Fórum témák
» Több friss téma |
Rendben, hiszek neked, tudom, hogy a kimenő a lelke, de akkor cső cserével miért változik az átvitel?
A HTA-30-nál is változott, igaz csak nagyon kis mértékben.
Legyem AAÉT és az ott szerzett tapasztalatok megvitatása.
A mérési dolgokat átlehetne pakolni ide: Link
Miért mi a probléma velük? Vagy talán az a baj hogy tapasztalt kiálítók? A laptp és a conect 25D-kívűl minden diy vólt. (még a kábelek is)
Főleg annak fényében, hogy a régi 16/48k-s live ilyen volt.. Valószínűleg mérési hiba lesz, szoftveres vagy hardveres oldalon.
Nem lehet mindig a találkozásról beszélni.
Abszolút semmi, sőt. Amikor oda beléptem, akkor érezhetően egy más világ fogadott. Az egy más kategória az összes többihez képest, de a hangulat is tök más volt! Az a szoba egy külön világ volt, a felszereléssel és az odavitt szellemmel egyetemben. Szép alkotások voltak amiket ott láthattam, érdekesek és drágák. Talán ha az összes végfokom alapanyagának árát összeadom, akkor futotta volna talán arra a 300B csöves alapanyagaira.
Jaja! Nekem is ilyen volt a regi SB live kartyam anno. A felso reszen egy kis hullamossag ami boven +- 0.5dB-n belul volt.
Az tuti hogy volt bent vagy 40 fok. De hogy laptopról szólt a zene, az olyan mintha egy ferrari elé lovat kötnének.
Amikor én bent voltam akkor talán CD-ről ment a zene, mert azon a fa dobozon pörgött a CD lemez.
Laptopról szólt a zene, és a laptop egy komoly DAC-ra volt kötve..
A CD meg egy sima teszkós lejátszó volt átdobozolva,s zintén komoly DAC-ra kötve. (TDA1541A korona csöves kimenővel.. ) hapro: A srác azt mondta, hogy a kimenőknek a vas darabonként 120k!
Állítólag nanokristályos. No comment.
Pontosan.Más néven mümetal-ként ismeretes.
Gyanitom egyikünknek sem lesz módja ilyen kimenővel épitkezni,sajnos. A srácok cucca korrekt volt,és messze meghaladja az általunk épitett dolgokat. Ők már kissrác korukban túlléptek a PCL86-on. No comment Idézet: Mi meg nagykorunkra elértük hogy önálóan tudunk egy erősítőt építeni ! „Ők már kissrác korukban túlléptek a PCL86-on.” Idézet: „No comment” Gyerekek jó lenne már az egymás fikázását itt befejezni !
Az Ő cuccuk is épitett volt.
Valószinűleg olyan helyzetben vannak, hogy megengedhetik maguknak a speciális, drága alkatrészeket.(Egy kinai 300B 25E körül van...) Azért is jó volt a találkozó mert lehetett látni a-tól z-ig mindent. Azt már csak halkan emlitem, hogy a kopasz srác volt a három ember közül az egyik, aki átjött hozzánk a nagyterembe, és bemutatkozott, üdvözölt bennünk...
Laci, akinek nem inge,ne vegye magára.
A fikázás nem az én stilusom, azt meghagyom annak a fórumnak ahol leizlésteleneztek De úgy gondolom a "Magyar Ember" nehezen fogadja el ha valaki mást, máshogy csinál, mint Ő maga. A más sikerének, eredményének pedig nem tud örülni,inkább irigykedik. Én nem vagyok,és remélem nem is leszek ilyen. Mindenkinek elismerésem aki részt vett a találkozón, öröm volt látni hogy ennyien viszik tovább az elektronikát,és a csöves technikát. Ne veszekedjünk,inkább tartsunk össze, túl kevesen vagyunk már igy is...
A hozzászólásom nem special neked szólt csak úgy általában !
Jaaa, a DAC-ot nem láttam. :no: Így már egész más a helyzet.
Az én no commentem - ha rám célzol félvállról - arra szólt, hogy az a vas nem ér annyival többet, és nem produkál annyival jobb hangot, mint amennyivel többe kerül. Bizonyos szint felett már rongyrázás. Megint csak javasolom, mérjük ki, mennyivel jobb az a vas? nem lesz annyival jobb, biztos. 0,000x %-nyi eltéréseken vitatkozunk. Meddő dolog. A NASA laborjában biztos ki lehet mutatni, de a fülünk nem hallja.
Megelőzendő a vádakat: igen, voltam abban a szobában. Valahogy rideg és hideg volt. Zeneileg is, meg egyébként hangulatilag is. A totális elzárkózást tőlünk a csukott ajtó nagyon jól szimbolizálta. Az kifejezetten emberi volt, hogy bemutatkozott egyikőjük a háromból. Elvégre mi mindannyian ismertük egymást, ők jöttek, nekik illenék kezdeményezni. Ezek után a "közösködés" a csukott ajtó szimbolikájával megállt. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy ha egy ajtó csukva van, és nincs kiírva az ajtóra semmi, az emberek 60%-a nem mer belépni. Ezek után érthető ennek a pszichológiai jelentősége. A többi teremben baráti társaság - nem klikkesedve, nagy szó! - beszélgetések és eszmecserék voltak. Nem győztem loholni szobáról szobára, folyton körbe-körbe jártam, hogy mindenhol ott lehessek. Öröm volt ott lenni. Remélem sikerült megvilágítanom, mire gondoltam.
Elvileg fent van a videó azoknak akik nem lehettek ott.
Na meg azoknak is, akik ott voltak. Sajnos ennyi tellett tőlem, többre most nem volt időm. Most már csak az engedélyezésre vár.
Hát, hideg nem volt, az biztos
Az a vas, pedig hidd el: annyival jobb, sőt mégannyival..és jobb hangot produkál,AZÉRT ANNYI AMENNYI! Ez tény, felesleges vitatkozni rajta. Az Audio Note cuccokban sem sima "hiperszilt" tesznek.... Engem egy fórumon "lehülyéztek" mert megemlítettem hogy DALE, és Allen Bradley ellenállásokból épitkezek, pedig nem kerültek sokba, de mégis....nem állitom hogy egy erősitőnek ettől lenne jobb hangja, de ha van rá mód, a lehetőséget adjuk meg a dolognak. Ha sok lóvém lenne, vennék olyan vasat,és összedobnák két 300B monoblokkot.
Sziasztok!
Valaki írja már meg priviben, hogy hol húzták le Cirok kolléga cuccát! Visszatérve a csukott ajtóhoz: Nem védve a bent lévőket, de lehet, hogy azért csukták be, hogy a külső "zaj" ne rontsa a hangképüket... Én voltam már Ágoston féle talin is, és ott ez nem volt meglepő, a szeánsz feelinghez hozzá tartozott. Viszont jobban esett volna nekünk valóban, ha "leereszkednek" hozzánk, és beugranak a közösbe! A 300B-ről: Bozó B-nél /csak párban oda van írva/ "300B-98B Shuguang OB mesch (mesh) plate Only Pair 24500" Hogy ez most darabár, avagy kétdarab ár, nekem nem jön le. (Most rakattam be klímát 50-ért, lehet jobban jártam, mintha vettem volna kettőt...) A "nagyon" minőségi alkatrészekről meg annyit, hogy a 300B kultuszát meglovagolva mondani bármit lehet, viszont a verseny az verseny /esetünkben nem árverseny/. Ezért építettem a kimenetválsztót, mert 96-ban vettem én a SZTEREO magazint, és a konnektorban hogy áll a dugó és társai műszaki ember lévén felkergettek a falra, és mindíg is egy igazi vakteszten járt az eszem, amikor a lehallgató közönség döntsön hallás alapján két erősítő között, és utána megtudják, hogy melyiket is találták jobbnak... Nagy meglepődések kis gazdái lehetnénk! Ezért is mondtam, hogy szívesen kiálltam volna a karikámmal a 300B ellen!
Ha jövőre picit jobban megszervezzük, akkor jövőre lehet azt csinálni, mint ami tavaly is volt. :yes:
A csukott ajtó tényleg a zaj miatt volt, végig zenéltünk.. Az is elég zavaró volt, amikor a szomszéd teremben odatekertek egy kis kakaót
Én csak azt bánom, hogy ha nem nyit be valaki a terembe hirtelen, akkor be se találok..
Sajnos darabár, tehát mjdnem 50 rugó a két db. Az ajtó meg valóban a külső zajok kizárása miatt vólt becsukva. Szerintem meg nem voltak a magas lovon fent mert mindenkitől kérdezgették hogy bármilyen kérdésre szivesen válaszolnak és a hozott zeneanyagokat is meglehetett hallgatni. Talán csak az ilyen körülményekhez nincsenek hozzászokva
Szerencsére a válság betett ezeknek a magas vasáraknak is ugyhogy meglehet venni olcsobban
a nanokristályt
Keresd Bodnár Zsoltot az audiódiy on, ő bárkit szivesen lát egy demóra és lehet hozzá vinni motyot is.
Én nem értem mi a baj a csukott ajtós társasággal. Én például bedugtam az orrom, megkérdeztem, hogy szabad e, és szinte meglepődtek, hogy megkérdeztem, majd mondták, hogy persze, azért van itt, így elsőre nekem is szeánszosnak tünt, de az igazat megvallva, hogy máshogy lehetne erősítőt hallgatni egy találkozón? Úgy biztos nem mint ahogy én próbáltam, hogy elkezdtük hallgatni, és a mellettem állomásozó kolléga, meg jól rámhangosított, kb 3szor próbáltam Matyinak megmutatni egy számot, aztán feladtam. Szóval nekem semmi bajom nincs velük, sőt, petemazi szerintem nagyon is segítőkész, privátban beszélgettünk egy két dologról.
D.
Én nem éreztem azt a nagy elzárkózást, ami azt illeti először nem is értettem mire utaltok. Voltam bent többször is, az ajtó sokszor nyitva volt, amikor meg be volt csukva akkor is bementünk és nem volt szemrehányó pillantás sem. Amikor véletlen bámészkodás közben meglöktem az egyik dobozt és feltűnt hogy olyan furcsán imbolyog, akkor is elmondta a srác hogy két edzett üvegkorong (az alsó homorú a felső pedig sik) között csapágygolyó a titok...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |