Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Vezeték nélküli gyertya
sziasztok
egy olyan gyors kérdésem lenne csak, hogy ha a tekercsek átmérőjét ha leveszem 4cm-re esetleg 3.5 cm-re akkor is helyesn fog működni? Előre is köszi
szia
köszönöm a segítséget! Egyébként kb mennyire csökken le a hatótávolság?
Idén karácsonyra nem lesz vezetéknélküli gyertya építési láz?? Tavaly nagyon sokan építettek
Azért mert ez tavaly még új volt karácson előtt... ha idén is lenne / lett volna valami hasonló, biztos azt is sokan megépítenék /építették volna ajándéba...
Sziasztok!
Nincs vmi egyszerű de nagyszerű könnyen elkészíthető látványos kis szerkezet amit ajándékba lehetne adni? (gyertyán kívül)
Szerintem ez a gyertya egyszerű is meg jól is nét ki. Egyszerű elkészíteni. Már számtalan darabot csináltam a rokonságnak belőle. Ha mégsem, akkor mostanában nyílt téma egy ledes karácsonyfáról, az is szépen nézhet ki.
Ledes karácsonyfa: link
Tavaly nagyon felkapott volt ez a téma, de úgy látszik aki csinált az már az idén nem fog újra. Ezért kitaláltunk Szebencével egy újabb hasonló karácsonyi ajándék ötletét.
Természetesen itt is színváltós RGB led-ekkel. Bővebben: Link Eredetileg ide írtam volna, de ez itt nagyon off lenne, ezért csak egy linket adok.
Amit korábban belinkeltél kapcsolást az nem hasonlít ezekre?
Sziasztok!
Ebbe milyen led van és azt hogyan oldotta meg a kolléga ,hogy a színek egybefolynak ne egyből az egyik színből a másikba váltson? Ezt a led csinálja így vagy a kapcsolás miatt váltja a színeket ilyen frankón?
Szivárvány LED van benne. Ez egy RGB LED beépített vezérlővel.
Tudnál nekem mutatni egy ilyen vezérlőt ami egyszerű?
Néztem itt Bővebben: Link ledet de csak 3 színűt találtam vagy rosszul keresem?
Én egy földbe szúrható napelemes lámpából bontottam. Ennek 2 kivezetése van csak, nem kell hozzá külső vezérlő van benne beépített.
De amit én kiválasztottam ledet Bővebben: Link az csak 3 színű nem? Ami pedig a videón van jóval több színnel világít.
A tiédhez nem kellett vezérlő ugye? Ehhez kell. Tudnál egyet mutatni?
Hmm, igazad van tényleg.
De hogyan kell majd ebbe a kapcsolásba bekötnöm a ledet? Mert ugye 4 lába van. Ja és még egy kérdés,hogy 2db ceruzaelemről is működni fog ez a kapcsolás és nem kell változtatni semmit rajta,hogy csak 3V-ról fog üzemelni nem 5-ről? Kettő lett.
Ez kell neked: Bővebben: Link
vagy itt: Bővebben: Link
De a HQ-ba sajna nem találtam.
Sziasztok!
Megépítettem én is a kapcsolást. 5 példányt raktam össze a diákjaimmal. Tanulták kicsit legalább arajzolvasást és a forrasztást. Meg nem utolsósorban érdekes kapcsolásokkal ismerkedhettek meg és karácsonyi ajándéknak is látványos. A vevő két LED-et (piros és kék) tartalmaz, mert a koncepció szerint a viaszban középen lesz elhelyezve a panel és lefelé és felfelé két különböző színnel világít majd. A tekercsek átmérője 4,5 - 5 cm. A vevőben a tekercsel párhuzamosan egy 10nF és egy 4,7nF kondenzátor van. 6 cm-ről már jó fénye van. Csatoltam pár képet is. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Mindenkinek!
Tudna nekem valaki segiteni!! Ezt az áramkört már legalább 10 szer összeraktam mindenféle kondival(kerámia nem kerámia)-val,de sohe nem akart müködni.abba szeretnék segitséget kérni hogy akinek ez müködik az küldjön már egy jó kapcsolást és irja már le milyen féle kondik kénének bele,mert már idegesit hogy nem akar müködni
Én ezt a kapcsolást építettem meg. Papírkondit használtam a megépítésénél. Tökéletesen működik. Szerintem ez a legegyszerűbb kapcsolás.
Köszi,de énis ezt raktam már össze 10-szer,de szerintem még egy 10 szer össze rakom ha akkor se fog müködni akkor keresk más projektet
Szia!
Az előttem szólónak teljesen igaza van. A legfontosabb a tekercsek kialakítása. Párat megépítettem már én is, és játszottam a tekercs méreteivel, menetszámával, alakjával. Ezután a kondenzátorokkal is. Ha egyáltalán nem működne a dolog, akkor lehet hogy nem jól kötötted be az ADÓBAN a tekercseket. itt ugyanis úgy kell lennie ahogy a rajzon látod, vagyis a két tekercs tekercselési iránya ellentétes. Próbaképpen cseréld fel az ADÓBAN az egyik tekercs kivezetéseit egymással. Én az előbbi hozzászólásomban már ezt a kapcsolást építettem meg:
Nézd meg tranyó bekötését én is azzal szívtam meg először.
üdv szaky27
Köszi az eddigi segitségeket,már csak azt szeretném megkérdezni hogy 15Kohm-os ellenállás vagy 15Ohm-os ellenállás kell bele,mert ahogy nézegettem a képeket azt láttam hogy az ellenállás 15Ohm-ost használt mindenki( Barna,Zöld,Fekete),mig a kapcsolási rajz 15KOhm-ost ir.akkor most melyik kell?
Ennél a kapcsolásnál miért nem lehet kerámia kondenzátort használni?
sziasztok!
A képen látható kondikkal szerintetek működik a kapcsolás(4,7nF helyett 6,8nF) ?Illetve az van odaírva,hogy nem kerámiaalapúak legyenek a kondik.De 470pF-osból csak kerámiát találtam.Milyen másfajta kondi jó oda? Vagy oda még elmegy a kerámia? |
Bejelentkezés
Hirdetés |