Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
hát nem mind1... a kapcsoláson a didóda jelnének amelyik oldalán van egy függőleges csík, arra felé kell lennie a diódán is a csíknak. remélem érted...
persze hogy értem...még sztem ma megcsinálom...hátha müxeni fog...
Feszultsegketszerezo kapcsolassal sztem Hasznald a forum keresot.
Ez most hogyan kapcsolódik ide? Feszkétszerezővel szerinted hogyan állít elő +- feszültséget?
Azt mondta +,gnd,-
minthogy pl. [+20, GND(0), -20] En igy ertettem a mondatot ..
megfordittottam pár diódát(ami nem a helyes irányba állt) és azt tapasztaltam hogy nem akar "futni" a fény hanem csak az első led gyullad ki...ez mitől lehet
Akkor azt a kapcsolást használd, amit először linkeltem az előző hozzászólásomban.
Rákötöd a 9V-os elemet, kimenetén megjelenik a -9V. A közös föld az elem negatív sarka lesz, a +9V pedig az elem pozitív fele. Mod: Még annyit, hogy ez a negatív tápfesz, csak csak pár mA-rel terhelhető, szóval remélem nem erősítőhöz szeretnéd használni...
a bss-en található knight rider futófényről beszélünk? ha igen muti egy fotót a beültetési oldalról(jó minőségűt!)
nem tudok fotózni de totál igy néz ki,annyi kül. hogy nem jumper van hanem sima vezeték...
kondi jól van berakva? ic-k jók? mást nemtudok mondani... ez nekemse működött, csak próbapanelen!
a kondinak a negatív fele van a ledsor felöli vezető fele.ic-ket most vettem ujjakat(és is azt hittem azok a rosszak)és rendes nyáklapon megcsináltad?
megcsináltam próbapanelen, működött. összeraktam nyáklapra: nem működött! de nem csak nekem! asszem még 1 embernek(rajtunk kívűl!) se jött össze nyáklapon.
Lehet hogy ez a pár mA kevés lesz, egyébként a 9v akkumlátor 2A tud biztosítani.
Ezhez a kapcsoláshoz kéne különben: http://users.otenet.gr/~athsam/balance_with_gain.htm
beszarok...és van valami használható futófényes kapcsolás???ami kb. ilyen egyszerű?vagy egyszerűb...
ehez mit szolsz?szerinted jó?ebbe csak ugyanaz az ic kell mint ebbe ami most van?(4017) az lm 555 nem kell?
http://www.hobbielektronika.hu/gyujtemeny/%21kapcsolasok/vegyes/fen...ny.gif
a bss-es is működik, sztem a nyákterv a hibás. a kapcsolás működik.
itt egy nyákterv ami alapján csináltam...amugy egy proba nyák mennyibe kerül körülbelül?
ha jól tudom a lomexben 600Ft egy 10*16cm-es.
aha ok
mindjárt megpróbálok csinálni egy nyákot az előbb mutatott rajzhoz.ha kész szólok
4017-es icnek van valakinek lábkiosztása?mert én nem találtam...
a vdd a + a vss meg a negatív láb.vagy rosszul tudom?
De hát ehhez +-15V kell! 9V-os elemből/akksiból nehéz lesz azt kicsikarni...
Jobban járnál szerintem egy kis trafóval, de az okosabbak majd megmondják, hogy illik az ilyet csinálni. :yes:
nem éppen!
vss - föld vcc - 5v vdd - 15v üdv
Hogy mindenki számára teljesen egyértelmű és jól érthető legyen:
Vss = GND = föld = negatív pólus az elemen = trafó egyik (egyenirányítás után "-"-al jelzett) pólusa, középleágazásos trafó esetén a középső (közös) pontja, amihez képest a két oldalban mérhető eltérő, vagy azonos nagyságú feszültség Vcc = +5V egyenáram Vdd = +15V egyenáram (Utóbbi kettő - értelemszerűen - a Vss-el ellentétes értelműek.) |
Bejelentkezés
Hirdetés |