Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD lejátszó javítás

Témaindító: ddr, idő: Szept 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   22 / 84
(#) kolja28 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

Feltöltöttem az egyik képet.
A másik: http://images.netbag.hu/20091122/13085584141.JPG

PB220042.JPG

(#) kadarist válasza kolja28 hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

A tápegységről is! Légyszi!
(#) kolja28 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

A tápegység képe.

PB220044.JPG

(#) Doncso válasza kolja28 hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

Bocsi, de mi a vezérlő IC tipusa?
Üdv.
(#) kolja28 válasza Doncso hozzászólására (») Nov 23, 2009 /

A vezérlőre ez van irva: Sunplus, SPHE828 1D
Nem tudom erre gondoltál?
(#) Doncso válasza kolja28 hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Csak azért kérdeztem, mert épp javítok egy LCD-t abban is hasonló táp van, kiváncsi voltam ebbe is az a vezérlő ic van de nem.
Köszi.
(#) Palicska hozzászólása Dec 1, 2009 /

Sziasztok .
valaki tudna nekem segiteni, hogy van nekem egy LG LH-T250SC Divix es DVD lejátszom ami a napokban egyetlen egy lemezt sem olvas be, a radiója az müködik, A fejen probáltam állitani ,de eredménytelenül. Szerintem a fej adta meg magát, de nem vagyok benne biztos, És milyen árban lehet egy fej bele.?
(#) mefi01 hozzászólása Dec 6, 2009 /

Sziasztok, sikerült szereznem egy LG LH-D6230
típusú dvd lejátszót...

3 hete szereztem 1ik barátomtól, azóta tökéletesen működik.
csak végfogként ahsználom de valami baja lett

pár napja néha belerecsegett a hang nagy hangerőnél és olyankor pár sec múlva el is hallgatott
oylankor várni kelett rá és utána működött tovább

most valamiért teljesen nem szólal meg, csaka füles megy

egy SAL SR4050-est hajtottam vele több hétig hibátlanl de nemtudom milehet a baja :/
ezzel az "erősítővel" több évig hajtottak egy 600W-os JBL hangfalat is szal bírnia kéne az enyémet...

Ja és még annyit ha a fülest bedugom akkor az ott szól rendesen...

Ti találkoztatok már iylen hibával?
remélem megoldjuk a problémát...
előre is köszi a segítséget
(#) kadarist válasza mefi01 hozzászólására (») Dec 6, 2009 /

Szia!

Hány ohm-os a hangszóród, amire kötötted az erősítőt? Lehet, nem bírta a 4ohmot.
(#) mefi01 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 6, 2009 /

bocsi, de megoldódott a probléma...
kontakthibás volt a hangszóróban a csatlakozó de mostműár megoldódott a probléma, de azért kösz a segítséget
nagyon örülök neki hogy nem kell semmit se cserélni
(#) tombox00 válasza Palicska hozzászólására (») Dec 9, 2009 /

Hi.
Probáltad már azt,hogy kicseréled a kondikat jobb minőségűre és nagyobb feszültségtűrésre??
Vagy tisztítsd meg a szallagkábeleket, lehet hogy csak kontakthiba.
De lehet hogy a chip-re hűtést kéne tenni.
Pörgeti a lemezt?
Fókuszál a lézer?
Lehet , hogy elöregedett a lézerfej.
Állíts egy kicsit nagyobb fejáramot, igaz nem lesz hosszú életű....
(#) rakos28 hozzászólása Dec 12, 2009 /

Sziasztok!
Van nekem egy LG DVD házimozim, kb egy évig a szekrény tetején "porosodott". Aztán most elővettem.
Bekapcs, CD-t és gyári DVD-t azt lejátsza viszont az írottat kidobja vissza. Mit javasoltok mit csináljak vele?
Kompresszor és kifúvatás az volt a lézerfejet mivel pucolhatnám meg vagy valami más lehet a hiba oka?
Elére is köszi mindenkinek!
(#) kadarist válasza rakos28 hozzászólására (») Dec 12, 2009 /

Szia!

Divx-es egyáltalán a készülék? Vagy a DVD-ben írottat is kidobja?

A készülék nem DIVXes de, de nem is avit próbáltam vele lejátszatni, a mezei írott DVD-t is kiköpi.
(#) kadarist válasza rakos28 hozzászólására (») Dec 12, 2009 /

Próbáld meg kis írási sebességgel írt lemezzel a lejátszást. Sok régebbi lejátszó háklis a gyorsan írott lemezekre.

Köszi, azt megpróbálom! Aztán majd jelentkezem!
(#) zbata hozzászólása Dec 12, 2009 /

Segítsenek a DVD lejátszóm nagyon válogat a lemezek közt. Azt hallottam hogy a lézer olvasónál lehet állítani, és akkor minden lemezt lejátszik. ha így van kérem írják meg hogy lehet állítani. Segítségüket előre is köszönöm.
(#) KMarci hozzászólása Dec 19, 2009 /

Kedves kollégák!

A következő problémával fordulok hozzátok:

Adott egy Samson SP-2613-10350C típusú forgató motor, ami megszakadt (40 KOhm)
Van itthon egy raklap mindenféle bontott motor, úgyhogy valószínűleg tudnám is helyettesíteni, csak azt nem tudom mekkora a névleges feszültsége.

Hogyha valaki találkozott már ilyennel vagy netán van róla adatlapja kérem segítsen.

Marci
(#) daniel666 hozzászólása Dec 28, 2009 /

Sziasztok! Nekem egy olyan gondom lenne, hogy van egy Trion vision asztali dvd lejátszom, ami egész eddig kifogástalanul működött, majd egyik pillanatról a másikra nem kapcsol be. Próbáltam már több konenktorban is mert először azt hittem azza van a baj, de nem. Sehol nem kapcsol be. Kicsit szétszedtem és utánanéztem, nem is az árammal van a gond, mert azt kap ugyanis mikor szétszedtem és ismét bekapcsoltam furcsa sípoló hangot adott. Kicsit igazgattam belül a cuccokat letörölgettem meg minden, de nem javul. Valakinek van esetleg valami ötlete, hogy mi lehet a baj? Köszi előre is.
(#) kadarist válasza daniel666 hozzászólására (») Dec 28, 2009 /

Szia!

Púpos kondenzátort nem látsz a tápban? Ha nem látsz ilyet, akkor is gyanús, hogy valamely elektrolitkondenzátor a rossz.
Púpos kondik:Bővebben: Link
Bővebben: Link
Bővebben: Link
(#) daniel666 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 29, 2009 /

Szia!
Látok ilyet a gépben, ezek szerint ez lehet a probléma.
Köszönöm a segítséget
(#) liderces hozzászólása Dec 29, 2009 /

szasztok! Lenne egy daewoo dv2000s játékos nem olvas lemezt vagyis NODISC és vége megáll. A tápjában a feszültségek nincsenek teljesen rendben, a 3.3v az 4.6 és van egy 12v-os ág ott meg csak 7.6v van. már mindent átnéztem pár kondit amit találtam itthon kicseréltem de semmi változás. A 3.3-at pl ugy csinálja hogy az 5v-os ágról átvezetik két mezei 4004-es diódán meg egy puferkondi. De a diódák jók lehet a kondi hibás?? nem pupos semmi sem köszüdv
(#) KMarci válasza KMarci hozzászólására (») Dec 30, 2009 /

Faterom türelmesebb, mint én, ő megtalálta valami francia fórumban, 5,9V-osnak írták, én kicseréltem 5,9V RF-300-ra, de nem akarta olvasni a sima DVD-ket, amikkel próbáltam. Azt hittem azért mert nem oda való, szenvedtem még vele, feladás előtt kipróbáltam sima audio-val, mert azt elvileg elindítja csak pár mp-enként ugrik vele, de meglepetésemre jó volt. Utána tettem be neki divx CD-t és azt is vitte, utána durvítottam divx DVD-vel, azt is vitte csak a normál DVD filmeket nem akarta, legalábbis azt a 2-3 db-ot amit próbáltam.

Remélem segítettem ezzel a hozzászólással valakinek, aki a jövőben ilyen problémába ütközik.

Üdvözlettel
Marci
(#) didyman válasza liderces hozzászólására (») Dec 31, 2009 /

A 3,3V terheletlen, vagy pedig az 5V ismegszaladt, amire reális magyarázat a 12V terhelt állapota zárlat miatt. De nulladik lépésként csak raknék új elkókat mindkét ágra, ha mérni nem tudod.
(#) liderces válasza didyman hozzászólására (») Dec 31, 2009 /

Hello! Elkók rendelve uton, per pill kicserélgettem őket használtakra de nem lett jobb. A csatiban 5 kivezetés van felirat szerint kéne lenni rajtuk 3.3V, 5V, gnd, +12V, -12V Ezekből terhelten is és terheletlenül is 4.7V 5V gnd, 7.6V 12V feszek mérhetőek. Azt nem értem a 3.3V az az 5V ból van leágaztatva átmegy kés sorba kötött diódán (megmértem jók) és egy kondi (kondit cseréltem egy használtra) szal ez igy lehetséges? lehetne e valami más megoldással csökkenteni azt az 5V-ot 3.3-ra? Kösz a segitséget! üdv Meg B.Ú.É.K. minden fórumozónak.
(#) Doncso válasza liderces hozzászólására (») Jan 1, 2010 /

esetleg nem jut ki valami nagyfrekis zaj a kimenetre? Szkóppal nézted? Mert ez esetbe becsaphat a multid. Lehet jó a fesz csak nem jót mér a műszer. Én már jártam így, nagyobb frekin csal rendesen.
Üdv.
(#) audioheritage válasza Doncso hozzászólására (») Jan 1, 2010 /

Szia!

Sajnos ez típushiba. Az a gond általában, hogy nem kapja meg a proci az 1,1V-ot. Ha későn indul be a táp, akkor már a procinak mindegy, mert ha jól tudom, a bekapcsnál beindul egy keresés, és ha ez lefutott, akkor az fagyás a javából. Van is hozzá gyári "bulletin". Lehet építeni tápot, pl. LM2576-ADJ-ből.

rdrgx120.pdf

(#) Beachway hozzászólása Jan 1, 2010 /

Üdv mindenkinek! A minap találkoztam egy érdekes hibával.Egy asztali dvd lejátszó (Philips762) nem ismeri fel a dvd-t, de viszont ha CD-t teszek bele azt lejátsza.És ami fura benne, hogy egy kis zenehallgatás után a DVD-t is biztosan olvassa! Ilyen jellegű fej hibával nem találkoztam még.Van valakinek ötlete esetleg? Előre is köszönöm.
(#) raczg hozzászólása Jan 5, 2010 /

Sziasztok!

Egy hatalmas kérésem lenne felétek. Segítsen valaki!
Most került hozzám egy Roadstar DVD5115PSPK névre keresztelt lejátszó és az a hibája, hogy egy idő után a hangszórókból sistergő, pattogó, recsegő hang jön. Ha egy kicsit kikapcsolom a gépet akkor megint jó egy darabig. Van amikor 5 perc után csinálja, van amikor meg 45 perc után. Szerintetek mi lehet a baja?
A kis táp stabilizátor IC (7812) rendesen melegszik, meg a környékén egy 100ohmos ellenálláson már látszik, hogy ő is megmelegedett egy párszor.
Kérlek bármilyen ötleted van oszd meg velem.

Köszi

Gabesz

(#) kadarist válasza raczg hozzászólására (») Jan 5, 2010 /

Szia!
Lehet, hogy túlmelegszik a végfok, és azért sistereg. Jó a készülék szellőzése?
Következő: »»   22 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem