Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
Létezik olyan progi ami megtervezi a kapcs. rajzból a nyákot?:yes: üdv
az eagle 4.10 feletti verziói képesek, de csak úgy ha a kapcsrajzot is eaglében csinálod meg, igen hasznos, bár én szerintem ennek csak bonyolult áramkörnél van szerepe. Ha részeletesen is akarod tudni hogy kell csinálni, akkor van valahol Frankey nek egy oldala ahol le van írva, de én is elmondhatom.
Vegyél fel MSN-re (csak holnap délután leszek elérhető 14-15 között és 18 után) vonal-@freemail.hu
Ha egyszerű áramkörről van szó, hamarabb készen vagy ha saját magad csinálod, és persze ha van is egy kis gyakorlatod.
Persze ha alaplapot készítesz :lookaround:, jól jön az eagle, valóban megcsinálja, mondjuk sok mindent kell állítgatni, de képes rá! Persze nem kompatibilis más progikkal, szóval a kapcsolási rajzot is eagleben kell összerakni. Ha tényleg egyszerű nyák kell, ott a Protel! Szerintem az jobb az említett egyszerű nyákokhoz. Üdv. :integet2:
az eagle jobb mint a pcb123? én eddig ezzel bajlódtam, de ha van ennél is tutibb progi.. a proteust is leszedtem, de.. hááát nem egy e z starter .
melyik a legkönnyebb, legegyszerűbb, de nem épp legbutább progi szerintetek? nem hiszem, hogy lenne kapacitásom (időm, erőm..) letöltögetni, kipróbálgatni mind.
én sprint layoutot használok. Szerintem nagyon jó progi és van hozzá magyaítás:yes:
A Protel profi nyákokhoz való. Tervezhetsz benne akár 6 rétegű nyákot is.
Én protelt használok. Van benne AutoRoute is, sőt még import is van benne a legismertebb fájlformátumokhoz. Üdv. Topi.
Hali!
Az EWB-be leírná vki hogy kell? 5.0 Verzióm van
HELLO!
Nem tudjátok honnan lehet letölteni azt a bizonyos Protelt? Mert én keresgettem de valahogy nem találtam köszi!
Hi!
Elvileg innét. <<< Itt egy, mára már elavult cím szepelt. Nekem is válaszolhatna vki
Nem akarlak el- :sir: -szomorítani. De az EWB-bem csak az elvi kapcsolást tudod összerakni és szimulálni.
Az így elkészült kapcsolásodat /mondjuk kinyomtatás utánn/ kell kézzel átültetned, a NYÁK-rajzot előállító progidba! :nezze: Idézet: „-= Legjobb tudomásom szerint!!! =-”
Légyszi segítsen valaki!
Az eagle 4.16 progival egy kapcsrajzból akarok nyáktervetcsinálni. Amikor a kapcsrajz látszik akkor a file menüben a "switch to board" ra kattintok és bejönnek az alkatrészek, de a vonalak egymás hegyén hátán mennek. Mit tegyek, hogy helyre kerüljenek a dolgok? Köszi.
Fogod, elrendezgeted, összehuzalozod és kész.
Esetleg autorouterrel huzalozol, de kézzel sokkal szebb tud lenni. Az hogy magának elrendezgesse azt nem tudom hogy meg lehet-e oldani, de ha igen akkor szóljon aki tudja
Meg lehet csinálni, csak nem az Eagle-lel.
Sajna, kézzel kell az alkatrészeket a helyükre húzgálni (Move parancs, négyhegyű nyíl), illetve beforgatni (ugyan ez, csak jobb klikk).
Mi az a progi, amivel meg lehet csinálni?
Hát a PCBCGA programmal. Jó kis DOSos program, gyári boot lemezzel, amit annó sikerült is másolnom.
Ez a program szépen összeforgatja összehúzza az alkatrészeket.
Ja, de van valami wines progi is ilyesmi, de ha agyon csapnak , akkor se tudom, melyik az...
Pl. van a Protel (manapság már csak Altium néven fut), ez is tud olyat, hogy szabadon választottan leteszi az alkatrészeket. Majd egy újabb paranccsal össze is húzza őket. De ez a program nem piskóta...nem lehet első nekifutásra 20x30 cm-es teli NYÁK-ot tervezni vele...ahhoz bonyolult...előbb jól meg kell ismerni.
Azaz! Az Altium! Arra gondoltam, csak nem jutott az eszembe a neve, akárhogy agyaltam rajta!
Sziasztok
Megtudná nekem valaki mondani ezt a SPRINT LAYOUT nevü tervező progit honnan lehetne letölteni mert egyszerüen nem találok olyan oldalt a keresővel ahol fent lenne letölthető verzóban.
sziasztok nem tudjjátok hogy hogy kell használni az eagle 4.16-ot?köszi
Keress rá a fórum keresőjével! Van két külön topicja is!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |