Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   254 / 731
(#) shalafi.66 válasza Lacika001 hozzászólására (») Feb 13, 2010 /

Így hirtelen nem tudok jólbeváltat, amit csak másolni kell.

A színe rögzítési módja, méretezése más mindegyiknek.
(#) subwoofer220 hozzászólása Feb 13, 2010 /

Ha egy ládába rakok 2 db mély hangszórót ,akkor el kell választani egy fallal? Mert régen azt mondták nekem hogy a nyomástól rángatja az egyik a másikat! (reflex)
(#) Lacika001 válasza subwoofer220 hozzászólására (») Feb 13, 2010 /

Ha egyformák a hangszórók akkor úgymond "egyformán rángatják egymást". Vagyis nem szükséges a különválasztás. De nem árthat, persze akkor két "dobozt" kell behangolni, két külön reflexcsővel.
(#) subwoofer220 válasza Lacika001 hozzászólására (») Feb 13, 2010 /

Mondjuk ha kettéválasztom akkor az egyikbe 15 cm hosszú reflexcsövet rakok a másikba meg 20 cm-eset?
A WinISD-el próbálkoztam de én nem jutottam sehova azt se tudom mit kel csinálni. Esetleg valaki megnézné,aki ért hozzá? Habár ezt már írtam de semmi.......
Még 1x megpróbálkozom hátha lesz egy derék legény aki segít.

Raveland AXX 1010 2 db
(#) Lacika001 válasza subwoofer220 hozzászólására (») Feb 13, 2010 / 1

Azt csak arra írtam hogy ha nagyon pontosan be akarod hangolni, kínai hangszóróknál nagy a szórás stb.
Ami a pdf-ben van ajánlás az miért nem jó?Egymás mellé tervezel kettőt és kész. Nem egy nagy térfogat, két ilyen 20 lieteres doboz összeépítve elég masszív is lenne. nem feltétlenül kellene trapéz alakúra csinálni.

Szóval 20L + 20L = 40L És ez cm-re menyi lenne? a*b*c?
Köszi a segítségedet!!!

És a pdf-ben Azt írja hogy 6 cm x 15 cm reflex cső és ebből 2 db kell egy nyomónak?
(#) Lacika001 válasza subwoofer220 hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

A doboz méreteit úgy alakítod ahogy neked jó, de azért a reflexcső mögött legyen elég hely kb 6 centi még, meg egyik mérete se legyen nagyon kicsi, szóval legyen arányos.
Én úgy veszem ki a pdfből hogy egy reflexcső kell egy dobozba.
(#) subwoofer220 válasza Lacika001 hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Valószínű hogy hü...nek nézel de hogy számolom ki 40L-ből mekkora láda jön ki?Valami olyasmit szeretnék ami a képen van,de ha ketté választom a ládát akkor a reflexcsövek ne jó helyen vannak. Gondolom a szélső sarkokba jó betenni. Már csak reggel tudom megnézni mit írsz! Addig is szia,és köszi!
(#) ptesza válasza subwoofer220 hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Az oldalsó trapézt megrajzolod ami tetszik , és elfér a cső meg ilyenek , kiszámolod a területét, és megszorozod a doboz hosszával ,és már tudod is hány liter.

Ha a csöveket így akarod akkor eléggé nehézkes lessz elválasztanod középpen...

sub.jpg

A reflexcsövet bárhová rakhatod, csak legyen elég hely mögötte, vagy végső esetben megcsinálhatod elválasztás nélkül, de valami merevítést akkor is célszerű beleépíteni.
A dobozt meg úgy ahogy ptesza írta.
(#) swiftboy hozzászólása Feb 14, 2010 /

Sziasztok!
Sajnos nem találtam hasonló témát, így ide írok. Lehet hogy hülyeséget fogok kérdezni, sajnos nem nagyon értek (még) a dologhoz...
Szóval olyan kérdésem lenne, hogy van nekem HIFI hangfalakból 2 db 6 Ohmos, és 2db 8 Ohmos mélysugárzóm és van egy kocsim Olyan dolgon gondolkoztam -mivel nem nagyon van pénzem a kocsiba komolyabb hifit építeni- hogy vannak ezek a házi hifi mélysugárzók, és ezeknek egy kis dobozt faragni, berakni az első ülések alá és egy kicsit megszínesítenék a zenét. Sajnos nem tudom, hogy ez mennyire lehetséges. Viszont van 2db 10 cm-es komolyabb minőségű hangszóró a kocsiban, de egy kis méllyel szeretném megszínesíteni az amúgy közép/mélyhangokban szűkölködő hangszórókat.
Onnan jutott ez eszembe, hogy egyik ismerősöm egy pc-s mélynyomót tett be az ülés alá és így már élvezhető a zenehallgatás a kocsiban.
Az érdekelni, hogy erősítő nélkül ez megoldható lenne? Nem nagy teljesítményű a hifi hangszóró, valami 50 vagy 60W nem is tudom pontosan, de szép mély hangja van. Viszont amin fennakadtam, hogy ugye az hangszórók 6 és 8 ohmosak. Ez nem okozhat gondot, ha simán rákötöm a fejegységem hangszórókivezetéseire? Vagy célszerűbb lenne 4 ohmos hangszórót beszerezni?
És mennyire jó ötlet ez a kis "sufni tuning"?
(bár sokáig úgysem lenne ez így, mert tervben van egy normális autóhifi kiépítése, csak most sajnos nincs meló, így nincs pénz, ezért is gondoltam addig egy ilyen kis szinte olcsó hangmegszínesítésre)
Előre is köszi a válaszokat, és bocsi, hogyha rossz helyre írtam
(#) shalafi.66 válasza swiftboy hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Szabad a két hátsó hsz kimenete, és vágható a jel?
(#) swiftboy válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

A két hátsó kimenet szabad, de sajnos nem tudom mire gondolsz azalatt, hogy vágható a jel?
(#) levcso hozzászólása Feb 14, 2010 /

Nekem az lenne a kérdésem hogy van egy m.n.c sunset mélysugárzóm és nem tudom hogy mekkora és milyen dobozt kellene neki építeni. a hangszóró 280 wattos és 8" os az átmérője 220mm.előre is köszönöm
(#) potenciameter válasza levcso hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

A TS-paramétereit ismered?
(#) levcso válasza potenciameter hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Amit tudok:
4ohm,280watt
35hz-8khz
20ozBővebben: Link
(#) shalafi.66 válasza levcso hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Inkább freeair hsz sztem. De zártban biztos működik, 15-30 liter.
(#) levcso válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Esetleg tudnál mutatni egy jó tervet?mert megcsinálni megtudom de megtervezni azt nem.
(#) potenciameter hozzászólása Feb 14, 2010 /

Valaki találkozott már EW-18HN al? Azt halottam hogy elég jó reflex dobozban. Valaki tud segiteni ládát tervezni neki? A garry thunderhez hasonlót szeretnék.

Te sem ismered a térfogatszámítást? Ált. isk. 4.o.

Figyelj, azt szeretném kérdezni hogy bandpassba jó lenne-e,vagy maradjak a zárt ládánál?Zártba 30cm x 30cm x 30cm-re gondoltam

Nem valószínű, és BP-t pontos mérések nélkül nem tudsz készíteni.

Értem. Akkor marad a zárt. az a méret amit az előbbiekben megadtam az jó lenne?
(#) Lacika001 hozzászólása Feb 14, 2010 /

Magnat Motion 22-ről hallott már valaki, mert még a google barátom se nagyon, 20-ért lenne.

motion 220, elírtam
(#) Tomi20 válasza potenciameter hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Heló

Én építettem ilyen hangszóróval reflex dobozt, 175 liter belső térfogat, 3db 110mm-es cső van benne. Merevítést csináltunk bele zártszelvényből, mert 1-2 óra hallgatás után kihullottak a csavarok a dobozból. Kb 400W-os erősítővel hajtom, eléggé meggyőző hangja van, itthon a szobában nem lehet felhangosítani, mert azonnal lefagy a gép (valószínű a winchester nem szereti az ilyen rázkódást/zajt). Én ajánlom, nem bántam meg, hogy megvettem. Itt találsz viszonylag pontos, mért adatokat a hangszóróról. Mennyit kérnek mostanában ezért a hangszóróért?
(#) subwoofer220 válasza ptesza hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Szia. Akkor ez jó lesz??? Ha nem akkor javítsd kérlek!!
A reflex csövek milyen átmérőjűek legyenek és milyen hosszúak?

névtelen.JPG

d=60mm l=150mm
(#) ptesza válasza swiftboy hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Az ohm -okkal nincs nagy baj. Csak arra kell figyelni ,hogy a hangszóró és az erősítő egyforma ohm-os legyen ,vagy az erősítő kisebb. Tehát 4 ohm-os erősítőre 4 ohm-vagy nagyobb. Arra visztont figyelni kell ha több hangszórót szeretnél beépíteni , hogy hogyan kötöd. Párhuzamos kapcsolásnál 2 db 4 ohm-os az 2 ohm! 4 ohm -os erősítőt megterheli! Soros kötésnél összeadódnak.

(#) ptesza válasza subwoofer220 hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Ez 73.5 liter! A gyári terv szerint 40 liter , 20-20 hangszórónként.

Végülis letettél arról , hogy csapott hátulja legyen?

Megtervezem neked a csapott hátut , de csak akkor ha pontosan építed után.
Következő: »»   254 / 731
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem