Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Idézet: „Szerintem valahol kompromiszumot kell kötni” Így igaz! Ettől még jó lesz az a gép.Az első gépemnél a trafótól kb. 20cm vezetékek mentek a meghajtókhoz,mégsem lett semmi baja,azóta is működik.Gyáriban is láttam ennél hosszabb vezetékezést is.
Nem tudok irigy-zöld fejjel mit mondani a minőség az osztályon felüli bár a szlapalul.jpg képen látok az egyik furatban egy szöszmöszt csak azért,hogy kötekedjek,bocsi ! Háááát ,ezért megérdemelnék egy barackot a fejemre.
Hát igen!
Az a szöszmő az enyémen is ott volt, mikor átküdtem neked az én paneljaimat vottokar: nagyon szép lett a panelod
Hát igen! A szerelőlap még nincs teljesen kész. Az IGBT oldali bordák tartófuratai nincsenek még kifúrva, süllyesztve. Ezt csak azután tenném meg, ha kész lesz az IGBT- és a meghajtó panelje is. (a pontos méret miatt) Ígérem, akkor minden szöszmöszt el fogok tüntetni a szerelőlapról.
A táppanel sajnos csak másodikra és festékes javítással sikerült elfogadható minőségre. (első próbálkozásom a vasalásos módszerrel) A volt oktatómnak nem merném megmutatni az ónozást, mert anno ötöd ennyi ónnal is szebb munkát követelt meg. Hátor kolléga paneltervét én is néztem. Tetszik a szinte egypaneles megvalósítás, nekem ilyen jellegű elszántságom sajnos már nincs. A helyes működés ellenőrzéséhez már nincs erőm. Utólagos engedelmével valószínű lopok pár ötletet róla. Neki kell állnom a paneltervezésnek, mert nem tudom, hogy mikor érek le a szőlőbe a légfúvóért, hogy végre a diódákat is fel tudjam forrasztani. bár az o*i-s tes*os nem drága, de csak ezért a 10 percért nem vennék még egyet.
vottokar
A tápodban lévő 2x1mH (2x A) tekercset hol vetted?
A vezetékelésnél egyetlen dologra kell figyelni. Mégpedig arra,hogy a trafóhoz menő vezetékeket egymással összesodorva kell a trafóhoz vinni. Ha valaki IGBT modulra visz ilyen módon vezérlő jelet, azt szintén párosával összesodorva, és az alsó - felső ághoz is azonos hosszúságú vezetéket alkalmazva kell elvinni,még akkor is azonos hosszúságú vezetékek kellenek ha egyik oldalnak elég lenne mondjuk 20cm-el rövidebb is.
Sajnos új példányok elérhetőségében nem tudok segíteni. :no: Ez egy bontott darab ipari elektronikából. (BV20.604/25 2*1mH 20A 250V AC)
Köszi a választ, kicsit elszomorítottál
A WIG(GTAW) és az AWI ugyan az, AWIG pedig nincs.
A WIG angol kifejezés,ugyan azt jelenti technológiai szempontból mint a GTAW. A WIG jelentése: Wolfram Inert Gas, a GTAW jelentése pedig Gas Tungsten Argon Welding. A Tungsten a wolfram neve ámerikaiasan. Az AWI ennek a technológiának a magyar megfelelője, a jelentése : Argon védőgázas Wolframelektródás Ivhegesztés
Köszi a választ!
Csak azért kérdeztem ezeket mert a régi hetra130-at nekiadtam ismerősömnek és szeretnék venni valamit helyette csak még nem tudom milyent.Valami olyant amivel alut is tudok hegeszteni ,de nem inverteres. Majd körbenézek,mégegyszer is köszi.
Lassan, de biztosan készül a "Magas Déva Vára" projectem. Sajnos a IGBT panel terveivel nem készültem még el (vagyis nekem nem tetszik, még át fogom tervezni), de a mechanikai kivitelezésben ismét előrébb kerültem. Le tudtam forrasztani a 60APU-kat a réz sínre. Már "csak" a kimeneti RC tag nincs felapplikálva, meg a réz sín és a fojtó "összehegesztése" hiányzik. Készítettem pár fotót az aktuális állapotról, de még szét lesz szedve. Úgyhogy szöszmentességet most sem tudok garantálni. A túlméretezésem miatt ez a masina nem az ultrakönnyű hordozható gépek táborát fogja gyarapítani. Még ugye nem teljes de így is több, mint 6 kiló. Kellene szereznem csatlakozókat a hegesztőkábeleknek, hogy az előlapot is tudjam csinálni, és akkor a kimenő részt szinte készre tudnám szerelni.
Szia!
Nagyon szép munka!!! Minden elismerésem, csak így tovább.
Hát, ha alumíniumot is akarsz hegeszteni, akkor könnyű gépet csak inverteresben találsz. A legkönnyebb gép ami alu hegesztésére is alkalmas 2fázisú és kb 70kg. Ez hagyományos trafós. a szekunder köre szabályozott.
Váltóáramú üzemben 120A, egyenáramon 160A a max. árama.
Köszi a választ!, akkor ezek szerint az inverteres a nyerő?.Én csak azért félek tőle mert egy ismerősömnek is az volt és elromlott,nagyon sokba kerűlt volna a javítása, majdnem kapott volna a javítás áráért egy újat.Igaz nem tudom ezeknél mennyire jellemző a meghibásodás!
Azt,hogy alumíniumot hegesztett-e vele azt nemtudom,de én szeretnék vele azt is,igaz még csak vasat hegesztettem,de azt rengeteget, alut még sohasem,most akarom megtanulni.
Akkor kösd fel a bugyidat, mert alut elektródával nem könnyű hegeszteni, mert a folyósítószer az elektróda ívét szereti megszakítani!
Ha annyira alut szeretnél hegeszteni akkor inkább védőgázos eljárásban gondolkodj!
Nagyon szép munka! Én azért a trafóról és a fojtóról levenném a külső szigetelést a jobb hűtés miatt!
Ez ebben a formában igaz. De létezik olyan megoldás is, hogy vásárolsz egy MIG-MAG hegesztőt, alu huzalhoz való továbbítógörgőket, argon védőgázt, és ugyanúgy hegesztheted alu huzaldobról az alumíniumot,mint ha vasat hegesztenél. Csak teflon huzalvezető és aluhoz való áramátadó fúvóka, -na meg argongáz kell hozzá.
Ja,meg egy dob aluhuzal.
Bocsi Gábor!
Nem neked kellett volna küldeni a megoldási javaslatot.
Igaz ........ ,de nem is nekem küldted hanem Tubinak,de ez legyen a legnagyobb gond.
Hát igen kérem,aki tud az tud!
Egy újabb bizonyíték a kiváló és igényes munkára.
Jártam Praktiker nagy áruházban,néztem hegesztő invertereket,kettőt csak nézni szabad,max egy csomag rágót ér,de már egy kokasos nyalóka sok érte (50000Ft és 25A /100%) a harmadik 78000,ez 70A tud 100%-on, olyan 120-130A a vége 30% körül.Akik építettek gépet,tudnak hasonlítani.
Szia!
Nagyon szép munka igaz? Ha ezt egy gyártó meglátná sirna, hogy lassan jobb lessz épitve itt a Hobbin!!! Ilyen szép munkát öröm látni.!!!
A trafó szekunderére csak teflon került a "vastagabbik" fajtából cca. 4 rétegben. ezt tekertem még egyszer körbe teflonnal mikor fenn voltak a menetek. (a szövet szigeteléssel sehogy sem fért el a kellő menetszám :no: ) Ezt nem bolygatnám. A fojtóról akkor lehet hogy leszedem az impregnált szövetszigetelést.
Nem tudom, hogy gondot okozna-e, ha a trafó összefogató elemét alumíniumból gyártott elemre cserélném a ferritmag jobb hűtése érdekében. Nem lenne rövidre zárt menet mert a szerelőlap műanyag. (hasonlót láttam tápokban, bár ott "csak" ragasztva volt a hűtőelem. A dicséretet nagyon szépen köszönöm. (pirulós szmájli)
Köszönöm dicsérő szavaidat, jólesnek. A te géped sem kutya!
Erdgab fórumtárs szavai meg szinte hájjal kenegetésnek számítanak. Mindig jólesik az ilyesmi a tapasztaltabb "kollégától".
Már nagyon kiváncsi vagyok arra mikor kész lessz teljesen.
Sajnos nem tudom. :no: Jelenleg más fontos nem témába illő "munkáim" is folynak, és indulni fognak (lakásvásárlás előtt állunk a párommal), tehát nem jósolnék.
Akkor ezek szerint mégis CO hegesztő lessz a nyerő (mivelhogy abban is gondolkodtam)pár kiegészítővel amit mpisti irt MIG-MAG-ról,ezek így akkor jók?
Hát eeeegen. Vagy eleget kellene pihenni, Vagy messzebb tenni a borospalackot a számítógép asztaltól.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |