Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Skoda Octavia elektromos probléma
Lapozás: OK   16 / 195
(#) zolika60 válasza nicksson hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
Egy hibakód nem így néz ki. A használt szerkezetet nem ismerem így nem tudom jól döntött-e. Az is lehet, hogy a másik szonda a hibás, de az is, hogy egész más. Innen nehezen tudnám eldönteni. Ezért írtam, hogy menj vissza. Ha ez nem vezetne eredményre, keress másik szerelőt. Hibakódok: Link
(#) VIM válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
Akartam mondani.

skoda.JPG
    
(#) nicksson válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
"Egy hibakód nem így néz ki."
Hmmm... Akkor nézd meg a mellékelt anyagot is. Remélem, az angol nem ismeretlen számodra...

VAG.pdf
    
(#) VIM válasza nicksson hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
De ez AEE!

AEE !!!.JPG
    
(#) nicksson válasza VIM hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
A pdf fájl tényleg az AAE típusokhoz készült, de a kódszám nem csak az AAE-re érvényes. Saját 2. db. szemeimmel láttam, hogy a szerelő a 2003-as, 75KW, 102 LE, BFQ típust választotta ki a laptopszerű cuccon, motorvezérlő => a már leírt 16524 sz. hibakódot kapott vissza a hibatárolóból. Éppen most mondta telefonon, holnap kicseréli a másik szondát is, biztos ami biztos alapon: ha az egyik jó, akkor a másik tuti nem jó!!!
Az pedig olcsóbb lesz!
Áá, és egy jó ötlet: ha így mennek a dolgok, akkor beállok én is szerelőnek...
(#) zolika60 válasza nicksson hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
Mióta minden autó így tele van elektronikázva, nem olyan egyszerű a javítás mint volt. Azt azért ne gondold, hogy a hibakód tároló kiolvasása után csak cserélni kell az alkatrészt és már jó is. (Mint a melléket ábra is mutatja.) Ezért aztán megy a cserebere, amíg meg nem találják a hibát. Remélem a tiéd ezzel megoldódik. Mert ha mégsem és a hibakód is marad, akkor jön a fejtörés.
(#) nicksson válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
zolika60, szerintem igazad van. Már attól félek, hogy holnap, miután a srác kicseréli a másik szondát is, egy kis idő után visszajön a sárga jelzés... Visszaveszi a szondákat? Ha megtartom mind a 2-t, akkor hány (tíz)ezer ft-ba kerül majd az igazi javítás? Látod, már kezdődik a fejtörés...
(#) Hosszulabu válasza nicksson hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
Remélem nem az Egri szervízben voltál !
Ha mégis akkor csak reklamálj,de semmi esetre se menj vissza !!! :no:
(#) nicksson hozzászólása Ápr 15, 2010 /
 
Na, itt a folytatás.
A végén a szerelő mind a 2 szondát kicserélte. Nem, nem az Egri szervizben voltam.
Visszamentem reklamálni, a srác vissza akarta venni az első szondát, de olyan rendes és udvarias volt, hogy ettől meggondoltam magam és megtartottam. Ezért nagyon boldog volt, és a 2.-ik szondát beszerzési áron (ellenőrizve! ) rakta fel, egyéb díjak nélkül. Azóta már kb. 40 km mentem és a sárga lámpa nem világít. Legalább van 2. gyári vadiúj lambda szondám! A régit, melyről kiderült, hogy még jó, elajándékozom majd anyósomnak, névnapjára...
Remélem, ha ez másokkal is fordul elő, az én esetem, valamint az előző oldalon megadott hibakód, tanulságos lesz.
(#) Auruma hozzászólása Ápr 15, 2010 /
 
Sziasztok!

Skoda Octavia 2004-es évj-ú kocsimnál a bal első ajtózár nem vezérli a központi zárat (ill. nem mindig vezérli)
Tudjátok mi lehet az oka és hogyan lehet orvosolni a problémát?

Köszi!

Üdv!
(#) akos70 válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /
 
A VW-csoportnál a saját 5számjegyü kodjaikat használják. Persze mindnek megvan a szabványos 1betü+4számos megfelelöje is.
(#) lanti válasza Auruma hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /
 
Szia! Eddig mindig a mikrókapcsoló ment tönkre ami a zárban van.
(#) Auruma válasza lanti hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /
 
Köszi!
Hol tudok ilyet beszerezni? Van valami konkrét hely, ahol normális áron beszerezhető?
(#) zolika60 válasza akos70 hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /
 
Köszönöm, már rájöttem. Néhány éve már csak elméletben javítok autót. Ezért nem vagyok teljesen naprakész.
(#) zolika60 válasza Auruma hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /
 
Talán itt lesz. Minden vw csoportos autóhoz verhetetlen áraik vannak.Bővebben: Link
(#) zolika60 válasza nicksson hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /
 
Ne bánd, hogy a még jó szondát is kicserélte. Nagyjából egyforma üzemórát bírnak, így nem biztos, hogy sokáig ment volna.
(#) akos70 válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /
 
Szerintem ezt ök se tudják überelni.
(#) zolika60 válasza akos70 hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /
 
Nem ismerem a skodát. ezért nem tudtam, hogy egy ilyen egyszerű kapcsoló van benne. Abban a márkában amit mi javítunk csak zárra együtt cserélhető.
(#) firefighter hozzászólása Ápr 22, 2010 /
 
Helló.
Lehetséges, hogy az olvasótekercs el van törve az autómban? Ma elvittem egy szervízbe és ezt mondták nekem. Kimutatta a műszer, hogy valahol szakadás van a rendszerben.
Vélemény?
A PDTDI motor milyen a Skodánál. Olcsón van most Octavia.
Nem kell valakinek az én autóm?
Ja. Ha valaki szereti a skodát, ajánlom figyelmébe a honlapomat : www.octaviatalalkozo.5mp.eu
Köszi előre a választ!
(#) majerl hozzászólása Ápr 24, 2010 /
 
Még egy érdekes dolgot vettem észre az autónál, ha
teljesen eltekerem a kormányt , akkor leesik az
alapjárat, sőt volt olyan is ,hogy kereszteződésben
lefulladt az az autó. biztos, hogy valami szervó
probléma, de hogy játszhat szerepet a szervópumpa
az alapjáratnál ?(1,6 -os AEE Octavia)
(#) lanti válasza firefighter hozzászólására (») Ápr 24, 2010 /
 
PDTDI 150 e km-ig OK utána sokba kerül...
(#) Madison hozzászólása Ápr 25, 2010 /
 
Sziasztok!

Én most csöppentem ebbe a fórumba, viszont már 10 éve van egy 1,6 75LE AEE Octaviam. Igaz, 2 órámba került, de végigolvastam az egész topicot és jó látni, hogy vannak hozzá értő és segítőkész emberek itt. Viszont akad nekem is egy problémám, amire idáig még 1 autószerelő sem tudja a választ, hátha majd itt megoldja valaki.
Nos az autó imádja a lambdaszondát...megenni...
A kocsi új kora óta nálam van, garantált 93e km-el, de már az 5. labdaszondát cseréltem benne. Idáig csak gyárit. Semmi jele nincs a maghibásodásnak! Csak zöldkártyán derül(t) ki, hogy rossz, és persze hibakód is van ilyenkor róla. (alacsony jel)
Ismétlem, semmi jele nincs a meghibásodásnak. Az autó tökéletesen működik, a motor nem rángat se hidegen se melegen, tökéletesen indul hidegben-melegben, a fogyasztásom az autóhoz mérten elfogadott és reális. (város: 9-10 (60-70km/h), országút: 7-8 (90-120km/h), autópálya: 8-9 (140-150km/h)). Az autó menetdinamikája nem csökkent.
Természetesen az autó 15 ezrenként új olajat kap és új olaj-, levegő-, pollenszűrőt. 60 ezernél új gyertyákat kapott, 90 ezernél új gyári vezérlés lett berakva+vízpumpa.
Az új szonda beszerelésekor a hibakód törlése megtörténik, de a következő zöldkártyán megint hibaként tűnik fel. Akkor megint csere és megint jó értékeket produkál. (Egyébként meg 10-es alapjárati CO volt...)
Most már meguntam a cserélgetést, és benne van egy régi rossz, az újat pedig vizsga napján berakom, levizsgázik, majd vissza rakom a régit.
Volna esetleg valakinek vmi ötlete a problémámra?

más:
olvastam, hogy valakinek a szervocsővel volt baja, én sima vastagfalú benzincsővel pótoltam, és tökéletesen működik, nem bírja a vákuum össze szippantani.

Üdv: Tamás (www.sof.hu)
(#) Madison hozzászólása Ápr 25, 2010 /
 
Azt kifelejtettem, hogy az alapjárati motort is mindig kiveszem az olajcserék alkalmával és kipucolom a kormos lerakódást belőle.

Egyéb ötletek a forumtársaknak az általuk felvázol hibákra:

Hátsó ablakfűtés bekapcsolva marad:
Valószínű a reléje égett be. A relét a bal oldalon a kormány alatti műanyag műszerfal elem lebontásával találod meg egy műanyag keretbe bepattintva a többi közé. a műszerfal elemet torx csavarok fogják, egy a világítás kapcsoló mögött, kettő a szerviz csatlakozó környékén, és egy a biztosíték táblánál. A biztosíték táblát is ki kell hozzá csavarozni, ezek nagyobb méretű torx csavarok lesznek. A világítás kapcsolót úgy tudod kivenni, hogy magát a tekerőt benyomod és elforgatod a tompitott fény irányába ameddig engedi (kb 0,5 cm) majd magad felé húzni kezded.

Központzár járó motornál "visszanyit" illetve nem villog a piros LED a bezárásnál, és a belső lámpa nem gyullad fel ha kinyílik az ajtó:
Az ajtókban lévő motorban van egy mikrókapcsoló aminek a feje elkopik, ezt külön lehet cserélni. Általában ez szokott elhalálozni, de lehet a hiba a kábelkötegben is a gumi átvezetőnél is.

Ablaktörlő "belassulása":
Sajnos hajlamos berohadni a forgó csap amire az ablaktörlő kar van ráhúzva. Kiszerelés után inkább csavarlazitóval fújkálni, vagy áztatni higitóban, esetleg lánggal melegíteni. Kalapálni nem szabad, mert spiáter öntvény, és törik! Ha sikerült szétszedni, akkor megcsiszolni, majd kenést biztosítani és összerakni!

Elektromos ablak lehullása az ajtóba:
Egy műanyag alkatrész törik el a szerkezetben...Sajnos tudomásom szerint ezt a műanyagot külön kapni nem lehet, csak kompletten. FONTOS, hogy ha leesett az ablak, akkor NE nyomkodjuk a gombot, mert a bowdent összegubancoljuk a csigán, és az életben többet össze nem rakjuk. Ha mégis sikerült összegubancolni, akkor a megoldás: www.bowdenszerviz.hu

Ajtók nyekergése menet közben, illetve járdára, fekvőrendőrre való felhajtáskor amikor a kasztni csavarodik:
Az oszlopokon lévő U alakú pántokba kapaszkodik bele az ajtózár amikor becsukjuk. Na ezeket a pántokat kell bandázs szalaggal bekötni, 1 RÉTEGBEN, mert különben az ajtóvilágítás égve fog maradni. Átmenetileg előfordulhat, hogy nehezebben csukódnak az ajtók, de ez a idő múlásával megszűnik, ahogy a bandázs idomul a zárhoz. Ha még van nyekergés az autóban, akkor a hátsó ülées támláit előre hajtva látható lesz egy-egy gumibak, amire az üléstámla támaszkodik a helyén. Ezek a gumibakok mentesek, és ha kihajtunk rajtuk egy fél fordulatott akkor már meg is szünt a zajforrás.

Futómű nyekeregése:
Az első stabilizátor rúd gumiszílentjei össze száradnak és nyikorognak, ahogy a rúd torziósan csavarodik. Eleinte esztétikailag zavaró a fül számára, de a későbbiekben csere érett lesz. átmeneti megoldásként, zsírt vagy WD-40-et befújva a gumi és a rúd közé, megszűnik a hang, de egy nagyobb esőzés után ismét számíthatunk rá.

Remélem tudtam hasznos ötlettel szolgálni a márkatársaknak!

Üdv: Tamás
(#) lanti válasza Madison hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /
 
Remek leírások! Köszönjük! :yes:
(#) firefighter válasza lanti hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /
 
170 E. Km. van a PDTDI Octaviaban. Az sok? Nem érdemes megvenni?
Szerelő szerint nem sok és az autó megbízható!
(#) zolika60 válasza firefighter hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /
 
Ha egy rendesen karbantartott darab, valóban nem sok. Bár a PDTDI porlasztó csúcsok körülbelül ennyit élnek és ezek cseréje nem túl olcsó. Szintén elég költséges, a vezérmű szíj és feszítő görgők cseréje, amit frissen vásárölt autó esetén mindenképpen meg tennék mert akkor biztosan fogod tudni milyen állapotban vannak. Egy sima 1.9 TDI ezek miatt sokkal jobb választás. Természetesen ez csak az én véleményem, mivel az autót nem láttam és ezért csak általánosságokat írtam.
(#) nicksson válasza Madison hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /
 
Bár nem vagyok autószerelő, ezt a lambdás próblémát alaposan körüljártam (elméleti síkon, persze ). Ha minden más okot kizártunk, akkor még mindig van mire gyanakodni: azt mondják (írják a neten), hogy a benzin összetétele, minősége sokat számít a lambda-szonda jó működése szempontjából ...
(#) Madison válasza nicksson hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /
 
Igen, ebben igazad van.
De csak OMV és AGIP kutakon tankolok.
(#) firefighter válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /
 
Amit én néztem PDTDI-t, azok céges autók voltak. A szervízkönyvben 30 e. km-nt volt kötelező szervízen. Ha oda kerülök, hogy megveszem, akkor előtte elviszem szakszervízbe, + viszek egy autószerelőt és egy karosszéria lakatost, hogy ők is nézzék át.
(#) samara válasza Madison hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /
 
Ha még gyári a katalizátorod (ha jól emlékszem a katalizátoron van a szonda) akkor lehet kezdődő katalizátor probléma. Ha viszont cserélték már és univerzális a katalizátor és rossz helyre tették a szondát akkor az a gond. Lehetséges probléma lehet még a rosszúl elégetett üzemanyag (valamelyik henger hibája) hamar tönkrevágja a szondát. De lehet még olyan hiba is, hogy hamar bekoszolódik az elégetett olajtól. Amikor kivetted a szondát milyen szinű? Ha fekete és kormos (olaj) ha szürkésfehér vagy őzbarna mint a gyújtógyertyánál általában akkor tökéletes. A Skodának talán az egyik leg megbízhatóbb motorja, de sajnos ennél a motornál is megvan a "precízség" hibája, mégpedig a dugattyúgyűrűk nagyon vékonyak és rövid idő alatt beégnek a dugattyú horonyba és innentől kezdve már nem tudják megfelelően ellátni a funkciójukat. Nem feltétlen kell cserélni őket (gyűrű) elegendő brigéciollal jól átmosni a hornyokat kikaparni tisztítani.
Szóval összesítve elég sok vizsgálat szükséges a problémád orvoslására. Milyen értelmezésben van a 10-es alapjárati co? Mert ez is lényeges lenne, mármint a pontos mért adat.
Következő: »»   16 / 195
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem