Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mobil és videójel

Témaindító: krysn95, idő: Jan 20, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) krysn95 hozzászólása Jan 20, 2010 /

Telljesn dilettáns vagyok így a hozzáértők segítségét kérném egy merész 5letem kivitelezésében. Az elképzelés az, hogy egy nokia e90-es kamera moduljának dokkoló egységére ráforassztok egy sima videó kábelt (sárga Composite video). Így, amikor a telefonon elinditom a kamerát, a kijelzőn a kereső helyet a videó jelen érkező képet mutatná. Remélem érthető. Konkrétan ezekről az érintkezőkről van szó
Természtesen van pontos kapcsolási rajzom is (pirossal jelölt érintkezőket is beleértve) azonban szaktudás híján én aból nem tudom, hogy mit hova kellene forrasztani. Tud nekem ebben valaki segíteni? Egyáltalán kivtelezhető?
Az emlitett
kapcsolási rajzot ide feltöltöttem (a kérdéses rész a pdf fájl 20. oldalán van. "camera socket")

Hosszas guglzás után alternatívát az elképzelésemre

Szóval röviden nekem egy videó BEmenet kellene egy e90-esre.

Bárkinek bármilyen meglátása van kérem írjon. Köszönök szépen minden HSZ-t
(#) krysn95 hozzászólása Jan 20, 2010 /

elnézést a legutolsó link nem jó.
Szóval:
Hosszas guglizással találtam egy nagyon hasonló koncepciót (kicsit még tovább is fejlesztve)
(#) pivi1 válasza krysn95 hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

Üdv!
Szerintem esélyed sincs hogy kompozit videót tudjon fogadni a csatlakozója.Ha eltekintünk attól hogy csak digitális jelet fogad ill.küld még a felbontás kérdése is tisztázatlan lenne a telefon számára.

n90.JPG

(#) krysn95 válasza pivi1 hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

szoftveres oldalról elméletileg nincs akadály, mivel van programozó aki megírja hozzá ami kell. Szóval csak hardweresen kellen valahoygan megoldani. Látok rá esélyt vagy bármilyen megoldást? Elvégre az n93-n95-ön van "Tv-out"...csak meglehet oldani megfordítva is..

ui.: köszönöm szépen, hoyg feltetted a kapcsolási rajzot kivágva, csak nem N90 ről hanem E90 ről beszélünk. Bár ez most a kivitelezés szempontjából irreleváns..
(#) krysn95 válasza pivi1 hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

jah és az analóg digitális problémát nem lehet valamiylen adapterrel megoldani? (Könnyen lehet hogy ostobaságot írok)
(#) pivi1 válasza krysn95 hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

Ha csak NOKIA nem dobb a piacra ilyen adaptert,akkor
feladat nehézsége olyan lenne mintha PC videókártyát akarnál PAL/NTSC video bemenettel felruházni.(term. olyat ami nem rendelkezik vele)
(#) titi válasza krysn95 hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

Hali!
Ezeket a kamerákat digitális vezérlőjelekkel vezérlik, illetve digitális jeleket küld. (Amint Pivi1 is írta.)
Másrészről a másik fontos tényező a sebesség.
A telefonokban lévő mikroprocik elég nagy sebességgel ketyegnek, és mégis ennek ellenére a komolyabb telefonokban még külön kameravezérlő IC-t használnak, mert a proci nem tudná kiszolgálni a kamerát.
Szóval arra ne számíts, hogy egy 4Mhz-en ketyegő PIC-el simán leprogramozható.
A TV-out pedig nem egészen úgy működik, hogy megfordítom és visszafelé küldöm az adatokat.
Mellesleg a TV-out-os telefonokban szintén van egy speciális vezérlő, ami ezt a Tv kimenetet megvalósítja.
Összefoglalva, mind hardveres, mint szoftveres oldalról elég bonyolult a dolog ahhoz, hogy otthoni körülmények között megvalósítható legyen.
(#) krysn95 válasza titi hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

Értem..Ezek szerint semmi megoldás..hát leszomorodtam. Mindenesetre köszönöm a tippeket. Ha valakinek mégis van bármiylen 5éete hogy hogyan leheten videójelet a telefon kijelzőére varázsolni, ne habozzon írni...
(#) krysn95 hozzászólása Jan 21, 2010 /

Másik fórumban kaptam tippet, hogy eygszerübb megoldás ha a videó jelet egy eszközzel wifin vagy bluetooth-on továbítom. Tehát egy olyan eszközz kellene ami a legegyszerübb módon mondjuk a set top boxból kijövő AV-t wifin továbítja, amit pl az e90 valamiylen módon megtud jeleníteni.
Létezik egyáltalá ilyen "av-wifi transmitter"?
Köszi
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem