Fórum témák
» Több friss téma |
Igen azt úgy hívják Closed Loop Galvo vagy Scanner ahogy tetszik. Ahoz már komoly tapasztalat kell hogy ne csalódj a végén. Én ajánlom szíves figyelmedbe egy Open Loop Galvo megépítését bontott alkatrészekből tapasztalat szerzés gyanánt azzal egyszerűbb formákat ki lehet vetíteni. Ésha ráéreztél a dologra új alkatrészekből megcsinálod a Closed Loop Galvót. Hát egykis olvasmány ha infók kellenek.
laserworld el40g tipusú lézeremben elszállt a dióda mint már irtam régebben.aztmondták 20 rongy bele az uj.Kinain vettem 1 pointert zöldet ezt épitettem bele de nemtudom hány miliwattos mert 3v os ez is ,de feltuningolom neki az áramerősséget maxra akkor brutál módon világit 1-2 másodpercig aztán halványul majd 20 perc után kicsit halványabb lesz.Lehet nagyobb áramerősség kell neki stabilizálva (tuningolni a meghajtót)?De meddig?Még el nem pukkan?
Mert kinai gagyi "lézertoll"-ból lett belerakva és nemtudni mekkora...3ezret megért jobb mint a 20 rongy.... az eredeti ami benne volt az 20miliwattos volt g20b tipus és mégis 40-esnek árulják őket,az erősebben világit mint most a kinai benne.Szerintetek tuningoljam egy próbát megér? aztán pukk?
szerintem ne tuningold én két pointert tettem tönkre így tuningolás után mentek 2 percet és pukk
pedig alig tettem rá 150 mA-en ment eredetileg és elég erős volt én 200 ra nyomtam fel miközben a dobozán is rajta volt hogy 250 a max a diódának 200-at símán el kellett volna bírnia. ezekbe szemét anyagok vannak nem csak a kristályra nézve hanem a dióda is legtöbbe nyitott dióda van meghajtásnak és az még rosszabb mert alaphelyzetben sem fogja bírni soká mert beszennyeződik. De ahogy gondolod.
Lehet kapni nagyon jó infra diódákat nem is drágán keresd fel Collektor kollégát és kérdezd meg tőle hogy milye van...
Helló mindenki!
Egy kicsit visszaterelném a szót a DAC-hoz. A párhuzamos portos DAC-nek a legnagyobb gondja hogy lassú, és laptopokon ált. már nincs párhuzamos porja. A könnyen beszerezhető progik közé tartozik a Popelscan és kezeli a következő usb-s DAC-reket :EasyLase és a házilag is megépíthető bILDA. Elvileg rávehető a párhuzamos DAC kezelésére: Idézet: „Popelscan needs UserPort-Driver to access LPT-Port directly under Win2000/XP.” Több progi kezeli viszont a EasyLase DAC-ert (mint pl a mamba). Célszerű lenne ilyet készíteni. A két ezköz között csupán annyi a különbség, hogy a bILDA csak 5x 8bites, míg az EasyLase az X és Y csatornát már 12biten kezeli ( 2x12bit + 3x8bit a színeknek) és még külön fényerő csatornája is van, gondolom az is 8biten dolgozik. Apró gond van vele jól titkolják a kapcsolási rajzát Ha valaki tud valami okosat erről a EasyLase-ről, ne tartsa magában !! Én addig kutakodom tovább....
Szia!
És hogy programozod be? Cypress AN2135SC programozó kell, ha jól tudom.
Megkérném a ottani srácokat hogy küldjenek egy programozott egyedet :yes: persze nem ingyen kérném.
De igazából nem érdekel mert inkább a Easy-t koppintanám le..
Én nem tudom, hogy most én vagyok vak vagy tényleg lehagyta a kolega az LM3886-os végfok IC-t a nyáktervről?
Szerintetek? Bővebben: Link
Még hányszor fogod ezt megkérdezni ??
Kicsit elszomorító hogy ezt megkérdezted, mert a válasz egyértelmű. nincs rajta, elég drága ez az ic, általában mást használunk
Nah!
Köszi a választ!!! Így most már vágom...
Szerinted, van rá esély, hogy lessz ilyen programozó?
Az én kezembe nem hinném.. de aki kitalálta az áramkört biztos hozzáfért egy megfelelő programozóhoz.
Ezért gyanítom hogy tud programozni ilyet. Aztán ha megkérem hogy vegyen ilyen ic és progizza fel és küldje el nekem, egy kis pénzért ....
Sziasztok!
Egyik haverommal gondolkozunk azon, hogy vennénk egy 100mW-os dpss lézert (vezérlő panellal, TTL: 0-30K, hullámhossz: 650nm) 12eFt-ért. Szerintetek ez sok érte? A helyi clubba szeretnénk használni lézershow-hoz. Válaszotokat köszönöm előre is.
Szia!
Már másodszor tetted fel ezt a kérdést,de ha nagyon akarod tudni hogy megéri-e! Én meg mondom neked őszíntén én 14.500ft-ért láttam ilyet és 12eFt-ért nem sok,nyugodtan megveheted!
Üdv!
Lenne egy amatőr kérdésem.... a szupepe féle pid vezérlőben miért kell a 24v tápnál a gnd? közösben nem oldható meg? mellékelek egy tervemet......de ez így nem biztos hogy működik.... hozzáértők segítségét előre is köszi!
Hali!
Igen 2x mert nem kaptam rá választ. Pedig ha itt nem írtok rá akkor nem hiszem, hogy máshol írnának. Köszönöm szépen, hogy megírtad illetve, hogy segítettél!
Nekem is az van a szupepe féle pid nem kap 24 voltot nem maximum 18 vagy 15 voltot 2x vagyis szimmetrikus tápot kll adni de csak a TL 084-ek igénylik.
ha 24 voltról beszélsz akkor abban a végfok is benne van ja igen látom egyben van a végfokkal bocsi a végfok is szimmetrikus tápról megy és a GND pont az egyik kimenet a galvó tekercseire. Mi az ami nem érthető részedről ?
Köszi a választ! Igazából akkor nem értem miért van külön rajzolva....ha egyben is lehet..nemtudom...nekem így szinpatikusabb.
Nem vagyok műszerész...csak amatőr, ezért kérdeztem, hogy valaki nézzen rá "GND pont az egyik kimenet a galvó tekercseire" most kezdek bezavarodni
Próbálkozom ezt a dac-ot megrajzolni de már kicsit kiidegelt.......
Hogy jól értem-e:
adott a popelscan 12v-ot kap (vagy 5-öt is??? ezt nem tudom) arról megy lézerre R G B értelemszerűen...... +a két pd felé (X,Y) és mégegy kérdés......az rgb-hez jó a szupepe féle generátor? gondolok itt arra, hogy építek egyet-egyet..... bocs a sok hülyeségért!
Most lehet, hogy én vagyok a hülye, de a hozzászólásod egyetlen sorát sem értem...
Idézet: az nem egy szoftver ??„adott a popelscan 12v-ot kap” Idézet: itt végleg elvesztettem a fonalat ! „+a két pd felé (X,Y)”
popelscan....a DAC-ra gondoltam! bocsi nem volt egyértelmű! "+a két pd felé (X,Y)" szupepe féle szabályzó (-ba....az "IN" be)
Na várj egy picit.
Milyen RGB? A popel féle DAC nem kezel színt magában hanem az LPT 1-es portját ajánlják mellé vezérlésnek de az ugye csak egy színre jó de egyébként jó hozzá a szupepe féle áramgenerátor. A másik pedig úgytudom a popellscann programmal hiába tudsz több színnel rajzolni ha jóltudom nem működik a kibővített dac nak a színvezérlése mert nem analóg hanem TTL tehát konkrétan nem jó színkeverésre akkormeg minek a 3 szín ?
Hát előre is elnézést ha már volt ez....
lehet valamit félreértek de itt valami kezeli a dolgokat, igaz bővítve van egy 754-elRGB
Megnéztem, TTL szintekkel tudod vezérelni a színeket, azaz be vagy kikapcsolni az adott színt. Fényerőszabályzás nem lehetséges, de jobb mint a semmi.
A szín kimeneteket simán rákötheted a szupepe féle áramgenerátorra.
Nem tudom miért, de nekem a szupepe féle áramgenerátor szimpibb.
A dac0832-nek stab 5 volt kell?
Nem sértésnek akarom szánni, de szerintem tanulj meg olvasni (és értelmezni) szöveget, és kapcsolási rajzot. És azután nem kérdezel és írsz majd hülyeséget.
Nem vagyok olyan! Csak kettő különböző rajzom van a dac-okról és nem tudom melyik az igaz........
Nem vagyunk egy hullámhosszon. Ami nem baj csak kicsit zavaró számomra. Azt nem értettem hogy ezt miért írtad:
Idézet: „Nem tudom miért, de nekem a szupepe féle áramgenerátor szimpibb.” Mivel én nem ajánlottam másik áramgenerátort: Idézet: „A szín kimeneteket simán rákötheted a szupepe féle áramgenerátorra.” |
Bejelentkezés
Hirdetés |