Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Hali!
Csináltam egy normálisabb ICSP-t, mert elég bizonytalanul működött eddig, viszont most ha a Pickit2 programban a törlésre kattiontok, akkor a config biteketet nem törli, ez onnan derült ki, hogy Blank Checknél kiírja hogy "Configuration not blank". Viszont ha törlés után a nyomok egy Write-ot akkor a konfig bitek is törlődnek, továbbá ha MPLAB alól törlöm, utána a Pickit2 is üresnek látja a config biteket is. Lehet még mindig valami el van szúrva, de gyanús hogy csak a config biteknél van baj, és csak a Pickit2 programnál. Valakinek valami tipp?
Szia!
A "Bulk Erase Program Memory" parancs egyes típusoknál nem törli a konfigurációs szót / szavakat (pl. 16F84A). Meg kell nézni az adott típus programozási leírását... Idézet: Van némi következetlenség a PICkit2 kezelőprogramjában. Én is tapasztaltam olyat, hogy beállított kódvédelem után teljes törlést végezve továbbra is kódvédelmet jelzett ki.„gyanús hogy csak a config biteknél van baj, és csak a Pickit2 programnál.” Bill Gates tanácsát kell megfogadni (kiszállunk és újra beülünk)! Valószínűleg ez az oka annak, hogy MPLAB-ban végzett törlés után a PICkit2 kezelőprogramja töröltnek látja a biteket. Idézet: „kiszállunk és újra beülünk” Ezt hogy érted? szerk.: Egyébként eddig amikor jó volt, akkor a törlés is jól működött.
Lehet újra kéne égetni a PK2-be a firmware-t.
Idézet: Úgy, hogy lecsatlakoztatjuk a kísérleti áramkört, kikapcsoljuk a PICkit2 készüléket és kilépünk a PICkit2 kezelői programjából. Újra elindítva és felismertetve egy Read után már jól olvassa vissza a konfigurációs biteket.„Ezt hogy érted?” Mindezt gyári PICkit2 készülékkel tapasztaltam.
sziasztok
Van pár darab PIC16F628 tipusu IC-m amit valahogy nem akar programozni a PICKit 2 es klónom. Azt irja ki hogy CODE PROTEC. Ez gondolol valami kodvédelmet jelenthet . Hogy lehet ezt feloldani? Előre is köszi a segítséget. üdv : Tiva
Szia!
Ha jól értettem, akkor a kiszemelt lefordított állományt betöltve megjelent egy piros "Code protect" felirat. A kódvédelmet a konfigurációs szó egyes bitjei álítják be. A PicKit2 programjával azonban (közvetlenül) nem írható át.... A megoldás lépései: - A kérdéses típus adatlapjából vagy a programozási adatlapjából meg kell határozni a biteket. - Fordítsuk le a programot a konfigurációs szó értékének megváltoztatása után. - Ha a fenti nem lehetséges - nincs meg a forrás: Készítsünk másolatot az állományról. Egy alkalmas szövegszerkesztővel meg kell nyitni a hex állományt. A formátuma Intel Hex. Meg kell keresni a 0x2007 címhez tartozó adatot - a címek duplázódnak a szavas utasítások miatt. A 0x2007 címhez tartozó (0x400E és 0x400F) két byte értékét kell módosítani a kódvédelem bitjeinek átállításával. A módosításokat jegyezzük fel. Adjuk össze binárisan (Kalkulátor programmal) a két byte módosítását modulo 256 és vonjuk le az ellenőrző byte (a sor legvégén levő byte) értékéből. Mentsük el az állományt. Ha a módosítottat betöltjük, a felirat már nem jelenik meg.
Lenne egy kérdésem, a 18F2550 helyett a 18F2620 is megfelel vajon? Illetve ha igen, akkor a forráskódban elég csak a processzortípust átállítani?
Nem felel meg.
Rendben, sejtettem. (Akkor szereznem kell 18F2550-eseket.)
Sziasztok!
Néhány óra keresgélés után nem találtam egyértelmű választ arra, hogy a Pickit2 klónnal lehet-e programozni a 24F, 24H, 30-as, 33-as és 32-es sorozatú PIC-eket. Valaki tud biztos választ adni? Bonca
Olyat keress, amin van a szintillesztő. watt klónján van.
-------------- Lassan nekem is eljön az ideje, hogy építenem kell egy Pickit2-t. Nincs semmi gond az ICD2-vel most is azt használom, de mióta az mplab-ban nem lehet egyszerre aktív az mplab sim és az icd2 mint programmer, azóta azért kényelmetlenebb lett a fejlesztés. Létezik ICD2-höz is külső program, de sajnos nem gyári, és úgy tűnik, hogy nincs is új verzió belőle. 16F876-ot jól égeti, de most próbáltam 18F4550-el és itt valami nem stimmel. Ebből pedig az egyedüli kiútnak a Pickit tűnik Idézet: A válasz azért nem egyértelmű, mert többféle klón létezik. „nem találtam egyértelmű választ arra, hogy a Pickit2 klónnal lehet-e programozni a 24F, 24H, 30-as, 33-as és 32-es sorozatú PIC-eket.” - Szilva PICkit2 klónja eredeti formájában "csak az 5V-os tápfeszültséget támogatja, ezért a 3.3V-os eszközökhöz szükséges egy kis illesztő". Az illesztővel együtt már használható a 3,3 V-os mikrovezérlőkhöz is. - Watt PICkit2 klónja külön kiegészítés nélkül használható 3,3 V-os mikrovezérlőkhöz is. - HP41C furatszerelt alkatrészekkel épített PICkit2 klónja tudomásom szerint szintén használható 3,3 V-os mikrovezérlőkhöz.
A PK2 klónok is ugyanazokat tudják égetni mint a gyári PK2, CSAK úgy ahogy icserny írta egyel előttem.
hello
Nekem a benne lévő program nem kell hanem ki szeretném törölni ami benne van és másikat beletölteni. Kiolvasáskor csak 0000 ákat ir ki és nem enged törölni.A PIC eket szeretném felhasználni. üdv : Tiva
Szia!
Nézd meg mekkorára van állítva a Vdd. A teljes törlés a 16F628-nál csak 4.5V felett lehetséges.
Szia!
Van itt egy kis hiba a PicKit2 V2.61 programban: - Adva van egy pic16F628A, a configurációs szóban be van állítva a kódvédelem (CP=0 azaz aktív, beprogramozva a pic-ben). - Kiolvasom a tartalmát, minden program szó értéke 0, a konfigurációs szó 0x01FF, megjelenik a piros "Code protect" - eddig minden rendben... - A PicKit2 programban a kék "Config word" -re kattintva átállítom a konfigurációs szó 13. bitjét, így most 0x21FF lesz az értéke. Ennek ellenére a kijelzett érték 0x01FF, a piros felirat ott marad.... - Beprogramozom az új konfigurációs szót. Mivel a program memória 0x0-kat tartalmazott, nincs programozási hiba. Nem szól, hogy a CP bitet így nem lehet átállítani. - Kiadom a törlés parancsot - a konfigurációs szó értéke továbbra is 0x01FF, a piros felirat még mindig ott van, a program memória már 0x3FFF -eket tartalmaz. - A konfigurációs szó miért nem változik 0x21FF-re ? - Kiolvasom a pic-et - a konfigurációs szó értéke továbbra is 0x01FF, a piros felirat még mindig ott van, a program memória már 0x3FFF -eket tartalmaz. - A konfigurációs szó miért nem változik 0x21FF-re ? - Újraindítom a programot és kiolvasom a pic-et - Láss csodát a piros felirat eltünik, a konfigurációs szó értéke 0x21FF.
Tudtam én hogy valami nem stimmel ezzel a programmal
Üdvözlök mindenkit!
Találkozott már valaki közületek olyan hibajelenséggel, hogy egy asztali gépre simán fel lehet telepíteni a PICkit 2 v2.61.00-ás szoftverét, és az MPLAB 8.50-et is, de a notimra csak az MPLAB megy fel, a PICkit szoftvere nem, hibával leáll. Mindkettő gép XP SP3, szinte ugyanolyan szoftverekkel. Van esetleg valami kényes progi ami miatt meghiúsulhat a telepítés vagy mi lehet az ok? Ha van valami ötletetek kérlek osszátok meg velem, meg hát lehet hogy más is találkozik e problémával. Köszönöm előre is! Idézet: „Újraindítom a programot és kiolvasom a pic-et” Ilyen már velem is volt. Ezért ha valami nem stimmel ezt tesztem.
Idézet: „a PICkit szoftvere nem, hibával leáll.” Talán leírhatnád, hogy milyen hibával áll le...
hello
Köszi a segítséget sikerült igy törölnöm a tartalmakat. Egy darabnál viszont nem megy mert ott All Protect et ir ki amikor beolvasom a régi tartalmat. Erre is van valami megoldás?
Valóban kissé elhamarkodottan küldtem be a kérdést, ezért bocsi. Kezdetnek a szokásos windows hiba: A(z) Setup hibát észlelt, ezért leáll...stb...a szokásos folytatással. Ha nem a setup telepítővel kezdem hanem a PICkit2Setup.msi fájl indításával, akkor a következőt kapom: fejlécben: Adatvégrehajtás megakadályozása - Microsoft Windows
alatta: A számítógép védelme érdekében a Windows bezárta ezt a programot. Név: Windows Installer A setup telepítő hibaüzenete még a következőket tartalmazza: A hiba paraméterei: AppName: setup.exe, AppVer: 8.0.50.727.42, ModName: msihnd.dll, ModVer: 3.1.4001.5512. Más valami egyebet írjak még le? Mindkettő gépen azonos, rendszergazda jogom van, tehát az nem lehet gond. Van valami ötleted?
Szia!
Az "All protect" azt jelenti, hogy a program és az adat memóriára is be van állítva a védelem. Szerintem az Erase, kilépés, újraindítás, kiolvasás után üresnek kellene lennie...
Érdeklődnék hogy ha az USB-m ből 4.74V jön ki azzal mennyire lesz működőképes? Hamarosan elkészül az én égetőm is Szilva tervei alapján képek majd lesznek
Annak jonak kell lennie -- nagyon ritka, hogy ennel magasabb fesz jelenik meg az USB-n.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |