Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   451 / 1387
(#) Gza hozzászólása Máj 4, 2010 /

Sziasztok!
Vállal valaki nyák készítést? Fotóról megrajzolni, maratni, fúrni nem kell.
(#) lidi válasza Gza hozzászólására (») Máj 4, 2010 /

Ha be tudod szkennelni legalább 600dpi -vel, akkor megnézem neked. Egyoldalas nyák ?
(#) Gza válasza lidi hozzászólására (») Máj 4, 2010 /

Igen, egy oldalas, megpróbálom holnapra.
Köszi!
(#) Sendi válasza Gza hozzászólására (») Máj 4, 2010 /

Szia Gza.

Készítés, vagy tervezés?
Tervezést én is vállalok.

Üdv.
(#) gulasoft válasza Sendi hozzászólására (») Máj 4, 2010 /

A maratás az nálad a tervezés része? Szerintem kapcsolási rajz nuku. Adott egy darab nyák azt kell utángyártani. A leg szarabb meló, mert képről kell csinálni, ami tele van szeméttel. Csináltam már párat újságból szkennelt meg hasonló dolgok.
Rémálom!
(#) peter1995 hozzászólása Máj 4, 2010 /

Igen filccel csinálom és ez afúró csak átmeneti volt.Most a célnak megfelelt de mindenképp kell egy normális.Én úgy rajzoltam fel hogy kinyomtattam a nyák tervet méretarányosan a lyukaknál tűvel kiszúrtam ráhajtogattam a panelra megjelöltem és úgy fúrtam.
(#) gulasoft válasza peter1995 hozzászólására (») Máj 4, 2010 /

Ha tervezővel és fotózással vagy vasalással csinálod, akkor a lukak helye kimaródik, és megvezeti a fúrót. Nagyságrendekkel egyszerűbb.
(#) Moderátor hozzászólása Máj 4, 2010

Fórumtársak!

Ez NEM az Apróhirdetési rovat, aki keres-kínál terméket, szolgáltatást, etc. az szíveskedjék ezt ott megtenni!
(#) J-O-E válasza BZoli94 hozzászólására (») Máj 5, 2010 /

Zoli még annyit hogy nem sürűn csináltam én sem 0,5mm nél vékonyabb lábbal panelt vasalással de most van megrendelésem 40db.nál több panelra így kénytelen vagyok foglalkozni vele sűrgős pár óra múlva viszik.
Kb. 15-perc alatt lett kész az első, még lehet rajta javítani de ez próba lesz mielött több db-ot elkészítek, a panel vezetősávjai 0,3mm-ek de ennél vékonyabbak a feliratok két képet mellékelek különböző mevílágítással fényképeztem őket. Jól látszik hogy még ha 0,1mm a vezető akkor is működő panelokat lehet készíteni.
(#) emmzolee válasza J-O-E hozzászólására (») Máj 5, 2010 /

Úgy látom nagyon jó nyomtatód van. Szépen fed.

Mi a tipusa?
(#) J-O-E válasza emmzolee hozzászólására (») Máj 5, 2010 /

Nem ez egy 100éves fénymásoló.
Pont az a baj hogy a DENZITÁST fel kell tolnom majdnem MAX-ra. Egyébként 600dpi. tud.
(#) BZoli94 válasza J-O-E hozzászólására (») Máj 5, 2010 /

Hát mit ne mondjak, gyönyörű szépek!!! Elrettentés képp odatehetnél egy gyufaszálat... De látom, hogy nagyon apró! Gratulálok. Én a levilágításba kezdtem bele még a múltkor, vagyis kigondoltam, hogy hogyan lehetne, már meg is van az időzítő, meg egy mikro, meg LED-eket is néztem, de most azt hanyagolom, mert ahogy látom lehet ezt a ,,hagyományos" módszerrel is, csak sok tapasztalat, és jó eszközök/alapanyag kell hozzá. Ha én is eljutok oda, hogy 0,5 mm-eset csinálok, akkor talán örökre elalszik a világítóm. Sajnos még nem ért ide a műnyomó, de még a nyomtatóm sincs meg pénz híján, szóval még nem tudok sokat tesztelni. Jó kis paneleket csináltál! További jó forrasztgatást! Üdv! Most csináltam...
(#) gulasoft válasza J-O-E hozzászólására (») Máj 5, 2010 /

Hát igen 40 darabnál már érdemesebb levilágítani. Egy lapra fel kell rakni 10-et, azt egyben levilágítani és egyből 10 van meg.
Ezeken mekkora lehet az oldal felirata? Megmérni nem volt időm olyan gyorsan elvitték, de a hétvégén megy még egy adag.
Bővebben: Link

Egyébként az ilyen paneltervezést nem értem meg soha. A vonalak 90%-a lehetett volna akár 5* ilyen vastag is.
Ha csak egy kicsit karcos valahol a nyák, és nem tapad fel a festék rendesen, és csak icipicit alámar, akkor jöhet az átforrasztgatás.
Azért nagyon szép. Kíváncsi leszek mennyi idő alatt leszel kész 40 darabbal Pár óra nem lesz elég ha egy darab 15 perc, de hajrá.
(#) Nagykucsi hozzászólása Máj 5, 2010 /

Gulasoft voltam ma a József körút 85 alatt,de nem találtam azúrt Te hová is szoktál járni pontosan?
(#) J-O-E válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 5, 2010 /

A 4-et tudok egyszerre laminálni, ebből 20db kifogástalan és egy kettő selejtes, az kuka.
Egy A4.-es is 15perc csak a maratás lassabb egy kicsivel az +pár perc.
Ezért gyorsabb a vasalás kb. 45perc ment rájuk de a kémiai ónozást holnapig csinálom "benne hagyom a paneleket" mert megúsztam ma már késő van és nem jönnek értük.
Ja a penelek 47mm x 47mm-ek.

Urak most készülök venni egy kisebb egyoldalas nyákot, tudnátok nekem segíteni cirka ki mennyiért és hol veszi, csak hogy ne nyúljak nagyon mellé?(Budapest és környéke érdekes)
Előre is köszi...
(#) roland0327 válasza Nagykucsi hozzászólására (») Máj 5, 2010 /

Szia Nagykucsi!
Itt olyat veszel amilyet te szeretnél
Bővebben: Link
Üdv. Roland0327.
(#) Nagykucsi válasza roland0327 hozzászólására (») Máj 5, 2010 /

A LOMEX ennél olcsóbb...

Én azt hallottam, hogy levegőn lebomlik a kémiai ónozó, ezért van légmentesen lezárva. Azért kíváncsi lennék vastagabb lesz e 1 nap alatt.
(#) gulasoft válasza Nagykucsi hozzászólására (») Máj 5, 2010 /

http://azurvegyszerkereskedelmikft.tudakozo.hu

Budapest / Budapest
1085 József Krt. 65.
Elindulsz a Ferenckörútról a nyugati felé és baloldalon a 3. vagy 4. sarok

Igen a vasalásnál nincs előhívás. A papíráztatás biztos gyorsabb. Nekem mondjuk egy a4 panel megtisztítása több mint negyed óra, de ha tudsz erre valami trükköt azt megoszthatnád.
(#) Nagykucsi válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 5, 2010 /

Köszönöm, b.sszus én a 85 szám alatt kerestem,az az Üllői sarka... Előhívó lemosónak mit használsz T-140?
(#) gulasoft válasza Nagykucsi hozzászólására (») Máj 5, 2010 /

Előhívó mosószóda (nátruim karbonát) Lemosó meg nátriumhidroxid (azt nem vettem a szitiből csináltam annó egy nagyon töményet azt használom 3 4 hónapja.
(#) Nagykucsi válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 5, 2010 /

Most már lassan összeáll a kép, persze nagyon izgulok...A sziti tényleg!!!B.sszus pedig mutattad is...Milyen arányban csináltad? Már van saját nyáktervem Az első!
(#) emmzolee válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 5, 2010 /

Úgy néz ki lesz még egy fotózással fertőzött ember itt a fórumon? :wave:

Amennyiben Emmzolee rám gondolsz, abban az esteben meg kell hogy erősítselek Nagyon izgulok...Az alcoholos filc és házilagos vasklorid vált----nyomdás maszkra és gyári vegyszerekre))
(#) J-O-E válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

Lezárom az edényt hogy ne legyen ilyen probléma, nekem is tanácsolták anno hogy hosszabb idő útán vastagabb a réteg ami rárakódik.
De galván ónozás sokkal jobb, csak "drága" elfogyott.
Én nem műnyomót használok, egy kicsit visza olvasol ott írtam töbször etikett cimke hordozót, laminálás után lehuzható nem kell sikálni 1mp-es mozdulat.
Nem gyözöm mindenkinek tanácsolni
(#) emmzolee válasza Nagykucsi hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

Hello

Jaja rád gondoltam. Van itt video a youtube-on. Gulasoft töltötte föl. Ajánlom figyelmedbe. Én is amikor elkezdtem fotózni, sokat tanultam belőle.

Bővebben: Link 1

Bővebben: Link 2

Bővebben: Link 3

Bővebben: Link 4
(#) gydanee válasza emmzolee hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

Jaj, de rég láttam ezeket a vidiket, ebből tanultam meg a NYÁK gyártás fortélyait!
(#) emmzolee válasza gydanee hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

Mondom én, hogy hasznos videók.
Következő: »»   451 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem