Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Szükségem lenne a segítségetekre! Nem tud valaki ajánlani Budapesten egy boltot ahol folyasztószert lehet venni nyákhoz?? Vagy esetleg más ötletet mondani?? arra kellene ( hogy könnyen lehessen forrasztani illetve ne oxidálódjon a nyák miután le lett maratva). találtam egy oldalt csak ne mtudom hogy ez e a megfelelő anyag ami kell... előre is köszi. Üdv dávid Bővebben: Link
Vagy ittBővebben: Link
A legolcsóbb a fenyőgyantát porrátört állapotában acetonba, vagy alkoholba feloldani, majd festő ecsettel felvinni a nyákra. Nincs ettől jobb. Persze vehetsz spray-be ugyanezt 60X-os áron.
köszi szépen!
És fenyőgyantát hol lehet venni ? Én denszeszben oldottam fel, sokáig elég is lesz még, de jó lenne tudni honnan lehet még beszerezni.
igazából én is erre gondoltam amikor felvetettem a kérdést(fenyőgyanta) de amit Müszi írt abban van egy jó folyasztószer.
Ha jól emlékszem az Erdőkémiánál lehet ilyet beszerzni de magam sem tudom hogy hol lehet elérni őket vagy hol van a bolt. Próbáltam gugliba beírni de semmi eredményes találatot nem adott. (az is lehet h valamit elnéztem) üdv
Annó középsuliban mi is fenyőgyanta valamilyen alkoholban feloldott egyvelegét használtuk. Jó kis cucc volt.
Itt az Erdőkémia honlapja, és hogy mivel foglalkoznak: Idézet: „vegyi termékek gyártását és forgalmazását végzi - elsősorban – nagyüzemi felhasználók igényeit kielégítve” Lehet megérne egy emailt írni nekik.
Lehet kisebb tételben is venni pl ITT.
300Ft egy "cipőboxos" doboznyi, denaturált szeszben jó hígra feloldva nagyon sokáig elég.
Szia!
Keress olyan boltot Pesten ahol hegedűket is árulnak! Ahoz van vonógyanta! Nagyon tiszta, bár nem tudom mennyiért vesztegetik, én régebben ezt használtam. Fel lehet oldani aromás higítóban is. Egy fenyőgyanta pogácsa nagyon sok nyákhoz elegendő lakkot kiad! Törd össze a gyantát és tedd egy beföttes üvegbe. mindig csak egy kicsi higítót önts rá hogy lássad mikor lesz jó az oldat. Akkor jó ha olyan, hogy könnyen kenheted és mégis gyorsan szárad, így csak vékony lakkréteged lesz. De ha a tanácsom megfogadod akkor kipróbálás és tesztelés után ezt a lakkot lemosod a nyákról a higítóval ( abból fog maradni bőven!)egy fogkefével és szintelen AKRILAN lakkal befújod. Ezt utána tudod forrasztani is és ha csúnya a forrasztás akkor a lakkot az AROMÁS higító lehozza és újra le lehet fújni.
Sziasztok a napokban kaptam egy kis tégely folyasztót, de kellene egy kis közelebbi infó róla mire is lehet használni, azt tudom mire való a folyasztószer, de hogy ez például jó e smd-hez vagy ez a vizszerelőknek van rézcsőhöz, van e ónbogyó benne nem tudom megállapitani, leírom mik vannak a tégelyen, hátha valaki esetleg ismeri ezt a terméket és megmondja mire jó,
ECO PLUS series Flux 11,7% Product : S3X58-M650H-3 Alloy : SnAg3Cu0,5 Koki europe A/S , made in Denmark Fél kilós tégely. Remélem valaki okosat mond. Előre is köszönöm a segítséget.
Még annyi hogy találtam valami adatlapot róla, de nekem nem mond semmit. Bővebben: Link
Ez egy ólommentes forrasztópaszta. Jó smd-hez. Fél kilóval néhány tízezret felrakhatsz! Tárold hűtőben, a fluxa hamar tönkremegy. Van benn ón, de olyan finom mint a liszt. 96.5%Ón, 3%Ezüst, 0.5%Réz.
Jó vizvezetéket forrasztani is csak kicsit drága arra. Én áttölteném fecskendőkbe, úgy könnyebben adagolható.
Pontosan így gondoltam a segítséget, nagyon szépen köszönöm.
Ezt a gyantát lehet használni a nyáklapok oxidálódástól való védelmére is?
Köszönöm szépen a választ.
A spray lehet, hogy praktikusabb, de kétszer annyiba kerül.
Üdv mindenkinek, nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy az általam használt WOLF TS 570 forrasztó krém, forrasztás utáni maradékát, hogyan lehet hatásosan lepucolni a nyákról??
Ha rajta marad, akkor kb. egy hónap után, úgy néz ki az egész nyák, mint egy százéves kültéri bronzszobor.....
Inkább kerüld a használatát. Savas kémhatású, és öli a paneleket, sőt a sav miatt nagyon kis mértékben, de vezet is.
Lemosni szinte lehetetlen. Gyanta és alkohol keverék a legjobb elektronikában, ami olcsó, vagy a méregdrága flux.
Én is denaturált szeszben oldott gyantát használok. És tényleg ez a legjobb
TS 500 forrasztógyantát használ vagy használt valaki elektronikai forrasztáshoz? A leírása szerint ez már jó lenne mert nincsen benne sav.
Már tárgytalan, sikerült szerezni egy doboz kőkemény gyantát, a feloldásáról már találtam infót.
Sziasztok,
tanácsot szeretnék kérni. Van egy jó doboznyi fenyőgyantám, amit vonókhoz használnak, illetve 1l denaturált szeszem. Úgy próbáltam feloldani a gyantát, hogy késsel kapartam le a gyantából. Nem sikerült, valamiért nem oldódik fel a denaturált szeszben. Kérem valaki írja le a jó technikát, szükségem lenne rá! Köszönöm!
Én 96-os finomszeszben oldott közönséges hegedűgyantát használok, tökéletes eredménnyel. Az ecset jó megoldás, de beszárad, én pumpás dezodorba töltöttem, így szépen egyenletesen terül, szöszölés nélkül.
A denaturált szesznek nagyon magas is lehet a víztartalma, az oldóképességét jelentősen csökkenti.
Gyógyszertárban kell beszerezni 96%-os szeszt. (finomszesz) Már a 86-os se igazi!
Jó pár éve (8-9év). Pont fordítva jártam. Csak 1dl-t voltak adni. 400Ft-ért !!! Annyira vizes volt hogy nem oldotta a fenyőgyantát. Aztán végül denaturált szeszt vettem. 90%-os a töménysége. Semmi gondom nem volt az oldó képességével. (szabadegyházai gyártmány)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |