Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Nos, ebben az esetben én azt csinálnám, hogy az egy db hangszóróhoz ajánlott térfogatot megdupláznám, tehát egymás mellé terveznék két egyforma dobozt, persze elválasztó fal nélkül
És ha nincs elválasztófal akkor nem lökdösi az egyik a másikat? A légnyomás. Mert én azt hallottam hogy megöli az egyik a másikat.
Biztosan egyfroma hangszórókat lehet elválasztás nélkül használni, de egy választófal csak pozitív hatással lehet, mert legalább merevít is valamit.
Ui: légnyomás, vagyis egyenáramú komponens az nincs, csak gyors nyomásváltozás.
És ha egész egyszerűen összeépíted a két ládát? (fallal együtt) Bár én úgy csinálnám, hogy külön lenne a két láda, könnyebb lenne a tárolás, cipelés, és még a helyszínen is jobban pakolható két láda a hangzásnak megfelelően.
Amit betettél linket ott hol vannak a paraméterek a ládának?
Ja nem te tetted be hanem Bassmester
Amit betettél linket ott hol vannak a paraméterek a ládának?
És ebben az esetben nem érvényes az a szabály, hogy a reflexcsőnek feljebb kell lennie a talajtól X cm-rel?
Vagy esetleg valaki tudna szerkeszteni egy dupla ládát?
2db raveland axx 10-nek. Én nem értek a tervezéshez,összerakni szeretem! Ezért kérek valakit hogy segítsen,meghálálom! :worship: :help:
Hali!
Tud valaki ajánlani valami hallgatható, pici magasnyomót? Nincsenek hifi igények, a készülő basszusgitár kombómhoz lenne, hogy jobban csengjenek a húrok. Jelenleg az itt látható piezót próbálgatom, de borzalmas hangja van. A szép szisszenő harmónikusok alig hallatszanak, viszont agresszíven csattog olyan 5-6kHz körül. (még nem mértem)
Hú az egy borzasztó valami! Volt nekem is. Megolvadt a hátulja úgy hogy majdnem lefolyt
Én ezt tudom ajánlani: Bővebben: Link Ugyanezt halottam nagyobb tölcsérrel és elég szép hangja van
Aztamindenit...
Akkor nem is kínlódok vele tovább. Ezt az Em.-et már nézegettem... a bétával együtt kellett volna megrendelnem, amit már bánok hogy nem tettem meg
Ebből van nekünk a topokban egy egy darab. A meghajtó ugyanaz benne. :yes:
Vigyázni kell vele, mert a megmért példány sem volt központos, és igazán csak 5k fölött használható.
Ezt tőlem kérdezed?
Senki nem akar? :no:
Ha valaki szerkeszt két db raveland axx 1010-hez egy nyitott dupla ládát valami jó progival,annak adok egy 50w 8Ohm-os 3 utas hangváltót a képen látható!
Én biztos vagyok benne, hogy jobban jár vele mint a piezóval
Miért nem állsz neki? Olyan egyszerű...
A tervezőproramokat is mellőzheted, mivel nem áll rendelkezésre mért T-S adat. Csak egyszerűen a gyárilag ajánlott térfogatot és a reflexcső darabszámát megduplázod, aztán imp. méréssel ellenőrzöd, hogy nem lett-e túl rossz.
Attól függ, mire használod.
Jó az Em. magas, ha jól van összerakva. Még határeset a 250-es hangszóróhoz.
A progit nem ismerem és angol.És a gyári láda terv nincs meg.
Remélem észrevetted te is.
Ha ellenőrizni tud impedancia méréssel akkor tud mérni T/S is. Nem olyan ördöngösség, és ez lenne a minimál alap!
Meg kell méretni a T-S -t. Ennek megléte nélkül nem lehet elindulni. A másik lehetőség, hogy csinálsz egy 40-50 literes reflexet a kettőnek, 2 db D=60, L=150 csővel. Ez így szerintem nagyjából jó lesz nekik. A doboz formáját olyanra tervezd, hogy jól beférjen a hátsó ülés mögé.
A gyártók is így csinálják, szinte egyik sem viszi túlzásba a tudományt, amikor autós szubot terveznek (tisztelet a kevés kivételnek).
Ja, igen...ha úgy mér ahogy mi csináljuk. De impedanciát, egy hanggenerátorral és egy sima mutatós műszerrel is lehet mérni.
Ide írok, bár nem építeni akarok, hanem venni, az érdekelne hogy ti miylen hangdobozt ajánlanátok, valami nem túl drágát, ami elég jól szól.
2*10W-os erősítőhöz kellene.
A vaterán, teszveszen időnként felbukkan a kis ruszki S-30, 10.000 Ft alatt jó vétel egy pár. Sokáig hallgattam ilyet, elég jó. Nézz körül :yes:
Igen ! Abból is ki lehet számolni a T/S -t!
A módszer alapelve mindig ugyanaz .A soros ellenálláson eső feszültség egyenesen arányos a hangszóró impedanciájával.
Valami hasonlóra gondoltam, mondjuk az ára lehet kicsit több is 20-25. Jöhetnek még ötletek.
Azt még elfelejtettem írni hogy 3utast nem szeretnék. Te milyet hallgatsz most egyébként? |
Bejelentkezés
Hirdetés |