Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Nekem meg azt mondd meg, hogy miért fontos a kondenzátor feltöltődésének az ideje?
Ebben igazad van ez elég érdekes kérdés..
Nem annyi időnként kell egyet "összeérjen"a szaggató amennyi idő alatt feltöltődik a kondi vagy csak a szaggató bekapcsolás kikapcsolási aránya fontos?
Nem 40V-ra töltődik!3 kondi van sorba kötve hogy jó legyen és 4800V-ot bír a 3
Ez magas feszültségű táp? Szerintem nem..
Folytótekercsen keresztül igen.Magas feszültség,nagy frekvencia.
Nem értem, hol van ebbe folytótekercs? Ennek a max kimeneti feszültsége 40V! nempedig 4800..
Még a képen is ott van hogy 40V/2A
Itt van kicsit nagyobb betűkkel odaírva minden(szerintem a 40W tévesztett meg)
[OFF]Elnézést én a tápegységről beszéltem ami pár hsz.-el előbb van
Köszi!
Azért ezt már befogom felyezni mert mindkét tekercs kész van 10órát tekertem és berekok egy biztosítákozot és ha nem jó megcsinálom Skori valamelyik változatát.És akkor hogy is van ez a szaggatónál csak a kikapcsolás-bekapcsolás ideje fontos pl.:mindegy hogy:0.1 másodpercet be és 1másodpercet ki mint 0.05másodpercet be és 0.5ki.Ez mindegy?Ja és bocs de nem találtam az oldalon rajzot és máshol se.Egyet tudnál küldeni?
Közben én is visszaolvastam és csak tévedés.Azért nézd meg mostantól,hogy kinek válaszolsz és hogy ő kinek válaszolt,de bocsánatot kérek én is.
Hello mindenkinek!
Van nekem egy TDA1564TH végfok IC-m (ami SMD) és ehhez szeretnék kapcsolási rajzot kérni. A válaszokat előreis köszönöm.
Igen találtam csak 2 fajta föld van. Van jelföld meg rendes föld. A második pdf-en van nyákterv is, de én úgy szeretném megoldani, hogy csak az IC legyen SMD a többi sima alkatrész.
Sziasztok. Nem tudom, hogy jó helyre írok-e?! Olyan gondom van, hogy a TV-m fülhallgató kimenetén a hangerőt nem lehet állítani, és irdatlan erős jel jön belőle. Ha rákötöm a házimozim akkor torzít nagyon és kis házimozi hangerő beállításnál is elég hangos a rendszer. Arra gondoltam, hogy készítek egy feszültségosztót (illetve kettőt a két csatornához egy-egy ugye). A gondom csak az, hogy nem tudom mekkorák legyenek az ellenállások . Az arányra úgy gondoltam, hogy ha felére esik a jel az tökéletes lenne, szóval 2 megegyező étékű ellenállás kellene. Tudna valaki valami segítséget nyújtani, hogy hogyan határozzam meg az ellenállások értékét? Vagy esetleg egyébmegoldás valaki?
Akkor csak annyi lenne a kérdésem (ha lehet), hogy a 15. láb-nál lévő 10kohm-os ellenállás hova megy(R pu)? Csak annyi van oda írva, hogy V logic (ez a második pdf ben van benne)
Szia!
Inkább potenciométeres osztót készíts. Szerintem egy száz ohm-os poti jó lesz.
100 ohmos? Nem kevés az? Nem lesz baja a házimozinak ha az erősítője bemenetén ilyen kis ellenállás lesz jelen? Én nem tudom, csak féltem szegényt. Most vettem .
A diagnosztikai kimenetről a pdf 7-ik oldalán olvashatsz.
De a tévéd kimeneti impedanciája viszont elég kicsi, úgyhogy a 100 ohm reális. Bemeneten lehet akármilyen kicsi ellenállás, az nem okozhat problémát.
Okés köszönöm mind2 választ . Szép napot!
Megcsináltam 10K-s ellenállásokkal mert azt találtam itthon. Az semmit nem ért. Utána 1K-sokkal. Azzal picit halkabb volt. Majd 150 ohmosakkal. AZzal már hallhatóan halkabb volt, de még mindig torzít. Szerintem ennyire szar a TV-m . Na mindegy ez van. Csak gondoltam közlöm az eredményeket. Üdv:Balázs
Igen ezt tudom . Csak nincs otthon egy potim sem ellenállások voltak. A jelszint hallhatóan esett, csak torz. Ebből arra következtetek hogy nem a kimenő jelszint a túl nagy az erősítőknek, hanem alapból torz a kimenő jele a TV-nek.
Kérlek segíts, az alábbi kérdés feltevésemre: quadriga gázkazánom van és hozzá micro boyler. Ha elmegyünk hazulról /betegség miatt/, akkor kikapcsolom a kazánt,de a villanykapcsolót nem kapcsolom le. Gondolom a villanykapcsoló a keringető szivattyút müködteti. Kérdésem az, hogy ilyenkor használ-e áramot, illetve, ha a kazán le van kapcsolva, akkor a keringető szivattyú müködik-e? Nem tudom jó volt-e a kérdés feltevés, de ha valaki érti akkor kérem válaszoljon köszönöm
Nem fogyaszt áramot, ha nem megy a kazán és a keringető szivattyú sem megy.
Udv!
Kaptam egy Minifor pákát ezekkel az adatokkal:24V,20W.Az lenne a kérdés,hogy elég -e neki egy 230V/24V-os 1200mA-es transzformátor? Üdv.
Ezt úgy lehetne megoldani,hogy mondjuk egy olyan transzformátort veszek,aminek van egy 12V-os és egy 24V-os kimenete?Csak így lehetséges?
(Köszönöm a gyors választ!) U.I:Lehet úgy is,hogy veszek egy 2x12v-osat és ha nagyobb hő kell,akkor a két 12V-os ágát "összekötöm"?
Mármint az eleje és/vagy az utóirat a helyes? (én már csak ilyen értetlen vagyok... )
Még mindig maradt bennem egy szálka(ígérem,az utolsó),de sehogy nem bírom elképzeli a 2*12-es variációt.Tudnál segíteni?
Sziasztok!
Egy kezdő kérdés: Hogy kell bekötni, és vezérelni azokat a 7szegmenses kijelzőket, amelyeknél az anód (-) a közös láb? Szóval hogyan tudom ezeket használni például egy PIC-el (ami ugye pozitív jeleket tud leadni a kimeneti lábain)? [jah, és nem szeretnék venni 8db tranyót] Egyáltalán miért van szükség ilyen fajta kijelzőkre, hol használják? |
Bejelentkezés
Hirdetés |