Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   44 / 282
(#) zsolt3 válasza frecsko hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Szia! Adtak hozzá mindent csak az a baj hogy nem értek hozzá, és nincs normálisan lépésről lépesre leírva hogy mit hogy kell és miért! Felfogadtam egy palit aki állítólag ért hozzá, de aztán ő se tudta megcsinálni… Így továbbra is keresek valakit aki meg tudná nekem csinálni hétfőn!
(#) toan válasza Razol3 hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Jó lenne pontosan tudni meddig jutsz el, mit látsz a monitoron, olyankor, amikor nem sikerül.
Ezt a 4-es 6-os kötést nem értettem a hozzászólásodban. A kábel egy négy tűs csatlakozóra kerül. Az egyik vége az Rx, a másik a Tx, a két középső a föld. A 9 tűs soros csatlakozóba a 2-es, 3-as pontra kell kötni (Rx, Tx), és az 5-ös a föld. Mi a 4-es 6-os?
Lehet, hogy az USB-soros átalakítód nem jó a feladathoz. Ezzel én is sokat küszködtem, a DSC-nél vettem MOXA típusút, azzal kiválóan működik. Előtte 4 különbözőt próbáltam egyik sem volt jó. .....és valóban a portokat is össze kell egyeztetni.....
(#) Kobold89 válasza zsolt3 hozzászólására (») Jan 31, 2010 /

Helyileg merre van?
(#) himi123 hozzászólása Jan 31, 2010 /

Kobold89
Helló
Hol vannak azok a beállitások, amelyek nekem kellene a micróhoz?
(#) ventura hozzászólása Jan 31, 2010 /

1864-es központtal és 5108-as zónabővítővel meg lehet azt csinálni, hogy a központ zónái az egyik partícióhoz és billentyűzethez, a zónabővítő pedig a másik partícióhoz és billentyűzethez van rendelve? Mindkét billentyűzet 8 zónát tud kezelni az egyik pc5508 a másik pc1555.
(#) Syn7h37ic válasza ventura hozzászólására (») Feb 1, 2010 /

A központ tudja, de a billentyűzetek csak az első nyolc zónát képesek megjeleníteni, függetlenül a partíciótól. Ha spórolni akarsz, akkor elég egy olyan billentyűzet, ami tud 16 zónát megjeleníteni, ez menne a másik partícióra, a 8 zónás alap bill. lenne az első partíción.
Tehát egy 5516, és egy 1555 kezelő kell.
(#) Kobold89 válasza himi123 hozzászólására (») Feb 2, 2010 /

Üdv.

Micron Scorpion telepítési útmutató
/
Zóna opciók.
(#) himi123 válasza Kobold89 hozzászólására (») Feb 2, 2010 /

Oké
Megtaláltam egy másik leirásban.
Tehát akkor a 172-n beállitom az 1-es zónát, utánna a 174-en beállitom szintén az 1-es zónát, és akkor elvileg jó lesz.
Ezután akkor ha risztani akarok akkor ugy is tudom ha jelez a zóna?
És ha beriasztás után elhagyom a zónát akkor a zóna aktivvá fog válni?
Jól értelmezem?
Csak az a baj hogy ez a leirás nincs bent az én használati utasitásomban.
Holnap letesztelem, remélem sikerülni fog.
(#) Razol3 válasza toan hozzászólására (») Feb 2, 2010 /

4,6 -os, rövidzár a 9 tűs soros csatlakozóban.
A csatlakozók jól vannak összekötve, többször is leellenőriztem. A portok is össze vannak egyeztetve, az az érdekes, h több gépen is próbáltam, de egyiken sem működik. Sőt, közvetlenül soros portra is kötöttem a kábelt.
A dls ezt írja ki: Várakozás a kapcsolatra..
Kérem engedélyezze a DLS kapcsolatot a panel kezelőjén.

*8 telepítői 499 telepítői 499 után a system led világít kb. 25 s-ig a kezelőn, az usb-soroson felvillan egy pillanatra a rajta lévő led.
*6 mesterkód 5 után system led villog kb. 20 s-ig.

mit tegyek ez után...
tanácstalan vagyok...
(#) himi123 hozzászólása Feb 3, 2010 /

Megnéztem az én leirásomban a 172-es az automata élesitési idő beállitására vonatkozik, 174-es pedig nincs is.
Ilyenkor mi van?
(#) sunyeb válasza himi123 hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Hááát nem tudom ezt a 172, 174-et honnan vette.
Jelzem, utálom a micron kp-okat, (furcsa dolgokat produkálnak), ezért jó rég telepítettem ilyet, de a nyitott zónával való élesítés a 412-es szekcióban a 4-es LED bekapcsolásával lehetséges. Mondjuk azt nem tudom, hogy ha a zóna visszaállt, akkor beiktatódik-e. Nem csodálkoznék ha nem...
(#) Syn7h37ic válasza Razol3 hozzászólására (») Feb 4, 2010 /

Nem kell a *6 mesterkód 5, mivel helyileg programozol, az csak a távletöltésre vonatkozik.
XP van a gépen, vagy valami más? (Vista és Seven alatt nem megy)
A DLS-ben beállított panel verzió is megegyezik, a panel verzióval? A 1616-os panel több verzióban is elérhető, mostanában a 4.2-es verzió kapható, ehhez kell a DLS2002-ben egy erre a verzióra való driver frissítés is, különben nem fog menni.

A DLS rendesen fel van telepítve?

Sorrendben:

DLS 2002
DLS international product (ennél FONTOS az international beállítás)
SP1A
SP2
DLS2002 Update (itt csak azt kell feldobni, amire tényleg szükség van, pl. 1616 4.1 4.2.... stb stb...)

Ha nem pontosan így csináltad, akkor uninstall, a regeditet teljesen ki kell pucolni, és újra kell telepíteni a leírtak szerint.

Ezután, ha minden rendben, akkor 1616 esetén:
Új ügyfél (mintaként kiválasztani)
1616 panel kiválasztva, itt 4.2EU

A szoftverben ki kell a portot választani, az eszközök modem konfiguráció, általános résznél, a PC direkt link port legyen a megfelelő port számú soros port, a kimenő kommunikációnál szintén.

Ha így sem megy, akkor szerezz egy olyan gépet, amin valódi soros port van, és azzal próbáld. Nekem ATEN USB-RS232 átalakítóm van, ezzel gyönyörűen megy.

(#) palya00001 hozzászólása Feb 5, 2010 /

Sziasztok!

Tudna nekem valaki segítséget nyújtani, hogy egy olyan helyre ahol nincs állandó 230V(tanya) ellátás milyen DSC központot kellene vásárolnom vagy milyen módon lehetne megoldani a működtetését.

Mondtak nekem olyat, hogy amíg felprogramozom adni kell neki 230V-ot agregátorról és utána menne 12 V -os aksiról. De máshol (biztonságtechnikai bolt), hogy semmilyen körülmények között nem lehet csak 12 V-ról megoldani az üzemeltetést. Tudna -e valaki nekem valami valamit mondani.
Köszi!
(#) Csaszu hozzászólása Feb 5, 2010 /

Sziasztok
12 V-os akkuról szeretnék üzemeltetni központot, mit tudnátok ajánlani ?
A zónákon csak nyitásérzékelők lennének, és szükség lenne még Gsm riasztásra / sms küldésre.
Egy zónára mondjuk raknék 26 db nyitásérzékelőt, ezek mindegyike elé pedig egy 180 ohm-os ellenállást, így 4,7 kohm lesz az eredő, úgyemlékszem ezt tudja figyelni a solution 8 központ.
Dsc-nél is hasonló, esetleg programozható ?
Mondjuk pc 585 megfelelne nekem ?
Nem gond neki ha nem kapja a feszültséget hálózatról ?
Gsm modulok közül melyiket ajánlanátok ?

Bővebben: Link
Mindenből 2 db kellene, szóval jó lenne ha árban sem lenne túl sok.
válaszokat előre is köszönöm
(#) Syn7h37ic válasza palya00001 hozzászólására (») Feb 5, 2010 /

Semmi extra nincs benne. Az aggregátor pedig marhaság. Ágyúval verébre...
Az a lényeg, hogy a lehető legkevesebb fogyasztást kell elérni, ahol lehet, inkább nyitásérzékelőt kell használni. A mozgásérzékelők sem esznek sokat szerencsére. A sziréna lehetőleg akku mentes, normál tölcséres sziréna (elrejtve),
hogy minél kisebb energiafelvétel legyen. Ami viszont lényeges, hogy a kezelőből ki kell kapcsolni a háttér világítást, rengeteg energia spórolható vele.
Zónaszámtól függően jó az 585-ös, vagy a 1616-os is.
A központra mindenképp kell egy zselés akku, a fő áramforrás lehet egy jó nagy autó akku is. Ebből célszerűen kettő kell, egy kinn működik a tanyán, egy pedig otthon töltődik.
Így kb. hetente lehet cserélgetni az aksikat.
A központ elindítható simán akkuról is. Az Aux+ Aux- pontokra kell a nagy autó akku. Előtte persze rá kell rakni a riasztó akkut is a kp. akku saruira.
Mi is csináltunk már hasonló dolgot, simán menni fog.
Az autó akkuk lehetőleg 75Ah, vagy nagyobbak legyenek, és mindenképp 12V. Akár kettő-kettő párhuzamosan kapcsolva.
De, ha nem gond az anyagi rész, akkor napelemes töltés is mehet a fő akkumulátorra. A backup akku maximum 18Ah lehet, ekkorát tud normálisan kezelni a riasztó.
Ha napelemes, vagy egyéb megújuló energiával akarod tölteni a fő akkumulátort, akkor a töltő részt mindenképp határolni kell 14 voltos feszültségre, és megakadályozni, hogy a rendszer akku visszatápláljon. (dióda, és egy egyszerű stabilizátor, áramkorláttal).
A panelben ki kell kapcsolni az AC figyelést.
Kb. ennyi.
(#) Csaszu válasza palya00001 hozzászólására (») Feb 5, 2010 /

Nah ez van akkor, ha még az előttem lévő hozzászólást sem olvasom el, nah de a hasonló probléma adott nekem is
Azért a semmilyen körülmények között elég irreális lehet.
Ha áramkimaradás van ugyanúgy üzemelnek tovább 12 v akkuról, esetleg ac hibát dobnak.
Legvégső esetben dc-dc konverter, de már is túl sok az áramfelvétel.
(#) Csaszu válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 5, 2010 /

Majdnem előbb válaszoltál az én kérdésemre is, mint hogy leírtam
Nekem 1 db 80 Ah-ás Agm rendszerű akku lesz a központ előtt, ezt tölti egy 12 W-os amorf napelem ( ha le nem lopják), de behúzom ennek a kábelébe is az egyik zónakört.
13,6 V-nál határolom.
Sziréna nem lesz, esetleg egy pneumatikus mágneskapcsoló nyit rá egy mozdonykürtre 1-2 másodpercre, de Gsm riasztás kellene mindenképp.
Esetleg Gprs, bár nem vagyok tisztába az előfizetési díjakkal.
Tudnál segíteni központot és valamilyen gsm modult választani ?
(#) Syn7h37ic válasza Csaszu hozzászólására (») Feb 5, 2010 /

Nem lesz jó, ha osztod az ellenállást. A riasztóközpontok billenési értéke kb. az ellenállás értékének 25%-a.
Simán sorba kell kötni, a végére egy db. ellenállás elég.
GSM-nek jó az AMC IT Mini GSM, vagy a Tell Compact GSM is.
GPRS felesleges. Vagy SMS legyen, vagy a riasztó hívjon. Mindkettő tudja.
A riasztó típus végül is mindegy, a Bosch Solution központ is tudja ezeket a funkciókat, kivéve az energiatakarékos kezelő funkciót.
(#) Csaszu válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 5, 2010 /

Valahol sejtettem hogy nem tud ilyen kis tartományban érzékelni, mindegy akkor nélkülük lesz.
Még csak az IT minit olvastam végig, de szerinted megbízhatóság szempontjából melyik jobb ?
Központnál maradok akkor valamelyik dsc-né, 1616 vagy 585 ? Csak a zónák száma különbözik ?
válaszod előre is köszönöm
(#) Syn7h37ic válasza Csaszu hozzászólására (») Feb 6, 2010 /

Hogy melyik GSM jobb, jó kérdés...Ezeket még nem szereltük, csak a Tell minit, a BGSM-et, a DSC GS3055-öt, de ezek horror áron vannak. Állítólag jók.
A 1616 nem csak a zóna számban különbözik, tud pl. több partíciót is, és jóval újabb panel . De az 585 is egy jó kis riasztó, nem véletlenül maradt meg a gyártása.
Az 585 hátránya, hogy normál eszközökkel szerelve 4 zónát tud, plusz egy zóna a kezelőn, ez 5 zóna. Vagy rádiós eszközzel lehet bővíteni, vagy még plusz kezelővel, de maximum 8 vezetékes zóna lehet, vagy maximum 32 rádiós zóna, és csak egy partíció.
A 1616 alapesetben 6 zónás, plusz a kezelői zóna, és ezt még egy 8 zónás modullal lehet bővíteni, tehát minimum 15 zóna lesz, és két kezelő esetén kijön a 16 zóna. De nincs lekorlátozva, tehát feldobható a maximális 8db kezelő is, és egy bővítő modul, szabadon választható, hogy melyik kezelőn legyen zóna.
Szerintem a 1616 jó választás, most pl. a linkelt oldalon akciózzák is.
(#) huferry hozzászólása Feb 7, 2010 /

Sziasztok!
Kérésem lenne: PC1616 + 5xLC100PI + PC1555RKZ bekábelezve. Programozni szeretném az 1 zóna infra késleltetve lenne (bejárati ajtó) a többi infra azonnali risztás. Az lenne a kérésem ,hogy az elejétől a kezelő beprogramozástó +idő beállitás stb a végéig leírnátok a programozást előre is köszönöm.

(#) palya00001 hozzászólása Feb 8, 2010 /

Tudom, hogy nem annyira a témába vág, de valakinek van -e valami tapasztalata infrasorompók terén?
Az érdekelne, hogy az időjárás mennyire befolyásolja (pl köd) 80m-es távon. Köszi
(#) Syn7h37ic válasza palya00001 hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Van bizony...
Szívtunk a köd miatt eleget már...
A köd érzékenység nagyban függ magától az infrasorompótól is. Vannak köd kompenzált sorompók, ezek sokkal érzéketlenebbek, de ez sem csodaszer.
A 80m már az a táv, ahol néha-néha lehet olyan sűrű köd, hogy nem látja a vevő az adó fénysugarát. És már ott is a jelzés. Nem csak a köd, hanem a zúzmara is tud szép dolgokat művelni, illik belerakni az eszközökbe fűtést (ha nincs benne gyárilag). A fűtés viszont jelentősen növeli az energia igényt, ekkora távon már kell vastagítani a tápvezetéket, vagy a fűtőellenállásnak külön tápot adni. A jobb fűtések már hőérzékelős megoldások, csak hidegben kapcsolnak. Az eső nem probléma, a falevelek sem, ha a kapcsolási sebesség rendesen be van állítva. Szinte az összes kültéri sorompó állítható kapcsolási idővel van ellátva, érdemes vele elbabrálni, hogy mekkora áthaladási sebességnél jelezzen.
Ami fontos, hogy stabil alapja legyen az adó-vevő párbak, ha mozog az oszlop, amire fel van szerelve az tud rengeteg vakriasztást okozni.
Léteznek akár300m távot tudó sorompók is, de a tapasztalat azt mondja, hogy a max távolság, ahol minimális a vakriasztás, az 100m. Felette pont a köd a gond, illetve a pontos egymásra látás. Csináltunk anno egy 300m távot tudó sorompóval egyben 210m-t, nyílt terepen, de később megfeleztük, túl sok volt a riasztás. (köd, erős szélben a kicsi kilengése a tartóoszlopnak már elég volt).
A legjobb megoldás a mikrohullámú sorompó, de az olyan horror drága, hogy nagyon kevesen engedhetik meg.
(#) sunyeb válasza huferry hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Kaptál hozzá telepítői és programozói leírást. Ne légy lusta. Azért nagyvonalakban leírom melyik szekciókat nézd meg: 001, ide beírod sorba a 16 zóna típusát (00- nincs használva, 01 késl.1., 03 azonnali, 04 követő, 11 24h-ás betörés), mind a 16-ot végig kell írni, ha van bővítve, ha nincs., 005/01 - itt a be-, kilépési késleltetéseket állíthatod be (mind a 3-at át kell írni, ha valamelyiket változtatni akarod), 006 - telepítői kódot tudod megváltoztatni. 013 - (ha dupla ellenállást használtál), akkor a 2-es ledet be kell kapcsolni (2-es gomb megnyomása), ha egy ellenállást, akkor nem kell bántani., 015 - ha nincs telefonvonal bekötve, akkor 7-es LED kikapcs. Nagyjából ennyi, persze még rengeteg dolgot lehet finomítani (zóna tulajdonságok, particiókra bontás, kommunikátor funkciók, stb.), de alapból ez elég (ha nem felejtettem ki semmit).

Jah telepítői módba lépés *8 mesterkód (5555)

Az idő beállítást és a felhasználói kódok (mesterkód is) hozzárendelést azért már tényleg nem írom le (felhasználói kézikönyvben benne van), na jó egy kis segítség a *6, ill *5 funkcióknál keresd.
(#) huferry válasza sunyeb hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Köszönöm
(#) huferry hozzászólása Feb 8, 2010 /

Még egy kis probléma beleépek a *8 5555,villog a system de az armed is villágit ,ez miért van?
(#) sunyeb válasza huferry hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Az armed akkor világít prog. módban, ha a programozni kívánt szekció számára vár (3jegy), ha beírtad, akkor ez elalszik és a ready fog világítani, ami azt jelzi, hogy a programozott szekció adataira vár (szóval normális)
(#) huferry válasza sunyeb hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Akkor idáig rendbe,de ha kilépek a programozásból a system és a 5 zóna led villágit ,itt van egy pici bibi..mi lehet?
(#) Syn7h37ic válasza huferry hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

A válasz ott van a telepítői leírásban: hibakeresés...*2
A hibakódok a leírásban
Tuti, hogy az idő nincs beállítva. Ha nincs telefon a riasztón, az is hibát jelez, ha nincs a vonalfigyelés, és a kommunikáció kikapcsolva...
Ha rosszul van bekötve, vagy a nem használt zóna bemenet nincs lezárva, vagy tiltva, akkor is hiba van.
(#) Csaszu válasza (») Feb 8, 2010 /

Szia
Egy utosló kérdésem lenne még
Tudsz esetleg valamilyen rádiós jeladóról aminek ára 1000 Ft körül / alatt lenne ?
Lényegében 100-150 db-ot kellene kezelni a vevőnek, jeladónak csak 1 eseményt? kellene tudnia, mondjuk nyitó vagy záró kontaktust. Hatótávolsága minimum 50m.
Következő: »»   44 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem