e, vagy ennyire nem szabad leadni, és akkor már inkább egy ilyet, Bővebben: Link , vagy még ez sem megfelelő?
Szóval milyet kéne használni?
Illetve jók-e a lin-ek a hangerőt leszámítva, mert ahogy olvasgattam oda inkább log-ot használtok.
Remélem érthető a kérdésem.
Válaszotokat előre is köszönöm
(#) kefe13 válasza Mityu60 hozzászólására (») Okt 4, 2009 /

Utóbbi.
(#) Mityu60 válasza kefe13 hozzászólására (») Okt 5, 2009 /

ok, köszi
(#) ZPKing hozzászólása Okt 6, 2009 /

Sziasztok!
Én már építettem egy változatot ebből az IC-ből.
Viszont szeretnem átépíteni egy kevésbé zajos és jól működő potis kivitelre (nem felétől).
meg egy előerősítő is jó lenne.
Találtam oldalon egy előerősítős rajzot.
az életképes és nem zajos kivitel??
Ezen felül érdekelne még olyan változat amit digi potival DS1669el vezérelt változat.
Akinek van egy jól bevált digi potis kapcsolása az ossza meg velem esetleg.
Köszönettel PeTi
(#) Ricsi89 válasza ZPKing hozzászólására (») Okt 7, 2009 /

Helló!
Nekem előerősítő nélküli van, ugyanilyen DS digit potikkal, semmi zaj nincs benne. A DS-eket nagyon egyszerű bekötni hozzá az adatlap alapján. Rajz nekem is csak fejben van, igazából már egy ideje nem használom az erősítőt.
(#) Zupp87 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Az LM1036 nekem sem volt túl zajos jószág. Bár lehet csak a DTF-12-k 12-13k-tól induló esése miatt nem tűnt zajosnak anno. Egyébként ennek teljesen mindegy, hogy digit poti vagy normál tekerentyűs.. egyenfeszültséget változtatva szabályoz hangerőt.
(#) scooby_ hozzászólása Okt 25, 2009 /

Sziasztok!

Én speciel 3 erősítőbe építettem meg ezt az előfokot,és tökéletesen szól,bár a cintányér kicsit fémes,de szerintem célnak megfelel. Eddig TDA2030-hoz,TDA7560-hoz,és LM3875-höz használtam. Épp ma építettem meg a 3.-at a TDA7560-hoz és nagyon jól működik,mondjuk csak 10K-s potmétereim vannak,de avval is szól torzítás nélkül akkora hangerőn amekkorán nekem kell
A kapcsoláshoz való nyákot ennek e topiknak a második oldalán találjátok,3x-san garantálom,hogy működik!
Bővebben: Link
(#) scooby_ válasza scooby_ hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Annyi kérdésem viszont lenne,hogy szokott-e alapzaj lenni használat közben? Mert nekem olyannyira van,hogy az a hangfalon is hallható nem is kicsit. Vajon miért lehet?
(#) kris87 válasza scooby_ hozzászólására (») Nov 6, 2009 /

Ezt énis szeretném már tudni, stabkocka után van kötve, földhurkom nincs, és búg, mint állat. Miért búg? A cikkben szereplő nyák javított változata alapján van megépítve, 2/3-os szabályzás van minden potin, de ez nem érdekel, működik, csak miért búg??!
(#) DJ Szabcsa válasza kris87 hozzászólására (») Nov 6, 2009 /

Az audio jelet árnyékolt kábelen viszed mindenhol? Illetve az erősítő és előerősítő földje (GND) össze van kötve?
(#) kris87 válasza DJ Szabcsa hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Igen, és igen. Van aki ugyanezt építette meg, és nincs alapzaja?
(#) scooby_ válasza kris87 hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

Szia!
Báttyámék a potméterekhez a GND és a kimenethez beforrasztottak végig 220nF-os kondit. Nem tudom hogy ez segít-e rajta. Nekem is LM340T után van kötve az előfok,ez pont LM7812-nek felel meg elvileg.
VF3-at akarok építeni,úgyhogy jó lenne valami előfok is,ha ez nem zúgna,alapzajozna,tökéletesen megfelelne. Nálam is össze van kötve a bemeneten a GND. És nem árnyékolt kábelen viszem neki a jelet. És csak a Bass control, és a Volume Controll potencia van csak felforrasztva egyenlőre.
(#) scooby_ válasza scooby_ hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

És a 2. oldalon szereplő nyákot csináltam meg!
(#) scooby_ válasza kris87 hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

Szia! Levettem a stabilizálást a tápágból és elrendeztem a vezetékeket,valamint a földelést hozzákötöttem a végfok hűtésére(az előfok földelésére gondoltam). Így most nem észlelek zajt,legalább is akkor,ha bedugtam a csatlakozót a magnóba.
(#) kris87 válasza scooby_ hozzászólására (») Nov 13, 2009 /

Szia! Elvileg a végfok hűtése csatlakozik az ic föld lábához, ami maga az erősító gnd-je, ami csillagpontba van húzva. Abból a pontból megy a másik föld is az előerősítőbe, ha ennél bonyolultabban kötöm, tuti földhurkos lesz. Nekem 7812-vel van stabilizálva, le nem merem venni, egyszer már elégett miatta a 1036-os.

Nade most ennél nagyobb gondom van, ha max-ra tekerem a mélyet, és kezdem felfelé vinni a hangerőt, akkor elkezd jó nagyokat reccsenni a tuc-tuc. Ez miért van? Ha pl. a dvd lejátszón kikapcsolom a hangszínt, akkor nem reccsen soha, de úgy meg nem szól szépen.
(#) kris87 válasza kris87 hozzászólására (») Nov 13, 2009 /

úgy néz ki h meggyógyult, gyenge volt a gnd az előerősítőn.
(#) Zupp87 válasza kris87 hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

Idézet:
„Ha pl. a dvd lejátszón kikapcsolom a hangszínt, akkor nem reccsen soha, de úgy meg nem szól szépen.”

Ezek a gyári hangszinek elég vackok tudnak lenni.. még ha grafikus is.. Nos.. szerintem vagy a hallásod szokott a mai világban a sok lúdneszes, "xbass" hangú kacathoz (búgós, düffögős mélykiemelés, cirimpelő magas), vagy a hangfalad gyenge mélyben és magasban, és üvölt középen
Ez a hozzászólás a mondat második feléhez ment: "...úgy meg nem szól szépen". Régen én is nagy ludnessz-párti voltam.. de mióta van egészséges mély és magas tartománya a hangdobozomnak, kezdem elfelejteni. Egyébként csak a ludnessz is sokat ront a részletezőképességen, térábrázoláson. Az EA6383S-é mindenképp.
Következő: »»   25 / 91
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem