Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Idézet: Ez igy már nem is fog menni ! a 2N3055 -ös tranzisztorból 100Watos erősítő nem is egyszerű feladat , csak hidalt erősítőként tudnám elképzelni . Ami kapásból csatornánként 4 vég tranzisztor , a tápegység az meg már megintcsak fogósabb feladat ha autó erősítőben gondolokozol akkor nem ezt a trantisztort kéne elsődleges alkatrésznek tekintened! A helyedben keresnék valami egyszerűbb kapcsolást , egy ÍC-t amit egyszerűbb megoldani . „, kocsiba való, 100W körüli”
Sziasztok!
Lenne egy Sharp SM-1122 típusu asztali erösítőm! A végfok benne egy STK043! Az lenne vele a problémám hogy bekapcsoláskor az egyik oldala teljes hangerön sistergö hangot ad ki,miközben a hangerö poti 0 állásban van.A másik oldal tökéletesen müködik! Ha valaki tud segíteni mi lehet a baja,vagy ha végfok baja lesz akkor az STK043-at mivel lehet kiváltani? Aztán van még egy alany,egy Yamaha R-300 rádiós erösitö!Ez szépen müködik,de egy kb.15 perces intenzív használat után elkezd tozan szólni,de alacsony hangerön elmegy napokig.Ha valaki tud erre a jelenségre mondani valamit azt is megköszönném! Bandika
Lehet poti hiba is, de ha az IC akkor nagy a baj, mert már ezt nem gyártják. :no:
A Yami meg nem egy mai gyerek már, lehet szárazak az elkók benne. Ha egy kissé brummol akkor biztos.
Aham!
Akkor a Sharp-ban megnézem a potit....a Yamaha-ban meg...mi az az elkó?...talán a táp melletti kondikra gondoltál! Bocs de nem értem ezt a szlenget....
Az elkok a tápnál azok a nagy általában fekete és egy világos csíkot tartalmazó hengerek.
Javaslom egy szerelő felkeresését, mert ha egy nagy kapacitású elektrolit kondenzátort (puffer elco) fordítva teszel be, komoly durranásra számíthatsz.
Szerintem nem lesz nehéz mert meg van jelölve a polaritás!
Csak oda kell rá figyelni.
Szerinted ez megyiből jöne ki Ft? Próbáltad már ez az erősítőt?
Add össze az alkatrészek árait, és megtudod. pl hestore, vagy hqvideo oldalon nézd.
Sziasztok. Szükségem lenne egy olyan kapcsolási rajzra, amiben nem szerepelnek nehezen beszerezhető alkatrészek, tudja a garantált RMS 200w-ot 4ohmon, nem igényel +-50V-nál nagyobb tápot, amit már más is megépitett és bevált neki. TOP ládákat szeretnék hajtani róla, ezért ne legyen túl nagy torzitása sem, de azért nem kell A-osztályú sem legyen csak ne torzitson nagyon, egy középkategóriás is megteszi, csak ne legyen hibás a kapcs.rajz.
Előre is köszönöm.
Vf2 2-2db IRFP240-9240-el +/- 48V-ról kb. 220W 4ohmon.
A Yamaha R-300 torzitás probléma megoldva!
Nem a kondikkal volt a baj hanem a hütéssel,tettem rá egy ventit és 2 óra nyúzás után sem jelentkezett a megszokott probléma. De a Sharp SM-1122-nek még most sem tudom mi baja lehet!
üdv! Van egy erősítőm , csak a hangszínszabályzó hiányzik. Már sok mindent kipróbáltam már, de mindegyik torzított mint az állat. Küldenétek nekem egy olyan kapcsolást amiről tudjátok , hogy biztos jó.
Előre is köszönöm!
No majd ha Ibrányba járok, meghallgatom.
Szívesen megmutatom!
Én a TDA1524A-t ajánlom. Próbálkoztam az lm1036N-el. 5-ből egyszer sem működött.
Ez a kapcsolás és nyákterv tökéletes. Most építettem meg én is. Minden működik rajta, brumm mentes. Semmi gondom vele és olcsón is kijön. Ösz-visz 1500ft max. Alkatrészlista: 1db tda 1524a 2db 10k 4db 56nF 4db 100nF 4db 22k 2db 15nF 1db 100uF 4db 3.3µF (elko) 5db 2-es sorkapocs Sok sikert!
Kösz!
valaki?
A végfoktranzisztorok élnek? Az élesztést úgy kell csinálni, hogy a tápágba a pozitíhoz és negatívhoz kötni egy 10-50 ohmos néhánywattos ellenállást, a bemenetet rövidrezárni, és a hangszórókimenetre egy műszert kapcsolni és bekapcsoláskor figyelni, ha egyenáram nem jeleneik meg, 0 a fesz vagy csak pár milivolt, akkor jó de ha megy felfelé azonnal leállítani mert a tranzisztorok már el is mennek! Az ellenállások megvédheti.
Te a tápfeszt mérted a kimeneten, a tranzisztorokat forraszd ki, és ellenőrizd le
Csak a végfoktranzisztorokat forraszam ki? Mindkét panel csinálja ezt, ahogy bekapcsolom a hangszóró kiugrik, búg meg ugye rajta van a tápfesz. A bekötésem egyáltalán jó? Igy működnie kellene?
Ebből a bekötésből nem sokat tudok megállapítani, de ha rajzod van hozzá, küld el. A hangszórót ne kösd rá, addig még nem áll be a kimenet 0 voltra, mert tönkre mennek.. Mit javítottál a panelen? A tranzisztorok szerintem már nem jók.ebből a panelrajzból az sem derül ki milyen tranyók vannak benne
sZIA!
Sajnos így látatlanban nem tudok segíteni, Merre laksz? Én kiskunfélegyházi vagyok. Mi az erősítő pontos neve, rajzot lehet hogy meg lehet hozzá szerezni.Valószínű hogy a többi tranyóval is lehet baj, vagy egy diódával, kinyitja a tranyókat, egyenáram folyik rajta abban a pillanatban tönkre megy a bázisa a tranyónak, vagy még a hangszórókat is kiégetheti. Ha eljuttatod valahogy hozzám, megcsinálom Neked, bérmentve, csak a beépített anyagot kell megfizetni. üdv Tibor
Ha nem tévedek, akkor ez egy Videoton RA6363s vagy EA6383s végfok. Ha jól tippeltem, a tranyók működnek, akkor a meghajtó lesz a hibás.
Igen megtaláltam a rajzát, Ezt így messziről csak találgatni lehet, szerintem a panelokba már valaki belebuherált, érdemes minden aktív elemet kicserélni rajta.
Ha működnek a végtranyók, akkor csak a meghajtókkal lehet baj. Ha jól tudom, a többi tranyó csak a némítás része.
(mondjuk visszalapozva oda van írva a képhez a végfok típusa, deén az n125 diódából jöttem rá, eddig csak vidi készülékekben találkoztam vele )
Igen én is visszalapoztam onnan tudtam a rajzot megkeresni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |