Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PC VGA -> TV Scart
Témaindító: Thomas10100, idő: Dec 29, 2005
Témakörök:
Működhet, ha van hozzá drivered, azaz videokártya tuning progid.
Sziasztok!
Már rengeteg hasonló témájú fórumot végignyálaztam, de nem igazán találtam megoldást a problémámra, ezért szeretném kérni a segítségeteket. Van egy dell vostro 1015 laptopom benne egy intel gma4500mhd videokártyával. A gyári driverhez tarozik egy tv varázsló is, melyben ki tudom választani mivel szeretnék csatlakozni a tvhez. (euroscart, svideo, rca...) A laptopon csak egy 15 tűs dsub csatlakozó van. Ebből én arra következtetek, hogy egy ilyen kábellel össze tudom kötni a laptopot a tvvel. szerintetek működőképes a dolog? esetleg tudna hozzá valaki egy bekötési rajzot? Előre is millió köszönet!!!
sziasztok!!! Nekem az a kerdesem lenne hozzatok hogy hogyan tudnam a belterimet a monitoromra kotni?
szoval a belteri scart csatit vga-ra?
Ha a monitorod nem "multimédiás", s valószínűleg nem, akkor csak ezzel: Video-VGA konverter
Jó lenne, de a bekötését nem ismerem. Kimérni kellene. Nekem a Matrox-omhoz is ilyen van.
Sziasztok!
Én is a VGA/Scart problémával küszködök, viszont ATI Radeon Xpress 1100-as videókártyám van. Ezek szerint nekem működik a már említett megoldás? Mármint ez! Köszi a választ!
Hali! írtad, hogy neked van ilyen átalakítód. ha esetleg lenne rá pár perced, nem tudnád kimérni a bekötését? Szerintem sokaknak segítenél vele. Előre is köszönet érte.
Üdv
mukodesre lehet birni, DE igencsak elter a TV szabvanya a VGA-tol (a VGA sokkal gyorsabb). A TV szabvany sorszinkronjelei minimum a fele a VGA-nak (es csak 640x480-as felbontasrol beszeltunk!).
Matrox G450 & G550 TV Out video adapter.
Sziasztok! Nekem egy nagy problémám lenne. Olvasgattam itt és ugy vélem, hogy ti igen értetek a dolgokhoz és biztos kapok megfellő választ. Nos nekem az a bajom, hogy van egy 5éves fujitsu amilo laptopom és vettem egy grundig lcd tv-t. A letöltött filmeket szeretném a tv-n nézni, de ha össze dugom a laptopot a tv-vel és kiválasztom a z "av" gomba alatt, hogy pc nem történik semmi. Egy ismerösöm azt mondta lehet hogy valami program hiányzik hozzá, de fogalmam sincs merre mit kell keresnem... Szoval megkösszönném ha tudna valaki segiteni....
Elvileg nem kell hozzá program, csak a laptopon aktíválni kell a VGA kimenetet. Ez, ha összevan dugva a TV-vel, akkor a laptop bekapcsolásakor automatikusan aktíválodhat, vagy a laptopon az "FN" gomb, és a monitor szimbólumut tartalmazó gomb egyszeri, vagy többszöri megnyomására aktíválódik.
FuSinál kellhet a launch manager, anélkül nem biztos, hogy az FN+ gobok üzemképesek.
Sziasztok,
A következő a problémám: Vettem az E-bayről egy VGA - HDMI átalakítót: VGA-HDMI konverter Van egy JVC lcd tv-m, amelyen nincs VGA bemenet csak 2 db HDMI. Ehhez próbáltam volna használni, de sajnos nem jön a PC képe a TV-n. A kütyü rendesen mutatja a jelet leden, amikor kijön a HDMI jel rajta, de a TV meg sem nyikkan. A poén az, hogy kipróbáltam olyan LG lcd-n és LG full HD monitoron, amelyen van VGA bemenet, illetve HDMI is, és azokon tökéletesen működött. Viszont a JVC-n nem. Mi lehet ennek az oka? JVC tv típusa: LT-37A80ZU
Helló!
Nem igazán ismerem a TV-t, de szerintem azzal lesz a hiba nyilván ha más HDMI-s eszközzel meg működött, lehet, hogy a TV -n kellene megnézni a beállításokat, ha jól tudom akkor be lehet állítani egy két dolgot a HDMI-nek Tv-nél... szerintem nézegesd át a TV menüjét hátha van benne valami lehetőség állítani a HDMI bemeneten, felbontáson meg ilyenek. Ha a készüléked működik más HDMI-s eszközzel akkor csak a TV-vel lehet a bibi... esetleg nézd meg másik LCD TV-vel. Mondjuk azt sem tudom, hogy a TV-dbe milyen HDMI van, lehet, hogy ez is számít ám... mert pl. ha nem 1.3-as akkor lehet, hogy azért nem megy, mert ha jól tudom, akkor csak az 1.3 -as HDMI támogatja a hangátvitelt is. Tehát ha semmit nem tudsz állítani a TV-n akkor próbáld meg esetleg olyan TV-n aminek biztosan tudod h 1.3-as HDMI -je van és ha ott megy akkor lehet, hogy az a baj, hogy a tied nem 1.3-as. Persze ez nem 100%, csak próbálom fejtegetni a lehetséges problémákat, de annyira nem vagyok otthon a dologban. Üdv!
Sziasztok!
Teljesen új vagyok ebben a témában, úgyhogy előre is elnézést kérek minden profitól a hülye kérdéseimért. A helyzet az, hogy adott egy Samsung T260-as monitor, amit bizonyos okok miatt tv-ként is szeretnék használni. A kimenetek között ugyanakkor semmilyen hagyományos - koax, scart, s-video - nem található. Olvastam, hogy van lehetőség arra, hogy scart/vga megoldást használhasson az ember. Érdemes ezzel foglalkozni vagy felejtsem el. Van ugyanis egy scart kimenetes videómagnóm, amit - én legalábbis úgy gondoltam - össze tudfnék kötni a monitorral egy ilyen scart/vga kábellel. Előre is kösz a segítséget!
sziasztok!
nekem egy olyan problémám van h vga kimentből usb felé akarom a monitor jelét küldeni. vagy usbből usb -be küldeni videójelet. konkrétan vettem 1 Network Camera Servert LINK 2 usb bemenet van webkamerák részére, de én a gép monitor jelét szeretném h küldje. Sok olyan átalakitót találtam ami vga usb konverter de ezek szerintem forditva nem müködnek, vagy ha igen akkor meg veszek 1 et De sajnos nemtudom h mi a jó megoldás vagy h van-e ilyen konverter Ha valaki tud bármit írjon mert már kiakadok
Az lehet a probléma ,hogy a VGA az egy analóg jel. A HDMI meg digitálisat vár. Lehet ,hogy vannak olyan készülékek amik képesek felismerni ,hogy analóg jellel etetik.
DVI-HDMI kábellal gond nélkül működik , sőt a hangot is át lehet küldeni. De ehez olyan VGA kártyát kell választani , amin van DVI-vagy HDMI csatlakozó , a második esetben biztosan van a kártyán DigitalAudio csatlakozó.(coax) Nem szabad kérdezés nélkül vásárolni olyan dolgokat amiben nem vagyunk biztosak .
Az elképzelés sem igazán jó. Kellene egy olyan szoftvert írnod , ami a monitorra küldött képet folyamatosan digitalizálja, az usb sávszélességét figyelembe véve egy adatfolyamot tud biztosítani.(streming). A kamerák is ezt teszik , így tudnak usb-n "küldeni.
Egyedüli megoldás az lehet hirtelen , hogy a kamera a monitort figyeli ... Mod: Esetleg a távoli asztal ,vagy a LogMeIn progik tudnak ilyent.
Köszi a választ.
nem épp a lek jobb ha a kamerát ráállitom a monitorra, (ezt nem akarom). A távoli használatokat meg azért nem akarom mert ha belép más a helyi gépen akkor engem leválaszt. persze a LogMeIn, és a vlc progikkal elméletileg lehet csak figyelni ami tökéletes lenne, csak nekem az kicsit bonyolult. De ha valaki leirja a pontos beállitási menetet akkor az is oké lenne További segítséget várok
Szia! Bővebben: Link
hali
volna egy olyan kérdésem h van egy vga-rgb kábelem tökre gyári minden. na már most ezt a 3 kivezetést nemlehet egyszerűen rákötni a tv scartjának az rgb lábaira? mert láttam már olyan tv-t amin van rgb bemenet is és nemtudom h mi a különbség köztük
jobban mondva h miért nem működik sokótoknak ha csak simán az rgb jelet megkapja a tv. vagy a rendes rgb bemeneten van vmi átalakító a tv-ben?
Hello, ha szimplán összekötöd a vga kimenetet a RGB scart bemenettel még nem biztos, hogy képet is fogsz látni a TV-n (aktív vagy passzív a kábel?). A videokártyának támogatni a kell a TV-vel kompatibilis megjelenítési módot. A normál TV-re a videojel interlaced (váltottsoros) formátumban megy ki 50Hz-es frekivel, tehát 25Hz-es váltással 2 fél képet jelenít meg a TV. Ezeket az üzemmódokat az itt is említett programmal lehet kikényszeríteni a videokártyából. Probléma lehet még a TV (mivel az egy kettős szigetelésű berendezés) és a számítógép (védőföldes) közötti potenciálkülönbség ami extrém esetben ki is nyírhatja a bemenetet. A neten több megoldás is fellelhető az illesztéshez, ha a te kábeled nem tartalmaz aktív elemeket (pl. egy kapcsolás).
Sziasztok!
Leírom 1001-edszer is, hogy az NEM RGB kábel, hanem COMPONENT. Sajnos a színezése ugyan az, s ez mindenkit megzavar. Szerepe: a PC-t rákötni a HD compatibilis TV-kre. Ha érdekel mi a különbség, szólj, vagy :google: .
Sziasztok,
Érdeklődnék, hogy sima analóg composit video jelet rá lehe-e tenni egy hagyományos monitor d-sub csatlakozójára? Ha igen, kellene egy kötési rajz! Köszi!
Szia. Kell hozzá egy komoly elektronika. Jobban jársz, ha veszel: DVD lejátszó monitorra kötése
hát a progi az megvan mármint gyárilag adott hozzá az intel van rajta egy ilyen tv varázsló program
a kábelbe meg szerintem nincsen semmisem csak egyszerűen kivan vezetve és kész. szóval így működhet?
akkor vga-rgb kábel nincs is csak vga-component?
meg ha már component a kábelem akkor a scart-nak az rgb lábaira rálehet kötni csak így simán minden elektronika nélkül? (van a videokártyámhoz ilyen inteles gyári tv varázsló program és ott felvannak sorolva hogy akarok csatlakozni a tv-hez pl.: scart, s-video, component, compozit, d-connector. ja és a laptopon csak vga kimenet van semmi más) |
Bejelentkezés
Hirdetés |