Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
Nem kötötted el az SPI vezetékeket?
Volt, amikor már ugyan ezt az AVR-t programoztad ugyan ezzel a programozóval? Nem tudom, hogy miért nem veszel már egy másikat és próbálod meg. Megnézted a linket, amit küldtem? Szerintem nem. Töltsd le az AVR Studio-t onnan és azt próbáld ki.
Letöltöttem, de nem tudtam telepíteni, mert azt írta ki, hogy "The AvrStudio 4.18 must be installed"
Te ezt töltötted le: AVR Studio 4.18 SP1
AVR Studio 4.18 SP1 = AVR Studio 4.18 Service Pack 1 Ezt kell letölteni regisztráció után (ingyenes): AVR Studio 4.18
Az előző verziót le kell törölnöd.
Kérlek, használd a válasz gombot.
Letőltőttem amit ajánlottál de egyszerüen nem akar ottlenni az a main menü
Helló.
(Egyszerű kérdésemre utmutatást várok) Beolvasok egy 0-át valahol mondjuk egy adc-n, idő fügvényében bekapcsol egy led-et. Mondjuk igy: ha ADC-n levo 0 kevesebbet tart mint 0.2sec akkor kigyujt led1 ha hoszabb akkor kigyujt led2. Elég kezdő vagyok de ha segitetek abban hogy mit kellene használni akkor remélem boldogulok. űdv.Zacc
Szia!
Attól függ, hogy milyen processzorral szeretnéd elkészíteni. Először a 16 bites Timer modult kellene beállítani 10Hz-re és egy változót növelni az ISR-ben, így 1 másodperc alatt 10-szer lesz az értéke növelve 1-el. A főciklusban kiolvasod az ADC-t, majd ha az értéke 0, akkor a Timer-t bekapcsolod (inicializálod vagy engedélyezed) és bekapcsolod a LED1-et, ha letelt a 0.2 másodperc (ISR változó = 2), akkor LED1 kikapcsol, LED2 bekapcsol. Az ADC bemenetére érdemes tenni egy 100nF-os kondenzátort és mivel nullát szeretnél mérni egy kb. 1KOhm-os lehúzó ellenállást, hogy ne maradjon lebegve, vagy ha 2.56 vagy 5V-nál nagyobb feszültséget mérsz, akkor feszültségosztó szükséges, ekkor a lehúzó ellenállás elhagyható.
Lenne egy kérdésem. Órát szeretnék megvalósítani AVR-rel (Atmega16), a Counter2 TOSC1/2 lábára fel van forrasztva egy kis órakvarc. A kódban felkonfiguráltam szépen a módokat, megszakításokat. Tök jól működik látszólag.
Az a problémám, hogy kb 1 óra alatt 1 másodpercet késik. :no: Régebben is belefutottam ugyanebbe a problémába, de akkor se tudtam ezzel boldogulni. Van valakinek tippje hogy ilyenkor mivel lehetne finoman hangolni rajta? Az adatlap szerint nem kell a kvarc lábai és a föld közé kondenzátor, próbáltam kondenzátorokkal és nélkülük is, de semmi különbséget nem láttam.
Bocs ha kicsit off, nem működik nálam a kereső, ezért itt kérdezem.
Hőmérőt csinálok AVR-el. Olyan 7 szegmenses led kijelző létezik-e, ami több számjegyes, és a multiplexelt vezérléshez belül össze vannak kötve az azonos anódok (tehát az egyes számjegy 1-es bemenete a 2es számjegy 1es bemenetével stb). Mert ugye multiplexelésnél ezeket amúgy is összekötöm, csak így bonyolult lesz a nyák, ha én csinálom kívül a nyákon.
Mérni tudsz valamivel pontosan? Mert én szkóppal megvizsgálnám a kristály lábát. Esetleg illesztetlenség miatt kicsi az amplitúdó, vagy más a frekvencia.
Hangolásra használhatsz trimmer kondenzátort, ha másképp nem megy.
Létezik, a RET-ben láttam 3-4 digites kivitelben is.
Nem tudtok egy at89s8252 programozót?
Mit ajánlotok hozzá? Ha van akkor USB-s kellene, de más milyen is jöhet. Előre is köszi.
Sziasztok! Lenne egy kérdésem, de nem tudom hogy fel lehet-e itt tenni, azaz ebbe a témakörbe kell-e kérdeznem.
Digitális órát szeretnék építeni AT89C51 24PI microcontrollerrel. Tudom már elavult, és már nem érdemes vele foglalkozni, de nem akarom hogy kárba vesszen. Még nagyon kezdő vagyok a témában, ne nevessetek ki, de: az AT89C51 ugyanaz mint az AT89C2051? Pontosabban lehet használni AT89C51-et AT89C2051 helyett? Ezt a kapcsolást akarom megcsinálni: http://microcontrolleravr.com/digital-clock-using-at89c2051/ A segítséget előre is köszönöm!
Sziasztok! Tudna-e nekem valaki segíteni?
Most kezdtem avr programozással foglalkozni, az alap ledvillogtató programot sikerült beégetni a chip-be a bascom fordító és az avr studió segítségével! Szeretném hogy ha a led fényereje folyamatosan növekedne 0-ról a max-ig és aztán vissza 0-ig, mindenféle külső vezérlés nélkül. ATtiny 2313 avr-em van arra szeretném, ha valaki leírná hogyan is kell ezt csinálni!? Előre is köszi!
Bocs hogy megint zavarok, de nagyon érdekel a téma: keresgettem az órával kapcsolatban és még egy kérdésem lenne (tudom, már sok lesz egyszerre ): Ha jól értem az AT89C51 teljesen kompatibilis az Intel 8051-el ("compatible with the industry-standard MCS-51 instruction set and pinout.")? És ha igen akkor használhatom az AT89C51-et ide:
http://www.8051projects.info/FORUM/showthread.php/541-Microcontroll...-Alarm Szóval a kapcsolás marad ugyanaz, és az ott letölthető HEX fájlt változtatás nélkül felprogramozhatom az ATMEL-re?
Ha megkérlek szépen akkor nem tudnál basicben írni nekem egy ilyen forráskódot?
Nem, én nem tudok Basic-ül.
Javaslom a C nyelvet, szerintem sokkal érthetőbb (bár kinek, mi az érthetőbb) és több kész projektet találsz C-ben, mint Basic-ben. Itt az oldalon is találsz a kapcsolások közt egy csomó oktatóanyagot, Fizikus a Will-I kapcsolásaiban ír sok belső periféria működéséről, használatáról, ezeket érdemes elolvasnod!
A C nyelv fordításához a bascom program ugye nem jó?
Milyen programmal tudom lefordítani a C nyelvet?
Bővebben: Link
Programmers notepad helyett pedig AVR Studio. Az AVR-GCC beépül az AVR Studio-ba, új projekt létrehozásánál AVR-GCC-t kell kiválasztani.
Köszönöm a válaszokat! Igyekszem áttanulmányozni amit küldtél!
Sziasztok! Nekem olyan problémám lene, hogy amikor az AVRStudióba bemásoltam a vágólapról EZT A KÓDOT és utána ráklikkeltem a "Build Active Configuration gombra, akkor kiírt 6-8 hibát, pedig elvileg jó a kód. Most mit tegyek?
Szedd ki a számokat a kódból!
Ha csak simán bemásoltad, akkor azok a számok ott lesznek. A kódban nincs hiba!
Amikor kijelöltem, akkor a számokat nem jelöltem ki, mégis ott vannak. Ez lehet a gond?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |