Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
A régi világban, megyei szinten volt egy látatlan megegyezés a malmok között, hogy nem árulják a termékeket egymás "felségterületén". Minden cég igyekezett jó minőségű alapanyagot felvásárolni hogy a lisztjük kiváló legyen. Aztán a 90' években megjelentek a külföldi lisztek, amik rosszabb minőségűek voltak, de olcsóbbak. És az emberek ráharaptak, hiszen a polcon ott volt az "olcsóbb, hát miért ne spóroljunk" alternatíva. Néhány háziasszony ugyan mondta, hogy nem lehet szép dundi süteményt sütni belőlük, de hát a pénz ugye mindenek felett. A dolog a magyar malmok piacvesztésével járt, és avval hogy a felségterületi egyezményt már nem tartották be ezen ok miatt.
A nagy tételű sütőipari eladások is hasonló módon változtak meg. Ott halmozottan csak a profit számított. Ráadásként kezdtek kis üzemek is beindulni, részint a privatizélés, részben az állami támogatás zsebre rakása miatt. A végső döfést a nagytőke hazai malomfelvásárlása adta. Sokat csak azért vettek meg hogy leállítsák őket, így teremtve piacot a saját gyenge minőségű, de olcsó terméküknek. Tehát rászoktattak bennünket a rosszabb minőségre, megölve, felvásárolva a jót gyártó cégeket. Hiszen a mai tendencia a "mindegy csak olcsó legyen". Jelenleg kartelezés van ezen téren, mivel a piac telítődött, és a gyártókapacitás jócskán meghaladja a szükségest. Idézet: „Ergó én úgy tudom hogy az első elléstől kezdve ha folyamatosan fejik a tehenet akkor van teje.” Egy évig aztán szépen elapad és jöhet újra a bika.
Tehát akkor minden évben muszáj minimum egy ellés? Végülis nem is baj a vérfrissítés miatt, legyen "tartalék tehén".
Hát nagyon erotikus lehet, amikor megmászik a bika a maga 6-800 kilójával, mennyire lehet élveztes. Bár ki tudja nem panaszkodik Bözske érte
Sziasztok!
Ha össze szeretnék vágni videókat, egymás alá - egymásba akkor ugyebár kék vagy zöld háttérrel kell rögzíteni azt a videót, amit a másikra ráteszünk... És itt jön a problémám... Hogyan lehet így egymásba vágni a videókat? Sok videóvágó program van, de gondolom az eljárás lépései szinte ugyanazok. Tud nekem ebben segíteni valaki, hogyan lehet megcsinálni?
Manapság a bika fehér köpenyben jár az esetek 90%-ában és inszeminátornak hívják.
Itt egy rövid leírás:Bővebben: Link
Bluebox néven keress rá a barátunkkal.
és nem 800 kilós, hanem a tizede. Már nem annyira megterhelő a tehénnek
Köszi a választ, mindjárt meg is nézem
Ha ennek az országnak legalább a 60% a így gondolkodna, lehet, hogy jobb lenne a közhangulat is. Szeretnék ilyen lenni én is, de nekem ez nem megy.
Ha te hangyákat mászol meg, váljék egészségedre!
Van-e valami ötletetek mit tehetek, ha itt az aprón vásároltam egy trafót valakitől. Ez a trafó nem olyan mint amit hirdetett, ezt ő is belátta, és megígérte, hogy visszafizeti a pénzt, de majd csak hónap végén, ez a hónap november volt. Októberben vetem a trafót, és megvártam a november végét. Ekkor egy vagy mese vagy nem, olyan hiszem ha akarom típusú történettel előállt miszerint a munkahelyét elvesztette 2 hete, és hogy most nincs pénze, blablabla...
Viszont a leveleimet már el sem olvassa, ide bejelentkezik, és még hirdet is mellette. A trafó nem 2Ft volt, így viszont szeretném látni az árát a számlámon mihamarabb. De mégsem akkora összeg, hogy nem lehetne előteremteni, egyébként postával együtt 11.000Ft-ról beszélek. Ember módjára szeretném elrendezni az ügyet, de most tanácstalan vagyok. Mi a véleményetek erről az esetről? Esetleg van-e valami használható ötletetek?
Beismerem, hangyás lettem.
Az illető nem véletlen Tolnán lakik,Imrének hívják és a beceneve lecsóka?
Amit írtam azt én is másoktól hallottam akinek adok a szavukra. Végül is a sikér hova tartozását nem jól tudtam. Köszönöm a helyre igazítást.
Igazad van egyszer kell bika a többi megy magától és a fejőnőtöl. Mivel mi már a tejelő tehenekről beszéltünk erre mondtam, hogy már nem kell bika. Végül is tök mindegy, finom a tehén tej. Én a vajat is olyan helyről veszem ahol otthon köpülik
Nem tudom, mekkora a különbség a kifizetett összeg és a megkapott trafó valós értéke között. Ha kicsi, akkor haladj a kisebb ellenállás irányába: tedd fel az apróhirdetések közé a trafót, így visszajön a pénzednek legalább egy része.
Nem Tolnán, hanem Baranya megyében lakik és Csabának hívják. De legvégső esetben amikor haza megyek Bajára, akkor átugrok oda. Igaz az oda-vissza plusz 200km, de közelebb van mint ha pestről mennék. Előveszem a csúnyábbik, elrettentő felemet, és kikövetelem a jussom. A címe úgyis megvan.
Üzletrontás nem szeretnék semmiképpen, és semmi kárt nem szeretnék okozni neki, csupán a pénzem szeretném visszakövetelni.
1,2kW-osnak hirdetett trafó normál kb 1,2kW-nak megfelelő vasmaggal, viszont csupán 1mm átmérőjű szekunder huzallal tekerve, amiből messze nem tud kijönni akkora teljesítmény (48V szekunder fesz mellett). Saccolással is csak max néhány száz wattos lehet, számolással, huzalkeresztmetszetből meg csak max 150W. Szóval elég nagy a különbség. Toroid, így nem állnék neki újra tekerni. Sajna párhuzamosítani sem lehet, mert csak 4 kivezetés van, és akkor meg 8 kéne nekem. Na mindegy ennyit az elektróról.
Ez még nem jutott eszembe, de ez eddig a legjobb ötlet. olyan féláron talán elvinnék. Ha meg kocsival letekerek 200km-t azon elpocsékolok simán 5000Ft-ot meg egy csomó időt, és elképzelhető, hogy a pénzszerzésből semmi sem lenne úgy. Akkor ha majdnem minden kötél szakad felteszem ide és kész. (pedig már vissza van csomagolva ugyanúgy ahogy kaptam)
Azért kérdeztem Lecsókát mert én is az áldozatok között voltam nála. A fél ország keresi, a Vaterán kártékonykodott. A megkárosítottak összefogtak és feljelentették. Én végül is megkaptam amivel tartozott.
A módszer az volt, hogy megkerestem az IWIW-en.Mive a telefont ne vette fel emailre nem válaszólt, viszont az IWIW-en tudtam ellenőrizni ha elolvasta a levelemet. És írtam neki egy levelet mi szerint kapott 10 nap haladékot és ha addig nem küldi el amit rendeltem akkor feljelentem. Minden nap küldtem egy levelet a következő szöveggel: Már csak 9 nap, már csak 8 nap stb. Később : még van 120 órád, már csak 72 órád van stb. A végén megtört és írta,hogy ne jelentsem fel már feladta a postára. Ezt hívják pressziónak ha jól tudom.
Lassan több modi lesz fennt, mint mezei felhasználó
Jóét mindenkinek. Nem tudom mi van velem. Tegnap reggel óta fenn vagyok, és még csak most fogok lefeküdni.
Érdemes volt kifosztani a duracell nyuszit. Elnézést az offolásért. Továbbá: Lenne egy igen érdekes kérdésem hozzátok. Az apróhirdetésekben nem kicsit lenne fura feltenni, ezért inkább ide írom le. Nincsen valakinek egy fiatal nőstény cicce, akitől megválna szívesen, mert befogadnám. A másfél éves macskámnak kéne egy játszópajtás, mert így eléggé kedvtelen. Más állatok társaságában, viszont egészen más. A most közelgő börzén át tudom venni, ha az megoldható. Korábban is írhattam volna, csak nem mertem, mert egy kicsit furán jön ki a dolog. :pirul: A többit privátban.
Jóéjt, a cica kapott enni?
Önetető végzi el helyettem a feladatot vasárnapig, amíg nem megyek haza.
Már 4 órája leakarok feküdni, csak mindig ír valaki a hobbira.
Jó reggelt
Ilyesmire gondolsz?
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2014
Nem, ez nem lesz jó, mert helyettem is eltudja költeni a pénzt, és visszabeszél. Úgyhogy megelégszek egy igazi macskával is.
Ez milyen hozzáállás, a számítógép meg áramot fogyaszt mégis használod
Komoly gondok vannak, ha ez a cicus nem kellene neked!
Na kapsz még egy lehetőséget. |
Bejelentkezés
Hirdetés |