Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tápegység készítése
Sziasztok!
A mellékelt tápot szeretném megépíteni, de egyrészt jó lenne, ha ránéznének páran, hogy életképes-e, másrészt gondban vagyok a bemenő feszültséggel. 30V AC-t bír elvileg, de a transzformátoromnak csak 37V kivezetése van. Egyenirányítás után egy feszültségosztóval meg lehet oldani a dolgot? Az is lehet, hogy nem bonyolítom, és a 15V kivezetést használom...
Sziasztok!
Van egy 2*110V/2*9V 35VA trafóm. 230V-ról hajtanám meg, hogy sorbakötöm a két primert, de csak az egyik szekunderét használnám, vagyis csak az egyik tekercset terhelném le. Nincs szükségem szimmetrikus tápra, trafót pedig nem akarok venni (az egyik célom a sok bontott felhasználása). Kibírná ez a vas, vagy elszállna a feszültség a bemeneten (sorosan lenne), nem jutna egyenlően 110-110V rájuk, és leégne valamelyik?
De jó lenne, ha valaki tudná a választ és le is írná.
Az aggodalom jogos a köpenyvasra készült (pl Puskás, meg egyéb nyákos) trafók esetében. Ezeknél FELTÉTLENÜL használni kell mindkét szekundert. Ha nincs szükég a nagyobb feszre (soros szekunder), akkor kötheted őket párhuzamosan (fázishelyesen).
Köszi mindkettőtöknek. Igen, ez Puskás trafó pákákban volt azt hiszem ilyen.
Tehát működne, hogy párhuzamosan összekötöm a két szekundert (1x12V kell), nem fognak összeakadni? köbzoli: ez is tetszik, gyakorlatilag majdnem ugyanaz, amit Sebi írt, csak azt utána egyenirányítani kell. köszi mégegyszer.
Sziasztok!
Egy tápegységet szeretnék készíteni, és ehhez kérnék egy kis segítséget. Egész pontosan a PC-mhez kellene egy táp aminek a betápja nem 230V, hanem 12V.(auto akksi-ról). A lényeg az, hogy a kimenő feszültségek mind megmaradjanak,( 12V,5V,3.3V,) csak ne 230V-al müködjön, hanem auto akksiról 12V. Már ha ez megoldható :nemtudom: Köszi a segítséget
Helló!
Köszi,megnéztem nagyon jók. Most már tudom legalább hogy létezik ilyen. Az a baj hogy egy kicsit drágák. Nem lenne olcsobb ha én csinálnám meg?
Szia, és a monitor miről működne? Szerintem inkább vegyél egy használt szünetmentes tápot (max. 5000Ft) és oda kösd be az autóaksit.
Nem, nem lenne olcsóbb, ha beleszámolod a fejlesztésre szánt időded, a tönkrement alkatrészeket, és az új PC árát....
Ez tipikusan az a terület, ahol nem szabad kisérletezni, meg kell venni a gyári minőséget.
Hááát jó .Azért köszi mindenkinek.
Szia!
Ami kell egy ATX alaplaphoz: +12V +5V +3.3V -5V -12V +5V készenléti táp Az épített táp összes feszültségét kapcsolni kell a P-ON jellel, kivéve a készenléti +5V-ot. A tápnak generálnia kell az alaplap részére a PWR-OK jelet. Így már ugye nem is olyan egyszerű..
Hát igen. Így már értem. Probálkozom egyszerűbb dolgokkal.
Sziasztok!
Ehhez szeretnék tápot készíteni, ehhez szeretnék segítséget kérni, a lehető legolcsóbban szeretném kihozni. Örülnék kapcsolási rajznak és nyák tervnek is. Tehát itt az erősítő: Bővebben: Link Üdv: Barna
helló!
Tudna valaki segíteni? Olyan tápegységet szeretnék építeni, ami : 0-24V-ig váltakozó áramú táp.
Szia!
Ha szabad kérdezni, mihez kell ez speciális táplálás?
Szia!
Semmi konkrét nincs, csupán kisérletezem váltó áramú készülékekkel. amelyek nagyobb feszültséggel működnek.
Állítható toroidtrafóval lehet a legegyszerűbben és legjobb hatásfokkal megoldani ezt az igényt. Ilyesmiről lenne szó:Bővebben: Link
Ott a rajz is. Input-output. Egy 24V-os trafó elé kell kötni. A trafóra jutó feszültséget szabályozza a toroid.
Ha a toroidtrafó után nem kötöm be a 24V-os trafót akkor mi történik?
Akkor megráz az áram! "Nem leválasztó"!
Akkor ez lényegében egy potméter, csak nagyobb tejesítményű? Ha rákötöm a 230V-ra, akkor 0-230V-ig lesz a másik oldalon?
Nem, ez egy változtatható áttételű transzformátor. Csak kinézetre potenciométer. A működése a transzformátor-elv-en alapul.
Annak idején a Farkas féle erősítőkben volt negatív belső ellenállású tápegység, hát fantasztikusan jót tett a hangnak.
Esetleg van valaki mostanában hasonló tapasztalattal bíró?
Sziasztok,lenne egy kérdésem.Van egy 500 wattos szünetmentes tápból egy trafóm.Egyik oldalán vékony vezetékekkel 2 x 9 V,2 x 33 V,2 x 129V,a másik oldalon vastagabb vezetékekkel 2 x 18 V os jelölésü.Lehet vele kezdeni valamit?
Sziasztok!
Tökéletesen lehetne. Fordítva én is használtam már ilyen monstrumot. Ne várd hogy pont 2X18V ki fog belőlle jönni de néhány voltal kevesebb biztos,nagyon nagy áram mellett.
hali Következő problémám van . Van egy békebeli keverőm amihez nincs tápom, de szeretném használni. a keverő típusa: Beag PKP-11 következő van rá írva 2*12 V~ , és 4VA , IP 10, A kérdésem a következő hogy számítógép tápegységből megtudnám-e tápolni esetleg valami kiegészítéssel vagy valamien megoldással úgyani az van egy pár darab a padláson
Válaszotokat várom köszi: Petya |
Bejelentkezés
Hirdetés |