Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   74 / 211
(#) zenetom hozzászólása Máj 8, 2010 /

Hali!
Csináltam egy normálisabb ICSP-t, mert elég bizonytalanul működött eddig, viszont most ha a Pickit2 programban a törlésre kattiontok, akkor a config biteketet nem törli, ez onnan derült ki, hogy Blank Checknél kiírja hogy "Configuration not blank". Viszont ha törlés után a nyomok egy Write-ot akkor a konfig bitek is törlődnek, továbbá ha MPLAB alól törlöm, utána a Pickit2 is üresnek látja a config biteket is.
Lehet még mindig valami el van szúrva, de gyanús hogy csak a config biteknél van baj, és csak a Pickit2 programnál.
Valakinek valami tipp?
(#) Hp41C válasza zenetom hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Szia!

A "Bulk Erase Program Memory" parancs egyes típusoknál nem törli a konfigurációs szót / szavakat (pl. 16F84A). Meg kell nézni az adott típus programozási leírását...
(#) icserny válasza zenetom hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Idézet:
„gyanús hogy csak a config biteknél van baj, és csak a Pickit2 programnál.”
Van némi következetlenség a PICkit2 kezelőprogramjában. Én is tapasztaltam olyat, hogy beállított kódvédelem után teljes törlést végezve továbbra is kódvédelmet jelzett ki.

Bill Gates tanácsát kell megfogadni (kiszállunk és újra beülünk)! Valószínűleg ez az oka annak, hogy MPLAB-ban végzett törlés után a PICkit2 kezelőprogramja töröltnek látja a biteket.
(#) zenetom válasza icserny hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Idézet:
„kiszállunk és újra beülünk”

Ezt hogy érted?
szerk.: Egyébként eddig amikor jó volt, akkor a törlés is jól működött.
(#) cNobody válasza zenetom hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Lehet újra kéne égetni a PK2-be a firmware-t.
(#) zenetom válasza cNobody hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Beleraktam, így is ugyanaz a helyzet.
(#) icserny válasza zenetom hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Idézet:
„Ezt hogy érted?”
Úgy, hogy lecsatlakoztatjuk a kísérleti áramkört, kikapcsoljuk a PICkit2 készüléket és kilépünk a PICkit2 kezelői programjából. Újra elindítva és felismertetve egy Read után már jól olvassa vissza a konfigurációs biteket.

Mindezt gyári PICkit2 készülékkel tapasztaltam.
(#) zenetom válasza icserny hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Ez se segít
(#) tiva77 hozzászólása Máj 9, 2010 /

sziasztok

Van pár darab PIC16F628 tipusu IC-m amit valahogy nem akar programozni a PICKit 2 es klónom. Azt irja ki hogy CODE PROTEC. Ez gondolol valami kodvédelmet jelenthet . Hogy lehet ezt feloldani?
Előre is köszi a segítséget.

üdv : Tiva
(#) Hp41C válasza tiva77 hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Szia!

Ha jól értettem, akkor a kiszemelt lefordított állományt betöltve megjelent egy piros "Code protect" felirat.

A kódvédelmet a konfigurációs szó egyes bitjei álítják be. A PicKit2 programjával azonban (közvetlenül) nem írható át....

A megoldás lépései:
- A kérdéses típus adatlapjából vagy a programozási adatlapjából meg kell határozni a biteket.
- Fordítsuk le a programot a konfigurációs szó értékének megváltoztatása után.
- Ha a fenti nem lehetséges - nincs meg a forrás:
Készítsünk másolatot az állományról. Egy alkalmas szövegszerkesztővel meg kell nyitni a hex állományt. A formátuma Intel Hex. Meg kell keresni a 0x2007 címhez tartozó adatot - a címek duplázódnak a szavas utasítások miatt. A 0x2007 címhez tartozó (0x400E és 0x400F) két byte értékét kell módosítani a kódvédelem bitjeinek átállításával. A módosításokat jegyezzük fel. Adjuk össze binárisan (Kalkulátor programmal) a két byte módosítását modulo 256 és vonjuk le az ellenőrző byte (a sor legvégén levő byte) értékéből. Mentsük el az állományt. Ha a módosítottat betöltjük, a felirat már nem jelenik meg.
(#) bankimajki hozzászólása Máj 9, 2010 /

Lenne egy kérdésem, a 18F2550 helyett a 18F2620 is megfelel vajon? Illetve ha igen, akkor a forráskódban elég csak a processzortípust átállítani?
(#) potyo válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Nem felel meg.
(#) bankimajki válasza potyo hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Rendben, sejtettem. (Akkor szereznem kell 18F2550-eseket.)
(#) Bonca hozzászólása Máj 9, 2010 /

Sziasztok!
Néhány óra keresgélés után nem találtam egyértelmű választ arra, hogy a Pickit2 klónnal lehet-e programozni a 24F, 24H, 30-as, 33-as és 32-es sorozatú PIC-eket. Valaki tud biztos választ adni?

Bonca
(#) potyo válasza Bonca hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Olyat keress, amin van a szintillesztő. watt klónján van.

--------------

Lassan nekem is eljön az ideje, hogy építenem kell egy Pickit2-t. Nincs semmi gond az ICD2-vel most is azt használom, de mióta az mplab-ban nem lehet egyszerre aktív az mplab sim és az icd2 mint programmer, azóta azért kényelmetlenebb lett a fejlesztés. Létezik ICD2-höz is külső program, de sajnos nem gyári, és úgy tűnik, hogy nincs is új verzió belőle. 16F876-ot jól égeti, de most próbáltam 18F4550-el és itt valami nem stimmel. Ebből pedig az egyedüli kiútnak a Pickit tűnik
(#) icserny válasza Bonca hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Idézet:
„nem találtam egyértelmű választ arra, hogy a Pickit2 klónnal lehet-e programozni a 24F, 24H, 30-as, 33-as és 32-es sorozatú PIC-eket.”
A válasz azért nem egyértelmű, mert többféle klón létezik.
- Szilva PICkit2 klónja eredeti formájában "csak az 5V-os tápfeszültséget támogatja, ezért a 3.3V-os eszközökhöz szükséges egy kis illesztő". Az illesztővel együtt már használható a 3,3 V-os mikrovezérlőkhöz is.
- Watt PICkit2 klónja külön kiegészítés nélkül használható 3,3 V-os mikrovezérlőkhöz is.
- HP41C furatszerelt alkatrészekkel épített PICkit2 klónja tudomásom szerint szintén használható 3,3 V-os mikrovezérlőkhöz.
(#) cNobody válasza Bonca hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

A PK2 klónok is ugyanazokat tudják égetni mint a gyári PK2, CSAK úgy ahogy icserny írta egyel előttem.
(#) tiva77 válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

hello

Nekem a benne lévő program nem kell hanem ki szeretném törölni ami benne van és másikat beletölteni. Kiolvasáskor csak 0000 ákat ir ki és nem enged törölni.A PIC eket szeretném felhasználni.

üdv : Tiva
(#) Hp41C válasza tiva77 hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Szia!

Nézd meg mekkorára van állítva a Vdd. A teljes törlés a 16F628-nál csak 4.5V felett lehetséges.

hello

A VDD 4,9V on van .
(#) Hp41C válasza tiva77 hozzászólására (») Máj 16, 2010 / 4

Szia!

Van itt egy kis hiba a PicKit2 V2.61 programban:
- Adva van egy pic16F628A, a configurációs szóban be van állítva a kódvédelem (CP=0 azaz aktív, beprogramozva a pic-ben).
- Kiolvasom a tartalmát, minden program szó értéke 0, a konfigurációs szó 0x01FF, megjelenik a piros "Code protect" - eddig minden rendben...
- A PicKit2 programban a kék "Config word" -re kattintva átállítom a konfigurációs szó 13. bitjét, így most 0x21FF lesz az értéke. Ennek ellenére a kijelzett érték 0x01FF, a piros felirat ott marad....
- Beprogramozom az új konfigurációs szót. Mivel a program memória 0x0-kat tartalmazott, nincs programozási hiba. Nem szól, hogy a CP bitet így nem lehet átállítani.
- Kiadom a törlés parancsot - a konfigurációs szó értéke továbbra is 0x01FF, a piros felirat még mindig ott van, a program memória már 0x3FFF -eket tartalmaz. - A konfigurációs szó miért nem változik 0x21FF-re ?
- Kiolvasom a pic-et - a konfigurációs szó értéke továbbra is 0x01FF, a piros felirat még mindig ott van, a program memória már 0x3FFF -eket tartalmaz. - A konfigurációs szó miért nem változik 0x21FF-re ?
- Újraindítom a programot és kiolvasom a pic-et - Láss csodát a piros felirat eltünik, a konfigurációs szó értéke 0x21FF.
(#) zenetom válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Tudtam én hogy valami nem stimmel ezzel a programmal
(#) szabi_zoli82 hozzászólása Máj 16, 2010 /

Üdvözlök mindenkit!
Találkozott már valaki közületek olyan hibajelenséggel, hogy egy asztali gépre simán fel lehet telepíteni a PICkit 2 v2.61.00-ás szoftverét, és az MPLAB 8.50-et is, de a notimra csak az MPLAB megy fel, a PICkit szoftvere nem, hibával leáll. Mindkettő gép XP SP3, szinte ugyanolyan szoftverekkel. Van esetleg valami kényes progi ami miatt meghiúsulhat a telepítés vagy mi lehet az ok? Ha van valami ötletetek kérlek osszátok meg velem, meg hát lehet hogy más is találkozik e problémával. Köszönöm előre is!
(#) watt válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Idézet:
„Újraindítom a programot és kiolvasom a pic-et”

Ilyen már velem is volt. Ezért ha valami nem stimmel ezt tesztem.
(#) potyo válasza szabi_zoli82 hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Idézet:
„a PICkit szoftvere nem, hibával leáll.”

Talán leírhatnád, hogy milyen hibával áll le...

hello

Köszi a segítséget sikerült igy törölnöm a tartalmakat.
Egy darabnál viszont nem megy mert ott All Protect et ir ki amikor beolvasom a régi tartalmat. Erre is van valami megoldás?
(#) szabi_zoli82 válasza potyo hozzászólására (») Máj 16, 2010 / 1

Valóban kissé elhamarkodottan küldtem be a kérdést, ezért bocsi. Kezdetnek a szokásos windows hiba: A(z) Setup hibát észlelt, ezért leáll...stb...a szokásos folytatással. Ha nem a setup telepítővel kezdem hanem a PICkit2Setup.msi fájl indításával, akkor a következőt kapom: fejlécben: Adatvégrehajtás megakadályozása - Microsoft Windows
alatta: A számítógép védelme érdekében a Windows bezárta ezt a programot. Név: Windows Installer
A setup telepítő hibaüzenete még a következőket tartalmazza: A hiba paraméterei: AppName: setup.exe, AppVer: 8.0.50.727.42, ModName: msihnd.dll, ModVer: 3.1.4001.5512. Más valami egyebet írjak még le? Mindkettő gépen azonos, rendszergazda jogom van, tehát az nem lehet gond. Van valami ötleted?
(#) Hp41C válasza tiva77 hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Szia!

Az "All protect" azt jelenti, hogy a program és az adat memóriára is be van állítva a védelem. Szerintem az Erase, kilépés, újraindítás, kiolvasás után üresnek kellene lennie...
(#) diablox hozzászólása Máj 18, 2010 /

Érdeklődnék hogy ha az USB-m ből 4.74V jön ki azzal mennyire lesz működőképes? Hamarosan elkészül az én égetőm is Szilva tervei alapján képek majd lesznek
(#) trudnai válasza diablox hozzászólására (») Máj 18, 2010 /

Annak jonak kell lennie -- nagyon ritka, hogy ennel magasabb fesz jelenik meg az USB-n.
Következő: »»   74 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem