Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller VU meter
 
Témaindító: uli, idő: Szept 23, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) uli válasza Attila86 hozzászólására (») Okt 9, 2007 /
 
Szia. Az alap nyákot most terveztem meg. ezt fogom átalakitani még, hogy a LED-ek "helyben" legyenek. A LEDes kivezérlésjelző topicban megtalálod a rajzot. Annyit megkérdeznék még, hogy motort milyet zserezzek hozzá? Valami ötletetek van esetleg? nem tudom a PRC ventimotorja elég erős e hozzá, és jelenleg ez aggaszt legjobban.
üdv: uli
(#) uli hozzászólása Okt 9, 2007 /
 
nos. a motort ugy gondooltam odafogatni, mint a prc-nél, de nekem csak két csavaros megoldás fér el. de ha szerintetek ez nem lenne elég, megcsinálom ugy hogy 3-mal legyen felfogatva. Motorral vagyok gondban még mindig. Ez egy viszonylag nehéz áramkör lezs, mert nem SMDket használok. Szerintetek egy 50*50es ventilátor bírni fogja a terhelést? én eléggé ugy gondolom hogy nem. ha valkinek van más ötlete hallgatom kössz: uli

motor.jpg
    
(#) uli hozzászólása Okt 9, 2007 /
 
jah és a feszültség és HD jel átvitelre még mindig várom az ötleteket. Jobb híján érintkezővel fogom megcsinálni. Az infraledeshez nem lesz se türelmem, se pénzem. gondoltam bluetoothosra de az megint csak megcsapolná a pénztárcámat jócskán. ha meg nem sikerül megoldást találni, leszereleem a motorrólés használom sima vumeterként. (ezt nem szeretném csinálni. :S )
TEhát tejjjesen nyitott vagyok
(#) Attila86 válasza uli hozzászólására (») Okt 9, 2007 /
 
Én infrával oldanám meg.
(#) uli válasza Attila86 hozzászólására (») Okt 9, 2007 /
 
na de hogy?
(#) Tom025 válasza uli hozzászólására (») Okt 9, 2007 /
 
Nagyon egyszerűen. Csatoltam. A fotodiódát a forgó nyák forgásközpontjába teszed, a teszt idejére felülről, az infraledet meg ráirányítod.. A kapcsolás jó, már megépítettem.
Üdv!

ir audio.PNG
    
(#) uli válasza Tom025 hozzászólására (») Okt 9, 2007 /
 
Ez tetszik! ez egy tök egyzserű kis kapcsolás. csak egy baj van. Ha felülre teszem, a központba a ledet, az nem jó, legfeljebb akkor ha a két led közti távolság meglehet olyan 15 centi. De az az igazság, hogy ezt az egészet én el szeretném dugni tehát valahova alulra. de alul a forgástengelyen a motor van. tehát ez megint bukta. Gonoltam arra, hoyg az adó egységhez nem csak két ledet kellene rakni, hanem párhuzamosan,mint ott van összekötni vagy 6-7 darabot, ezt a motor köré elhelyezni uugy, hogy a vevő led pont fölöttük forogjon. ez szerintetek megoldható? mert vagy ez van, vagy az hogy felülre rakom, amit annyiranem szeretnék igazából.
NA még egy probléma kössz az ötletet. TEccik!
(#) Tom025 válasza uli hozzászólására (») Okt 10, 2007 /
 
Persze, én is csak a teszt idejére gondoltam. Utána be lehetne tenni alulra is, csak mivel a forgásközéppontba nem lehet, így nem lesz képes 2 ledet folyamatosan látni a vevődióda, adóledből fel kell szerelni elég sokat, hogy a fordulat minden szakaszában lássa. Természetesen ez megoldható. Amúgy a kapcsolás hatótávja több méter is megvan, (nem kell centikre lenniük egymástól a lednek és a diódának) tehát ha elég távolra tudod helyezni az adóledeket, úgy, hogy árnyékmentesen eljusson a fényük a vevődiódához, az is megoldás lehet.

Üdv!
(#) zolee1209 hozzászólása Feb 19, 2008 /
 
Sziasztok! Ez az forgó VUmeter már nekem is eszembe jutott,de én egy kicsit tovább gondoltam a dolgot! kicsit bonyeszebb,drágább,de mindazonáltal h látványos,kis túlzással de mérőeszköznek is használható! Az alapgondolat marad,tehát van egy forgó fényoszlopunk... Ha ezt az oszlopot pontra váltjuk és körbeforgatjuk,akkor valami ismerőst látunk... Igen,egy NAGYON amatőr oszi.kóp lenne. Mazoista lévén UAA 170-nel gondoltam,persze abból is kettőt,illetve középre egy nullátmenet figyelőt. Mivel a 170 páros számú LEDet hajt meg és az lenne látványos,ha az "idővonal" középen lenne,legyen két meghajtó és köztük egy LED,mely a kiindulási pont,tehát a nulla fesz... Teszek majd egy-két képet h mire gondoltam!
(#) Hp41C válasza zolee1209 hozzászólására (») Dec 6, 2009 /
 
Sziasztok!

- Egy ötlet: Nem kell átvinni a jelet a forgó propellerre, ha rá egy mikrofont is teszünk a hozzá szükséges erősítővel együtt. A spektrum analizátor / VU méter program futhat a propeller kontrollerében is...

Sziasztok
(#) zolee1209 válasza Hp41C hozzászólására (») Dec 6, 2009 /
 
Szia!
Az is megoldás lenne. Viszont mit kezdünk a szélzajjal? Bár, ha a forgástengelyre rakjuk a mikit, akkor talán azzal nem kell foglalkoznunk?!
(#) Hp41C válasza zolee1209 hozzászólására (») Dec 6, 2009 /
 
Szia!

Egy aktív szűrő kiszedheti a zajt, de torzítja a spektrum analizátor eredményét.

Szia
(#) fifadani hozzászólása Nov 2, 2011 /
 
Lett valami a projektből ?
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem