Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok építettem próbapanelos pic-ezéshez egy tápot ami tud 5v és 3.3v-t szerintetek ez jó ötlet volt.
Az én próbapaneljeim most készültek el , Házi kivitelezezésben egyik sem került 1500-nál többe !
Itt vannak a képek a "készletről"http://mickey5.fw.hu/leirasok.htm A kaqkk system címszó alatt
Most készül a legújabb "demó"panelom 876-886 hoz
Az eagle filéket felteszem , ha teljesen kész lesz képet is rakok fel . A file megnyitása után klikk a ratnestre . A két tranzisztortok az ra.0-ra.1 bemeneten lm35 analóg hőszenzor , a többi alkatrész felismerhető .
Helló mindenki!
Nincs valakinek egy próbapanel rajza 16F628A -ra amin vannak LED-ek meg 7 szeg.-es kijelző meg pár gomb? Ilyet szeretnék magamnak építeni, úgy gondolom, hogy kezdésnek jó lenne... mert azért gondolom ezzel már sok mindent meg tudnék csinálni... mondjuk jó lenne ha a portokat külön is ki lehetne vezetni rajta tüskesoron, hogy később esetleg bővíteni is tudjam... hőmérő, LCD stb... ha tud valaki ilyet akkor légyszi linkeljen már... Köszi előre is. Üdv!
Nézz körül a Microchip oldalán, ötletadónak jól jöhat az ott található demó kártyák kapcsolási rajzának tanulmányozása.
Hali
Ha ez megfelel akkor hasznald egeszseggel. Udv Vili
Köszönöm szépen.
Szerintem ez jó lenne megtanulni gondolom a főbb dolgokat... bár lehetne rajta 2 db 7 szeg.-es kijelző de végülis mindegy. Csak nem értek egy dolgot vagyis kettőt? Mi az isten az a JP6? Én nem látom, hogy azzal valamit is lehetne csinálni? Meg a JP7 ami a tápból a GND vonalon jön ki... azt hova kell itt csatlakoztatni? Elnézést a lámaságomért de nem értem, a többire rájöttem csak erre a kettőre nem... Meg milyen kijelzőt vegyek ebbe? mármint mekkorát mert ahhoz szeretném tartani magam ami a PDF-be van nyák... gondolom az nyomtatható onnan direktbe...
Már meg van hozzá minden, kész a nyák is most rakom össze... csak nem tudom mi az a jp6 meg jp7 azok mire kellenek? Valaki irja már meg ha tudja... köszi...
Majd még valahova teszek egy ICSP csatit is, hogy ne kelljen a PIC-et kiszedni belőle.. ha kész akkor lesz kép is Idézet: Csatlakozási pontok... „mi az a jp6 meg jp7 azok mire kellenek?” Amint látod, a panel közepén van egy raszteres próbanyák felület, pl. ha ott megépítesz valamit (pl. kétszámjegyű kijelzőt...), akkor annak is kellenek majd kivezetések. A föld kivezetés meg referenciapontnak kell (pl. ehhez képest mérsz feszültséget az áramkör egyes pontjain).
Hali
Jo reggelt ( nalam 5 AM van) Orulok hogy sikerult. A csatlakozosor szerepet a kollega mar leirta. Kiegeszitenem azzal, hogy pl csatlakoztatni akarsz egy kulso elemet (pl. homersekleterzekelot) ezeken a pontokon megteheted. Az ICSP-s meg nem keszult el, de en is igy csinaltam. Feltettem egy 6 labas csatit es alul bedrotoztam a labakhoz. A dioda a MCLR labon azert van ott. A kijelzo tipusat nem tudom megmondani, mert tobb szaz hasonlo bekotesu van. Mindenesetre azok jok amiknek alul es felul van 5-5 labuk es a kozepso labak a kozos kivezetesei. Alkalmazhatsz kozos anodos, vagy kozos katodos tipust is kedved szerint. A JP8 jumpert e-szerint kell beforrasztani. Jo jatszogatast Udv Vili
Az MCLR-re jobb volna, ha nem kötnétek diódát! (theát D2 helyére egy rövidzárat javaslok). A 10 kOhmos ellenállás elegendő ahhoz, hogy Vpp és Vdd megfelelő szintre korlátozza a kiegyenlítő áramot. Volt már erről sok vita a HE különböző topikjaiban. A dióda hátránya, hogy VDD megszűnésekor nem húzza le az MCLR lábat, s így egy gyors újra-bekapcsoláskor nem lesz meg a POR reset.
Hali
Igazd van, de en pl altalaban (ha lehetseges) a belso MCLR-t hasznalom, igy a lab bemenetkent funkcional. A masik problema, hogy a 7805 utalja a magasabb feszultsegu megkuldest a OUTPUT-on. Ja es a PK2 manual ezt a megoldast ajanlja. Udv Vili Idézet: Ugyanakkor a Microchip demókártyákon sem alkalmazzák az ajánlást... „Ja es a PK2 manual ezt a megoldast ajanlja.”
Hát meg is építettem Tökéletesen megy... már számol 1-9 -ig nem túl sok de kezdő vagyok...
Na más: van ugye ezen 5 gomb... de ebből csak 4 -et köthetek be a pic-re... mi az 5.-ik? semmit nem csinál nekem... arra gondoltam, hogy valami reset mert már láttam olyat egy panelon... de ez nem resetel... nemsoká rakok fel képet
Hali
Attol fugg minek allitottad a MCLR labat. Lehet belso felhuzast is alkalmazni, akkor a MCLR bemenetkent funkcional. Vagy esetleg szakadt a panel. Udv Vili
Hali!
Nem nagyon értem... akkor ezek szerint az reset volna csak nekem nem megy? Mit kell belőnöm a 16F628A-n, hogy működjön?
Hali
Ha ASM-ben programozol a confignal allithato sok alap beallitas, igy a MCLR is.
Az elso esetben kulso, a masdik esetben belso MCLR van. Tanulmanyozd a P16F628A.H filet a lehetseges allitasokrol (az adatlapot is) Udv Vili
Bekapcsoltam kikapcsoltam, de akkor sem csinál semmit...
Pedig gondolom, hogy ha megnyomom a gombot akkor újra kellene indulnia a picnek... de nem.. . a nyákon pedig elvileg nincs hiba...pill és jönnek a képek is *SZERK: Na már vannak képek... ICSP-t betettem középre... a képen még nincs kész teljesen... Sajnos nem voltak 3mm-es ledek ezért ilyen idiótán néz ki 5mm-sekkel...
Az nem lehet, hogy azért nem megy mert ez van előtte a config file-ba?
__config 0x3D18 én ezután raktam ezt, igy: __config 0x3D18 & H'3FFF' Idézet: „__config 0x3D18 & H'3FFF'” Ez így nem fogja engedélyezni! (Az ÉS művelet már csak nullázni tud...) Így írd:
Beírtam így nem futtatja a programot se már... valami nem tetszik neki... külső oszcillátor kellene neki esetleg vagy miért?
Jah és ASM-ben programozok igen.
Hali
Ha megnyomod a nyomogombot van valtozas? Merd meg a nyomogombon es a PIC laban is. A Configot igy kellene irni :
Udv Vili Idézet: Véletlenül nem te tartod lehúzva az MCLR lábat a programozóval? (MPLAB-ban rá kell bökni a Programmer/Relase from Reset) De ez már tényleg nem ebbe a topikba való! „Beírtam így nem futtatja a programot se már...”
Üdv
Ha ICSP programozót használsz és a RESET lábat portnak állítottad be, akkor ICSP - vel többet át nem programozod a PIC - et.
Köszönöm a segítséget, és elnézést, hogy rossz topic-ba írtam, csak elkezdtem itt veled a panel-ről beszélgetni és leragadtam itt miközben már nem ide kellett volna írni a többi kérdést, szóval elnézést mégegyszer...
Sikerült egyébként én tartottam felhúzva az MCLR lábat MPLabba... de ez igy idegesítő, hogy ez nem jegyzi meg, hogy ne tartsa úgy... :S Ha külső oscillátort akarok használni akkor csak rá kell raknom 2 jumpert a helyére és kész is? Idézet: „S Ha külső oscillátort akarok használni akkor csak rá kell raknom 2 jumpert a helyére és kész is?” A konfigurációt is módosítani kell: _INTOSC_OSC_NOCLKOUT helyett _XT_OSC kell (nagyobb sebességeknél pedig _HS_OSC) |
Bejelentkezés
Hirdetés |