Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   62 / 316
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Jan 21, 2010 /
 
Sima ügy!

Mester csúcs cuccait is érdemes meglesni, Bővebben: Link
Ez volt a legutóbbi, nem semmi az öreg, micsoda cuccokat dob össze

Zsolti
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jan 21, 2010 /
 
Igen , az brutal !!
(#) Bassmester válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jan 22, 2010 /
 
Szép cucc
Ilyen műbőrhuzatot hol lehet beszerezni? No meg Marshall gombokat? (ha jól látom)
Az előlap hogyan készült?
(#) Bassmester válasza kefe13 hozzászólására (») Jan 22, 2010 /
 
Hali!
A TDA 7294, kb azt adja vissza amit belevezetsz. Nagyon steril, színezetlen hangja van, abszolút semleges. Még az előtte lévő ícés előfokra is roppant érzékeny, minden IC-csere egyértelműen maghallatszik rajta, minden tipussal máshogy szól. A "színezős, csalós" végfokoknál nem érhető tetten ilyen intenzíven ez a jelenség, mert ahol dominál valami enyhe színezet, az a cucc nem lesz olyan érzékeny egy OPA cserére.
Szerintem is érdemes hangszer erősítőként kipróbálni, biztos lehetsz benne, hogy maximálisan érvényesülni hagyja az előfokodat :yes:
(#) JnCon válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 22, 2010 /
 
Nézz körül itt:
http://www.etronic-parts.com/
(#) Bassmester válasza JnCon hozzászólására (») Jan 22, 2010 /
 
Köszi
Meg is van a narancssárga huzat
Potom 548 Ft/10 cm
Viszont a csőfoglalatok jó árban vannak.
(#) rognork válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jan 22, 2010 /
 
OK,kösz a tippet.
(#) Csiszdave hozzászólása Jan 22, 2010 /
 
Figyuljatok, segítsetek nekem.

2 áramkörös, 2 állású pedálkapcsolóval szívok.
Ez ugye arra elég, hogy kapcsolgassunk, hogy bekapcsolja-e az effekt áramkört vagy sem a kapcsoló a hang útjába...

Ez eddig ok.

Viszont kellene egy visszajelző led, ami jelzi, mikor van az áramkör bekapcsolva az áramkörbe, ami ezzel a kapcsolóvan csak a "millenium bypass"-al megvalósítható.

Nem vagyok valami jó passzban, tegnap megcsináltam egy ilyet, persze nem működött. Kicsit el vagyok kenődve.

Van valakinek ötlete arra vonatkozóan, hogyan lehetne ugyanezen DPDT kapcsolóval, millenium bypass áramkör megépítése nélkül egy visszajelző led-et beleaplikálni a pedálba?

Már gondolkodtam mindenen, mivel nem vagyok egy elektro zseni, inkább mechanikából és barkácsból vagyok jobb, ezért már arra is gondoltam, hogy 2 dpdt kapcsolót raknák egymás mellé, és megoldanám, hogy a két kapcsolót egyszerre működjön....

http://www.geofex.com/FX_images/milltbbx.gif
(#) Csiszdave válasza Csiszdave hozzászólására (») Jan 22, 2010 /
 
Hmmm, találtam egy alternatív megoldást, egyszerűnek tűnik...

Jól elbeszélgetek magammal...
(#) jampi válasza Csiszdave hozzászólására (») Jan 22, 2010 /
 
Ezzel a kapcsolóval tudod megcsinálni...

213_0.jpg
    
(#) Csiszdave válasza jampi hozzászólására (») Jan 22, 2010 /
 
Hali!

Köszi, ez a 3PDT kapcsoló, ezt ismerem.
Meg sajna azt is tudom, hogy szerény országunkban nem lehet fellelni...

Ha netán Neked lenne, akkor súgd meg, mert ha ide esetleg beírnál, számíts rá, hogy 3000 gitárpedálépítő fog egyből rádugrani...

Esetlegesen fellelhetőségi helyeket tudsz javasolni?
(#) jampi válasza Csiszdave hozzászólására (») Jan 22, 2010 /
 
Tudod,... G...le -Etronik Parts-elég drágák, de van minden -Ceglédi-cég...
(#) karpi válasza _Peti_ hozzászólására (») Jan 22, 2010 /
 
szerintem is ez a megoldas ,de ha a szorszalhasogatok "true bypass"-t akarnak ott vannak a miniatur relek.Valamivel "koverebbek" mint egy IC es passzolnak az IC foglalatba .nagyon kis arammal lehet mukodtetni .
Igy 100% bypass .
En epitettem egy analog kapcsolos IC -vel es egy egy bistabil multi egy egy kapcsolo nyomogomb segitsegevel kivalaszthatom a pedalokat.Csak sorosra keszitettem mert siettem , most sopekulalok soros /parhuzamos dologban,egy matrix-ba kapcsolva .De ezt i scsak othonra hogy agyszer maradjak bekabelezve a "hazistudio"-ban n, sokszor nek hasznaklok egyes pedalokat mert remalmom bekabelezni .Ahelyett hogy gitaroznek kabelezek .Igy ha minden be van kaopcsolva csak kivallasztom esmegfelelo helyre "iranyitom" a bemenetet es a kimenetet .
(#) rognork válasza kefe13 hozzászólására (») Jan 22, 2010 /
 
Kefe!

Megnéztem a videód youtube-on, a hang állat,csak éppen a gaussmarkovon megszűnt a hivatkozás. Légyszi passzolj világítható ábrát, alkatrészlistát, meg beültetésit!

köszi!
r
(#) kefe13 válasza rognork hozzászólására (») Jan 22, 2010 /
 
Bővebben: Link
Jobboldalt minden ott van.
(#) ZSozsóó válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 22, 2010 /
 
Hali!

Ahogy JnCon linkelte, valóban a nagyrésze az alkatrészeknek az etronic tól van, nagyon korrekt cég, érdemes tőlük rendelni, csak az árak..naigen, de látod, érdemes belefektetni.
Az előlap gravírozott, az egész cucc cnc-s, a sasszi, doboz,logó stb. Komoly gépekkel dolgozik a mester!

Zsolti

(#) Bassmester válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jan 22, 2010 /
 
Hali!

Értem, köszi
Éppen most próbálgattam a JCM-800 féle előfokomat.
Sajnos egyetlen értékhelyes potim sincs hozzá, ezért a potik helyén egy-egy ellenállással szimuláltam a "középállást". Az ícés buffer osztójába mekkora ellenállókat tegyek? Jelenleg az R1=10k, az R2= 1M.
Működik, szól, de a brumm az itt is éppenúgy jelen van mint az előzőnél, bár kezd egyértelművé válni, hogy valami földelési anomália és árnyékolatlanság van a háttérben.

Így néz ki jelenleg:
(#) ZSozsóó válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 22, 2010 / 1
 
Hali!

Állati jól néz ki, gratula! Egyik nap épp hangolgattuk mesterem cuccát, itt- ott alkatrész értékek változtatásával, a végén meg csőcserékkel és egy érdekes jelenségre lettem figyelmes, volt egy régi mullard vagy tungsram, nem tudom pontosan milyen, de az búgott! Csak lestünk mi lehet, ment vissza a JJ, tungsol, sovtek, GT stb és azok nem búgtak. Csak az az egy öreg cső. Fájdalom, de annak volt a legjobb hangja
Az IC -s buffer osztója: a lényeg, hogy a soros ellenállásuk 1MOhm körüli legyen, úgy nem terheli le nagyon a tone stackot, az osztás meg..kezd el szerintem 1:100al. Én úgy szoktam, hogy veszem a tápfeszültséget, az a legnagyobb ami kijöhet csúcstól csúcsba. Eltekintek attól, hogy a tone stack bizony elvesz elég sokat (tehát mintha ott sem lenne úgy kezelem).
Veszem az IC-s fokozat tápfeszét, mondjuk +/-15V, az 30Vcscs, a tápfeszem mondjuk 300V, így kell 1:10es osztó és akkor maximumban a legrosszabb esetben juthat az IC bemenetére 15Vcs(ha nem lenne ott a tone stack, szóval van benne bőven ráhagyás). Persze ott már határolni fog az IC, meg egy végfokozatnak sem kell ekkora jelszint, ökölszabályként azt szoktam alkalmazni, hogy kb 10V jusson a hangerő potim meleg pontjára, így ,ha az logaritmikus, feles állásnál elérem az 1Vos határt a csúszkán, kb ilyen érzékenysége van egy végfokozatnak. Ha kisebb gainon játszok, tehát tisztábban, a jelszint is kisebb ,nem lesz 10V a poti meleg pontján ,tehát feljebb kell tekerni az 1V -hoz. Magyarán van egy kis tartalékod. (Mind kis- mind nagy gainnál ki tudod belőle hozni a teljesítményt, nem kerülsz olyan helyzetbe, hogy tisztán halkabb lesz.)
Osztó ellenállásoknál el lehet kezdeni kb-ra is, betszel 1M-10k-t, megnézed mi lesz, ha kevestelled a jelet, megnöveled a 10kOhm-ost..Ilyesmi jut eszembe, ha nem értetek velem egyet, ne kíméljetek

Zsolti
(#) Bassmester válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jan 23, 2010 /
 
Oké, köszi. Akkor elkezdek kisérletezni vele, jelenleg is 10k - 1M van az osztóban, majd variálom. Nekem az összes csövem Tungsram, illetve van egy 12ax7 is, az Sylvania. Ez utóbbi egy kicsit tompábban szól, mint a magyar csövek. Majd cserélgetem őket, hátha akad köztük egy jobb darab
(#) marone hozzászólása Jan 23, 2010 /
 
Üdv!
Szerintetek mennyi maniból lehetne kihozni ezt a torzítót, ha minőségi alkatrészeket teszek beke ?

Torzító

Kösz !
(#) marone válasza marone hozzászólására (») Jan 23, 2010 /
 
Vagyis bele.
(#) Bassmester válasza marone hozzászólására (») Jan 23, 2010 /
 
Ha okosan és jó helyen vásárolsz, akkor 2500 Ft -ból kihozhatod, mindenestől.
(#) marone hozzászólása Jan 23, 2010 /
 

Köszönöm.
Esetleg olyan boltot tudna valaki mondani, ahol a torzítópedálnak való fém dobozt készen lehet venni ?
Kösz !
(#) Bassmester válasza marone hozzászólására (») Jan 23, 2010 /
 
Nézd át a webáruházakat! Ha dobozt is veszel, meg lábkapcsolót, kapcsolós Jack aljzatot, adaptercsalakozót, potigombokat, stb-ket, akkor duplázd meg az előbbi kalkulációmat és valószínű hogy még föle is lesz :yes:
(#) ZSozsóó válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 23, 2010 /
 
Naigen, a DIY soha nem arról szól, hogy olcsóbb,mint ha megvennénk, de az ember maga csinálta, az építés öröme
(#) JnCon válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jan 23, 2010 /
 
Na igen, főleg ha az ember jó minőségű cuccokat akar hozzá venni.
A kapcsoló, a doboz, az aljzatok, a minőségi potik a legdrágábbak ahhoz képest a "tényleges" alkatrészek filléres tétel.
Én egy ilyen pedált kb. 7-8 pénzből szoktam kihozni.
(#) ZSozsóó válasza JnCon hozzászólására (») Jan 23, 2010 /
 
Hello!

Igen, ez így van, a kozmetikára megy el a legtöbb, de ,ha az ember csinál valamit, csinálja rendesen. Ha belegondolunk, lehet csinálni pár ezer forinttal olcsóbban is, de azt meg sem merem mutatni senkinek...Mérlegelni kell
Amin meg tényleg nem szabad spórolni az valóban a jack, szerintem abból a neutrik az ász, potiból meg ne a cip20as, fém/műanyag ház + műanyag tekerő szár, meg a piher hamisítvány fekete műanyag házas potméter, szerintem a többi kereskedelemben kapható az jó, alpha stb.
A többi alkatrész meg kinek mi, érdemes kísérletezni a fém vagy szén ellenállásokkal, mkt és wima kondikkal vagy jelútba még tantál kondikkal,stirókkal, fóliákkal, mindegyiknek jellegzetes a hangja, nem mondamám egyikre sem, hogy jobb vagy rosszabb, mint a másik. Gagyi elkót azért nem tennék be, abból is vannak jók persze.
Jó, ha az embernek van pár jó alkatrésze és azzal kísérletez, érdekes irányokba lehet elvinni egy egy cucc hangzását, csak időt kell befektetni, szerintem abban egyetértünk, hogy minden közül az a legdrágább!

Zsolti
(#) Bassmester válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jan 23, 2010 /
 
Így van :yes:
Viszont aki biztos a dolgában, jól fel van szerelve és képes minőséget produkálni, annak akár kifizetődő is lehet a dolog. Én is szívesebben építek, minthogy megvegyek valami kínai "gyári" cuccot és a költség kb ugyanannyi.
(#) ZSozsóó válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 23, 2010 /
 
Ejj, kedvet kaptam egy kis próbapaneles építgetéshez, lassan megtervezem a sasszimat is, a paneleket tartó "bolhák" elhelyezésénél hibáztam, most a gombhoz varrhatom a kabátot Sebaj, lazításként elmerülök megint a higain jfet torzítók lelkivilágában

Zs.
(#) Bassmester válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jan 23, 2010 /
 
Az se rossz. Ez a Dr.Boogey szerinted jó lenne herflihez? A kiskeverőm (Behringer xenix-802) efekt útjába kötve használnám. Már több multiefektet és torzítót kipróbáltam erre a célra, de még nem jutottam el a megálmodott sound-hoz.
Olyan jó kis fröcsögős-mocskos, torkos-rockos blues hangot szeretnék a herflikből kihozni kb, mint a közismert pocsolyás Takács Tamás nótában hallható.
Következő: »»   62 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem