Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Ezek EL84 végcsövek lehetnek. Sztereó vagy monó?
Jobban megnézve szteró, SE kapcsolású. A cimke olvashatatlan, az sokat elárulni. Pl rá lehetne a tipusra keresni. rajz, stb miatt
Monó? Két kimenőt látok benne, de lehet hogy a középső trafó fojtó? De ekkora? Akkor az egyik trafó lenne a hálózati? szerintem meg szetreó, és a cimkéből azt nézem ki hogy 110 voltos a hálózati
hány watt lehet? szerintem vagy 20w mert nem olyan hangos, vagy csak a csövek lehetnek elfáradva?
tudná fotót csinálni a hangszóró kivetésekről? Használhatót
monó csak egy kimenetel van rajta gyárilag 110v de 220 ba dugom és megy szerintem valamikor át let alakítva 220v ra
Vigyázat, 20W-os erősítő már azért elég hangos.
Monónak néz ki, nem találtam semmit róla. Kb 10-15 watt lehet. Mérni kellene és ki lehetne számolni a teljesítményt.
A trafókat még mindég nem értem
annyira nem értek a csöves erősítőkhöz a két középső cső az lehet amit írtál lekopott az írás róla köszi válaszokat .
szerintem ezek a csövek nem is tudnak többet 15 20w nál
Kész lett a bypass műtét a rádión
Szépen szól egy másik kimenővel, és egy másik trafóval. De a műtéten átesett rádióban nem volt nvcs tekercs. minden másban viszont teljesen ugyanaz a kimenő. Kár, mert kihasználható lett volna a visszacsatoló tekercs. így hagyományos módon lesz megoldva. Sőt, elindítottam a roncs rádiót is dobtam belecsöveket, megszólalt, csak az URH nem megy. de nem baj, megy a raktárba, hátha később jó lesz valamire. Neki is állok egy kis teljesítményű tetródás SE kapcsolásnak, a kimenőkkel, és a kinyert trafóval.
Sziasztok.
Átnéznétek ezt a rajzot? Ez így megfelelően fog működni, vagy inkább a G2-G2'-t egy ellenállással kössem a tápra?
A három kisebb cső az ECC83 ,a két nagyobb az EL84 a jobb szélső meg EZ 80 szerintem.
Gyakorlatilag most is ott van. Az az 50 menet nem sok vizet zavar az 1550-hez képest. Véleményem szerint egy R-C szűrővel mehet a tápra.
Tehát egy ellenállást azért rakjak bele. igazából nvcs-nek szánom.
Tudom hogy nem igazán értek hozzá, ezért írtam ide. De legalább nem lettem úgy elküldve hogy hülye vagy fiam, ne is próbálkozz vele. Egyébként pont a tapasztalatom és előképzettségem hiánya miatt érdeklődtem az elején a 12V-os csöves erősítőkről. Azokkal nagy bajt nem tudok csinálni Gondolom a felsorolt csövekkel nem lehet ilyet összerakni...
Annyiban merül ez ki, hogy levágtam a 6P14P PP erősítő aljára a lemezt. Majd kell rá jó sok lyukat fúrni hűtésnek.
PL504PP még csak fejben létezik Te hogy állsz a tiéddel?
Igazad van azok megegyeznek, csak a két középsőt nem tudtam mert lekopott, köszi így már tiszta .
Szebben szól, mint egy EL84.
Teljesítményben kb. ugyanakkora. Van némi brummom. Hol keressem? Nem sok, de jobb lenne ha nem lenne... Berajzoltam a jelenlegi állapotot.
A rajz lemaradt...
Esetleg próbáljam meg a GU17 fűtését 12.6 voltról sorosan?
QQE03-12. De kipróbáltam az orosz megfelelőjét is a GU17-et.
Ha a bemelegedett erősítőn lekötöd a fűtés mindkét vezetékét akkor megszűnik a brumm? (ezt persze úgy értem amíg izzik a katód )
|
Bejelentkezés
Hirdetés |