Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Nem tudom, hogy jó helyen kérdeme-e (előre is bocsánat, ha nem), de mivel kezdő vagyok, így fel merem tenni a kérdést! Van egy 7812 Feszültségszabályzó IC, 12V/1A - ezt hogyan kell bekötni?
Kukkants bele az adatlapba, azon belül a 4. sz. ábrába (4. oldal teteje), ott láthatod, hogy milyen áramköri elemek kellenek még mellé. A tok bekötése pedig a 3. ábrán látható, tokozásonént (3. oldal tetején).
Ha nem erre van szükséged, akkor fogalmazd meg egyértelműbben a kérdésedet.
Tulajdonképpen egy 4.8 V-os áramforrásból akarok 12 V-ot csinálni. Egy másik topicban azt írták, hogy ez kell hozzá....Az a baj, hogy nem értek hozzá...
Hello!
- Ezzel a stabival, csak nagyobb feszültségből lehet kisebbet készíteni. (Minimum 15V) - A megoldás teljesítménytől is függ, de a StepUp konverter kell hozzá pld. MC34063. Nézd meg az adatlapját. üdv! proli007
4 db sorba kötött 1.2 V-os, 600mAh-s akkumulátorok az energiaforrás....
Hello!
Igazából nem az aksi kapacitása a lényeg (csak akkor ha tudni akarod meddig fog róla menni), hanem hogy a 12V-ot hány mA-el akarod terhelni. Mert a kapcsolást, az szerint érdemes megválasztani. üdv! proli007
Egy 30 LED-es 200mA-es 2.4W teljesítményű LED szalagot akarok üzemeltetni... Itt található meg az a LED sor (5084UW-30-12V)....
Hello!
Hát ez nem biztos, hogy nyerő. Mert kérdés, hogy meddig akarod róla üzemeltetni? Ha 2,4W-al számolunk, és a konverternek 80% a hatásfoka, akkor az aksiból kb. 3W-ot fog fogyasztani. Ez 625mA áramot jelentene, ami több mint az 1C terhelés az aksinak. De ekkor a kapacitása, jóval kisebb lesz, mint 600mAh. Tehát, valószínűleg 15..30percig fog üzemelni. De az aksi egészségének sem lesz jó ez a terhelő áram. üdv! proli007
Néhány óráig akarom, hogy világítson. A lényeg, hogy viszonylag nagy fényt adjon és lehessen üzemeltetni ilyen akkumulátorról. Tudnál nekem valami tanácsot adni?
sziasztok
egy kissegítséget szeretnék kérni tőletek 0-30V egyen feszt szeretnék szabályozni nemtalálok sehol semmilyen rajzot,szeretném megépíteni,ha van valakinek kérlek benneteket küldjétek el köszönöm
Hello!
Sajnos a teljesítmény/hatásfok dolgot nem lehet mellőzni. Tehát ki kell találni, hogy ténylegesen hány órát szeretnéd járatni. - 12V/200mA fogyasztás és kb. 73% hatásfok mellett, kb. 650mA lesz az áramfelvétel 4,8V-on. Akkor jársz el tisztességen, ha ez az áram nem nagyobb, mint az aksi kapacitásának ötöde (C/5). Tehát az aksi minimális kapacitásának 3250mAh-nak kell lenni. Állítólag ma már van ilyen kapacitású aksi. Ezzel az aksival, akkor kb. 4..5 órát fog menni. - Az áramkör megvalósítható, (bár neccesen) a 34063-al. Tekercsnek 100uH kell, visszacsatolásban, pedig 1kohm/9,1kohm. Áramfigyelőnek 0,22ohm, kollektor ellenállásnak 180ohm. (Rajz, az adatlapon) - Én minden esetre, TL1070-et használnék, csak ennek ára kissé húzósabb. De a MAXIM IC-k között is találsz Step-Up konvertereket. üdv! proli007
Szép jóestét mindegykinek!
Kellene egy olyankapcsolás, hogy 0.5V és 4V között kellene szabályoznom a feszt. (12V-ról) egy 47Kohm os potival, valaki tudna nekem segíteni? Fontos lenne! Köszönöm előlre is!
Hello!
A stabilitás és a terhelő áram sem mellékes tétel.. Mert ha nem akkoe a poti tetejére kötsz egy 100kohm-os, alá pedig egy 6,2kohm-os ellenállást és már kész is vagy. üdv! proli007
Tehát akkor hogy is?? Nemértem , letudnád rajzolni nekem, vagy valaki más?
köszönöm a rajzot mex és nekedis köszönöm a segítséget köbzoli. Mostmár értem
Sziasztok.Lenne egy pitbike (az a kis cross motor szerű valami )
Erre szeretne a tulaj egy feszültségszabályzót.Valakinek van valami kapcsolása ami jó lenne?Köszi.
Helló mindenki!
http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/files/357/drimmer_kapcs.gif Itt a kapcsolásoknál találtam ez a szabályzót. Szerintetek egy kisebb teljesítményű 230-as villanymotor fordulatát lehetne vele szabályozni? Előre is köszönöm a válaszokat!
Ha univerzális (kefés) motor, akkor igen, ha aszinkron, akkor nem.
Konkrétan egy dupla tekercselésű mosógépmotor. Ha jól logikázok akkor az nem lehet kefés... :no: És aszinkronnál mért nem működhet? Nem szeretnék (vagy inkább nem tudok) frekvenciaváltót építeni neki...
Sziasztok!
Egy egyenáramú modellautóknál használt feszültségszabályozót szeretnék kicsit ,,komolyabb" célokra használni. Egy használt, váltóáramú porszívómotor sebességét szeretném vele változtatni. A kérdésem tehát így hangzana: érdemes-e ezt a feszszabályzót használnom a későbbiekben, vagy építsem meg a Cikkek meüpont alatt található darabot? A válaszokat előre is köszönöm! Képek:
és még
Szia! Nem minden kapcsolásban használhatod ugyanazt a feszültségszabályzó(-t; áramkört)! Lehet, sőt biztos, hogy a modellautóban kis feszültséget szabályozott, kis terhelést bír el stb. Milyen feszültségszabályozóról van szó?
Hát igazából típus szerint nem tudom megnevezni, mert mondom, hogy egy játékból, avagy modellből szedtem ki. A képek lehetnek a támpontok. A márka valami ARTIN.
A pórszívómotorról még tudsz valamit? :lookaround:
140 W, nagyon gyors fordulatú.
Sajna most el kell mennem, este leszek addig is jöhetnek az ötletek
|
Bejelentkezés
Hirdetés |