Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Nnna, itt van-e.
Ha nagyon olcsón akarnék, pl a monitorom mellé hallgatható cuccot, akkor ilyet vennék. Miért akarsz 3 utast? Nem biztos hogy jobb az.Inkább az érzékenységére figyelj oda. A 10W-os végfokhoz nem árt ha megvan a 90dB. Nekem régi Philips-ek vannak az asztalomon, de egyébként PA dobozokat (BestOFF) hallgatok itthon is.
Pl jók lehetnek a vidi hangdobozok közül azok amelyeknek nem száma van . Pl DC2050 , hanem pl SOLO. Vagy ha találsz Pereludiumot. A lényeg ,hogy eredeti hangszórókkal eredeti állapotban . Nem olyan nagy baj ha hibás ,vagy ha szakadt a perem. A mélyközép hangszórók könnyen javíttathatók. Van rá itt a fórumon is hozzáértő.
Nekem ez tetszene.
Háááát azért a Solot én nem ajánlanám....
Sztem könyen találni ettől jobb, mondjuk számozott VT-t... Azt a prelut már kétszer kérdezték tőlem. A gond a habszéllel van.
Ez kivételesen jó vétel.
20 évig volt nekünk ilyen.
3 utast pont hogy nem szeretnék...
Ezt az S30-at azt hiszem meg tudom hallgatni, van itt helyben is ha jól emlékszem, kíváncsi vagyok rá. (#635245)shalafi.66: te mit ajánlanál? pl a vieotonok helyett vagy s30 szerinted is jó?
Szerintem ez egy hangláda terve, még hangszóró is van bele rajzolva
![]() Milyen értelemben kérsz véleményt?
Szia. Mélyet szeretnék megszólaltatni vele.
Valaki tudna mutatni pár bevált 15" hangszóróhoz tervezett bassreflex dobozt?
Van valmi korlát? Méret, elheylezés, ilyesmik?
Hello. Valaki tud mutatni néhány bassreflex tervet? 15colos h.sz-hez kell.
Egy javitas , hibassan irtam !
Szinuszjel efektiv erteke Upp* 0,707 HELYTELEN ! (Upp/2)*0,707 , a helyes Az [Amplitudo * 0.707] , A*0,707 Vagy[Amplitudo / gyok ketto], A/1,42 Most (kicsit keson ) vettem eszre keresgelve a forumon.
Árbeli van leginkább, olyan 25ezer Ft, hely van bőven.
2utast szeretnék, meg hogy aránylag jól szóljon, unom már az ilyen házilag tákoltakat, meg a bolti minififikhez adott dobozokat.
Szerintem már lassan elcsépelt dolog lesz ez itt, de mégegyszer elmondom: ha jó dobozt akarsz, kérünk szépen valósághoz közelálló adatlapot.. vagy mért impedanciamenetet, vagy más számolt T-S-t.. vagy talán még mért Vas-t is. Ha ilyened nincs.. akkor (hallomásból mondom) W láda vagy Rutse
![]() ![]()
Nagyon jól tudom, hogy TS-böl kell kiszámolni egy megfelelő láda méreteit. De egyenlőre nem tudom lemérni a TS paramétereket, mert elromlott a hangkártyám. Egy gyári és bevált tervre lenne szükségem, mint például a garry thunderje, csak 15colos h.sz.hez és én a gyári tervet módositom majd a h.sz hez.
Amúgy a a REFLEX 15R400 régebbi szériáját akarom a dobozba tenni. http://www.reflexsound.hu/REFLEX%20Hangszoro.htm
Ahogy ptesza is mondta: a Garry Thunder egy hagyományos reflexdoboz 3db reflexalagúttal. A doboz átméretezése egy új doboz méretezésével ér fel.
Ezek nagyon! felejtősek. Sokkal inkább, mint a ptesza által említett solo.
Bővebben: Link
Nem nagyon szoktam fejbentartani én sem az ilyeneket, ezt a calc-ot szoktam használni. Ez is téged igazol.
Elkeserítessz
![]() Mondjuk az a Corona így ránézésre se valami meggyőző.
[OFF]
A 80-as evek vegen amikor elkezdodot nalam a "hifi-orulet", akkor a sok meghallgatott VT kozul ez a 2 tetszett. Azota sokat valtozott a zenei izlesem, es a fulem is "gyengult". Tudom, hogy ez masik forumba valo, de ha mar ide OFF-oltam: 100-as csevetesthez allithato atmero. - mi a velemenyed errol ? Te hogy oldod meg a javitasnal, ha nem cserelsz csevetestet ?
Prelu B32 kifogható ebben az árban bőven, inkább érdemes olyat keresni, ami még nem volt javítva, és egy megfelelő membránszélre cserélni a régit a mélyközéphszen.
Vagy B31 (hangszórók ugyanazok), de ott a váltót érdemes módosítani a 32-ére. Lényeg, hogy a műanyagos D25 dóm legyen benne. A többi Videoton kétutas messze ennek a szintje alatt áll (leginkább a gyári váltók miatt).
Eladni biztosan jó.
Tegnapi sulibuli szett. Ezzel szoktunk hangosítani is. Csak ha kell megtoldjuk még hangfallal.
![]()
Ezekszerint nem nézted meg a linket amit betettem tegnap. B32 eredeti állapotában. Dobozban pihent sok évig.
De írtam, hogy megnéztem párszor. Néhánynan rákérdeztek itt, meg mailben.
Nem igaz amit a hirdető ír, SAL habszél van rajta (az emberek mindig hazudnak). Egyébként mostanra már majdnem mindegy, hogy dobozban állt, vagy nem, ennyi idő alatt szétbomlik minden PE hab (egyébként is 5-15 év az élettartam). Szóval csak idő (vagyis O3 és UV kérdése)
Egy jót kifogni akkor majdnem reménytelen, lehet hogy mégis építeni kellene.
Valami egyszerű zárt dobozos két utast, egyszerű hangváltóval. Valami olyan kellene ami már jól bevált, nem szeretnék ezzel kísérletezni. Ha tud valaki ilyet az ne titkolja ![]()
Ez pl. eredeti volt:
http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=160649730[B31][/url]
Kár hogy elkelt, annyit megért volna. Csak ha lesz másik honnan fogom tudni hogy eredeti e...
Ez pl. még az:
Bővebben: Link Ezt is annak hirdetik, de már nem: Bővebben: Link Messziről látszik. ![]()
Vas megye jó messze van..
Építeni érdemes lenne szerinted valami jól bevált terv alapján? Hasonlóan kb 25-ből, vagy ennél a videotonnál jobbat úgyse sikerülhetne? Egyébként annyit látok hogy az eredeti sötétebb ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |