Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC próbapanel

Témaindító: Bukall, idő: Márc 14, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 8
(#) fanefco hozzászólása Júl 10, 2009 /

Sziasztok építettem próbapanelos pic-ezéshez egy tápot ami tud 5v és 3.3v-t szerintetek ez jó ötlet volt.

Jóbb.JPG

(#) kaqkk válasza miklosch hozzászólására (») Júl 12, 2009 /

Az én próbapaneljeim most készültek el , Házi kivitelezezésben egyik sem került 1500-nál többe !
Itt vannak a képek a "készletről"http://mickey5.fw.hu/leirasok.htm A kaqkk system címszó alatt
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 25, 2009 /

Megtaláltam a képeket
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 18, 2010 /

Most készül a legújabb "demó"panelom 876-886 hoz
Az eagle filéket felteszem , ha teljesen kész lesz képet is
rakok fel . A file megnyitása után klikk a ratnestre . A két tranzisztortok az ra.0-ra.1 bemeneten lm35 analóg hőszenzor , a többi alkatrész felismerhető .

876demo2.brd

(#) r3pl4y hozzászólása Máj 6, 2010 /

Helló mindenki!
Nincs valakinek egy próbapanel rajza 16F628A -ra amin vannak LED-ek meg 7 szeg.-es kijelző meg pár gomb?

Ilyet szeretnék magamnak építeni, úgy gondolom, hogy kezdésnek jó lenne... mert azért gondolom ezzel már sok mindent meg tudnék csinálni... mondjuk jó lenne ha a portokat külön is ki lehetne vezetni rajta tüskesoron, hogy később esetleg bővíteni is tudjam... hőmérő, LCD stb... ha tud valaki ilyet akkor légyszi linkeljen már...

Köszi előre is.
Üdv!
(#) icserny válasza r3pl4y hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

Nézz körül a Microchip oldalán, ötletadónak jól jöhat az ott található demó kártyák kapcsolási rajzának tanulmányozása.
(#) vilmosd válasza r3pl4y hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

Hali
Ha ez megfelel akkor hasznald egeszseggel.
Udv Vili
(#) r3pl4y válasza vilmosd hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

Köszönöm szépen.
Szerintem ez jó lenne megtanulni gondolom a főbb dolgokat... bár lehetne rajta 2 db 7 szeg.-es kijelző de végülis mindegy.

Csak nem értek egy dolgot vagyis kettőt? Mi az isten az a JP6? Én nem látom, hogy azzal valamit is lehetne csinálni?
Meg a JP7 ami a tápból a GND vonalon jön ki... azt hova kell itt csatlakoztatni? Elnézést a lámaságomért de nem értem, a többire rájöttem csak erre a kettőre nem...

Meg milyen kijelzőt vegyek ebbe? mármint mekkorát mert ahhoz szeretném tartani magam ami a PDF-be van nyák... gondolom az nyomtatható onnan direktbe...
(#) r3pl4y válasza r3pl4y hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

Már meg van hozzá minden, kész a nyák is most rakom össze... csak nem tudom mi az a jp6 meg jp7 azok mire kellenek? Valaki irja már meg ha tudja... köszi...

Majd még valahova teszek egy ICSP csatit is, hogy ne kelljen a PIC-et kiszedni belőle.. ha kész akkor lesz kép is
(#) icserny válasza r3pl4y hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

Idézet:
„mi az a jp6 meg jp7 azok mire kellenek?”
Csatlakozási pontok...
Amint látod, a panel közepén van egy raszteres próbanyák felület, pl. ha ott megépítesz valamit (pl. kétszámjegyű kijelzőt...), akkor annak is kellenek majd kivezetések.

A föld kivezetés meg referenciapontnak kell (pl. ehhez képest mérsz feszültséget az áramkör egyes pontjain).
(#) vilmosd válasza r3pl4y hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

Hali
Jo reggelt ( nalam 5 AM van)
Orulok hogy sikerult. A csatlakozosor szerepet a kollega mar leirta. Kiegeszitenem azzal, hogy pl csatlakoztatni akarsz egy kulso elemet (pl. homersekleterzekelot) ezeken a pontokon megteheted. Az ICSP-s meg nem keszult el, de en is igy csinaltam. Feltettem egy 6 labas csatit es alul bedrotoztam a labakhoz. A dioda a MCLR labon azert van ott. A kijelzo tipusat nem tudom megmondani, mert tobb szaz hasonlo bekotesu van. Mindenesetre azok jok amiknek alul es felul van 5-5 labuk es a kozepso labak a kozos kivezetesei. Alkalmazhatsz kozos anodos, vagy kozos katodos tipust is kedved szerint. A JP8 jumpert e-szerint kell beforrasztani.
Jo jatszogatast
Udv Vili
(#) icserny válasza vilmosd hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

Az MCLR-re jobb volna, ha nem kötnétek diódát! (theát D2 helyére egy rövidzárat javaslok). A 10 kOhmos ellenállás elegendő ahhoz, hogy Vpp és Vdd megfelelő szintre korlátozza a kiegyenlítő áramot. Volt már erről sok vita a HE különböző topikjaiban. A dióda hátránya, hogy VDD megszűnésekor nem húzza le az MCLR lábat, s így egy gyors újra-bekapcsoláskor nem lesz meg a POR reset.
(#) vilmosd válasza icserny hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

Hali
Igazd van, de en pl altalaban (ha lehetseges) a belso MCLR-t hasznalom, igy a lab bemenetkent funkcional. A masik problema, hogy a 7805 utalja a magasabb feszultsegu megkuldest a OUTPUT-on. Ja es a PK2 manual ezt a megoldast ajanlja.
Udv Vili
(#) icserny válasza vilmosd hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

Idézet:
„Ja es a PK2 manual ezt a megoldast ajanlja.”
Ugyanakkor a Microchip demókártyákon sem alkalmazzák az ajánlást...
(#) r3pl4y hozzászólása Máj 7, 2010 /

Hát meg is építettem Tökéletesen megy... már számol 1-9 -ig nem túl sok de kezdő vagyok...

Na más: van ugye ezen 5 gomb... de ebből csak 4 -et köthetek be a pic-re... mi az 5.-ik? semmit nem csinál nekem... arra gondoltam, hogy valami reset mert már láttam olyat egy panelon... de ez nem resetel... nemsoká rakok fel képet

Hali
Attol fugg minek allitottad a MCLR labat. Lehet belso felhuzast is alkalmazni, akkor a MCLR bemenetkent funkcional. Vagy esetleg szakadt a panel.
Udv Vili

Hali!

Nem nagyon értem... akkor ezek szerint az reset volna csak nekem nem megy?

Mit kell belőnöm a 16F628A-n, hogy működjön?

Hali
Ha ASM-ben programozol a confignal allithato sok alap beallitas, igy a MCLR is.
  1. _MCLRE_ON                    EQU     H'3FFF'
  2. _MCLRE_OFF                   EQU     H'3FDF'

Az elso esetben kulso, a masdik esetben belso MCLR van. Tanulmanyozd a P16F628A.H filet a lehetseges allitasokrol (az adatlapot is)
Udv Vili

Bekapcsoltam kikapcsoltam, de akkor sem csinál semmit...

Pedig gondolom, hogy ha megnyomom a gombot akkor újra kellene indulnia a picnek... de nem.. . a nyákon pedig elvileg nincs hiba...pill és jönnek a képek is

*SZERK:
Na már vannak képek... ICSP-t betettem középre... a képen még nincs kész teljesen...

Sajnos nem voltak 3mm-es ledek ezért ilyen idiótán néz ki 5mm-sekkel...
(#) r3pl4y válasza r3pl4y hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

Az nem lehet, hogy azért nem megy mert ez van előtte a config file-ba?
__config 0x3D18

én ezután raktam ezt, igy:

__config 0x3D18 & H'3FFF'

Idézet:
„__config 0x3D18 & H'3FFF'”

Ez így nem fogja engedélyezni! (Az ÉS művelet már csak nullázni tud...)

Így írd:
  1. __config (_INTOSC_OSC_NOCLKOUT & _WDT_OFF & _MCLRE_ON & _BOREN_OFF & _LVP_OFF )
(#) r3pl4y válasza icserny hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

Beírtam így nem futtatja a programot se már... valami nem tetszik neki... külső oszcillátor kellene neki esetleg vagy miért?
Jah és ASM-ben programozok igen.

Hali
Ha megnyomod a nyomogombot van valtozas? Merd meg a nyomogombon es a PIC laban is. A Configot igy kellene irni :
  1. __config  _CP_OFF & _WDT_OFF  &  _PWRTE_ON  & _MCLRE_ON & _INTOSC_OSC_NOCLKOUT & _LVP_OFF
Igy lathatod a config funkciok beallitasait, es a valtoztatasokat konnyebben tudod megcsinalni. De ez a tema mar nem ebbe a tropikba tartozik. Esetleg tedd fel a kerdeseidet a PIC kezdőknek topikban mert ez erre van. Itt esetleg megjutalmaznak egy elakadasjelzo haromszoggel.
Udv Vili

Idézet:
„Beírtam így nem futtatja a programot se már...”
Véletlenül nem te tartod lehúzva az MCLR lábat a programozóval? (MPLAB-ban rá kell bökni a Programmer/Relase from Reset) De ez már tényleg nem ebbe a topikba való!
(#) gabi20 válasza r3pl4y hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

Üdv
Ha ICSP programozót használsz és a RESET lábat portnak állítottad be, akkor ICSP - vel többet át nem programozod a PIC - et.
(#) vilmosd válasza gabi20 hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

Nem hiszem
(#) r3pl4y válasza icserny hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

Köszönöm a segítséget, és elnézést, hogy rossz topic-ba írtam, csak elkezdtem itt veled a panel-ről beszélgetni és leragadtam itt miközben már nem ide kellett volna írni a többi kérdést, szóval elnézést mégegyszer...

Sikerült egyébként én tartottam felhúzva az MCLR lábat MPLabba... de ez igy idegesítő, hogy ez nem jegyzi meg, hogy ne tartsa úgy... :S

Ha külső oscillátort akarok használni akkor csak rá kell raknom 2 jumpert a helyére és kész is?

Termeszetesen

Idézet:
„S Ha külső oscillátort akarok használni akkor csak rá kell raknom 2 jumpert a helyére és kész is?”

A konfigurációt is módosítani kell: _INTOSC_OSC_NOCLKOUT helyett _XT_OSC kell (nagyobb sebességeknél pedig _HS_OSC)
(#) szilva válasza gabi20 hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

Ez nem AVR!
Következő: »»   5 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem