Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Amatőr Audiokészülék Építők Találkozója

Bővebb olvasni-látnivalók az AAÉT hivatalos honlapján. http://aaet.nhely.hu

Lapozás: OK   42 / 84
(#) Moszkvai válasza rockersrac hozzászólására (») Júl 18, 2010 /

Szia! Nekem kellett volna a PCL86-os.Mivel nem tudtam, hogy van nálad ezért nem jelentkeztem.
Majd a börzén összefutunk valamikor.
Viszont valaki ígért, hogy hoz egy gyári erősítőt, Én meg vele nem találkoztam.
(#) petemazi hozzászólása Júl 18, 2010 /

Na, rájöttem a hangszóró typusára, Fostex FE103.
Már csak a dobozterv kellene.
(#) Moszkvai hozzászólása Júl 18, 2010 /

Matyikának! Az előadók listája.

inside 2.jpg

(#) Action2K hozzászólása Júl 18, 2010 /

Örülök, hogy ilyen jól sikerült a találkozó, leszámítva azt az egy két hiányosságot. Jövőre csak jobb, lehet. Most már elmondhatom, évről évre jobb lesz, és jobbá is tesszük.

Nagy titkolódzás közepette, be lett mérve Alkotó "feketedoboz"-a is. Hiába burkolta be jó vastagon, hiába festette feketére, hiába nem láttunk bele, én mégis megfejtettem a rejtélyt! Tudom mi van a dobozban! Eláruljam, vagy találgattok egy kicsit?
(#) DuMatyi válasza Moszkvai hozzászólására (») Júl 18, 2010 /

Köszönöm!
(#) rockersrac válasza Action2K hozzászólására (») Júl 18, 2010 /

Áruld el!
(#) rockersrac válasza Moszkvai hozzászólására (») Júl 18, 2010 /

Következő börzére ha jössz, akkor megkapod a magadét!
(#) Doncso válasza Action2K hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Az én tippem a B5!
Idézet:
„évről évre jobb lesz, és jobbá is tesszük.”
ez nagyon tetszett!
(#) Norberto válasza Action2K hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Idézet:
„Tudom mi van a dobozban!”

Én is. Egy megépített erősítő, ha úgy tetszik, oldalanként egy-egy négypólus, alkatrészestül. Fogadjunk, én jártam a legközelebb eddig.
(#) Action2K válasza Doncso hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

B5 Gyalog üti C6-ot. Vagy mi az a B5?

Tudod, KDmester B5-ös erősítője. Én arra tippeltem.
Szerk : Új tipp . HTA30 Na jó, kicsit csaltam, apropó Laci, ha megkérlek, elküldenéd a PCL ről készült mérési jegyzőkönyvet? Eltenném. Köszi.
(#) DuMatyi válasza Action2K hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

A B5 egy lapméret a nyomdászatban. Egyébként erősítő konstrukció.
(#) Alkotó válasza Action2K hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Nincs a dobozban semmit titok, itt a fórumon készült mindenki szeme láttára.
Csak mivel vannak fekete bárányok is, ezért nem akartam szóba hozni sem a szerzőt sem a konstrukciót. Na és akármilyen szégyen is manapság, én kedvelem az említett ex-fórumozót.

És mind tudjuk, nagyon sok múlik a rajz mellett a konstrukción az alkatrészeken és a tápegységen is. Azaz egészen másmilyen lehet ugyanaz a kapcsolás is különböző kivitelek esetén.

Ismét köszönöm a mérést (persze mint ott is mondtam, akármit is mérhettünk volna, akkor is ez egy nagyon jó hangú erősítő).

Ja, annyira nem figyeltem azokat az eseményeket. Csaltál? Belenéztél a dobozba? :eek2:

Nem egészen, figyeltem, hogy mekkora sláger volt a HTA30, egy pár darab be is lett mérve ha jól láttam , és érezni lehetett a hangodon, hogy favorizálod, mert úgy mondtad, hogy "akárhogy titkolta én rájöttem" ha egy tda lett volna, valószínű nem vált ki érzelmeket. Aztán lehet , hogy tévedek. Eltaláltam?
(#) Action2K válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Az ám! És én a HTA30-nak mondanám. Négy különböző kivitel, mégis, megdöbbentő a hasonlóság. Mintha válogatott alkatrészekből készültek volna. Bár a tiedben az alsó tartomány kicsit "lapos", de ezt a 0.3dB-eltérést fehérfülű legyen a talpán, aki észreveszi.

Most készítem el a grafikonok képi formáját, mindet azonos skálabeosztásra, és feltünt, hogy nagyon hasonlít valamelyikre. Nosza összetettem egymásra őket, és látható a fenti eredmény.

Érdekes, mennyit elárul egy görbe.

Azt nem tudod, hogy Varttina milyen erősítőt méretett? Már csak az övé van hátra.

De, tudom, valaki mondta, de ha adsz egy huszast, akkor sem jutna eszembe.

Ő az, nem? Itt egy PSE-van, de milyen? Bővebben: Link
(#) Norberto válasza Action2K hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Szerintem EZ az, amit hozott.

6n6p pse. Megelőztél.
(#) Action2K válasza Norberto hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Köszi! az lesz!
(#) hapro válasza Action2K hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Ez tetszik.
(#) varttina válasza Doncso hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Igen, 6n6p PSE- t vittem.
(#) hapro válasza hapro hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

És ezek szerint csak nem olyan jó a Wima becsatolónak ahogy a híresztelésekből hallottam is...Vagy ki tudja talán az Alkotó által favorizált több kondis "csoda" a titka ennek a laposságnak.
Mindenesetre úgy hallottam-olvastam, hogy a Wima repertoárból mindössze 1 típusú kondi felel meg becsatoló kondinak.
Persze-persze a kompromisszumok...kinek mi az?

Laci!
Jövőre már valahogy rá kéne venni a Cirok Lacit, hogy egy végfokot ajánljon fel például nekem valami díjként, de olyat is lehet, hogy a mostantól épülő végfokait amolyan jótékony céllal felajánlja nekünk, így sokan kaphatnánk tőle egy-egy jó végfokot.
(#) Alkotó válasza Action2K hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

URAIM!
1. Az én dobozomban NEM HTA VOLT!, hanem B5. Ezért nem célszerű azt összehasonlítani. Mindamellett erősen gyanakszom, hogy az erősítőink átvitele lényegesen jobb, mint a hangkártyáé. Azok a kis "fűrészek" biztosan nem a mi dobozainkból jöttek, sokkal inkább a D/A konverterre tippelnék.
Ennek ellenére az a tapasztalatom, hogy elsősorban nem az átviteli görbe a legfontosabb a "jóság" szempontjából.

2. Haprónak! Direkt megnéztem az összes kiállított példányt, amik mindegyikében teljesen hasonló volt a bemeneti rész éppúgy mint a kimeneti csatolás. Tehát sem szakos 10uF, sem duplázott kicsatoló nem volt egyikben sem, mint ahogy duplázott puffert sem láttam. Természetesen ezek nem nélkülözhetetlenek, csak egy icipicivel jobbá teszik az egészet, és valljuk be, éppen erről az icipiciről szól az egész történet.
(#) hapro hozzászólása Júl 19, 2010 /

Így viszont új értelmezést érdemel a mérés...
Én véleményem: Úgy látom, hogy elég nagy felbontású a kép, mármint a dB-eket illeti...ezek szerint ami mérvadó lehet ebben az összehasonlító mérésben, máramennyire összehasonlító az a mély tartomány, méghozzá, hogy a B5 ebben gyengélkedik az összehasonlított HTA-30-al. A többi "fűrész" jelben meg a még finomításra szoruló korrekciós file a ludas. Mert pontosan ugyanolyan fűrészjele nem valószínű hogy van két tök különböző végfoknak a majdnem teljes frekvenciamenetben. Így azok ott valószínű teljesen egyenesek ahol egyformák.
(#) Action2K hozzászólása Júl 19, 2010 /

Mérési eredmények #1
Következő: »»   42 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem