Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   816 / 3607
(#) szamóca válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 21, 2009 /

Én régebben a tejet dunakaviccsal ettem. (az a mogyorós bevonatos, nem a folyóparti )
(#) zoly15 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 21, 2009 /

A géptepertő?
Nem tudom mi van velem, valami okból az agyam átbillent hum-or módba
(#) _ampervadasz_ válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 21, 2009 /

Nem csak az, hanem a Fa sírt!
Azon kiakadt az olvasó fejem, és állandóan time_out -tal megáll, pedig ellenörzött minőség vagyok nem csájna.

Jaaaaa
(#) _ampervadasz_ válasza szamóca hozzászólására (») Nov 21, 2009 /

Bizos vagy benne? Amikor megnyitod a csapot, nem csak víz, hanem vizkő is jön ki, így molekurális szinten fennáll az a tény, hogy dunakavicsot is ezsel. :hehe:
(#) zenetom válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 21, 2009 /

És ez csak a víz elemzése volt... Kíváncsi vagyok egy ilyen szintű elemzésből mik jönnek ki pl. egy tacskó gazdaságos tortából (ezt most csak úgy mondtam, de szerintem ilyen is van ).
(#) _ampervadasz_ válasza zenetom hozzászólására (») Nov 21, 2009 /

Én onnan semmi ilyesmit nem vennék. Biztos purhabból van, meg ellenörzött minőségű külföldi iparihulladékból készült.
Másnap meg 4 kezed, 3 füled, 5 szemed, 3 lábad, és 2 agyad lenne tölle.
(#) zenetom válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 21, 2009 /

2 agy? Az nem rossz. A másodikat meghagynám F partíciónak
(#) _ampervadasz_ válasza zenetom hozzászólására (») Nov 21, 2009 /

Csak tudom, mert teszteltem. Azóta vagyok Cual core Core 2 Duo.

Ez már szép eredmény!
(#) Stadi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 21, 2009 /

Ezek a kaják szinte mind vállalhatóak. A seregben (Kalocsán legalábbis) megszokott reggeli volt a kakaós kalács sajttal. És a legfurcsább, hogy még ízlett is. :finom: (Bár ha arra gondolok, hogy a többi napon kétes eredetű főzőkolbász meg miegyéb került terítékre...)
(#) moltam hozzászólása Nov 21, 2009 /

Hellosztok!
Szerintetek hogy kéne megoldani a "kameraházam" (felforditott akvárium ) fűtését?
(#) vicsys válasza moltam hozzászólására (») Nov 21, 2009 /

...és nem folyik ki a víz belőle? Mert ha nem, akkor akvárium melegítővel. Ha igen, akkor, meg mi lesz a halakkal?
Viccen kívül: Egy megfelelően megtekert ellenállás huzallal, amit pl. rossz vasalóból termelhetsz ki.
(#) moltam válasza vicsys hozzászólására (») Nov 21, 2009 /

Cekász az van. És ha ezt olajos edény aljában izzítanám? Úgy a forró olaj és edény később hűlne ki és nagyobb felület adná át a hőt a levegőnek. Vagy egy idő után begyulladna az olaj?
(#) vicsys válasza moltam hozzászólására (») Nov 21, 2009 /

Szerintem nem kell izzítani azt a cekászt. Kissebb áramot keresztül hajtva, megfelelően szabályozhatóvá válik. Használj pwm-es szabályzást, azt még automatizálni is könnyű.
(#) gg630504 válasza moltam hozzászólására (») Nov 21, 2009 /

Én az http://www.idokep.hu oldal ->
Társalgó menünpont ( regisztráció kell ) ->
ViharVadász téma ->
keresés: "fűtés"
nyomon indulnék el. Sok kamera, több éves tapasztalat.
Mindenképp tennék rá hőérzékelőt. Például hűtőgépből, vasalóból.
(#) gg630504 válasza moltam hozzászólására (») Nov 21, 2009 /

Körülbelül 6..8 éve működik így. Éppen nem látszik, de NYÁK lapból van felette kb. 200*200 mm-es tető. Fekete-fehér kompozit video- és hangjelet ad.
(#) moltam válasza gg630504 hozzászólására (») Nov 21, 2009 /

Már próbáltam csak kameraház fűtés címszóval... Rákeresek arra is... Amúgy a képeket az időképre töltöm fel Webcam publisherrel.
(#) zenetom hozzászólása Nov 21, 2009 /

Photoshopolhatnékom (uristen jó hosszú szó ) volt. Szerintem jó lett, még háttérképnek is
(#) KTobi válasza zenetom hozzászólására (») Nov 21, 2009 /

A kutya a részletekbe van elásva. Nem rossz, de meglátni rajta, hogy módosított. Egy valamit árulj el, miért húztad meg lefele a lökhárító szellőzőrácsa felett az ívet? [OFF]Nem mondom, hogy jobban megcsináltam volna. Nagyon keveset használom a photoshoppot
(#) zenetom válasza KTobi hozzászólására (») Nov 21, 2009 /

Az "gyárilag" úgy volt és lusta voltam kijavítani
Amit lehet látni rajta hogy PS-es az a felni. Szerintem semmi más nem utal rá (kivéve az említett vonal...)
szerk.: valószínűleg ez már alapból egy PS-es kép
(#) hapro hozzászólása Nov 21, 2009 /

Megvan valakinek a régi dokumentumfilm az Egymillió lépés Magyarországon DVD-n?
És ennek a sorozatnak van több része is, láttam vagy 5DVD-t erről.
Nekem csak a második része van meg az "és még egy millió lépés Magyarországon." Velemtől Szekszárdig része.
Szeretném a többit is megnézni, még egyszer (gyerekkoromban láttam már) és tulajdonomban tudni.
(#) hapro válasza hapro hozzászólására (») Nov 21, 2009 /

Most utánna néztem. Létezik a "Másfél millió lépés Magyarországon" 3DVD, utánna az "...és még egy millió lépés Magyarországon" 5DVD.
(#) Norberto válasza hapro hozzászólására (») Nov 21, 2009 /

Ez a sorozat szerintem is megér néhány misét. Amelyik megvan neked, az nekem is megvan néhány éve, szerintem is elég izgalmas, és 100%-osan a lényegre koncentrál. Egyszer régen elhatároztam, hogy fel kéne kerekedjek én is, hogy bejárjak valami hosszabb utat hasonló módon. Még semmi sincs elveszve, még bármikor bekövetkezhet. :yes:
(#) KTobi válasza zenetom hozzászólására (») Nov 21, 2009 /

Lehet, hogy eredetileg, is PSsel átdolgozott kép, de komolyabb alkotómunka van benne. Igen a felni nagyon árulkodik. Az említett vonalat az eredeti nélkül nem mondtam volna meg. A lámpák sem jók szerintem, ha két lámpa van, akkor két fényfolt kellene. Valamint az a körös becsillanás, az nem jöhet így létre.
(#) zenetom válasza KTobi hozzászólására (») Nov 21, 2009 /

A lámpás-fényfoltos részt nem értem
(#) Norberto válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 21, 2009 /

Úgy lesz, megfogadom a tanácsodat!
(#) DuMatyi hozzászólása Nov 21, 2009 /

Akit érdekelnek kapcsolási rajzok, programok, könyvek, kattintson ide! Remélem valakinek tudtam segiteni!
(#) sprofan hozzászólása Nov 21, 2009 /

Annyira idegesít ez az elektrotanyás kérdés.
Na most szerintetek erre mi a helyes válasz (5. kérdés)? Mert én igen jelöltem... Mert 1. kit érdekel hogy mit szolgáltat ha hálózati feszültségről működik, és a panel legalább fele a primerhez tartozik, ha azt megtapizom...
2. biztonságos? kit érdekel ha a bolond júzer bedugva javítja vagy hozzáértő ember méregetés közben félrenyúl... Ez olyan mint ha az lenne a kérdés hogy TV készülék javítása közben érhet-e halálos áramütés? Mert itt-ott mérni kell bekapcsol állapotban is és akkor ha nem jó helyre nyúlunk....
(a többi válasz biztosan jó, ezzel van a gond de egymás után most kaptam 2x)

kerdes.JPG

(#) Stadi válasza sprofan hozzászólására (») Nov 21, 2009 /

Véleményem szerint ezek a kérdések arra jók, hogy az elektronikai analfabéták regisztrálását ki lehessen szűrni. Ezzel a kérdéssel arra kíváncsi az admin, vagy-e annyira "képzett", hogy tudd, bármely hálózati feszültségről működő készülékben lehet egy kondi, ami nagyfeszre van töltve és valami miatt nem sül ki magától (csak lassan), mikor a tápkábelt kihúzod.

Tehát az a cél, hogy az oldalon levő infók felhasználása közben lehetőleg ne tegyél kárt magadban. Az, hogy emellett a kérdések hogyan vannak megfogalmazva, szerintem mellékes.
Következő: »»   816 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem